Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Raphael

Moderator
 • Antal inlägg

  12 153
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  45

Raphael vann dagen: 19 augusti

Raphael hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

768 Fantastiskt!

Om Raphael

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1969-06-16

Kontakt

 • Webbsida
  www.raphaelmabo.se

Profil

 • Kön
  Man
 • Plats
  Askersund
 • Intressen
  Mac, kommunikation, människor.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  MacBook Pro Retina 2.7Ghz (2015), iPhone 5 SE 32Gb
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

2 158 profilvisningar
 1. Ja, men det är väl mest för att batteriet dräneras snabbare annars? Den gör ingen TimeMachine kopiering heller om man inte har nätsladd i. Man kan tvinga fram en sån kopiering, men inställt är att bara kopiera till TimeMachine med nätsladden i.
 2. En hel urladdning och sedan uppladdning, är helt klart att rekommendera ibland. Jag använder ju min dator både utan sladd och med sladd i. Och den verkar klara det bra, den klarar även när jag har stängt i viloläge med bara någon procents laddning. Sitter jag vid skrivbordet med extern skärm så har jag sladden i, och även när jag sitter i soffan. Men när vädret tillåter det sitter jag ute och jobbar och jag gör ju även en hel del resor där jag sitter med datorn och jobbar på tåg etc. Ibland kopplar jag in den i strömmen och ibland inte. Det händer även att jag jobbar utan sladd i hemma för jag har hund som vill komma nära och då åker sladden ur och då har det känts enklare jobba utan sladd. Den åker ju lätt ur själv bara man nuddar den. Den äldre Macbook utan USB-C/Thunderbolt ström.
 3. Nja, gissar och gissar. Den batterityp som Apple använder finns ju även i andra datorer. I regel så rekommenderas det att man tar ur batterierna vid långtidsförvaring. Flera PC-tillverkare har något som kallas för "shipping mode" eller "transport mode" för batteriet i sina bärbara, som man ska aktivera vid långtidsförvaring. (Och nu talar vi om ett par månader eller mer). Men som jag har förstått det så har Apple ingen motsvarighet. Det tar ju flera veckor, kan även ta månader, för skeppning från fabriken innan datorn hamnar hos kunden. Och då är ju datorn under denna tid helt avstängd. Och tydligen klarar batterierna av det. Gällande viloläget/standby så har jag sett flera på nätet som hävdar att de har laddning på Macbook även efter en månads viloläge utan uppstart. Detta indikerar att strömförbrukningen är väldigt låg i standby-läget och även om frågeställaren glömmer stänga av datorn och är borta i två veckor med datorn i viloläge så bör den klara det utan att batteriet laddar ur. Men visst, det finns ingen officiell siffra från Apple som jag sett om hur länge laddningen håller när man har viloläget. Jag vet ju att om jag tar datorn i viloläge och har knappt någon ström kvar, dvs nere på ett par procent när jag kör den ner den i viloläge, då är batteriet urladdat efter ett dygn. För det har hänt så flera gånger. Så det är väl inte att rekommendera.
 4. Bra att det fungerar nu och att du har nytta av iCloud Drive.
 5. Alix, ja. Man bör inte låta datorn ligga med helt urladdat batteri i flera veckor. Och man ska ha den avstängd och inte på standby. Men om man stänger av den med laddning kvar så kommer den knappast ta skada av två veckor utan laddning. I regel kan man väl säga att om man tänker ha datorn avstängd i typ 2 månader eller mer - t ex för en skoldator som man inte använder under sommarlovet - så bör man helst ta ur batteriet ur datorn, om det är möjligt. (Det gick med äldre Macbooks att enkelt ta ur batteriet). Eftersom det minskar den urladdning som sker av sig självt.
 6. 1. Ingen fara. 2. Batteriet kan ta slut, om det varit lågt med batteri när den sätts i standby. Om det var fulladdat så tror jag knappast det tar slut av att vara i standby, det drar så lite ström. Men - om batteriet tar slut / blir tomt så är det ingen fara. All data finns kvar. När datorn går ner i viloläge/standby så sparas allt i minnet ner på hårddisken / SSD. Den datan finns kvar även när batteriet tar slut. 3. Om batteriet är tomt så är det bara att koppla in nätsladden så laddas det. 4. Med tanke på brandrisk så skulle jag inte ha en nätsladd i under längre tid utan mänsklig övervakning. Jag drar alltid ur mina elektriska apparater när jag åker hemifrån och ska vara borta en längre tid. Om du har nätsladden i så kommer laddaren underhållsladda när nivån sjunker under 95%. Frågan är: Varför stänger du inte av datorn helt istället för att ha den på standby/viloläge?
 7. En viktig sak att komma ihåg, det är att det finns två möjligheter för spara när du har iCloud Drive aktiverat på telefonen. 1) lokalt och 2) iCloud Drive. 1) lokalt innebär att dokumentet sparas internt i telefonen. Det syns inte på iCloud drive.
 8. Icloud Drive och Pages När iCloud Drive är aktiverat så kan alla program använda det, så därför behövs ingen särskild konfigurering av Pages för iCloud Drive. De program som finns i listan är alla program som inte använder iCloud Drive utan som har egna synktjänster, det är därför de finns i listan. Pages har ingen egen synktjänst. Photos (Bilder), Mail, Contacts (Kontakter), Calendars (Kalender), Reminders (Påminnelser), Safari, Notes (Anteckningar) - har alla en särskild möjlighet till iCloud synk. (I fallet Safari gäller det bokmärken som synkas). Eftersom Pages använder iCloud Drive så behöver inte Pages ha en särskild synktjänst som ligger i bakgrunden och uppdaterar informationen inuti Pages. Prova med att ta bort Pages ur datorn (avinstallera) och sen hämta ner det igen. MS Word och iCloud Drive Nu använder jag inte MS Word på iOS. Men det du behöver se till är att du från Word i Mac verkligen sparar dokumentet på iCloud Drive och inte någon annanstans. Så jag misstänker att problemet är att ändringarna du gör i Word inte sparas på iCloud Drive och därmed inte öppnas i telefonen för det syns inte där. Du kan ju kolla i applikationen "Filer" (Files) för iPhone, den visar innehållet på iCloud Drive. Så du kan ju där i telefonen kolla att filerna verkligen finns med. Som jag har förstått det så krävs en Office365 prenumeration för att iOS-versionen av Word ska kunna spara på iCloud Drive rakt av, i annat fall kan man bara spara kopior ("Send as copy") av dokumentet, vilket inte alls är lika smidigt.
 9. Vilket Pages och operativsystem använder du? Jag misstänker att du kanske har ett äldre system. Har du gamla Pages 4 i datorn? Som ingick i iWork? Det kan inte öppna Pages från iPhone. Prova att hämta nytt Pages från App Store. Inte uppdatera det gamla, utan hämta nytt, senaste version. Det kan även vara så att du behöver hämta senare version av Mac OS i datorn för att rulla smidigt med senaste Pages. Det beror på vad du har för system idag. Senaste Pages version är inte tillgängligt för de äldre systemen. Sen förstår jag inte varför du mejlar till dig själv. Det finns ju iCloud Drive, en möjlighet inbyggd i iOS och Mac OS. Med iCloud Drive aktiverat så kan du spara ditt Pages dokument från iPhone på iCloud Drive, och sen öppna det i Pages på Mac från iCloud Drive. ICloud Drive är gratis upp till 5Gb utrymme, behöver du mer så kostar det en slant. https://support.apple.com/sv-se/HT204025
 10. Du menar iCloud Drive? För Filer = iCloud Drive. Inte iCloud bildbibliotek.
 11. Alix, Ja men då använder du Bildström istället för iCloud bildbibliotek, och det kan man ju göra även om jag inte förstår vitsen med det. Har man iCloud bildbibliotek i datorn så kommer ju de bilderna med i backupen till TimeMachine. Du använder inte båda samtidigt, som jag förstår av din bild.
 12. Bildström fanns innan iCloud bildbibliotek, det är en lösning från iPhoto-tiden och finns kvar för de som inte kan eller inte vill köra ett nyare system. Bildström är en tillfällig mellanlagring mellan enheter, bilderna är kvar där i typ 30 dagar. Har man iCloud bildbibliotek så finns ingen anledning att köra Bildström.
 13. 1. Installera om iPhone (ta säkerhetskopia innan). 2. Väl Optimera lagring för iCloud bildbibliotek.
 14. Nej, att nollställa telefonen har ingen som helst påverkan på iCloud. Det är bara om du manuellt går in och väljer att radera bild för bild så de läggs i papperskorgen, som de raderas. Eller ja de läggs i papperskorgen och sen finns de där i 30 dagar om du inte tömmer den. Men om du nollställer telefonen, så har det ingen som helst påverkan på iCloud. Bilderna i iCloud kommer att finnas kvar. Om något händer med telefonen, så finns bilderna i iCloud kvar. Om din telefon kraschar eller går sönder eller vad som helst, så finns bilderna i iCloud kvar. För att exportera bilder från iCloud så öppnar du Bilder i datorn och där markerar bilderna du vill ha ut och sedan väljer att Arkiv - Exportera. Men du får inte med den ordning eller sortering du valt i Bilder. För att importera bilder från telefonen till datorn utan iCloud så kan du dra en kabel mellan och sen öppna Bilder så kan du importera där, eller använda programmet Bildinsamling som finns i Macen. Bildinsamling kan importera från iPhone och lägga bilderna där man önskar, det kan vara Bilder men det kan också vara en mapp på en annan hårddisk.
 15. Det är ett känt problem att klick-funktionen på Intous 3 inte fungerar med Mojave. Tydligen så är det stor spännvidd hos användarna för hur drivrutinerna till Intous 3 fungerar på Mojave, men här finns olika förslag till lösningar här - med varierande resultat. Men du kan ju alltid prova: http://forum.wacom.eu/viewtopic.php?t=1858
×
×
 • Skapa nytt...