MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Raphael

Moderator
 • Antal inlägg

  11 751
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  38

Raphael vann dagen: 28 januari

Raphael hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

633 Fantastiskt!

Om Raphael

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1969-06-16

Kontakt

 • Webbsida
  http://raphaelmabokonsult.wordpress.com

Profil

 • Kön
  Male
 • Intressen
  Mac, kommunikation, människor.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  MacBook Pro Retina 2.7Ghz (2015), iPhone 5 SE 32Gb
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

1 627 profilvisningar
 1. IPad känns ju som ett alternativ för dig för film, slösurfande osv. Och det finns tangentbord till iPad så man kan jobba mer seriöst på den. Även Office paketet finns till iPad! Och Adobe är på gång med Photoshop till iPad. Redan idag finns flera program för enklare bildredigering. Så en stationär Mac plus en iPad när du vill vara mer mobil, det tycker jag kan vara en plan! Genom iCloud kan du ha tillgång till samma dokument och bilder på båda enheterna.
 2. iCloud har funktionen "optimerad lagring" som innebär att när utrymmet i datorn börjar ta slut så tar iCloud bort *automagiskt* från datorn och har bara kvar i iCloud. Den sköter detta helt själv och frigör således utrymme i datorn. Inget du behöver tänka på. Precis samma funktion finns också får iPhone. Då får bilderna ett moln vid sig, och klickar man på molnet så laddas bilden ner från iCloud. Den finns alltså inte i telefonen eller datorn, utan det är bara en mindre förhandstitt med ett moln som finns.
 3. Raphael

  "Macintosh HD kan inte öppnas"

  Man kan ställa in om man vill att Macintosh HD ska visas eller inte visas på Skrivbordet. Utgångsinställningen i datorn är att den visas. Men det går alltså att stänga av den visningen. Och du har tydligen hat den visningen avstängd tidigare. Macintosh HD är hårddisken i datorn och har alltid funnits där, även om den inte synts på ditt Skrivbord. Det är i Macintosh HD alla dina dokument och filer och program finns. Att den syns nu visar att de filer som har sparat inställningarna, inte är sjyssta eller okej, att det har blivit något fel på dem. Efter att du har provat Alix råd, så skulle jag rekommendera köra Skivverktyg och där kontrollera hårddisken. Skivverktyg ligger i mappen Verktygsprogram som ligger i mappen Program. Du har antagligen en mapp som heter "Program" i din Docka. Så om du klickar på den och sen rullar i listan fram till "Verktygsprogram" och öppnar där och sen klickar på Skivverktyg.
 4. Hmmm... Om El Capitan var det system som datorn kom med från början så ska man kunna installera det, det som datorn levererades med från fabrik ska alltid vara tillgängligt och det även utan Apple ID. Man behöver inte Apple ID för att installera fabriksinställningarna. Skumt.
 5. Kan vara något med din uppkoppling?
 6. Raphael

  Hur jag mår idag-tråden

  Idag var jag ute och gick över lunchen med min lilla håriga vän med fyra ben, härligt i solen! Och kallt... Det har varit plusgrader i en vecka men nu var det plötsligt vinterkyla igen. Och det kom snö igår kväll. Riktigt vackert ute. Njuter av den... I morgon ska allt försvinna och bli blött och sörjigt igen... Jobbar hemma och sliter med ett uppdrag... Så vad gör jag här? Haha... Tépaus. Nu dags att jobba igen... Behöver skaffa mig bättre lurar för jag jobbar med ett transkriberingsuppdrag och de jag har (Urbanista) skaver mot mina läsglasögon/datorglasögon.
 7. Är det uppdatering av mjukvaror som kräver ett nyare Mac OS? Mac OS finns att hämta från App Store. Mojave är det senaste. High Sierra kan ev finnas om det är en äldre dator. https://support.apple.com/sv-se/macos/high-sierra Och för ännu äldre finns El Capitan. https://support.apple.com/sv-se/HT206886 Det beror på hur gammal datorn är... Men kolla Mojave först.
 8. Jag använder Amadeus Pro, tycker det är bra. Amadeus Lite bör räcka för dina behov om du tycker Pro är för mycket. https://www.hairersoft.com/index.html
 9. Raphael

  Apple Music

  Svar nej. Du har tillgång till musiken bara så länge som du prenumererar. Vill du ha tillgång till musiken ändå, så får du köpa via iTunes Store.
 10. Du har 90 dagar fri support från Apple på en ny produkt sen inköpstillfället. Provat det?
 11. Raphael

  Nybörjare på Iphone

  Och jag håller med Alix, så är det en iPad eller iPhone du har? Eftersom iPad har en större skärm så har har den andra vyer än en iPhone.
 12. Raphael

  Nybörjare på Iphone

  Ser ut som trådad vy? Dvs att alla mejl som tillhör samma konversation listas under varandra, kallas även gruppmeddelanden. Ordna gruppmeddelanden En e-posttråd kombinerar alla tre svaren från olika mottagare i ett gruppmeddelande. Tryck på för att se en förhandsvisning av svaren på tråden i Inkorgen. Tryck på ett svar för att öppna e-posttråden. Du kan sortera svaren i tråden efter senast skrivna och hålla ihop tråden med e-post även om de ligger i olika brevlådor. Öppna bara Inställningar > E-post > Trådning. Välj sedan hur du vill ordna dina trådar: Ordna trådvis: Aktivera det här alternativet om du vill att alla svar på ett e-postmeddelande ska kombineras till en tråd. Inaktivera om du vill se svaren som enskilda e-postmeddelanden. Dölj alla lästa meddelanden: Aktivera för att dölja de meddelanden du redan har läst i en tråd. Senaste brev överst: Aktivera det här alternativet om du vill att det senaste svaret på ett e-postmeddelande ska visas överst i meddelandetråden. Fullständiga trådar: Aktivera det här alternativet för att se alla dina konversationer i en tråd tillsammans, inklusive e-postmeddelanden som är i olika brevlådor och skickade e-postmeddelanden. https://support.apple.com/sv-se/HT207132
 13. Raphael

  Kvitto app - test/rekommendation?

  Det är väl bara att ta bild av kvittot med iPhone och så hamnar det i iCloud bildbibliotek. Sen lägger du kvittot i verifikationerna i ditt bokföringsprogram, iOrdning har möjlighet att koppla en bild till varje verifikation, så då kan man bokföra kvittot tillsammans med en bild på kvittot. Så gör jag. Kvittona kan man lägga i ett album i Bilder så de sparas på samma ställe. Ett kvitto-album för varje år eller för olika tjänster.
 14. Raphael

  Vad är ApplePushService

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Apple_Push_Notification_Service
 15. Apple är lite otydliga här, men som jag har förstått det så är "delade inköp" inte något obligatoriskt att aktivera för Familjedelning. Det är bara om man aktiverar "delade köp" som familjesamordnarens konto debiteras för de inköp som familjemedlemmar gör. Om man inte aktiverar "delade köp" så ska man alltså kunna dela sina egna köp och kunna köpa med sitt eget kort.
×