MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Raphael

Medlem
 • Antal inlägg

  11 371
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  37

Raphael vann dagen: 23 januari

Raphael hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

551 Fantastiskt!

Om Raphael

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1969-06-16

Kontakt

 • Webbsida
  http://raphaelmabokonsult.wordpress.com

Profil

 • Kön
  Male
 • Intressen
  Mac, kommunikation, människor.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  MacBook Pro Retina 2.7Ghz (2015), iPhone 5 SE 32Gb
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

781 profilvisningar
 1. Jag har Airport Express och nöjd med den. Fungerat i många år. Min är så gammal så den ser ut som en nätadapter man sticker direkt i uttaget. Den är definitivt över 10 år. Säkert 12 år gammal.
 2. Tryck ner tangenterna innan du startar datorn och fortsätt håll dem nertryckta flera sekunder efter att du har startat datorn.
 3. Raphael

  mailprogrammet Apple

  Jag skulle prova med att testa andra portar och servrar. Ofta har en mejlleverantör flera olika alternativ att välja på.
 4. Korrigerar mig själv, det ska gå att låsa upp hårddisken och avkryptisera den utan att formatera om den. Se följande: http://osxdaily.com/2016/10/25/decrypt-external-drive-mac/
 5. 1. Genom att formatera om hårddisken. 2. Ja, formatering innebär att hårddisken raderas. 3. Om det är en krypterad Mac HFS+ så skall den kunna läsas av andra Macar, när du kopplar in den så ska en ruta komma upp som frågar efter lösenord. Om detta inte händer så undrar jag hur den är formaterad. 4. Den är inte knuten till datorn du krypterade den på, inte på annat vis än att den sparat lösenordet i Nyckelhanteraren så du inte behöver ange varje gång... Ska normalt inte vara ett problem läsa in till annan Mac om du har lösenordet.
 6. Om det fungerar med kabel in i fiberuttaget men inte när du kör routern så tycks det vara routern... Prova med en annan router.
 7. SvT har ett eget officiellt konto på Youtube: https://www.youtube.com/user/SVT
 8. Du behöver inte original reservdelar för att byta till SSD... Finns många som fungerar.
 9. Hej igen! NU HAR JAG SJÄLV HITTAT FELEN!  Jag gjorde sådan: jag gick in på kontakt-detaljer-och noterade att "Göm notiser "var markerat grön och då AVMARKERADE jag det. Av någon anledning var detta på och därför kom ingen ljudsignal vid SMS. Eftersom jag så på andra tråder att det var några med samma problem vill jag detta svar spridas.

  Enligt andra kunnig personer som jag pratade med detta fel kan återkommer vid uppdateringar. Det gälla att vara uppmärksamt.

  Tack till dem som försökte hjälpa mig 

 10. Raphael

  Återställa en MacBook Pro

  När välkomstskärmen och inställningsassistenten dyker upp kan man trycka cmd Q så stannar installationen där och datorn stängs av, sen fortsätter den därifrån nästa gång datorn slås på.
 11. Raphael

  Återställa en MacBook Pro

  När du installerar ett OS så installeras också ett konto - administrationskontot. Det går inte att köra datorn utan ett konto. Men däremot behöver man ju inte installera alla tilläggstjänster på kontot... (som mejl, iCloud m m).
 12. Raphael

  Återställa en MacBook Pro

  Har inte haft något problem med uppdateringar. Och risken att det blir fel med uppgradering av dator som är utblåst och "ren" alltså inte innehåller några gamla program andra än Apples egna och gamla cachefiler etc. får nog anses vara minimal.
 13. Raphael

  Återställa en MacBook Pro

  Kommando R installerar det Mac OS som datorn kom med. Alt Cmd R ska du köra med om den hade Sierra eller High Sierra då ska den ta det senaste som fungerar. Eller så installerar du med det OS som den hade från allra första början och låter köparen uppgradera, det är ju ändå gratis...
 14. Mattias, uppenbarligen fungerar inte Youtubes system bra. SvT som Lappen tar upp är ett tydligt exempel. Nu har SvT en egen Youtube-kanal där de lägger upp korta snuttar som fungerar som reklam för sina program. De har ju egna webbtjänster (SvT Play och Öppet Arkiv) för sitt eget material. Vi kan se det finns mängder med material från SvT som SvT inte lagt upp. Så Youtubes tjänst verkar bara handla om likheter, dvs varnar om *precis samma* klipp laddas upp av icke-auktoriserat konto. Det kan uppenbarligen inte känna igen klipp från SvT som SvT själva inte lagt upp.
 15. För WD:s översättarprogram inte installerades på din Mac och då var det bara tuta och köra eftersom det inte låg i vägen.
×