Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Raphael

Moderator
 • Antal inlägg

  12 344
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  47

Raphael vann dagen: 12 november

Raphael hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

837 Fantastiskt!

Om Raphael

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1969-06-16

Kontakt

 • Webbsida
  www.raphaelmabo.se

Profil

 • Kön
  Man
 • Plats
  Askersund
 • Intressen
  Mac, kommunikation, människor.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  MacBook Pro Retina 2.7Ghz (2015), iPhone 5 SE 32Gb
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

2 612 profilvisningar
 1. Varför gör du inte ett bildspel i Keynote istället? Det är gratis och är Apples standardprogram för olika bildspel, det är Apples motsvarighet till PowerPoint. Hämtas ner från App Store.
 2. Flyttat till forumet för Nybörjare då ämnet inte specifikt rör Macbook Air. Hälsar Raphael - Moderator
 3. Jag tycker att det låter som en klok idé. Att det skulle ligga ett program hos dig som stör Apple Mail, det verkar fullt troligt. Och att då radera systemet och börja om från ett nytt system, det är en bra idé att göra.
 4. Du vill alltså lägga en databasfil i programmappen? Får jag fråga, varför vill du göra det? Programmappen är till för programfiler, inte datafiler. Dina bilder säger mig ingenting annat än att de är från ett Windows-system och du har markerat en databasfil. Chinnok är en exempeldatabas för SQL-applikationer.
 5. Då har OneDrive synken slöat ner Finder. Låg bilderna på OneDrive?
 6. Men har det kommit in någon vätska på något sätt i ladduttaget? Haft den ute i regnet med ladduttaget upp? Behöver inte vara just vatten som har kommit in, kan vara vad som helst.
 7. Som länken jag gav visar så innebär inte vattentåligheten att den inte tar in vatten, för den tar in vatten, den tar in fukt. Att den tål att hamna i vatten under en kort tid är inte samma sak som att den är vattentät. Men den ska fungera efter att den har torkat, och det finns instruktioner om hur man torkar den. Apple kan givetvis alltid säga att instruktionerna för torkning och att avstå från laddning inte har följts. Och det är tydligt hos dem att fuktskador etc inte täcks av garantin. Kolla med ditt försäkringsbolag om försäkringen gäller.
 8. Det jag menar är att om det har kommit in fukt där och mobilen laddats innan den var torr så kan den laddpinnen ha skadats på ett sådant sätt att går under beteckningen fuktskadad. Dvs att om den hade hunnit torka innan laddning så hade den inte blivit fuktskadad, då hade den klarat sig. Men fick den ström genom sig innan den hunnit torka så har det blivit en bestående skada.
 9. Flyttat tråden från Mac till iPhone. Hälsar Raphael Moderator
 10. Apple har en hel del instruktioner vad man gör när ens iPhone 11 Pro blir utsatt för vätska/fukt. Man måste torka den. Om laddning: Om din iPhone har utsatts för vätska ska du koppla från alla sladdar och inte ladda enheten förrän den är helt torr. Din iPhone kan skadas om du använder tillbehör eller laddar den när den är blöt. Vänta minst fem timmar innan du laddar en Lightning-kabel eller ansluter ett Lightning-tillbehör. https://support.apple.com/sv-se/HT207043 Och det är helt korrekt att fuktskador inte täcks av garantin. Så i det här fallet så har du troligen börjat ladda den innan den var helt torr och då har laddutrustningen i telefonen blivit skadad på grund av det.
 11. Kan du ha formaterat till exFAT medan du "gjorde om disken"?
 12. Det håller jag inte med dig om. I den gamla metoden var man i Bilder och där väljer bild och skickar till FB. För att se bilden sen så var du tvungen att gå till FB. i den nya metoden är man på FB, eller något annat forum eller program i datorn, och där väljer bild i Bilder att hämta upp. Du behöver inte växla över från Bilder till FB etc för du är redan på FB. Med den nya metoden så sparar du ett steg jämfört med den gamla, och det kallar jag för både enklare och smidigare.
 13. Jag tycker det är enklare att Bilder finns i Finders fildialog än att exportera bilder först och sen leta upp dem i fildialogen för att ladda upp till Facebook. Bilder hanteras som typ en mapp i Finder, men man får förtitt av bilden innan man laddar upp den. Fungerar i alla forum, inte bara på Facebook. 😊
 14. Då vet jag inte vad det är för fel, för det fungerar utmärkt för mig. Det är en standard Finder-filruta och det fungerar likadant i andra program med. Det är en standardfunktion i Finder. Prova att starta i säkert läge och sedan starta om, detta rensar diverse cachefiler etc. Håll ner shift-tangenten och starta datorn, fortsätt hålla ner tangenten några sekunder medan datorn startar upp. Logga in i systemet. Logga ut.
 15. Raphael

  Tangentbord

  Du behöver parkoppla tangentbordet med iPad. Här finns instruktioner: https://support.apple.com/sv-se/guide/ipad/ipad997d9c9d/ipados
×
×
 • Skapa nytt...