MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Raphael

Moderator
 • Antal inlägg

  11 925
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  40

Raphael vann dagen: 6 april

Raphael hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

694 Fantastiskt!

Om Raphael

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1969-06-16

Kontakt

 • Webbsida
  http://raphaelmabokonsult.wordpress.com

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Askersund
 • Intressen
  Mac, kommunikation, människor.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  MacBook Pro Retina 2.7Ghz (2015), iPhone 5 SE 32Gb
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

1 796 profilvisningar
 1. Raphael

  IPTV-levörantör och med ATV?

  Finns många IPTV:er som ska fungera med Apple TV. Vill nog säga att de flesta leverantörer har instruktioner om hur man kopplar upp Apple TV mot IPTV. En vanlig lösning för Apple TV verkar vara app:en/systemet GSE Smart IPTV Pro, den verkar flera köra genom. Några alternativ... https://vikingiptv.net/appletv/ https://swedeniptv.se/support https://www.dreamhost.me/instruktioner-for-android-och-appletv/ https://www.iptvkingz.net/apple-tv
 2. Raphael

  Extern hd Thunderbolt2

  Finns ju nya att köpa. https://www.dustin.se/product/5010981000/d2-thunderbolt-2
 3. Anteckningar ska finnas längst ner även på varje kontakt även utan att man trycker på ”Ändra”.
 4. Går det att logga in på icloud.com för dig? Kan du kolla med någon annan dator? Testa ett annat nätverk?
 5. Jag ser att iCloud Nyckelring har haft problem under natten, men det problemet ska vara löst. https://www.apple.com/se/support/systemstatus/ Jag tror dina problem med Mac OS uppdatering är kopplad till dina problem med ditt Apple ID. Om du gör en återställning av ditt Apple ID via datorn istället för telefonen?
 6. Raphael

  Nyborjare med organisationsbehov!

  One Drive finns som app för iPad ja. I iTunes Store finns filmer och TV-serier. För att köpa eller hyra. Kan strömmas eller laddas ner. https://support.apple.com/en-ie/HT203375 Man kan även lägga till egna filmer i iTunes på datorn, de hamnar i biblioteket i TV-app:en under ”Hemvideor”. Sen har ju film och serier-tjänster som ViaPlay, Netflix och HBO sina egna app:ar. Så de filmer/serier du köper hos dem finns tillgängligt där.
 7. Raphael

  Nyborjare med organisationsbehov!

  Filmer och Poddar har du väl i iTunes? Då kan du låta iTunes sortera dem, i en dator. Lägg in dem där. Och sen får du dem i iPad i TV-app:en. Du kan även lägga in dem i iCloud Drive. Lägger in i iCloud Drive gör du från en dator. Sen när det gäller dokument... Enklast är kanske att lägga in dina Word och PDF:er i mappar i iCloud Drive på en dator. Sen har du tillgång till dem i iPad i app:en Filer som listar iCloud Drive biblioteket. Här har du info om app:en Filer (iCloud Drive): https://support.apple.com/sv-se/guide/ipad/organize-files-in-folders-ipadeb120505/ios Du kan även lägga upp mappar etc. i Dropbox och ha Dropbox-app:en i iPad, om du inte vill använda Apples iCloud Drive. Även Google Drive finns för iPad. Sen finns ju programmet EverNote för iPad, som är en app för att hantera och sortera olika dokument. https://evernote.com/intl/sv/ DevonThink är ett annat dokumenthanteringssystem och mer professionellt skulle jag vilja säga. https://www.devontechnologies.com/apps/devonthink
 8. Raphael

  Safari och Expressen.se

  Fungerar för mig, jag kollade nyss i Safari. Fungerar andra nyhetssajter? Får du upp något felmeddelande? Kan du beskriva närmare vad som händer?
 9. Raphael

  Läste i tidningen idag...

  Han måste lämna Riksdagen för det först, då kan han få Riksdagspension.
 10. Raphael

  Läste i tidningen idag...

  Nu har Bengtzboe avgått som vice ordförande för Arbetsmarknadsutskottet. Well, jag hade väntat mig kraftigare åtgärder så detta är väldigt svagt, men detta är iaf ett (myr-) steg i rätt riktning. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/RR5ozO/bengtzboe-m-lamnar-uppdrag-efter-aftonbladets-granskning?fbclid=IwAR1atMc4MyWLWVcPsbaZmQtzyL4OxxuOtPMH7FkBImFhKW2P-HtM6f0a1Wo
 11. Raphael

  Läste i tidningen idag...

  Sparken ut ur partiet. De kan utesluta honom. Då blir han politisk vilde i Riksdagen.
 12. Raphael

  PANIK!!!!Är jag kapad???

  Jag har fått en del mejl där det står att det finns video på mig där jag skulle ha varit kraftigt berusad och antastat andra, och ett hot om att om jag inte betalar bitcoins så får min chef videon. Grejjen är - jag dricker inte alkohol. Det händer aldrig att jag är berusad på en fest. Jag skrattar åt det och sen raderar jag mejlet. Så var det med det.
 13. Med iCloud bildbibliotek så behöver man inte radera bilder lokalt för att frigöra utrymme. Icloud tar hand om den biten själv. Det uppstår därför inte en situation där man vill radera en bild från bara en enhet.
 14. Raphael

  Läste i tidningen idag...

  För Riksdagen gäller att de bara betalar ut ersättning för ett permanentboende, registrerat som ett permanentboende. Det är ju för att undvika fusk. Visst kan man teoretiskt bo året runt i fritidshus, men de har lägre byggstandard, behöver inte ha isolering på vintern och kommunen har ingen skyldighet att ha sophämtning etc på vintern för fastigheten. Så det är förenat med stor olägenhet. Jag ser det som solklart att han har skrivit sig hos modern för att få ut ersättning som han inte har rätt till. Och han känner tydligen inte till att man inte får bo i ett fritidshus så även om han skulle skriva sig där istället för pojkrummet hos sin ömma moder så skulle han inte få ersättning. Han har gjort fel, och han försöker bara bluffa bort. Hans fru och barn är skrivna i hans ”övernattningslägenhet” i Stockholm. Det är solklart att det är där han egentligen bor och tillbringar det mesta av hans tid. Det är hans homebase, hans basläger. Basecamp. Håkan Juholt tvingades avgå för att han fick ersättning för en lägenhet där hans fru också var skriven, en L-ledamot sa upp sitt parti efter att ha fått hård kritik för fusk med bo-ersättningen. Och nu en M-ledamot som har haft hög svansföring och anser att bidragen ska minska. M-partiet som anklagar andra för bidragsfusk och ”bara lever på bidrag”. Fastnat med skägget i brevlådan... Pinsamt tycker jag. Att han inte fått sparken än är också pinsamt. Hans parti försvarar honom.
 15. Raphael

  PANIK!!!!Är jag kapad???

  Jag har fått precis samma mejl, och jag vet flera andra som fått det. Precis samma text. Det är inte skickat från ditt konto, det är ett automatbrev från en dator som slumpar olika adresser och tänker att alltid är det någon som går på det. Det går absolut att skicka mejl så det ser ut att komma från någon annan, det är inte särskilt svårt. Jag gör ibland utskick till ca 100 mottagare, jag skickar det från en kommersiell tjänst för nyhetsbrev och liknande där jag har adresslistorna. Men de skickas så att de ser ut att komma från min mejladress. De skickas alltså från en annan server och annan mejltjänst än min egen, men det är min mejl som står som avsändare. Så det går absolut att göra. Du har inte blivit hackad.
×