Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Raphael

Moderator
 • Antal inlägg

  11 983
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  40

Raphael vann dagen: 6 april

Raphael hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

714 Fantastiskt!

Om Raphael

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1969-06-16

Kontakt

 • Webbsida
  www.raphaelmabo.se

Profil

 • Kön
  Man
 • Plats
  Askersund
 • Intressen
  Mac, kommunikation, människor.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  MacBook Pro Retina 2.7Ghz (2015), iPhone 5 SE 32Gb
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

1 964 profilvisningar
 1. Nej, Apple har bara bett sina leverantörer att utvärdera en flytt till Indien m fl. Det innebär inte alls att tillverkningen flyttas nu.
 2. Kom även ihåg att kronan har sjunkit i förhållande till dollarn och Apple gör sina beställningar och transfereringar i US dollars. De är ju ett amerikanskt företag. Så dollarkursen har en direkt inverkan på priserna.
 3. Ja och de fortsätter sälja de äldre modellerna när de kommer ut nya och de äldre modellerna säljs till lägre pris. Jag har inget emot den idén - jag köper de ju äldre modellerna. Jag ser inget konstigt i att flaggskeppen har stigit i pris de har ju stigit i teknik också. De blir tekniskt allt mer avancerade vilket kräver en allt mer avancerad produktionsteknik, och dessa investeringar vill de ju självfallet hämta hem. Jag ser inget konstigt med det. Alternativet hade ju varit att lansera nya modeller med mindre avancerad konstruktionstekniskt och ha ett lägre pris bara för att närma sig konkurrenternas prisnivåer men det hade sänkt varumärket Apple. Apple är ju spetsteknik, kunderna förväntar sig hög nivå. Och de kunder som inte har råd att betala för flaggskeppen de väljer de lägre prissatta modellerna.
 4. Tycker det ligger i själva ordet ”flaggskepp” att de ska vara dyra. Det är ju inte så att Apple inte gör budgetmodeller. Apple gör mobiler i flera prisklasser. Apples affärsmodell är att tjäna pengar, inte att ägna sig åt välgörenhet. Flaggskeppen är exklusiva modeller för en exklusiv målgrupp. Apple har andra modeller till lägre priser, så jag förstår faktiskt inte problemet.
 5. Jag minns 80-talet när en Apple Macintosh låg på 20 000 kr och en motsvarande Atari ST låg på 5 000 kr... Så att en iPhone är dyrare än konkurrenterna, det stör inte mig. Jag byter så sällan ändå. Kör vidare med min SE. Apple håller länge.
 6. iPhone 7 finns ju fortfarande att köpa, kostar 5 795 kr hos Apple Store och vill man ha en iPhone XR så har ju Apple inbytespris och då kostar den strax över 7 000 kr om man lämnar in sin gamla i inbyte. Men jag tror att de flesta köper med abonnemang och på avbetalning, det gör jag själv. Apple har alltid haft höga priser och det har alltid funnits konkurrenter som varit billigare. Ända sedan Apple // så har det varit så. Så inget har ju ändrats där. Apple har aldrig gjort "produkter för folket" så, de har alltid haft premiumpriser. Det som gör att jag fortsätter med Apple det är ju interaktionen och synken mellan alla enheter, det fungerar smidigast med Apple tycker jag. iCloud, Apple ID, kontakter, kalender, anteckningar, dokument. Och jag kör Apple Music. Plus att jag tycker alternativen är fulare och bökigare att använda.
 7. Instagram gör en justering av bilden (den kapar av bilden lite) så det blir inte en exakt kopia utan en Instagram-version av bilden och den sparas. Och jag vet, det är irriterande.
 8. Ok, det är alltså inte i Pages som du försöker ändra PDF-filer utan det är i ett helt annat program. Förhandsvisning kan lägga till material och sen spara som ny PDF men det går inte att redigera det som redan finns, det som finns i PDF:en är låst. Och enda sättet att få en till sida i förhandsvisning, det är att ta in en till PDF och slå ihop dem. Det går inte att enkelt bara lägga till en sida.
 9. Jag misstänker att du bara döpt om ditt Pages-dokument och lagt till PDF i slutet, inte att du verkligen exporterar som PDF. Då är det fortfarande ett Pages-dokument, det är därför du kan justera innehållet i dokumentet. Och det är därför du inte hittar ”originalet”, för du är redan i det dokumentet du letar efter. Det är min gissning, för det går inte att justera PDF:er i Pages. Alltså så är det ett Pages-dokument du fortfarande jobbar med.
 10. Förtydligade rubriken. Hälsar Raphael, Moderator
 11. Vilken version av Pages är det du använder? I version 8 så "Exportera" man till PDF, då görs en PDF-kopia av dokumentet. PDF-dokument kan man inte ändra något i, i efterhand. Man jobbar i Pages-dokumentet och lägger till ny information där och sedan exporterar till PDF igen. Hittar du inte ditt dokument under "Arkiv - Öppna senaste"? Du kan prova att söka efter det i Spotlight. Klicka på förstoringsglaset uppe till höger i skärmens översta list, sen ange vad dokumentet hette eller början av dokumentets namn.
 12. Kan vara skräp i hörlursutgången som ger dålig kontakt. Prova blåsa rent med tryckluft.
 13. Ja, listan ger ju storleken på själva app:en, men inte på mappar där app:en sparar filer.
 14. Här finns en lista på det som iCloud backup sparar: https://support.apple.com/en-us/HT207428 Det kan vara SMS, iMessage, det kan vara bilder i App:ar andra än Apples och som inte kör mot det inbyggda bildbiblioteket. Det kan vara dokument och inställningar i olika program. Det kan vara navigationskartor till navigator. Det kan vara lite allt möjligt. Omöjligt att svara på utan att veta vad du har i din telefon.
 15. Det är något i datorn som stör, omöjligt att svara på utan att ha sett din dator. Men några saker att testa i datorn: Logga ut från iCloud bildbibliotek och sedan logga in igen. Starta i säkert läge: Håll ner shift-tangenten när du startar, logga in i datorn, sedan starta om. Detta rensar diverse systemfiler och cachefiler. https://support.apple.com/sv-se/HT201262
×
×
 • Skapa nytt...