Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

CyberPet

Medlem
 • Antal inlägg

  2 015
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

CyberPet vann dagen: 8 januari 2011

CyberPet hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

5 Neutralt

Om CyberPet

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1962-10-30

Kontakt

 • Webbsida
  http://the-halls.se/

Profil

 • Plats
  Piteå
 • Intressen
  Foto, film, böcker, åsså Mac förstås!

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1986
 • Appleprylar
  MacBook Pro (1,83 GHz)
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

776 profilvisningar
 1. Prova detta när du öppnat den "rätta" RGB-bilden: Menyn Redigera --> Konvertera till profil --> sRGB IEC61966-2.1 Då kommer bilden att se likadan ut som den gjorde i Adobe RGB när du sedan sparar för webben (spara dock inte denna ändring - utan välj Spara för webben).
 2. Graphic Converter Photoshop Elements Inga gratisprogram, men i alla fall de bästa som du får för någon tusing.
 3. Utskriftskvaliteten får du faktiskt leta i manualen för din skrivare om, har inget som helst att göra med Photoshop.
 4. Det sker olika saker beroende på var man klickar i paletten. Som exemplet ovan, cmd-klickar du på miniatyren för själva lagret så läser du in markeringen runt objektet på lagret, men cmd-klickar du på själva namnet på lagret så markerar du bara lagret (och kan sedan cmd-klicka på ett annat lager längre ner i listan, för att markera båda och flytta med flyttverktyget). Det finns också skillnader när man ctrl-klickar på antingen miniatyren eller namnet på lagret. Man får upp olika menyer (bland annat om du klickar på ett text-lager får du olika varianter, klickar du på namnet så kan du rastrera lagret, men det funkar inte om du klickar på miniatyren). Kanske läge att skriva om detta i Bildexperten?
 5. Sen har de ju alla olika hastigheter också.. detta kan bli en hobby som räcker många år.
 6. När ljuset inte räcker till och man har bländare 2.8 helt igenom, så betyder inte det att det funkar jämt, speciellt om man fotar handhållet med en telezoom och måste handhålla objektivet som inte har någon antiskakfunktion. Så även "hyggligt bra" fotografer måste ibland köra på ISO 800 i vissa situationer. Kan säga att Noise Ninja räddade två bröllop för mig, då jag ville ha minst 1/350 sekund med mitt teleobjektiv och det var gråmulet vid ett tillfälle och ett annan bilder inne i kyrkan.
 7. Noise Ninja vann med knapp mariginal över Neat Image. Helt klart prisvärda, oavsett vilken du väljer. Ladda ner profiler för din kamera för maximal effekt.
 8. Det får gärna komma en ny PowerBook med Intel VÄLDIGT snart, min PowerBook går på knäna och börjar rasa ihop (3 år gammal - snyft).
 9. Något att tänka på är att de flesta bilder i dagspress har 85 linjer per tum (lpi) och då räcker det med 170 pixlar/tum i upplösning. Dagstidningar är ju förvisso "skitpapper" i jämförelse med affischpapper, men med tanke på att betrakningsavståndet är mycket närmare när man läser en dagstidning än när man står någon meter ifrån en affisch, så kan man lätt köra med 100-150 pixlar/tum. En 70x100 är ungefär 4100 x 5900 pixlar i fysisk storlek vid 150 ppi (kring 70 MB), så teorin om att 100 MB är en bra "vikt" då en CMYK:ad 70x100 är kring 90 MB.
 10. Photoshop Elements 4 är ute, men inte för Mac, då finns bara Elements 3: http://www.adobe.se/products/photoshopelmac/main.html
 11. Det är väldigt små detaljer som skiljer Helvetica och Arial åt, jag ser det mest på a, b, d, g, r och t... där a och t är nog de som skiljer sig mest mellan de två.
 12. Kanske kan meddela att när jag kontaktade företaget, för att fråga om det kommer något faktiskt *program* för Mac OS X, fick jag detta svar: Så om ingen utvecklar en programvara så lär vi aldrig få se denna teknik i Macen och på svenska. Som rösthandikappad är jag förstås rätt besviken, som väntat på löften från Babel (som numera går under Acapela Group) att en sådan programvara kommer för Mac OS X. Detta löfte har de gett sedan 10.0, men som sagt, vi har 10.4 nu och ännu inget faktiskt program!
 13. Grattis till nya kameran! Visa lite bilder!
 14. Köpte faktiskt Firewireläsaren från CyberPhoto förra veckan. VILKEN SKILLNAD! (detta efter att ha kört med PCMCIA-adapter i PowerBooken tidigare). Att tömma ett 1 GB kort tidigare med min adapter tog 10 minuter (jo det är sant!) och nu tar det kring 3-4 max.
×
×
 • Skapa nytt...