Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

NisseO

Medlem
  • Antal inlägg

    758
  • Gick med

Allt postat av NisseO

  1. Sedan en tid har jag problem med att hårddisken på min Macbook fylls upp till sista MB:en, så att jag ungefär en gång i veckan tvingas starta om den. Jag har från början 40 GB ledigt av 160, så det är ingen platsbrist normalt. Den står och rullar konstant med bara en handfull program igång, och ofta när jag tar den i användning efter någon dag så är det lediga utrymmet nere kring 30 GB utan någon egentlig orsak. Ibland är hela hårddisken full, så att jag får ett felmeddelande om att program måste tvångsavslutas. Jag har lyckats identifiera problemet så långt som till att datorn producerar swapfiles på omkring 1 GB vardera i mängd – mellan 10 och 20 stycken som numreras uppåt. Tydligen ska det här problemet bero på att ett program läcker minne, men jag lyckas inte förstå vilket program det är som behöver avslutas eller åtgärdas. Kan någon hjälpa till med en metod för att identifiera problemet och åtgärda det?
  2. Jag införskaffade ett HP-tangentbord för 20 pix och det visade sig fungera. Det går såväl att nå target mode som andra spännande lägen. Nu visar det sig förstås att det inte är så lätt att bara kopiera över filer, utan mapparna under min användare är förstås låsta. Jag provade också att boota upp med Sierra på en USB-sticka, men det gick inte att installera ett nytt system som lösning, utan det visade sig vara något fel på hårddisken som sitter i. Skulle tydligen vara något "smart". Finns det någon möjlighet alls att återfå filerna från den här defekta hårddisken, som ändå faktiskt snurrar på rätt bra, men inte duger till att köra system ifrån? Kan man låsa upp mapparna på något sätt? Går det att klona hela hårddisken till en extern och sedan bara byta ut den? Finns det andra metoder att rädda innehållet?
  3. Jodå, det där har jag koll på och kör både Monolingual och Xslimmer efter varje installation och uppdatering. Den senare rensar väl inte så mycket längre, sedan Universal Binary-tiden gått över. Det finns också andra program än de du nämner som ser små ut i program-mappen, men har stora AS-filer. Videospelaren Stremio, som jag inte använder, är på 50 MB, men har en supportmapp på 500 MB. Eller "hade" ska jag väl skriva. Men det jag gjorde idag vara att leta vidare manuellt, men nu i system-biblioteket. Där hittade jag i Library/Updates en hel systeminstallerare (InstallESD.dmg) på 5 GB som låg och skräpade från i fjol. Såg också att systemets egna skrivbordsbilder tillsammans tar 400 MB. Använder man egen, är de ganska onödiga. Nu är jag uppe i närmare 30 GB ledigt, och då har jag ändå dragit ned Sierra för en snar uppgradering från Yosemite.
  4. Rensade just hårddisken i min MBP på ca. 10 GB onödigt skräp. Det kvarvarande utrymmet började krypa ned farligt nära 10 GB på min 120 GB SSD, och mappen Application Support var boven som höll modiga 18 GB. Värst var en log-fil till Chrome-tillägget Block Site, som nått 3,6 GB genom att bara skriva "#gw3" om och om igen. Nu sitter jag här med föreskrivna dryga 20 GB ledigt igen. 😎
  5. Jo, jag läste någonstans att det ska gå att få till target mode med Apples trådlösa tangentbord, men jag har inte fått det att fungera… än. Det låter i o f s lite väl magiskt, men det beror ju på när blåtanden drar igång i boot-processen. Kanske behöver man ha de två enheterna parade sedan tidigare också. Jag minns faktiskt inte om jag har det, då jag kontrollerat minin via skärmdelning från min bärbara de senaste åren. Men det var ju trevligt att det går med vilket trådar tangentbord som helst. Edit: Minin har förresten råkat ut för ett blixtnedslag också, så den fungerar inte riktigt som den ska i alla delar.
  6. Jag har en mac mini som inte startar upp ordentligt, utan fastnar vid den grå skärmen med äpplet och ett spinnande hjul nedanför. Därför behöver jag starta upp den i target mode, för att rädda filerna på hårddisken, för att sedan formatera om och installera ett nytt system. Problemet nu är att jag sedan en tid bara har ett trådlöst tangentbord som ansluts med blåtand. (Det gamla tangentbordet har jag antingen skänkt bort eller tappat bort bland scart-kablar på vinden.) Jag behöver alltså skaffa ett tangentbord för den här lilla åtgärden, och skulle vilja köpa ett billigt på en loppmarknad, eftersom jag inte behöver det senare. Men jag är osäker på om det fungerar att nå target mode med vilket usb-tangentbord som helst, eller om det måste ha en viss kvalitet eller märke. Det skulle förstås vara trevligt om någon här i Uppsala kunde låna ut ett gammalt Apple-tangentbord som bara ligger och skräpar, eller vill sälja det för ett par tior. Jag kan komma och hämta.
  7. Jo, jag såg på Ifixit att man kan byta, men det verkar vara en rätt svår operation. Jag har visserligen redan bytt fläkten i datorn, men det här vill jag gärna undvika. Som jag beskrivit ovan, så går det att få till korrekt laddning och strömdrift genom att pilla kontakten i rätt läge. Det tar ungefär 20 försök, innan jag får till det rätt och det är på det stora hela slumpmässigt när den ansluter korrekt. Senast fick jag till det genom att trycka in stiften i laddarens kontakt ett par gånger (för att kanske göra att de gled smidigare) och dra ut dem med en pincett. Nej, batteriet fungerar som det ska. Allt, precis allt, pekar mot ett mekaniskt problem, nämligen med smuts i kontakterna och eventuellt sämre glidande stift. När jag googlade såg jag att en hel del andra haft samma problem med magsafe-kontakten.
  8. Ja, det är en A1278. Den är väl inte känd för att ha problem eller sämre material i kontakten? Jag har väl kört lite med en tandborste men det gav alltså bara tillfällig lindring. Finns det någon permanent metod för rengöring som återställer kontakten till väsentligen ursprunglig funktion, eller ger förslaget här bara lätt bättring?
  9. En längre tid har jag nu haft problem med att Magsafe-kontakter inte ansluter ordentligt, och därför inte laddar. Jag har använt två laddare, där den ena, äldre gav upp först och fick läggas åt sidan i väntan på åtgärd. Men när även den andra börjat krångla på samma sätt, har jag insett att problemet sitter i datorn och inte i någon laddare.Till att börja med nollställde jag PRAM och SMC – flera gånger. Men då inget ville hjälpa, förstod jag att problemet sitter i hårdvaran och närmare bestämt i själva kontakten. Det här yttrar sig så att när kontakten ansluts, den lilla lampan tänds (med varierande färg) men någon laddning inte sätter igång, utan datorn fortsätter gå på batteriet, som dräneras, trots att laddningslampan är tänd. Jag har också indikator på skärmen (i form av Slim Battery Monitor) som också beter sig onormalt. Den kan ange status som både fulladdat vid låg laddningsgrad och laddande, trots att batteriet inte laddas. Vad jag förstått beror det här på att de fem stiften i kontakten inte ansluter ordentlig till motsvarande kontaktdon i datorns laddningsport, vilket förstås beror på ansamling av smuts och oxidering. Det här kan också till viss del bero på utmattning i fjädrarna som sitter under stiften i laddarens kontakt, men då två stycken laddare fallerar, sitter det huvudsakliga problemet på datorns sida. Jag har googlat en del efter lösningar och möjligheter att rengöra, men inte direkt hittat någon fungerande metod som jag vågar använda. Är det någon som gett sig på att rengöra laddningsporten i en Macbook Pro eller någon annan liknande bärbar dator, som kan ge tips om vad man kan ta till i en svensk kontext. Mekanisk rengöring – med allt mellan tandborste, svinto och en hobbykniv, bör väl kunna komma ifråga, liksom vissa kemikalier. Då problemet bara blir värre med tiden, så behöver jag hitta en permanent lösning. Just nu tvingas jag sitta ett par minuter och koppla i och koppla ur tills jag får magsafe-kontakten att ansluta korrekt så att datorn laddar och går på nätström.
  10. Det var bara tre dagar sedan jag bytte, så jag räknar med att det skulle fungera bra, men jag har internet där 4 dagar till, så jag kan prova om jag orkar. Skrev dock fel ovan, det övergivna modemet är ett Zyxel P2601. Egentligen fungerar åtminstone skärmdelningen bättre nu när den väl anslutit; den är både stabilare och har skarpare bild med mindre lagg på musen. Något som kan spela in är att jag har hela 6 enheter att ansluta till nätverket och det kan vara lite mycket för en gammal router, men jag har inte noterat någon större skillnad när jag satt min Powerbook och 3GS i vila. Nu när jag provar att starta om Airserver resp. iTunes på min stationära Mac mini, så fungerar det bra att ansluta om jag gör det direkt. Men efter ett tag försvinner alltså möjligheten att göra det och dyker upp sporadiskt igen.
  11. Svajigt betyder att det ibland fungerar, ibland inte. Det är alltså inte frågan om en total förlust av funktion, som skulle bero på ett lättare identifierat och lätt åtgärdat problem av binärt slag, typ "slå på skärmdelning". Svajigheten manifesterar sig t.ex. i att – ibland dyker Bonjour-ikonerna upp i Path Finder, ibland inte. Det tycks vara helt slumpmässigt. – Ibland ansluter datorns skärmdelning när jag klickar på ikonen, ibland inte. – Ibland kan jag lägga en enhet på skrivbordet via ikonen, ibland inte. – Ibland syns inga datorer alls i airplay från mina iPhone, ibland syns vissa och fungerar, ibland syns en dator, men anslutning fungerar inte och ibland fungerar alla utan problem. En omstart av dator och/eller router tycks förbättra tillståndet något, men förbättringen dör liksom bort efter ett tag. Det är bara Apple-enheter jag använder. De har visserligen olika OS, men just det tycks inte påverka särskilt mycket.
  12. Jo, jag har reserverat ip för de olika datorerna och ifånarna, …0.100, .101, .102 osv. och routern har sitt fasta på …0.1, så det fungerar som det ska och jag förstår inte riktigt vad jag skulle tjäna på att ställa in manuellt samma nuffror som jag får automatiskt och vad det skulle förbättra. Vad jag efterfrågade först var ju en metod att m h a dessa fasta ip lägga enheter på skrivbordet utan Bonjour och p s s som jag redan gjort med skärmdelningen skapa genvägar att klicka på när nu Bonjour fallerar. Gissar att det börjar med att jag klickar cmd+k i Finder. Tyvärr är det så att den enda datorn som jag kan dra kabel till är den som träffats av blixten, så att bl a ethernet-utgången slagits ut. (Det finns en tråd om den stackars minin.) Men jag har provat att dra en tillfällig lång kabel över golv och trösklar till de andra utan något drastiskt annorlunda resultat.
  13. Har i dagarna fått fiber installerat med 100/10 Mbit och samtidigt tvingats byta router för trådlöst nätverk. Tidigare hade jag en Thompson Adsl från ISP:n, men har numera en D-Link DIR-615. Routern har bara b/g, på 54 Mbit, men får duga så länge medan jag letar efter nytt och tekniken såväl utvecklas som blir billigare. I mitt trådlösa nätverk har jag förutom min Macbook Pro tre pensionerade datorer som jag kontrollerar via skärmdelning, då antingen skärm eller uttag för sådan gått sönder. Det fungerade utmärkt med bara mindre kontaktproblem på det gamla nätverket, men inte nu längre. Hittills har jag etablerat kontakt för skärmdelning och fildelning genom att klicka på den ikon som dyker upp automatiskt i vänsterfältet i Path Finder under "delade" så snart man ansluter till nätverket eller väcker datorn. Med det nya nätverket har jag dock fått problem både med att ikonerna för de olika datorerna inte alls dyker upp och att kontakt inte etableras när man klickar på dem, utan ikonen istället bara försvinner från listan. Jag har lyckats lösa skärmdelningen genom att ha fast internt ip för de olika datorerna i nätverket och skapa ett bokmärke på skrivbordet för dem; då ansluter de (oftast) utan problem. Men för fildelningen har jag inte kommit på något smidigt sätt att lägga datorn och/eller dess enheter på skrivbordet utan det smidiga att klicka på ikonen som förr. Kan någon hjälpa till här med skapande av genväg eller ikoner? Vad jag förstår sköts den automatiska funktion jag använt hittills på det gamla nätverket genom Bonjour, där man ansluter via datorns namn i nätverket, så det är väl något där som krånglar, när jag nu kan ansluta (nästan) utan problem via ip. Det värsta med svajigheten är dock att jag varken kan använda airplay eller dela ut mitt iTunes-bibliotek på min Mac mini till alla datorer; något jag använt mig mycket av. Så det måste lösas på allvar och inte bara genom någon genväg eller liknande. Som sagt är nätverket svajigt, vilket innebär att ikoner för delning och airplay ibland dyker upp där de ska, men det mesta av tiden uteblir eller inte fungerar när jag klickar på dem. Har någon en aning vad det här kan bero på eller t o m känner till en enkel lösning på prolematiken?
  14. Det verkar som om en återställning av SMC fixade biffen – peppar, peppar, ta i trä. Har kört några dagar nu utan att något hänt, men kan liksom inte kontrollera om något har förändrats, eftersom inget annat märktes tidigare än att datorn helt plötsligt bara lade av, när batteriet var tomt. Tack alla för hjälpen! Nu kan jag ta upp ett relaterat problem, när jag fått forumets mest briljanta hjärnor engagerade. Jag har en laddare som bara ger 60 W över, som jag har försökt koppla in till min Macbook Pro som kräver 85W, för att jag tänkte att det bidrar väl i a f något och förlänger batteritiden, men det som händer är att laddaren lyser grönt – oavsett vad batteriets laddningsstatus är – samtidigt som den inte verkar ge någon ström till datorn. Lampan slår aldrig om till orange för laddning, vilket i o f s tycks rimligt eftersom den inte ger tillräckligt med ström. Det jag undrar är om det här är normalt beteende när man har en laddare på 60W inkopplad till en dator som kräver 85W? Eller kan en återställning av SMC även för denna laddare förändra något?
  15. Är det då lämpligt att låta laddaren som krånglar sitta i om jag skulle prova återställa SMC? Tyckte jag läste det i den länkade support-artikeln, men det står ju bara "Om problemet fortfarande inte är löst när du har utfört alla dessa steg kan du behöva nollställa systemhanteraren" och stegen före är ju inte så avancerade.
  16. Att återställa SMC låter ju som något värt att försöka, även om utsikterna inte ser direkt lysande ut, eftersom problemet – åtminstone det grundläggande – sitter i laddaren. Det anges som en sista utväg, så jag undrar om det finns risker med återställande eller om det ändrar mycket i inställningarna. Jag ska försöka köra några test där jag har den defekta laddaren i ett par timmar, så att batteriet laddas ur till hälften, för att sedan sätta i den fungerande för att se om datorn låst sig på något sätt vid att visa fullt batteri fast det inte är det. Har fått indikationer på det tidigare. Är det så att ett mindre fel i laddaren orsakar låsning i datorn, kan ju återställande av SMC fungera.
  17. Till min Macbook Pro från sent 2011 har jag en originalladdare som börjat bete sig märkligt. När batteriet är något urladdat och laddaren ansluts fungerar den som den ska, den lyser orange vid kontakten och batteriet laddas upp. Men när batteriet laddats upp och lampan slagit om till grönt, levererar den inte längre någon ström och batteriet laddas ur, fastän lampan lyser grönt. Dessutom visar systemet hela tiden att batteriet är fullt laddat (100%) ända fram till att batteriet är tomt och datorn bara stängs av. Någon varning får jag förstås inte om låg batterinivå, eftersom systemet tror att batteriet är fullt. Med en annan originalladdare på 85W fungerar det som det ska, vilket gör att jag drar slutsatsen att det är laddaren det är fel på och inte datorn eller batteriet. Jag har sett att kontakten på laddaren innehåller en del elektronik och tydligen både tar emot och skickar information till datorn. Min misstanke är därför att elektroniken i kontakten fallerar och ger upphov till problemet. Jag har funderat på att ta kontakten från en kasserad laddare och sätta dit istället, men tänkte höra först om någon annan varit med om liknande problem eller läst någonstans om det och vet en bättre eller enklare lösning på att laddaren beter sig konstigt.
  18. Jag har skaffat ny bärbar och håller på att flytta över grejer från den gamla. Minns att jag tidigare har flyttat över hela mail-bunten till en helt ny dator enligt instruktionerna som ges här. http://www.macinstruct.com/node/183 När jag följer instruktionerna, uppstår problemet när jag startar Mail att appen menar att behörigheterna är felaktiga på Mail-mappen jag flyttat från det gamla biblioteket till det nya, vilket väl inte kom som någon direkt överraskning. Det här är meddelandet: Mail kan inte komma åt följande mapp som innehåller brev för kontot ”På min Mac”: /Users/System/Library/Mail/ Du kanske inte har behörighet att öppna mappen. Om du vill försöka lösa problemet ändrar du mappens behörighet till ”Läsa och skriva”, klickar på Avsluta och öppnar sedan Mail igen. När jag kontrollerar, har den utpekade mappen både läs- och skrivrättigheter för 501 precis som på den gamla datorn, så jag kan liksom inte rätta till dem. Jag har försökt att ändra till root och tillbaka utan resultat. Jag har också använt Mail-mappen som kommer med installationen och fyllt den med det gamla innehållet istället, vilket bara får resultat att undermapparna anges ha fel behörigheter. (.../Mail/V2/Mailboxes osv.) Har någon en lösning på det här problemet? Och särskilt till Pocahontas kan jag meddela att jag har reparerat behörigheterna med Skivverktyg flera gånger, utan att just de här behörigheterna berörs eller påverkas.
  19. Tack, Alix! Jodå! Jag har inte gjort några extensiva test, men USB-uttagen verkar fungera utan problem. Har inget behov av ethernet i dagsläget, men det kan vara bra att veta. Att ljudutgången är död var ett rejält minus, med tanke på att jag tänkt använda den till att bl a spela musik i sovrummet. Men jag har ju usb-högtalare som fungerar hyfsat och har fördelen att jag slipper förstärkare. Kanske kan jag köpa ett enkelt ljudkort till FW om det skulle knipa.
  20. Det där är väl en fråga om man vill se glaset som halvtomt eller halvfullt – i den mån det nu inte bara är en språklig fråga om hur man beskriver situationen när vissa saker är kass medan datorn i övrigt fungerar felfritt. När jag för 180 kronor får någon funktion alls i en dator när försäkringsbolaget (som du trodde att jag inte kontaktat trots att en månad gått) har sagt att den inte är värd att reparera och gett mig full ersättning, ser jag som en stor vinst och en möjlighet, inte som ett skäl att gå till soptunnan. Men nu är det ju så att nätverksdelen inte alls är utslagen, eftersom wifi fungerar felfritt. Med grafiken är det också ännu osäkert och jag frågar. Jag har inte provat thunderbolt-uttaget än, eftersom även nätadaptern till min extraskärm slogs ut. För den som vill lägga 180 kronor på att försöka få igång en död mini går det bra att beställa här och titta här hur man byter. Ja, man måste lyfta ut hela logikkortet och ser då att allt är integrerat. Jag såg senast igår någon som sålde en blixtdödad mini billigt på blocket. Att beställa från Dustin är som sagt inte ett alternativ, eftersom de tar 2.000 kronor, vilket man får en bättre begagnad mini för, om också bara för att plocka ut just nätdelen.
  21. Naturligtvis har jag inga som helst planer på att börja renovera upp den till fullt fungerande skick igen. Jag trodde verkligen att det framgick. Dessutom är jag inte så korkad att jag tror att det skulle vara lönsamt. Men det är lite fascinerande att ni alla verkar ha inställningen: "Släng sk-ten i soptunnan, men du kanske ska ta ut hårddisken först." Men ni kanske bara är lite negativa och sura så här på morgonen. Jag tänkte faktiskt att folk skulle kunna se det positiva i situationen, när nu ett nätdelsbyte fixade det mesta, och att jag skulle få lite kreativa tips om vad jag kan använda "liket" till. Jag har naturligtvis gott om ideer själv, men andras positiva (!) tips är förstås alltid välkomna. Är, som sagt lite osäker på hur allvarligt grafikproblemet är. Jag är lite skeptiskt till att det faktum att jag kan få upp en perfekt bild vid skärmdelning skulle innebära att grafikkortet är helt, medan det är kontakten det är fel på. Men någon som kan säga säkert och argumentera trovärdigt är förstås välkommen. Kontrollerade ljudet nyss, och det fungerar med den inbyggda högtalaren, medan det är tyst via hörlursuttaget. Ett par usb-högtalare fungerar dock finfint. Är inte helt säker, men jag tolkar det som att ljudkortet är helt, medan kontakten är kass. Kanske är det likadant med grafiken och hdmi-kontakten. När det gäller överspänningsskydd, så är det lite sent påkommet nu. Dessutom har jag läst på om det och vad jag förstått är det inget skydd mot de spänningsspikar man får vid blixtnedslag av det här slaget. Jag skruvade isär teven och såg att det var en ic-krets på kretskortet som utgör nätdelen som hade exploderat – bokstavligen – där och lämnat en stor sotfläck och plastsplitter efter sig. Det enda som hjälper mot en sådan här smäll är utdragna kontakter, men nu kom smällen väldigt överraskande och i ett lätt duggregn, så det var opåkallat att dra ur.
  22. Har redan tagit det med försäkringsbolaget och ska köpa en ny mini för pengarna att ansluta till teven. Kassera?! Datorn fungerar ju, som sagt, på det stora hela felfritt. Att "logikkortet" fått en smäll är ju rätt uppenbart, eftersom allt är integrerat på minin, men frågan är ju snarare vad på logikkortet som slagits ut. @Poca: Låter lite väl drastiskt att göra den till en reservdelsdator när det enda som inte fungerar är bildskärmsanslutningen.
  23. För en månad sedan slog blixten ned i huset och dödade en teveapparat, bredbandsmodem, trådlös telefon, två datorer och en strömadapter till min Macbook, som inte var ansluten. Eftersom just en löst liggande adapter slogs ut, och min Mac mini var helt död, misstänkte jag att det var strömadaptern också i den som slagits ut, och beställde en ny via ebay för 180 spänn; Dustin vill ha 2.000 pix för samma grej. Igår bytte jag ut den och startade upp med den nya teven ansluten via hdmi. Det fungerade fint till att börja med, med ett vackert äpple, men snart började bilden flimra och efter en minut blev det svart och det var svårt att veta om datorn alls startat upp. Via bredbandsmodemet – nytt – kunde jag se att datorn anslöt via ethernet, men att det svajade och kontakten till slut försvann helt. Liket levde, men oavsett vad som nu var fel, så var datorn liksom autistisk och omöjlig att kontakta på något sätt, då den inte anslöt till nätverket för fjärrstyrning och det trådlösa nätverket bytts ut, så att den inte anslöt automatiskt. Med lite tålamod och väntan lyckades jag dock på den flimrande skärmen knappa in lösenordet till det nya trådlösa och kunde ansluta m h a skärmdelning; minin hade gått som mediadator och mest styrts med just skärmdelning från min Macbook. Med en ny strömadapter inopererad syntes datorn rulla på som den gjort sekunderna innan blixten slog ned och allt såg bra ut… sånär som på ett par mindre fel. – Tydligen har alltså ethernet slagits ut, då jag inte får någon stadig kontakt den vägen. Det gör inte så mycket, förutom att jag inte kan fjärrväcka datorn längre. – Jag kan inte ansluta en bildskärm, åtminstone inte via hdmi. Förutom att vilja berätta att det går att få igång en dator som drabbats av blixten, så vill jag ha hjälp med några frågor: – Kan jag göra något åt den svajiga och utdöende ethernet-kontakten? Det skulle vara trevligt att ha den funktionen och utnyttja etern mindre i hemmanätverket. – Finns det något enkelt sätt att veta vad som gör att skärmen inte fungerar? Är det hela grafikkortet som är skadat, eller bara hdmi-anslutningen? Skärmdelning fungerar som sagt felfritt. – Vilka andra funktioner bör jag kontrollera och hur gör jag det enkelt? – Hur kan jag använda datorn nu när den inte längre kan gå som mediadator ansluten till min HD-teve? Alla kreativa förslag är välkomna.
  24. Jo, jag såg den där tråden som den nyaste med det felmeddelande även jag fått, men förutom att språket är rena grekiskan för mig så verkar det inte handla om mitt problem. Felmeddelandet är visserligen detsamma, men det handlar dels om ett annat operativsystem, dels om att Chrome kraschar som följd. Således verkar alltså den orsak som leder till felet i Chrome vara en annan, även om bristen i programmet är densamma. Det du föreslår att jag ska skriva i terminalen verkar alltså vara något annat än ett riktigt kommando, och då inte enbart grundat på att det faktiskt föreslås som lösning i ett helt annat operativsystem. Som sagt initialt, så finns det en hel bunt med trådar om Chrome där det specifika felmeddelandet listas och diskuteras, men jag har inte hittat något ställe där varken mitt problem eller ens OS X diskuteras.
  25. Har nyligen fått ett lite udda problem med Google Chrome, som jag har som standardläsare. När jag försöker skriva text i någon ruta eller något fält, så hänger sig läsaren och blir "unresponsive" med badbollen i mellan en och två minuter, för att sedan lossna och ge ett tecken av alla dem jag försökt mata in. Detta händer i princip bara första gången jag försöker skriva efter att jag startat Chrome, eller när programmet varit inaktivt en stund. Annars funkar det bra utan fördröjning. Tidigare har jag visserligen haft problem med långsam inmatning, men skillnaden nu är dels att det tar sådan j-a tid, dels att bara ett enda tecken av dem jag matat in dyker upp när det lossnar, istället för hela textsträngen som tidigare. Jag får det här felmeddelandet i Systemmeddelanden konstant, och alltså inte bara vid hängning: 2013-11-21 09:27:51,847 [0x0-0x34034].com.google.Chrome: [323:2819:1121/092751:ERROR:base_feature_provider.cc(122)] manifestTypes: Allowing web_page contexts requires supplying a value for matches. Sökning på felmeddelandet ger en massa svar, men inget som jag kan tyda till något användbart, och jag verkar närmast ensam om problemet. Vet någon vad felmeddelandet säger eller t o m hur man kan fixa problemet?
×
×
  • Skapa nytt...