Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Afrodite

Medlem
 • Antal inlägg

  128
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Afrodite

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1978-09-15

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Female
 • Plats
  Ramlösa
 • Intressen
  Fotografering & trädgård

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1994
 • Appleprylar
  Macbookpro och Macpro
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Efter hjälp i omgångar från Apple support kan jag fortfarande inte se TIFF-filerna i Finder. Arbetar som fotograf och jobbar med TIFF-formatet i Photoshop.Jobbar på en iMac och uppdaterade inte OS förrän i höstas till Mojave. Efter uppdateringen blev datorn segare plus att jag inte längre kunde se mina bilder i Finder. Endast TIFF-formatets symbol visas. Dock kan jag se TIFF-bilderna i Finder efter att de bearbetats i Photoshop. Jag blir galen! Måste även se dem jag inte bearbetat än. Allt mitt arbete tar trippellängre tid!!! Jag måste se bilderna i Finder, i den vy som den bifogade bilden visar. Någon som har varit med om liknande? Vad ska jag göra?
 2. Använder en iMac och samt ritplattan Wacom intous 3. Allt funkade fintfint! Men så uppdaterade jag datasystemet till 10.14 Mojave och nu funkar inte ritplattan. Musen rör sig men jag kan inte klicka på något. Har letat efter drivrutinen men inte funnit någon som funkar. Någon som vet var jag finner den rätta drivrutinen? Gärna en länk till sidan men download-knappen, hade varit super!
 3. Tack =) Noterar superduper. Använder själv time machine. Kanoners! Har 6 st lösa hårddiskar, hur tycker du att jag ska göra med dem? Pågående samt backup av den, är alltid med, påslagen. Backup 1 och 2 samt privat 1 och 2, tar jag fram vid behov. Ska jag köpa ett chassi för alla 6? Eller chassis för 4 st (2 platser för pågående jobb och backup, samt plats för antingen backup 1 och 2 eller privat 1 och 2 beroende på vad jag ska göra för stunden.
 4. Backup hårddiskarna vill jag gömma undan när de inte används. Så lätt att sätta i och ta ur - chassi.
 5. Bild på min skiss över hårddiskar och datorn. Har inte skrivit till 1 st extra hårddisk (backup) till hårddisken med aktuella jobb. Bild på nuvarande chassi för 1 st hårddisk. Har två sådana. /Marie
 6. Arbetar som fotograf och har införskaffat mig en iMac. Nu måste jag få till en bra lagring/backup - jobb som är färdiga och aktuella (arbetshårddisken Pågående) samt avslutade jobb. Samt privata bilder (barnen💗) Jag har gjort en skiss på hur jag vill ha det. Om jag sedan placerar hårddiskarna separat i egna chassi eller en chassi med plats för alla hårddiskarna (typ 5 st), ja det får ni hjälpa mig med. Pågående jobb hårddisken - kanske ska den speglas mot en annan hårddisk för bästa beredskap mot krash. Då blir det totalt 6 hårddiskar (aktuella jobb, backup aktuella jobb, backup 1, backup 2, privat 1 samt privat 2) Tar tacksamt emot alla tips. Tipsar ni om något så kom gärna specifikt med en länk till just den grejen så jag kan se mer om den, var jag kan köpa den samt priser. Varmt tack! /Marie
 7. ska jag använda timemachine för att kopiera allt från gamla hårddisken till den nya SSD? Hur får jag sedan SSD att bli huvudhårdisken?
 8. Nu har jag uppdaterat MacPro till 10.7.5. I burken har jag den gamla hårddisken med alla program, systemet mm. Har även en SSD hårddisk. Jag vill flytta hela hårddisken från den gamla till den nya SSD. Försöker med Flyttaassistent men inte så lätt. Att flytta från en hårddisk till annan i samma burk finns inte med i själva guiden. Vet ni hur jag ska göra?
 9. Tack alla för svar. Vi får se vad jag bestämmer mig för...
 10. Program som Photoshop CS4, Indesign CS4, illustrator CS4 och Lightroom3, hur skulle dem påverkas av en uppgradering från 10.6.8 och uppåt? Gäller MacPro.
 11. nä men oj vad rörigt det blev! Just det, inlägget handlade om min andra dator Macbookpro. Nu gäller frågan macpro, min stationära. Sorry=/ Har alltså uppdaterat den stationära till snow leopard och undrar nu hur jag ska gå vidare.
 12. MacPro 3.1 OS X 1.6.8 Från 2008 Behöver du veta mer?
 13. Tack så mycket! Fungerade perfekt! Nu undrar jag om jag ska uppdatera ytterligare och till vilken version? Hade från början problem med att jag inte kunde synkronisera med iPhone 6 med datorn, att jag inte kunde installera e-legitimation i och med för gammal version. Jag ska även installera en ny huvudhårddisk (den gamla är från när jag köpte datorn 2008) och det är en SSD. Tänkte fixa uppgraderingen innan jag stoppar in SSDn.
 14. Tack för svar! Nu har jag uppgraderat till snow leopard 10.6.3. När jag får frågan om jag vill genomföra en uppdatering av program så klickar jag ja. När jag sedan ska starta om eller stänga av så ser jag efter en kort stund bara en bild av universum och sedan händer INGENTING. Ska jag låta det vara eller starta om? Nu har jag låtit datorn vara i ca 1 timme. Fortfarande en bild på universum.
×
×
 • Skapa nytt...