Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

tronque

Medlem
 • Antal inlägg

  21
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om tronque

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  98
 • Appleprylar
  MacBook Pro, iPad mini, pro, iPhone, iPods. Ap TV, AirPort blablabla...
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Hej! ja, jag har Rätt att skriva på disk o i målmapp.
 2. Man ska väl aldrig konvertera upp? Då tar de ju bara större plats(?) inte blir kvaliteten bättre för det. Itunes metadata ligger på macen. Hela diskoteket externt. Laddar ner mp3or varav förvånansvärt många inte kan längre kan läggas till. Mysko.
 3. Hej, Jag försöker lägga till ett 60-tal mp3 filer i iTunes till extern HD men får felkod -54. ”Kan inte skriva till disk”. Filerna spelar utmärkt i tex VLC o ser bra ut i spektrumanalys. Många mp3 funkar att lägga in i iTunes men andra inte. Behörighet är läsa o skriva i Visa Info. Både på mp3 o på extern HD. Att googla ger inga specifika tips som har hjälpt. Har prövat att felsöka diskarna i Disk utility men allt ser bra ut. Det som funkar är att konvertera filerna i exempelvis Mixpad fr mp3 till mp3 men då minskar bithastighet. Filerna går att lägga till i iTunes. Kruxet är att jag tycker det är omständigt att konvertera såpass många. Har oxo testat att lägga in direkt i ny spellista, reparera filer med MP3 Scan+Repair, att ändra namnet i filnamn. Inget hjälper. Problemet har dykt upp endast sedan en månad. Kör MacBook Pro 15” 2018. Mohave 10.14.6, iTunes 12.9.5.5. Vill undvika Catalina ett tag till. Tacsam för troliga lösningar.
 4. titta på gratis filmer via internet http://www.nordic-tv.com

 5. Hej. Jag har en smart spellista med låtar som har spelningar "0" ggr. Alltså sådana jag aldrig lyssnat igenom. Högst upp efter ngn långrandig ljudbok i den listan hamnar låtar helt fel. De går inte att lyssna till och tittar man på infon- sammanfattning ser man att sökvägen är annorlunda. istället för på den externa hårddiisken som alla andra mp3s ligger den som en .xml-fil i den interna hårddisken som : Program:OmniOutliner:contents:resources:it.Iproj:welcome.oo3:contents. xml Denna smarta lista har jag även i iPoden och där syns inte den/dessa låtar överhuvudtaget. Väldigt konstigt. orginalfilen ligger som mp3 där den ska så jag tvingas att importera den igen för att itunes skall hitta den igen. Någon detektiv som kan lista ut detta problem? Mvh. C.
 6. Jajemen! Arkivera/Installera var det som behövdes. Gjorde även Reparera skiva 2 ggr. då den första gången inte kunde reparera "enhetshuvudet" Då gjorde jag om reparera behörighet/skiva igen och vips var det ingen reparation som behövdes. Allt fungerar mycket bättre nu. Well, tack för er hjälpsamhet. Ha det bra!
 7. Tack, jag tror jag gjort allt det där för månader sen. Nyckelhanteraren och Kontrollera skiva vet jag med säkerhet att jag gjorde ialla fall. Jag testar arkivera/installera igen.
 8. Jag har en 4 år gammal PB G4 1,64. OS Tiger 10.4.11 med alla uppdateringar. Sedan ett par månader har den visat följande symptom: Vid uppstart frågar den om lösenordet till nyckelringen system. -Den får det men accepterar det inte. Jag avbryter och allt funkar "hyfsat" ändå. Ibland ser den inte mitt Wi-fi/Airport nätverk. -Måste ofta göra diagnos eller starta om modemet. Blåtandsassistenten vill inte ta emot min blåtandsmus. Den syns/ansluter men assistenten försöker bara parkoppla i evigheter. Får inte pekaren att röra sig. När jag ansluter en USB-pinne syns den ej på skrivbordet. Inte heller Videokameran, Mp3-spelare. Alla med USB. När jag ansluter Klaviatur eller Midi-kontroll via USB låser sig muspekaren. Ett nytt konto avhjälper åtminstone muslåsningen men USB enheter syns ändå inte. Skivavbilder kan inte läggas på skrivbordet. I de fall jag lyckas med det, går de inte att öppna. Varken med diskimagemounter eller skivverktyg. Endast efter ett speciellt kommando i terminal kan jag öppna. I ett nytt konto kan jag däremot öppna dessa .dmg filer utan problem. Safari hänger sig när jag vill se 3D-kartor på hitta.se. Den vill att jag skall "Trust" ett gauntlet-certifikat. Jag gör så men blir tvungen att tvångsavsluta. Hårdvaru-test har inte gett ngt resultat. Reparera behörigheter inte heller. Med så många småfel fick jag rådet att börja från början med Installationsskivan och omskapa hela systemet. Jag skulle enligt utsago inte använda mig av Flyttassistenten då den antagligen skulle "flytta med problemet" till den nya installationen. Nu tänkte jag flytta manuellt alla personliga filer till datorn från backupen på den externa FW-disken. FRÅGA: Hur gör jag med alla program som jag inte har installationsskivor till? Finns det ngt. program som kan hitta alla insticksfiler i den gamla användaren, samla ihop och installera dem på nytt i det nya systemet utan att jag måste jaga och installera om programmen från internet igen? Är det nåt mer jag måste tänka på när man inte kan använda sig av den smidiga Flyttassistenten? Tacksam för kloka synpunkter.
 9. Hej Problem med Logitech Bluetooth travel mouse v270 Ominstallerade hela innehållet på min hårddisk från extern med carbon copy cloner och hur många gånger jag än försökt med Bluetooth inställningsassistent så får jag inte musen att funka. Den är upptäckbar, parkopplad, finns bland enheterna i systeminställningar och identifieras med att bluetooth ikonen ändrar utseende när den är påslagen i menyraden i Finder men Pilen vill bara inte röra sig. Jag har inte testat musen i ngn annan dator och det funkar inte att klicka, skrolla eller nåt alls. I.om. att den identifieras och problemen uppstod med ominstallationen antar jag att det inte är fel på musen utan ngt i operativsystemet. (katten har käkat upp den ;-) ) Jag har reparerat behörigheter, slängt bluetooth plist-fil, startat om datorn, bytt batterier och sökt på internet utan resultat. Jag får inget besked som brukligt när jag stänger av musen: att kontakten med musen är avbruten. Återstår det att göra nåt med PRAM och NVRAM? Finns det några risker med det? Vad skall jag göra för att få min lilla vagabond att kila runt igen? Antibiotika, nytt hö, en lekkamrat? STACKAR´N!!!! PB g4 tiger
 10. Tack för dina alltid insiktsfulla och engagerade kommentarer på detta forum. Ovärderligt! kram!
 11. Tack Pocahontas. Jag känner mig lite osäker på engelskan i CCC help. Att "klona tillbaka" låter underbart enkelt men vill inte göra fel. Vet du om man skall "restore from disk image..." eller restoring from a clone i Source disk- alternativen. Skall jag välja enstaka filer bland allt annat på externa disken riskerar jag glömma något eller få med för mkt. i flytten. Vid tillbakacloning skall jag använda "filters" (kugghjulet)? I target disk syns bara den externa disken. Skall jag välja "Choose disk image.." eller "New disk image..." i listan? Dettta är näst intill skräckinjagande med så många alternativ. Det borde vara enkelt men känner mig dum.
 12. hjälp! Jag skulle bara reparera skivan från installationsskivan och råkade installera (arkivera & installera) mitt "gamla" operativsystem 10.4.2. Innan säkerhetskopierade jag visserligen hela hårddisken till en extern disk med carbon copy cloner (som tur kanske är...) Men nu undrar jag om jag kan återställa till systemet jag hade innan. Det var typ 10.4.11 eller det senaste Tiger som finns. Där fanns också Perian samt Stand och Inquisitor i Safari tillsammans med en massa inställningar, andra plug-ins och sånt som har försvunnit nu. Vilket blir lättast och mest problemfritt? Använda sig av mappen "Tidigare system" -och hur i så fall- eller använda sig av säkerhetskopian på den externa disken? Jag skulle vara väldigt tacksam för era synpunkter. /C.
 13. Hej vilka för och nackdelar har jag om jag uppgraderar mig från Tiger till Leopard? Tack!
 14. Hej Jag har kryssat för "säkerhetskopiera bara objekt som har ändrats eller lagts till sendan senaste säkerhetskopieringen" och ändå kopirerar ituness hela bibliotkeet varje gång. Det är frustrerande. Det blir så många skivor!... Vad är fel? Är det för att jag råkar ha en extra itunes music mapp utanför det ordinarire musiksamlingen ppå exterm hårddisk; dvs. på användar mappen. Snälla hjälp!
 15. ...i datorn och på extern hårddisk. Hej jag har all musik på en extern hårddisk. Några gånger har det hänt att mp3 filer man laddat ner öppnar itunes automatiskt och läggs till, fast den externa inte är inkopplad. (hur förhindrar man det?) Filerna läggs då till en itunes music mapp i användarmappen på datorn. Hur flyttar jag över filerna till den externa hårddisken utan att förstöra strukturen i biblioteket?
×
×
 • Skapa nytt...