Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

carlsson

Medlem
 • Antal inlägg

  1 508
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av carlsson

 1. Har en kompis som råkat ut för samma sak. Löste det sig någon gång?
 2. Definitivt. Jag tolkade dock frågan som att man vill öppna en app, men inte se den öppnas. Själv har jag mängder med program öppna utan att se deras respektive fönster, och då använder jag ”Göm” under program-menyn. (Det är alltså menyn som ligger under programmets namn, där har du ”Göm” samt ”Göm alla andra program”, med kortkommando Command + H respekt Command + Option + H. Använder det nog hundratals gånger per dag.)
 3. Enklast torde väl vara att direkt programmet har aktiverat sig trycka på Command+H. Då gömmer du programmet och är tillbaka där du var nyss. Men varför vill du starta ett program och inte se det? Det är för mig likställt med att gå in på en restaurang, men man vill inte vara där... 🤔 Men det är nog nåt jag inte fattar? 😜 Ge gärna ett exempel! 😊
 4. Typiskt att gnälla på gnällarna, eller vad? 😜😂 Jag jobbar så pass mycket med extern skärm och tangentbord, och är i övrigt väldigt nöjd med maskinen (maxade allt utom CPUn som fick bli den näst kraftfullaste vid tillfället), att jag inte har någon lust att byta ner mig. Men jag drar mig för att använda maskinen utan externt tangentbord, vilket ju är lite synd. Men visst, burken kostade 37k. Köper Lappen den av mig för 30 så börjar det bli intressant (vilket är ett helvetiskt överpris, men vad gör man inte för sina forumvänner?)!
 5. Du är den andra (2:a) personen någonsin som jag har sett föredra Butterfly-tangentbordet. Du ligger i klar minoritet, men det är ju skönt att det finns några i alla fall...
 6. Det här är det absolut sämsta tangentbordet som Apple någonsin har tillverkat. Jag har ungefär 60% skrivhastighet mot vad jag har med de gamla tangentborden, och det beror till största delen på att de är så tunna att man inte riktigt känner var man har fingrarna, och därför trycker på en eller flera tangenter samtidigt. Det fastnar skräp. Det är dålig taktil känsla. De är mer högljudda än de äldre tangentborden. Touchbar-funktionen är tyvärr värdelös. Jag vill dels ha en riktig ESC-knapp, dessutom har jag så många kortkommandon inprogrammerade på mina funktionstangenter att jag ändå måste köra med klassisk layout. Möljigen, om Apple hade lanserat ett externt tangentbord med Touchbar så hade de kanske kunnat få mig att använda det. Men som det är nu är finns det ingen mening för mig att använda det. Jag kan inte vara alls lika produktiv på min MBP 15" 2017, som jag kunde vara på min MBP 15" 2011, om jag inte använder extern skärm och tangentbord (då märker man ju av hur mycket kraftigare den nya maskinen är jämfört med den gamla). Den dagen Apple återgår till mer normala tangentbord köper jag en ny maskin på stört!
 7. Jag behöver hjälp med att skapa mallar i Apple Mail. Det vill säga HTML/XML-mallar som redan finns i programmet, men förstås med ett annat utseende. Det känns inte som någon rocket science men jag är för dålig på HTML/XML för att lösa detta själv. Google hjälper ju en del, men det ska finnas tid också. Någon som är en fena på detta? Arvode utgår förstås. PM:a vid intresse!
 8. I had similar problems, and it turned ut that my iPhone and iPad was set to delete mails much faster than my Mac. So I would start to be shure that your settings are the same on all devices.
 9. Detta torde räcka till: http://www.plantronics.com/us/product/voyager-legend
 10. Hitta en återförsäljare för Plantronics och snacka med dem. Bättre micar än vad de kan erbjuda får man leta efter! https://www.plantronics.com/se/ Jag kan tillägga att jag får själv helt olika resultat beroende på vem jag pratar med, så som flera redan varit inne på så är operatörerna en del av anledningen till dessa problem.
 11. Det går ju alltid att scripta med AppleScript eller Terminalen, men jag tror precis som Poca att ett manuellt arbete är det enklaste i detta fallet. Jag skulle nog haft två fönster bredvid varandra; Det ena fönstret med målmappen och det andra fönstret med källmappen sorterat i kolumnvy. Tryck COM+A och dra allt innehåll för varje mapp. Borde ta 5-10 minuter ungefär.
 12. Gammal tråd, men fortfarande aktuell! I synnerhet eftersom jag tänkte börja bokföra på Macen istället för min gamla Windows XP i Fusion... Hur som helst: Någon som har några åsikter om dessa: Adaro (695,- på AppStore) Stelvio (595,- på AppStore) Fortnox (99,-/mån) Jag behöver enbart Bokföringen, samt möjlighet att skapa en sån där fil till Skatteverket. Det måste vara idiotlätt – av någon anledning har jag svårt för bokföring (trots sifferminne och allt det där så finns det nån form av mental blockering när det kommer till allt som har med Skatteverket och Bokföring att göra).... Tacksam för input!
 13. Har av olika anledningar tagit bort alla mina epostkonton från min iPhone, och letade också efter denna funktion när jag ville lägga tillbaka dem. Men det verkar ju helt riktigt INTE gå...!? Eller har det hänt något på denna fronten det sistone? ...ibland undrar man...
 14. Hjälp! Efter att ha letat runt väldigt mycket så verkar Sony MDR-1000X knäppa Bose QC35 på näsan i nästan alla kategorier. Men.... så läste jag nånstan att mikrofonen i Sonyn är dålig. Så ni som har dessa Sony-lurar: Är micken kass? Jag pratar mycket i telefon så det är viktigt att den funktionen är bra! Tacksam för input asap!
 15. Jag har ett ruggigt störigt beteende på min ATV4: Den håller sig inte uppdaterad. Dvs, när jag slår på den för dagen så står gårdagens live-program kvar. Så är det på alla appar (SVT, TV4, Viasat) och det enda sättet att lösa det säkert är att starta om enheten. Ibland löser det sig av sig själv, men jag vet inte varför. Har provat att inte låta enheten gå i vila, men det hjälper inte. Någon som känner igen detta?
 16. Jag har letat mig blå efter vettiga fodral till min nyinköpta iPad Pro 9.7", med plats för pennan. Att Apple inte har löst pennförvaringen på ett smidigt sätt är ju helt bedrövligt. Eftersom den inte har några clips eller motsvarande är det ju som upplagt att man blir av med sin 1.100-kronorspenna...! Jag har bara hittat två alternativ, men är osäker på vilken jag ska ha. Bägge har fått både bra och dåliga betyg: http://www.ebay.com/itm/iPad-Pro-9-7-Case-ProCase-Leather-Stand-Folio-Case-Cover-for-Apple-iPad-Pro-/122093020794?hash=item1c6d4fa67a:g:3yEAAOSwgZ1XuGPE http://www.speckproducts.com/apple/ipad-cases/ipad-pro-9-7-cases/stylefolio-pencil-ipad-pro-9-7-cases/77643B565.html#pr-header-back-to-top-link Så min fråga är: Har någon ett bra tips på ett fodral med plats för pennan, eller annan smart lösning för att få dessa att alltid vilja hålla ihop?
 17. Någon som har erfarenhet av RF-läsare som fungerar med Mac? En RF-läsare är ju inte konstigare än ett tangentbord, men man måste ju få det att funka ihop med Macen också.
 18. Tack för bekräftelsen att det fungerar bra. Alltid värt mycket att höra andra användares erfarenhet!
 19. Redan gjort förstås. Och det känns ju hyfsat osannolikt att tusentals andra iMac-ägare skulle drabbas av samma fel....
 20. Jag har en vän som precis köpte värsting-iMacen med 27" Retina-skärm, det innebär i7-processorn och 4GB-videokortet, samt 32 GB RAM på det. 37.095,- kronor mao. När han startar upp i Windows 10 och spelar så börjar fäkten snart löpa amok. Han har tidigare haft en 27" 2012 iMac, och även om han ställer specarna till samma som den klarade av så låter fläktarna helt galet högt. Jag har bett honom att ladda ner Steam till Macen och spela några spel därifrån, för att se så felet inte ligger på Windows-sidan. Men det verkar tyvärr inte så, det finns oändligt antal med trådar på nätet om att denna konfiguration ger extremt högt fläktljud. T ex: https://www.quora.com/Is-it-better-to-get-a-silent-Windows-desktop-plus-a-5K-Dell-monitor-than-to-get-an-iMac-with-Retina-display http://forums.macrumors.com/threads/imac-retina-5k-disappointing-heat-and-fan-noise.1831739/ http://boardreader.com/thread/iMac_Retina_5K_dissapointing_Heat_and_fa_5z4kX139dn.html https://discussions.apple.com/thread/6649790?start=0&tstart=0 Nu vill vi sannolikt reklamera denna datorn eftersom den inte går att använda i ett normalt rum utan tillhörande huvudvärk och irritation. Jag undrar helt enkelt om någon har erfarenhet av detta? Vi köpte datorn av en kedja som inte säljer Mac i vanliga fall, så jag kommer vilja gå direkt till Apple. Som gammal Mac-användare blir man ju jäkligt besviken. Nästan 40 papp och datorn låter som en jetmotor...
 21. Nu var nåt drygt år sen som jag lämnade Macworld.se till förmån för 99mac.se. Jag tänkte att jag skulle kika tillbaka här för att se om det blivit bättre. Tyvärr ser det lika uselt ut. Det är synd, för innehållet är bra. Men vad gör det, när det är omöjligt att läsa innehållet. Design är viktigt. Jag ville bara säga det. IDG och Macworld.se har nog jordens fulaste nyhetssida.
 22. Logiskt och bra. Ju mer man jobbar med MS-relaterade program, desto mindre förstår man hur de har kunnat bli så stora...
×
×
 • Skapa nytt...