Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Penna_ha

Medlem
 • Antal inlägg

  1 036
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Penna_ha vann dagen: 28 mars 2010

Penna_ha hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

5 Neutralt

Om Penna_ha

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1991-07-06

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  23 december 2006
 • Appleprylar
  Mac Pro 2006
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Behövs inte alls någon Snow Leopard install för att installera Lion. Det är ett separat operativsystem. Köp en Lion-USB och installera från eller köp Lion via Mac App store på en kompis dator och högerklicka på appen, välj Visa Innehåll. Där finns en DMG som du enkelt kan bränna till en DVD. Ännu smidigare, torrenta hem Lion DMG direkt, bränn, installera, och gå sen in i App Store och se till att betala för dig.
 2. Vem ser seriöst Siri som en 4S-feature? Jag ger det 2 dagar innan Siri är crackad och finns tillgänglig för nerladdning för alla jailbreakade 3GS / 4
 3. Köp vilken ATAPI-brännare som helst. Det är inget magiskt med Apple-hårdvara, förutom att det kostar dubbelt så mycket.
 4. Vilken tonåring orkar stänga av telefonen på lektionstid? Visst sätter man till Tyst Läge för hänsyn till läraren etc, men man har annars stor användning av telefonen, miniräknare, anteckningar, kolla schemat m.m. Att tvingas stänga av telefonen på lektionstid känns väldigt 90-tal.
 5. Apple kommer blockera MP 1,1 till nästa operativsystem. Så helt framtidssäkert är det inte direkt. Varför? För att de har gjort det med alla andra datorer som överskrider livslängden på 5 år. I Lion preview betas så satte en enkel rad kod stopp för iMac 1,1 macmini 1,1 osv, när folk upptäckte det och började ändra på sina koder så gjorde Apple helt enkelt så till GM att de låste Finder till 64-bit vilket de datorerna inte kan köra då de endast har 32-bit CPU. Mac Pro klarade sig endast för att de hade 64bit CPU... Till nästa OS blir kerneln troligtvis 64-bit vilket MP 1.1 / 2.1 inte kan boota eftersom de kör 32bit EFI.
 6. Äntligen finns ett svenskt community för iOS-utvecklare! På iOSdev.nu kan du diskutera och få hjälp med allt från en idé till lansering av en applikation i App Store. Jag har sett efterfrågan på ett svenskt app-community och själv letat efter ett, så jag bestämde för att dra igång ett. Det är såvitt jag vet Sveriges enda iOS-community. Eftersom iOSdev.nu är ett nytt community så behöver vi en stark användarbas. Vi välkomnar såväl nybörjare som proffs och siktar på att hålla en hög kvalité och trivsam miljö på forumet. Åsikter och feedback mottages tacksamt i denna tråd. http://www.iosdev.nu
 7. Att önska bli skedmatad med lösningar på ett forum utan att försöka söka eller lösa problemet själv, är drygt.
 8. Man kan inte hantera outlets i Applescript-redigeraren. (on clicked theObject)
 9. Applescript funkar typ bara att köra i Xcode 3.0. Går inte att binda outlets annars. Sedan kanske value inte finns som property på NSButton. Implementera själv eller använd annan typ av interface object. Du blir gladare i längden av att lära dig Objective C.
 10. on clicked theObject if the name of theObject is equal to "MinKnapp" then if the value of theObject is equal to TRUE then do shell script "defaults write -g ApplePressAndHoldEnabled -bool true" else do shell script "defaults write -g ApplePressAndHoldEnabled -bool false" end if end if end clicked
 11. Så du har i princip öppnat Xcode och valt Nytt Projekt? Kanske dags att plugga lite?
 12. kör memtest för att utesluta trasigt ram http://www.memtest.org/ låt det köras i ~10-20 h
 13. Att installera Lion ovanpå Snow Leopard, är äver huvud taget det enda alternativet som Apple gett användarna eftersom man bara kan köpa Lion i Mac App store, som kräver Snow Leopard för att köras.
×
×
 • Skapa nytt...