Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

thevil

Medlem
 • Antal inlägg

  693
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om thevil

 • Medlemstitel
  Utmärkt

Kontakt

 • Webbsida
  http://facebook.com/peter.ostergren

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Stockholm

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Nej
 1. Ett annat sätt är att ta bort filen .AppleSetupDone så att man får skapa ett nytt Admin-konto som när man loggar in första gången. Starta om och håll ned ⌘-S. Montera filsystemet, när uppstartsprocessen är klar, med: /sbin/mount -uw / Radera filen: rm /var/db/.AppleSetupDone Starta om genom att skriva reboot Nu får du gå igenom processen där du kan lägga till ett adminkonto när din maskin startat om.
 2. Testa att sätta tangentbordslayouten på den dator du sitter vid till "US" och tangentbordslayouten på den du styr till "Svensk - Pro".
 3. Okej, det är lite underligt. Ungefär femtio pers runt om i världen (med olika upplåsningsmetoder för YT) har råkat ut för att det slutar fungera. För oss som det inte fungerar för svarar YT-servern med: GET /feeds/standardfeeds/most_viewed?start-index=1&max-results=25&format=2,3&time=all_time HTTP/1.1 User-Agent: CFNetwork/152.4 Accept: */* Accept-Language: en Accept-Encoding: gzip, deflate Authorization: GoogleLogin auth=AIwbFAQwMD1R5S6g_8bhz7NIWFhbIebvcZV49n8QlbCsVuTe5H7bn6mkFkBs72Ksq5tDTi6XgDZhRZ_Yel-ejXi-1yE-s8BrOIuj8_Tx2cVy3QPF1R33GN-VEngA0oJV69fTAjt1yyCATjnfScjVgQTmqum2NrQwhk1pGh1gSBzL3PrqmeI4SDo3lCTPNSxcfjXYoJLf0J1f8sc8uUO4KDpBnxhEmr_Zi1F2Axn-oOFPKtJPcBFERo4KrPIzxnCBa4AD7kvcPvmei20SoRRFU2uf41mmtxpZCQ Host: gdata.youtube.com Connection: keep-alive HTTP/1.1 401 Token invalid WWW-Authenticate: GoogleLogin realm="https://www.google.com/youtube/accounts/ClientLogin", service="videoonline" Content-Type: text/html; charset=UTF-8 Cache-control: private Content-Length: 149 Date: Fri, 21 Sep 2007 22:09:32 GMT Server: GFE/1.3 Nu funkar det igen. Tjusigt.
 4. För en liten stund sedan bestämde sig YouTube för att sluta fungera. Istället för att visa någon lustig video så visas bara en dialog med texten "YouTube not available." upp. Jaha, så hur fixar man det enklast? De två filmerna som jag hade i "History" och en tidigare bokmärkt film går fortfarande att se. YouTube har funkat fint som fisken tidigare.
 5. Länge sen sist. Skönt att vara tillbaka. Sommarläsningen verkar vara fixad.
 6. I morgon är det demonstrationer över hela landet för att visa att vissa av oss fortfarande bryr oss om varandra. I Stockholm så börjar det klockan 13.00 på Sergels Torg. Demonstrationssamlingen i Göteborg sker kl. 12.30 på Götaplatsen. I Malmö Gustav på Adolfs Torg 13.00. Här är tider och platser för resten av landet... Uppsala Odinslund 13.15 Norrköping Tyska Torget 13.00 Kalix Folkets Hus 13.00 Uddevalla Kungstorget 13.00 Gävle Stortorget 12.00 Lund Stortorget 13.00 Umeå Mimerskolans fotbollsplan 13.00 Västerås Domkyrkoplan 13.00, Örebro Olof Palmes Torg 13.00 Lerum på Lerums Torg 11.00 Piteå Byxtorget 13.00 Borås Stora Torget 12.00 Ulricehamn Rådhuset 10.30 Karlstad Soltorget 12.00 Växjö Speakers Corner 12.00 Karlskrona Mötesplats Sunna 13.00 Falun 13.00 Geislerska Parken Varberg på Varbergs Torg 10.30 Jönköping 11.00 Hoppets Torg Sundsvall Stora Torget 13.00 Härnösand Stadsparken 11.55 Örnsköldsvik Torget 13.00 Älvsbyn Järnvägsstationen 12.00 /peter
 7. thevil

  Reparation

  Om du har köpt den på Macforum så är de skyldiga att hjälpa dig och ska inte hänvisa dig till någon webbsida eller till sin leverantör. Du har inte gjort så din iPod har något alarm eller dylikt igång? Supportsidorna för iPod hittar du här: http://www.apple.com/se/support/ipod/
 8. thevil

  Terminalen

  q (Som i quit.)
 9. Det är bara rykten än så länge. (Senast idag så var Microsoft och Texas Instrument ute i pressen och babblade om att en iPod video helt säkert kommer att dyka upp innan januari 2006.) Vi skulle ju kunna samla ihop alla iPod video rykten i den här tråden, det kan ju vara kul läsning.
 10. Dels är det inte klart ännu och dels har Apple många andra patent för iPoden. Det där stämmer ju inte, vilka har stulit något? Han har däremot schabblat till det ordentligt med sina patentstrider om allt möjligt. Beror väl på att han inte ville betala skatt eller något?
 11. Det måste du ha ett tillägg för att fixa. Exempevis Saft. Hm. Jo, det var ju underligt att jag inte tänkte på det.
 12. Håll ner ctrl- och kommando-tangenterna när du väljer "Sök med Google".
 13. Du kan använda något av dessa program för att göra rss-filer till din podcast. Feedforall Rapidweaver Feeder Vad ska den handla om? Glöm inte att skriva ut var vi kan lyssna när det är klart.
 14. Det ska räcka att göra som du har testat, det ska ändra i systemet. Det kan vara så att du har problem med rättigheterna som gör att informationen inte stannar kvar, du kan ha en korrupt cahce- eller plist fil som gör att det inte går att spara informationen ordentligt. Du kan radera och återställa detta med exempelvis Cocktail. Hursomhelst så kan du testa at ändra inställningarna med programmet Miss Fox. Klicka på mittenfliken "File Mappings" och leta reda på Word/.doc och skriv in MIME Type application/msword Extension .doc Creator Microsoft Word Creator Code MSWD File Type WDBN Jag har för mig att informationen sparades i en fil vars namn börjar på com.apple.LaunchServices Men när jag tittar i den filen hos mig så verkar den inte var aktuell längre.
 15. thevil

  Terminalen

  Det minst användbara kommandot är nog banner. Skriv: banner "Apple" för att se hur det fungerar. Axelman kan ju skriva banner ":-)" istället.
×
×
 • Skapa nytt...