MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Nikk

Medlem
 • Antal inlägg

  386
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Nikk

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1985-01-01

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Appleprylar
  MBP 13", 2,3 Ghz fyrkärnig, iPhone X, iPad Pro, iMac 5K 27" 3,3 Ghz
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

307 profilvisningar
 1. Japp och japp flertal gånger men det hjälper tyvärr inte.
 2. Kan inte öppna Inställningar till Mail, får bara upp en mörk ruta. Vad göra? Har senaste MBP 13" Touch Bar med senaste uppdatering. Tacksam för hjälp!
 3. Nikk

  Köpråd - laptop + skärm

  Ja det är sant, står ju faktiskt bara MBP Pro 2016 Härligt, då kan jag nog köra en 13" trots allt.
 4. Nikk

  Köpråd - laptop + skärm

  Men om man vill ha 5K, vilket man vill när man betalar mycket pengar för just 5K så funkar det bara på 15" från 2016. https://support.apple.com/sv-se/HT207448
 5. Nikk

  Köpråd - laptop + skärm

  Ah ser nu att LG 5k skärmen bara funkar (med 5k) med MBP 15”. Kasst att kalla 13” för Pro... :(
 6. Nikk

  Köpråd - laptop + skärm

  Har kört med iMac (Retina 5K 27” sent 2015) senaste åren men behöver nu en laptop och då också en ny extern skärm. Ska användas främst för jobb och främst Illustrator. Bör jag satsa på en MBP 13” eller funkar en MB med lite extra RAM lika bra för mina syften? Tips på bra och snygga skärmar skulle också uppskattas. Samma nivå som en ny bra iMac är tillräckligt.
 7. Köpte switchar och kopplade om och ställde in Extremen och Expresserna på nytt och allt funkade kalasbra TILLS IDAG... Idag började digital tvn strula, den kopplade helt enkelt inte upp sig. Ringde Telia support och vi testade köra Telia digitalbox direkt mot Telia basstation igen och vips så funkar tvn som den ska... Så nu kör jag alltså inte basstationen som brygga utan jag kör wifi från Extremen och Expresserna kopplade till basstationen ungefär som ridigare när det började strula så jag är inte hoppfull att det kommer hålla sig stabilt i längden. En FRÅGA: hur utökar jag wifi från Telia basstation/router till Apple prylarna?? Dyker inte upp som alternativ vare sig när de ställs in efter en fabriksåtersrällning eller i Airport...
 8. Ok, supporten på Telia sa att jag fortfarande kunde använda basstationen för trådbundna enheter men jag antar att det är det som spökar lite numera då andra enheter som är inkopplade (typ Apple TV) tappar internet signalen då o då... Blir till att inhandla en switch imorgon En annan sak, kör du wifi från din Extreme och därefter utökat wifi på övriga enheter? Ser på ditt schema att du har Expressen kopplad till basstationen och därefter Extreme - är det felskissat eller finns det någon anledning till att du har det kopplat så..?
 9. Har haft ett problemfritt nätverk hemma men så för ett par veckor sedan så strular det. Tappar åtkomst till internet odyl titt som tätt. Hände i samma veva som jag skaffade en Xbox till grabben och som går på wifi men också i samma veva som Extremen och Expressernas programvara uppdaterades... Jag har fiber som går till en Telia basstation. Tidigare så körde jag kabel till en Apple Extreme för wifi och ett par Expresser för utökad signal. Efter att jag hörde av mig till Telia så bryggade de basstationen (port 4), vad det nu gjorde för skillnad - nu kör jag med kabel från basstationen till Extremen som tidigare men nu från port 4. Har skapat ett trådlöst nätverk. Har också en Express som går med kabel (men i ett annat rum) till Express1 och Express2 är kopplad med kabel till basstationen... Exakt hur bör jag koppla och ställa in allt för att optimera nätverket? Som jag ser det bör det vara: 1. Telia basstation, här kopplar jag in så mycket jag kan med kabel. 2. Apple Extreme, kopplar in till basstationen och skapar därefter ett wifi nätverk. 3. Apple Express1, kopplar in till Extreme eller basstationen och ställer därefter in att utöka existerande wifi nätverk. 4. Apple Express2, kopplar in till Extreme eller basstation och ställer därefter in att utöka existerande wifi nätverk. Eller...??? Prylar jag kopplar in med kabel är Apple TV, TV modem, hemmalarm samt Apple routerna. Övrigt körs med wifi. Hjälp mottages tacksamt!
 10. Grymt tack, måste ha råkat komma åt den...
 11. Helt plötsligt blev texten i böckerna i iBook inverterad, vit text på svart bakgrund, vid låg belysning. Nu blir det så automatiskt så fort rumsbelysningen blir för svag... Hur stänger man av denna enerverande funktion? Och nej det har inget med hjälpfunktionen Invertera färger som finns i inställningar. Faktum är att jag nu använder den funktionen för att göra texten svart mot vit bakgrund.... Men det är ju rätt bökigt att hålla på ställa om hela tiden. Tacksam för hjälp.
 12. Tack men skivverktyget kunde inte reparera hårddisken. Fick meddelandet: Hur säkerhetskopierar jag filerna? Sen testade jag igen men då markerade 500,28 GB APPLE SSD SD12E MEDIA och då verkade det fungera att reparera men nu när jag ska installera osx 10.8 igen så dyker det inte upp någon skiva att markera... ..?
 13. Laddade ner Maverics på datorn och körde programmet. Får meddelandet att: "OS-X uppgraderingen inte kunde startas eftersom hårddisken Macintosh HD är skadad och inte kan repareras. När datorn har startat om bör du säkerhetskopiera dina filer, radera hårddisken och sedan försöka att installera igen. Klicka på Starta om så startar datorn om. Försök sedan installera igen." Problemet är att datorn inte kommer ur själva installationsprogrammet.... När jag startar om så sätter installationen automatiskt om på nytt och jag får ovanstående meddelane igen... Någon som har tips på vad jag ska göra..?
 14. Nikk

  Vilken mac ska jag köpa?

  Jag rekommenderar dig att ta samma som jag har dvs 15" Retina med 16 Gb RAM och 512 Gb SSD. Plus extern skärm (minst 27") och extern Thunderbolt hdd såklart... Antar att du kommer jobba mycket med högupplösta RAW bilder i program som Photoshop och då kommer du vara glad att ha mycket Ram och en tyst snabb hårddisk (som inte får fläktarna att börja rusa så ofta). Retinaskärm är också att föredra samt det tunnare fysiska formatet.
 15. Nikk

  Skak-känslig MBP 15" Retina

  Har en ganska ny 15" Retina, 2,7 Ghz med 16 Gb RAM. Mitt problem är att den verkar vara känslig för vibrationer. När jag åker tåg och tittar på film, oavsett spelare, så dyker spelarens kontrollpanel upp hela tiden, ungefär som om jag ständigt skulle nudda touchpaden... Hände aldrig med min gamla MBP och med tanke på att det är SSD i den här så borde den väl vara mindre skak-känslig eller åtminstone inte mer..? Någon som vet om det går att åtgärda på något sätt (och då menar jag inte att lägga något mjukt under datorn eller dylikt)..? När jag ändå håller på så vill jag beklaga mig över Finder i OSX 10.8.3. Visar ju inte längre hur data som finns i resp hdd... men det kanske går att ändra på? N
×