Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

larsmagnus

Medlem
 • Antal inlägg

  66
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om larsmagnus

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1959-12-14

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Göteborg

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1993
 • Appleprylar
  MacBook Pro 15, MacBook Pro 13, Powerbook G3
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Precis som för många andra de sista åren har min nya MacBook en snabbare fast mindre hårddisk jämfört med min förra. Utrymmesproblem uppstår framför allt när det handlar om de stora biblioteken för bilder, video m.m. som kräver en snabb anslutning för att redigering ska fungera smärtfritt. Time capsule eller Trådlös NAS antar jag är riskabelt då och att man bör jobba med en snabb extern disk vid sin MacBook. Så jag skissar på MBP med extern USB-disk för arbetet och sen AirPort Time Capsule för att backa upp båda delarna trådlöst. Vad jag är lite osäker på är hur den interna disken i ATC är möjlig att konfigurera jämfört med den dess extra USB-variant. Leker med tanken att ha den interna 2Gb för strömmande media och annan extra nätverkslagring och sen reservera en ändå större extern USB på 3-4Gb för Time Machine-backup av både denna ATCs interndisk och för backup av MBP och dess "redigeringsjobbsdiskar". Tänker jag nåt som är möjligt här? Fler smarta lösningar som folk använder sig av för liknande behov?
 2. Min Airport Express fungerar inte och syns inte via Airportverktyg. Den lyser med ett fast gult sken. När jag försöker återställa den genom att hålla in resetknappen sker följande efter c:a 10 sek - 3 gröna blinkningar- tillbaka till fast gult sken efter c:a 10 sek ytterligare - 1 grön blink- tillbaka till fast gult sken detta mönster upprepas sen, oavsett om jag trycker in resetknappen med airporten i strömkontakten, eller om jag har den intryckt redan innan den sätts i. Nån som vet nåt?
 3. Har bytt till ny iphone 4S som har övertagit 3GS gamla program, har alltså valt återställt från en kopia när jag började använda den. Nu vill jag återanvända den gamla 3GS som en "ny" telefonenhet, ha tillgång till mina inköpta appar men med egna konfigurationer och synkningar. Hur gör jag 3GSen när jag ska återanvända den på detta sätt? Tänker jag rätt så här... Jag har förstått det som att jag måste ha gemensamt iTuneskonto men två olika användarkonton på datorn för att kunna ha olika iPhones synkade med olika uppsättningar program. Så jag skapar ett nytt användarkonto och återställer den gamla telefonen till fabriksinställningarna där? Fast det mest praktiska vore att ha telefonerna synkade till två olika datorer härhemma med två olika användare inloggade som grund, det borde jag väl kunna ha fast det är samma iTuneskonto. Om man auktoriserar iTuneskontot för användning på den andra datorn så ska man väl få tillgång till samma appar mm. Sen måste jag också låsa upp den gamla telefonens telenorspärr, eftersom jag ska ha annan operatör, men det har väl knappast med själva synkningen att göra... Tacksam för bekräftelser eller varningar för mina tankegångar...
 4. Telefonens tredjepartsappar funkar mestadels. Mail går att öppna, krashar först när ett enskiljt mail öppnas. App store kraschar vid köp först. Har återställt via iTines Fler förslag?
 5. Min itunessynk hänger sig redan vid adressboksynken. Upptäcker att några adresser har kopierats i massor. Har 15000 verkar det som på iPhonen... Adressboken på datorn badbollar. Vad gör man smartast? Hur kan problemet ha uppstått? Nån synkloop? Hur kan man undvika det? Har nyaste MacBook Pro och iPhone 3GS med iOS 4.3.1
 6. Har i safari ett identiskt problem i både bredbandsbolagets och gmails webmail. När jag försköker svara på ett mail så öppnas automatiskt en ny startsida för webmailen efter att jag skrivit några tecken. Firefox funkar bra. SLänga .plist eller annat förslag?
 7. Flyttade över inställningar, men inga program.. När jag nu installerar iLife och officepaketet så badbollar dessa program bara. Borde jag lagt till inställningarna i efterhand?
 8. Hur skulle du rekommendera att man gör för att inte missa nåt, är det så enkelt att allt finns i bibliotekets preferences, eller finns mer att uppmärksamma?
 9. Förstår det, får väl ta med alla program och sen radera vissa med appzapper. Man vill ju ha sin nya maskin med lite nykänsla, inte fylld med sånt man slutat använda. Men det är ju skönt att slippa installera om alla program. Eller hur stor är poängen i att ändå göra det för att slippa gammalt skräp?
 10. Känner någon till ett sätt att bara flytta vissa utvalda program med flyttassistenten? Som det är nu verkar man bara kunna välja alla program generellt...
 11. Min migration till ny MacBook pro blev inte så lyckad. Flyttade med allt, inkl program. Apples program vill inte starta, svarar inte. Tex Garageband, iPhoto, Logic.. Gjorde det enkla valet att flytta med alla program från den gamla backupen. Hade ju varit smart om man kunde välja vilja program som ska få åka med... Jag hade ganska mycket program installerade och var väl lite lat. Tänkte att jag får väl flytta över allt med assistenten och sen slänga föråldrade, oanvända program via appzapper. Systemet i sig är ju fräscht. Andra program verkar funka, men kanske man borde gjort sig besväret att installera om trots allt även om jag får igång iLife igen. Får bara känslan av att ha en ny, men inte helt fräscht fungerande dator. Kan man städa med appzapper och slänga krånglande programinställningsfiler och hoppas på att bli nöjd, eller eller är det riktiga att gå till botten med problematiken med nya installationer?
 12. Har provat extern skärm utan resultat Modellen är en A1260 enligt baksidan alltså en MacBook Pro Intel (från 2008 tror jag), sista modellen innan unibody med svart skärmkant skulle jag tro... Bifogar startljud, mest hörs kanske ett gäng åttaåringar i rummet intill som jag försöker få leka tysta leken... MacBookProStart.MP3
 13. Säker start funkar inte Skärmen tror jag inte riktigt på.... Man hör ju att hårddisken ger i från sig typ tre mekaniska sound (mollters-mollters-grundton om nån är lite musikaliskt bevandrad...:-) och sen går ner i inaktivitet. De två gånger som jag fick igång datorn förut löste felsökningenen på supportsidan det, och då liksom tonade bara skärmen väldigt långsamt upp samtidigt som en tidskala typ visades i nederkant på skärmen. Det behöver ju inte vara identiskt fel nu, men man kan ju anta att det har med samma problematik att göra i alla fall....
 14. Har de senaste dagarna haft problem med att datorn ej startar efter vila. De går ej heller att starta om. Har hittat ett supportdokument somhjälpt mig en gång men nu hittat jag ingen utväg http://support.apple.com/kb/TS1365?viewlocale=sv_SE&locale=sv_SE 27/1 Försökt starta diverse sätt enl. Supportdokumentet Funkade när jag hade batteriet ur och startade bara med sladd. 28/ Batteriet lyser fem lampor Har nollställt SMC-minnet Hårddisken drar igång men går sen ner i varv, inget startpling, datorn startar inte med system Kan man tänka sig fler idéer?
 15. Har ett återkommande fel som börjar bli frustrerande. Ganska ofta när jag öppnar ett program öppnar sig aktivt fönster precis utanför skärmytan och är sen omöjligt att flytta. Ibland löser det sig med en omstart av programmet, men andra gånger krävs en omstart. Har misstänkt att det kan ha samband med användande av extern extraskärm, men felen uppstår ibland ändå. Vad göra? Använder MacBook Pro med OS 10.5.8 2,4GHz , 4Gb, 250 GB HD
×
×
 • Skapa nytt...