Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Carlis

Medlem
 • Antal inlägg

  145
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Carlis

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1981-01-01

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.travianbt.com

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Stockholm
 • Intressen
  Fysik foto programering film böcker boxning klättring skidåkning och jazz

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Hej Jag har en G5a (2.3GHz DC) som jag använder till lite allt möjligt. Jag hade tänkt formatera den, men till detta behöver jag en skiva med 10.5. Jag köpte en sån för länge sen, men nu kan jag inte hitta den... Jag har en image av en skiva på datorn, men den är så stor att den kräver DL DVD, något som min burk inte har. Finns det någon work-around? Alternativs funderar jag lite på att försöka köpa en skiva. Jag har kollat lite på blocket och tradera, men inte hittat någon. Är det kanske någon som har en skiva över som man kan få köpa för en billig penning? (Jag håller till i Stockholm). Mvh, Johan
 2. Jag funderar på att köpa en ipad. Jag tänkte mest ha den till att läsa artiklar. Emellertid verkar det som att man inte kommer åt filsystemet på samma sätt som på en desktop. Jag vill ju kunna ladda ner pdf från internet eller från min dator, sortera dem och öppna med nån pdf-läsare. Låter detta sig göras på nått smidigt sätt?
 3. Jag har en MBP och tänkte ev skaffa en 27" cinema display till denna. Går det på något sätt att koppla in den till en G5a om man skulle vilja det? Burken är senaste modellen av G5 (2.3 GHZ DC) med GeForce 6600.
 4. Jag vill skriva ett script av typen .sh sedan vill jag att detta script skall köras såfort jag startar terminal. Någon som vet hur man skall gå tillväga? Mvh Carlis
 5. Kan man trycka in diskar på 1-2 TB i en G5'a, eller finns det nån gräns? Är det vanliga hedliga sata på alla modeller? G4 tar ju konstiga diskar, typ ide eller vad det heter, och bara små diskar om jag minns rätt.
 6. Hej Jag hällde vatten på en gammal pb. Inte hela världen, hade tänkt byta ut den i alla fall men det kanske tar ett tag. Så, tills dess blir jag tvungen att använda den. Den klarade sig på alla sätt förutom att keyboard spårade ut. Det verkar som det trycker in diverse knappkombinationer i tid och otid. Ibland får man upp sökrutor och dylikt. Det går inte att skriva på etc. Så, frågan är om det är hårdvaran som är pajj. Man tycker ju att kb borde vara en av de mindre känsliga delarna? Kan det vara att systemet flippade av vattnet? Fick givetvis kernel panik direkt. Mig veterligen kan man inte stänga av kb i operativsystemet. Jag ser två möjliga val Forma burken eller koppla ur brädet och bara köra extern. Några idéer?
 7. Det verkar vara många som gillar coda. Vad är det för features ni fastnat för? Har ni testat andra ideer? Jag blev lite nyfiken själv faktiskt.
 8. Jag installerade adium och nu drunknar jag i spam från en massa botar som skickar länkar och skit. Så var det inte i murcury. Någon med samma erfarenhet?
 9. Jag kör netbeans + mamp (mac apache mysql php). Det är gratis, enkelt och användavänligt. /Carlis
 10. Carlis

  7200 prm i 13.3"

  Jag noterar att apple inte erbjuder 7200 rpm-diskar till sina 13.3" modeller. Är det av någon speciell anledning? Skulle man få problem med värmeutveckling om man stoppade in en sån? Är det nån som vet en affär som kan tänka sig att montera in en ny disk i datorn? Jag har ingen lust att förlora garantin för att jag bökat runt i datorn...
 11. Carlis

  Problem med Java

  Du kör ju ett rätt gammalt os... kanske är din java gammal? terminal-> java -version
 12. Hej vänner Jag gåller på med ett projekt där jag väldigt ofta kompilerar en massa filer och lägger upp på en server via ftp. Det är jobbigt. Jag skulle vilja skriva ett script för att kompilera alla filer och lägga upp dom. Kan man det?
 13. Fälla ihop dator utan att gå i viloläge? Kan man fälla ihop en mbp/pb utan att den går i viloläge på nått sätt? Jag kör en del grejjer som jag skrivit i xcode som tar evigheter på sig att bli klara... Skulle behöva ta med burken till kth utan att dom stoppades, vilket förmodligne sker om man vilar...
 14. Jag har testat flera program för torrent-tankning, bla azureus och transmission. Min erfarenhet är att dessa strular upp min mbp. Kör jag dem på en gammal stationär så funkar det utmärkt. Vad detta beror på har jag inte riktigt fattat. Torrent-program verkar ha en tendens att göra dåliga saker med datorsystem, det har hänt vänner till mig som kör windows (blue screen of death).
 15. Ja så småningom blir man ju tvungen att välja, och det kan ju kännas trist. Mjukvara för medicin har jag inte en susning om. Den bästa källan för osx som plattform för vetenskap torde vara http://macresearch.org/. Mitt intryck är dock att man inte använder datorer så mycket på medicin... Jag hade ingen aning om att man kunde läsa biofysik på eftergymnasial nivå... Var det på su eller? Dom biofysiker jag känner har oftast ägnat flera år åt fysik och matte innan...
×
×
 • Skapa nytt...