Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

broderskap

Medlem
 • Antal inlägg

  244
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om broderskap

 • Medlemstitel
  Bra

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1988
 • Appleprylar
  MacBook Air, MacBook, Mac Mini, iBook G4, (G4, iBook G3, G3BW, iMac, 5500, 6320, 5260, 630, LC460, LC, Plus...)
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Jag blir verkligen ledsen, frustrerad och förtvivlad varje gång jag tvingas ha med iPhone att göra. Någon som kan hjälpa? (Jag utelämnar flera timmars trassel med ständiga inloggningar, icke accepterade lösenord, som till slut kräver byte, obegripliga tvåfaktorsautentiseringar etc) Dottern har en iPhone SE och har nu fått en ny iPhone 8. Vi försökte installera den nya telefonen med överföring från iCloud säkerhetskopia. Den var dock nästan 2 år gammal, dvs från när SE-telefonen var ny. Någon nyare fanns inte. Gissningsvis eftersom iCloudutrymmet var fyllt (5Gb). Vi utökade utrymmet till 50 Gb och försökte "Säkerhetskopiera nu" på den gamla telefonen. Då stängdes iCloud säkerhetskopiering av och går inte att starta igen. ICloud bara kräver lösenord och felmeddelande om att det inte går. att starta säkerhetskopiering. Jag vågar inte installera telefonen som en ny iPhone - vet inte hur jag då ska få in de gamla uppgifterna, eller om de raderas från både den gamla telefonen och iCloud. (Har dåliga erfarenheter av sådant...) Hjälp!
 2. Ny migreringsfunktion? Lika pissdålig som de tidigare? Skulle hellre ha ett filsystem så man själv kan sköta migreringen...
 3. Det verkar ha löst sig nu. Om jag först skriver in "C 105" och sedan stänger fönstret utan att ha gjort något annat, sedan öppnar det igen, skriver in "... (JAL)" och stänger igen, så blir det så. Peppar, peppar... Tack för snabbt svar!
 4. Kalendern i Min Macbook (OS X 10.10) jävlas. Den lägger in saker jag inte vill ha. Jag försökte skriva in ett skolschema för min dotter. Men fick ge upp. Åtminstone att skriva in vilken sal hon skulle gå till på utrymmet för "Plats". Där hittar Kalendern på en massa eget skit. Skriver jag exempelvis "C 105 (JAL)", ändrar den till "105 C St, Jal NM 88252, Amerikas förenta stater" och lägger in en karta till uppgiften. Det spelar ingen roll om jag ändrar eller försöker skapa en ny post. "C 104" går bra. Men det stämmer ju inte. Jag har inte hittat någonting i inställningar som hindrar Kalendern från att bära sig åt på det här sättet. Någon som vet?
 5. OK, första iPhonen som släpptes i Sverige. Och tack för erbjudandet ;-) , men den gick till dottern efter att skärmen på hennes iPhone spruckit för andra gången.
 6. Jag har testat ett halvdussin olika appar för utskrift. Någon klarade i bästa fall att spara ner en adress till en webbsida som sedan kunde skrivas ut. Men att försöka skriva ut från exempelvis Pages är omöjligt. Enligt uppgift fungerar AirPrint endast med några få HP-modeller. (Ja, det ryktas om att stödet ska öka. Så dags...;-) )
 7. broderskap

  Trött på iPhone

  Jodå. Jag är Macfantast sedan tidigt nittiotal. Och har tjafsat i ett antal till "datorkrig" urartade debatter/jämförelser/frågelådor om Mac vs PC. Inte så mycket om iPhone vs Android, dock. Dels för att jag tröttnat på tjafsandet, dels för att jag inte är övertygad om iPhonens förträfflighet. Faktiskt stod jag i begrepp att skaffa ny telefon just när första iPhonen var på gång. Men valde en Ericsson P1. Osäkerheten om iPhonen var för stor, dessutom saknade den några saker som Ericssonluren faktiskt hade. Det dröjde inte så länge förrän kartan ritats om. Plötsligt fanns det massor av appar, inte bara en handfull användbara som till P1:an. Nu har jag haft iPhone som tjänstetelefon ett tag, och skaffade en egen när jag slutade det jobbet. Mest för att den ganska självklart lirar med Mac:ens adressbok, kalender och påminnelser. Praktiskt. Sedan kan jag ju tycka att den är oflexibel. Som att man inte kan skräddarsy den med olika utseende, annat tangentbord mm, och att allt bygger på synkning med iTunes enligt spelregler som jag inte begriper. Eftersom Apple vet bäst har systemet sett till att synkningen raderat saker som jag inte ville radera, och att det lagts en massa bilder i telefonen som jag inte kan radera. Till exempel. När min iPhone lämnades in för reparation (en dålig lödning av WiFi-kretsen, vanligt fel på 4S...) köpte jag billigast möjliga Android att ha under tiden. En Huawei för 699 kronor – en bråkdel av iPhonen. Och en ny värld öppnades. Den sköter allt det som jag till vardags behöver, lika bra som iPhonen. Eller bättre... Den har FM-radio. (Som jag verkligen uppskattar. Fattar inte varför Apple vägrar radio. Nätradio kostar både batteri och surf.) Min egen musik drar jag bara över från datorn till telefonen, liksom övriga filer, inget knöligt och oförutsägbart synkande. Almanacka, påminnelser och adressbok funkar oväntat bra med Mac:ens – utan fixande. Jag kan välja ett tangentbord med scrollpilar mm. Eller något annat. Jag kan koppla upp datorn mot nätet via telefonen. (Det går i teorin med iPhonen, men strular för det mesta.) Huawei:en håller ungefär två dygn på en laddning. Betydligt längre än iPhonen. Jag kan byta batteri själv. När jag jämför en del appar verkar de faktiskt snabbare på Huawei:en än på iPhonen. Och när jag ringde min gamla mor reagerade hon på att jag hördes bättre än tidigare. Visst är den plastigare. Och skärmen blir säkert lättare repig. Å andra sidan spricker glasskärmen på iPhone alldeles för lätt. Jag har sluppit det, men familjens övriga iPhoner har fått bytt skärm ett antal gånger... Jo - jag använder knappast "kontorsprogram" på telefonen, men visst. Pages/Numbers/Keynote är riktigt bra. Och de använder jag på iPad:en (som dock oftast blir liggande hemma). Synd att det inte går att skriva ut från den. Eller från iPhone. Från Androidprylar går det ju bra att skriva ut till en trådlös skrivare. Så nu blev iPhonen liggande. Har ingen större lust att gå tillbaka till den, ärligt talat...
 8. Apple har en idiotisk lösning som innebar att vissa synkade bilder inte kan tas bort från iPhone/iPad på annat sätt än att ta bort dem från datorn och sedan synkronisera. Under förutsättning att synkningen inte hade spårat ur. (Sådana saker bidrog till att jag skippade iPhonen.) Annars finns vissa tredjepartsporgram att ladda ned som låter dig komma åt iPadens minne utan att behöva jailbreaka den. (Exvis iExplorer för Mac.)
 9. Apple tillåter inte att man raderar bilder från telefonen annat än en och en – och för vissa bilder inte ens det. Men det finns vissa tredjepartsporgram att ladda ned som låter dig komma åt iPadens minne utan att behöva jailbreaka den. (Exvis iExplorer för Mac.)
 10. Apple har en idiotisk lösning som innebar att vissa synkade bilder inte kan tas bort från iPhone/iPad på annat sätt än att ta bort dem från datorn och sedan synkronisera. Under förutsättning att synkningen inte hade spårat ur. (Sådana saker bidrog till att jag skippade iPhonen.) Annars finns vissa tredjepartsporgram att ladda ned som låter dig komma åt iPadens minne utan att behöva jailbreaka den. (Exvis iExplorer för Mac.)
 11. Om allt är backuppat så är det bara att formattera om den. Det borde fungera med Macdrive - tänk på att formattera som HFS+ bara. (Annars kanske du kan koppla den till en fungerande Mac, med låda eller kablar, och formattera om den med Mac:ens Skivverktyg.)
 12. Jag har inte märkt av några direkta problem efter installationen av 10.9, men däremot efter uppgradering till 10.9.1. Inga katastrofala, men ändå. Mailen verkade först tvärdöd, men fungerar till och från. Inställning av skärmsläckare och skrivbord säger så här (se skärmbild). Någon som råkat ut för samma sak? Få se om det dyker upp mer...
 13. Om jag nöjer mig med bara pågående arbete finns det plats. (Resten är bild- och filarkiv etc. Det är inte lika känsligt.) Jag ordnar speglingen så att det kopieras över till Airen när jag kommer hem, jobbar "lokalt" och speglar sedan ändrade filer tillbaka till hårddisken när jag jobbat klart frampå småtimmarna... Och samma sak på kontoret. Blir nog bra. Allt gott!
 14. Tack för konstruktiv lösning. Annars tänker jag mig att göra en mapp med aktuella jobb på den externa hårddisken och spegla det till MacBookens interna. Då fungerar det som tillfällig säkerhetskopia också.
×
×
 • Skapa nytt...