Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

luvs

Medlem
 • Antal inlägg

  27
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om luvs

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Ja
 1. Hej! Min disk har länge visat tecken på att ge upp. Jag gjorde en snabb backup och tänkte senare göra en time-machine backup. Vad som hände var att disken gav upp innan jag hann med detta och jag kom inte in på datorn. Jag begav mig till närmaste apple service center och fick disken utbytt (alu imac 1,5 år, med andra ord garantin utgått, betalade 2057 kr för byte och en ny 500gb disk) Han sa dock att det inte verkade vara några problem med disken men jag tyckte det var lika bra att byta ut den då den pipit något för jäkligt tidigare. Han la in en ny 10.5.4 installation Hursomhelst, nu vill jag hemskt gärna återställa mitt system med så lite huvudvärk som möjligt. Jag förbannar mig själv att jag inte gjort en time-machine backup. Är det kört? Om jag lyckas koppla in min disk, kan jag återställa systemet med mail och program från den och isåfall hur? Själva filerna som dokument och bilder och liknande har jag ju på en extern backup, men jag vill gärna slippa fixa alla inställningar och program och liknande. Jag har googlat på sata till usb och ska försöka hitta nåt vettigt.. annars skaffar jag mig ett hårddisk-kabinett av nåt slag.
 2. Väckte datorn efter vila, varpå den hänger sig och ett misstänkt klickande ljud går igång med med några sekunders mellanrum, för att sedan avta några sekunder och sedan börja igen och sen hålla på så. Försökte få fram menyn för att tvångsavsluta men inget hände, efter 5 minuter tröttnade jag och stängde av datorn genom att hålla in strömbrytaren. När jag sedan startar igen så återkommer klickandet och datorn hittar ingen hårddisk att starta ifrån, ett blinkande frågetecken visas på skärmen. Är det så illa att hårddisken håller på att packa ihop? Går det på något sätt att rädda datan på den? Vad ska jag ta mig till, behöver datorn! Det är en intel imac, vita versionen.
 3. luvs

  Bootcamp hjälp!

  Grymt, funkade hur bra som helst med första rådet! Stort tack
 4. luvs

  Bootcamp hjälp!

  Jag försökte installera windows förut med hjälp av bootcamp på min intel imac med leopard. Det blev nånting fel vid installationen (tror att det var för att jag inte formaterade partitionen den skulle installeras på) och följden av detta var att jag fick meddelandet No bootable devices vid uppstart av datorn. Jag kom runt detta genom att hålla in alt vid uppstart och då välja os x. Jag ville sen ta bort windows partitionen och strunta i hela skiten och gjorde då detta via bootcamp. Men om jag startar om datorn nu så möts jag av den här dos-liknande skärmen där det står No bootable devices. Måste alltså hålla in alt för att komma till osx. Det är bara osx jag kan välja dessutom när jag gör så. Det här går ju att leva med men är ändå ganska störande. Hur får jag bort det? Borde ju gå genom att installera windows igen via bootcamp, korrekt denna gång, och sedan ta bort den partitionen igen. Men det känns som en lite krånglig väg att gå. Någon som har förslag?
 5. luvs

  20" eller 24"?

  Ska inom närmaste månaden köpa en imac. Nu gäller bara att bestämma vilken modell det blir. Egentligen klarar jag mig på den billigaste 20" modellen och det är väl det jag har råd att betala på en gång egentligen. Kan inte låta bli att snegla på 24 tummaren dock, främst för skärmen och det bättre grafikkortet. Datorn kommer användas till surf, studier, musiklyssnande, film/serier och hoppyprojekt i CS sviten. Visst kommer jag att klara mig på den enklare 20" modellen, men är det faktiskt VÄRT det i längden att köpa 24" modellen, och kanske köpa den på avbetalning isåfall? Betänk att jag tänker ha datorn i minst 2-3 år innan jag ens funderar på att köpa en ny. Visst fan ska jag slå till på 24", känns som att jag kommer ångra mig sedan annars, men velar nåt otroligt eftersom att den är lite dyrare och jag inte har obegränsat med pengar. Vad tror ni?
 6. luvs

  Fakturering

  Att det ska vara så svårt att hitta ett simpelt svenskt faktureringsprogram? Känns extremt onödigt att köpa ett bokföringsprogram för flera tusen när jag egentligen bara vill skicka fakturor! Tror ni att faktura.nu kan vara något?
 7. luvs

  Fakturering

  Tack så mycket för svaren. Vill ju helst ha ett svenskt, men jag ska kolla länkarna och se om det är något som passar. Parallels Desktop innebär att man måste installera windows, eller hur?
 8. luvs

  Fakturering

  Jag söker ett faktureringsprogram! Det enda det behöver kunna är att hålla artikel samt kundregister, några mer krav finns egentligen inte. Tidigare har vi kört spcs fakturering på en pc. Skulle det fungerar att installera virtual pc på en intel imac och köra vidare med spcs genom det?
 9. Jag förstår, ju längre jag skrev desto mer insåg jag att det var normalt, men valde ändå att posta för att få ett sånt här svar! Tack
 10. luvs

  Försvunnet diskuttrymme?

  Vi köpte ny imac idag, 20" intel core 2 duo 2.16 ghz med 1 gb minne. Allt är frid och fröjd, verkligen toppennöjd! Men jag funderar lite på hårddiskminnet. Datorn ska ha 250 gb disk. Finder visar 232 gb, och 15 av dessa är upptagna när datorn är helt ny och upppackad? Vad är det som tar så stor plats? Tar osx verkligen upp ca 15 gb? När jag tänker efter så antar jag att detta är normalt, på min gamla ibook g3 använder osx runt 6-7 gb, men där saknar jag även en massa program som kom med imacen, tex ilife.
 11. luvs

  Kortkommandon

  Tack, det var precis det tecknet jag menade. Enligt länken du postade är det ctrl, och det funkade prima. Tackar så mycket, och får ursäkta för att jag postade i fel kategori.
 12. luvs

  Kortkommandon

  Känns extremt löjligt att fråga, men när jag nu sitter och försöker lära mig lite användbara kortkommandon blir det oundvikligt. Vilken knapp är egentligen pil upp som förekommer ibland? Inte shift, utan ett uppochnervänt v. Hur jag än försöker så hittar jag inte!
 13. Väldigt bra pris på de uppdaterade ipodsen måste jag säga!
 14. Jag har provat högerklick men det funkar ej. Då sparas bara ett php dokument.
 15. Jag ska inte stjäla nåns musik Rasmus Wallenberg. Kom inte här och lek moraltant. Det enda jag frågade var hur man får ner låtar av den typ jag beskrivde. Vem har sagt nåt om nån man som suttit och gjort musik? Tack för ett bra svar Marcushedenstrom Låtarna jag vill ha finns förresten här http://www.billiethevision.com/music.php
×
×
 • Skapa nytt...