Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Zpider

Medlem
 • Antal inlägg

  151
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Zpider

 • Medlemstitel
  Bra

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  Mac mini, MBP 13" x 2
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Kort fråga om att utöka, om man har en router som stöder utökat nätverk, typ Extreme eller Time Capsule, och utökar detta med en Express, måste expressen vara ansluten till nätverket via kabel då eller är det bara plugga in den i väggen för att få den att "förlänga" Wifi nätverket?
 2. Zpider

  Sjökort på ipad

  Jag har hela tiden varit inne på enbart WiFi modellen, sen använda iPhonen som accesspunkt för surfandet som jag gör med macbooken. Ser ut som man kan glömma det om man ska ha paddan för navigering också då.
 3. Zpider

  Sjökort på ipad

  Läste nånstans att man måste ha 3G(4G) versionen för att få GPS i sin ipad. Stämmer det verkligen, har inte wifi modellen inbyggd gps? någon som har erfarenhet av ipad som navigator på sjön?
 4. Ja, kanske var otydlig i förra inlägget, jag kommer alltså åt den med typ Chicken Of the VNC... men inte standard skärmdelning...
 5. Kan tillägga att om jag tillåter anslutning via VNC så funkar det. Använder inte VNC samma protokoll och port?
 6. Jag har en MBP och en Minimac i samma nätverk. Jag kan se andra datorn i respektive Finder och ansluta för att komma åt filer åt bägge håll. Men, jag kan bara köra Dela bildskärm från minimaccen till MBP:n, inte tvärtom. Får ingen inloggning, bara "Ansluter...." rutan. Nån som har nån ide? Kör jag portscanning till datorn så svara den på vnc porten så den är öppen. Stänger jag av skärmdelning så ser jag också på den andra att alternativet Dela bildskärm försvinner. Men ansluta verkar inte vilja gå....
 7. Jo, vet att det tar mer batteri, men en telefon som inte håller en arbetsdag är inget alternativ alls för min del. 12 timmar passning, men lite samtal så är man nere på ca 4-5 timmar.
 8. Testat stänga av Push och alltid haft rätt APN, så jag är säker på att det är pollen efter certifikat som är boven. Testade installera Push Doctor via Cydia, och det löste en del, den minskade på datatrafik, och batteritiden vart bättre, men max 12 timmar är fortfarande uselt som stand-by tid. Hur som haver, gett upp med den nu tills nån vettig lösning kommer, vart en 4:a istället som inte är jailbreakad.
 9. Testat SAM också, från att ha nollat akriveringen, och själva SAM funkar som det ska, kan aktivera med vilket kort som helst i telefonen, men så fort jag byter till mitt tele2 kort så börjar den dra mobil nätverksdata igen i sjuka mängder, plus att batteritiden är max 3 timmar. Tror mer att aktiveringen är skit samma, och att om man byter till annat sim kort så funkar inte push certifikaten iallafall vilket gör att den letar febrilt hela tiden. Push funkar ju inte heller på telefonen så.
 10. Stämmer inte, den aktiverades med ett Telia kort innan jailbreak, och kör jag med Teliakortet håller batteriet bättre, men byter jag till Tele2 som är det jag vill köra, så käkar den batteri samt tuggar på rejält med mobil nätverksdata hela tiden.
 11. Hej Har en 3GS som är jailbreakad och kör Ultrasn0w för att unlocka den. Problemet är att den käkar batteri så den bara håller en par timmar. Den var låst till Telia från start, men efter unlock kör jag Tele2 på den. Med Teliakortet i kunde den lätt klara 3 dygn, nu max en par timmar. I Cydia finns det ju en massa saker default installerade, vilka av dessa behövs och kan någon av dessa dra batteri? Kör senaste Ultrasn0w för unlock iom att den har senaste baseband. Nån som har samma problem?
 12. Zpider

  Airplay-fråga

  Liten fråga om Airplay Om man har en dator som är huvuddator gällande musikbiblioteket, en minimac som sitter kopplad till hemmabion, och en Apple TV till en annan TV. Hur kan jag få till att från huvuddator få ut ljudet till minimaccen? Enda val jag har är "egna datorn", AppleTV:n och vår airport. Går det inte att köra ut ljudet från en dator med iTunes till en annan?
 13. Zpider

  Aktivera 3GS

  Hej Har en helt ny 3GS som aldrig varit aktiverad. Vet inte om eller till vad den är låst men i iTunes säger den att "the sim card is not supported...." och det går inte att komma vidare. Tyvärr är den genom recovery uppgraderad också till 4.1. Detta får jag fram genom Umbrella: Device: iPhone3GS 4.1 (8B117) Model: MC131KS/B Name: iPhone UUID: 9BF9280C7801F3666D82C963C2A330D8D52BC027 Baseband: 05.14.02 - 6.4_M3S2 Vad kan man göra, är den rökt?
 14. Zpider

  Byta till ny iPhone

  Om man ska byta från en 3G till 4, men vill såklart behålla alla appar man köpt, hur gör man och vad ska man tänka på? Vill inte riskera att allt man köpt går förlorat... Dessutom kommer den gamla få finnas kvar i familjen, men ska ju då såklart vara från "nollläge".
 15. Jag såg inte mobileme som värt att ha innan jag satt med 3 maccar och iPhone. Det jag känner att jag betalar för är synkningen och Back To My Mac funktionen. Denna för mej är ensam värt att betala för. iWeb har jag aldrig gillat och skulle nog inte betala för Me bara för att ha tillgång till att publicera webbsidor.
×
×
 • Skapa nytt...