Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

silverarrow

Medlem
 • Antal inlägg

  260
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om silverarrow

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1970-01-01

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Limhamn

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2000
 • Appleprylar
  Dual 2 GHz PowerPC och Macbook 13" och PC med Windows 7. Lenovo X1 med Ubuntu
 • Bytt från pc
  Ja
 1. PÅ mitt arbete satt jag med en PC och en kollega på en annan avdelning satt med en Mac. Han pratade väl om sin Mac och jag blev lite nyfiken. Jag höll på mycket med foto och alla sa att då var Mac en perfekt dator och visst många fotografer använde Mac och framför allt många reklambyråer. Så jag köpte en Mac dock blev jag snabbt varse om att jag lika bra kunde köra PC när det gällde foto och grafiskt arbete. Men datorn flöt på mycket bättre än min PC någonsin gjort och jag var verkligen nöjd. Framför allt flöt det hela tiden, även tre-fyra år senare. (visst den datorn kostade mer än min PC, bättre hårdvara). Sen köpte jag en Macbook G4 i aluminium, tror det var 2004. PC har ju alltid befolkats av människor som varit total intelligensbefriade när det gäller design så här fanns en STOR lucka för Mac. Dock tycker jag Mac har stagnerat när det gäller designen. Fast sen kom ju iPhone och resten är historia. För ett år sedan skulle jag köpa en ny stationär dator, men blev förskräckt av priset på en Mac. För 10 000 kr lägre fick jag en PC istället. Dessutom med Blueray och SSD så jag bytade tillbaka till PC och Windows 7...sorry guys...dessutom har jag köpt en ny bärbar Lenovo där jag kör Ubuntu . Jag gillar verkligen tanken med Ubuntu och det fungerar perfekt. Mac svaga punkt är ju utbudet men de har ju valt att tillverka själva och inte släppa in andra. Finns ju fördelar med det men samtidigt lite tråkigt.
 2. Förmodligen fel på Macbook. Jag har redan bytt batteri en gång på min Macbook, dessutom är det dags igen. Den vägrar ladda batteriet. För den delen fick jag byta hårddisk på den alldeles för tidigt, gick på garantin som tur var. Det var samma på min gamla Mac laptop, byte av hårddisk och batteri. Jag har haft andra laptops och inga batteriproblem, samma på kontoret, bara jag som har Macbook och bara jag som har problem med batteri. Apple tar ju dessutom bra betalt för batteriet. Jag har googlat på det och är helt säker på att det är ett Macbook relaterat problem.
 3. Här är den, till salu i Sverige på e-bay http://cgi.ebay.com/Rare-Steve-Jobs-Action-Figure-/230597250651?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35b0aace5b#ht_776wt_1139
 4. Steve Jobs är tydligen ute som action figure igen. Förra gången hotade Apple med att stämma företaget som tagit fram dockan och sedan skulle sälja den. Nu har de gjort några ändringar och säljer den igen. Bland annat bytt namn på den. Kolla här http://mujiihot.blogspot.com/
 5. Ja, det inte var inte lätt det här. Tog tid att ta beslut. Men nu blir det Avid istället och en PC. Det är ju hiskelig skillnad på priset på en premium PC och en Premium Mac när det gäller en stationär variant. Köper man kvalitetskomponenter i PC får man ju mycket mer pengarna. Samt att utbud av program är mkt större och billigare många gånger. Får en PC med SSD, HDMI, Blueray, i7 920, Grafikort på 1GB, 6GB ram osv. Vissa saker går tydligen inte ens att få med den nya Macen, som Blue Ray, eller? Verkar helt tokigt. Inte HDMI fanns!? Eller är jag felunderrättad? Jaja, ska bli skönt att lägga det åt sidan..äntligen..puuhhh..Men jag behåller min Macbook.
 6. Jag var inne på en iMac men har bestämt mig för att inte köpa en skärm med en dator i. Sen verkar många ha problem med de nya iMacarna. Annars känns det som det väger över till Final Cuts fördel, mkt pga att det räcker för mig. Efter idel surfande och googlande närmar jag mig ett beslut. För se om jag hostar upp de pengar som behövs till en Mac Pro. Men ingen annan som har en synpunkt att dela med sig när det gäller Avid och Final Cut?
 7. Fast varför ska man ha Windows i en Mac? Windows klarar allt som OSX kan. Men OSX klarar inte allt som Windows klarar. Det beror mycket på att flera program inte funkar med OSX. Då kan du lika bra köpa en PC och spara flera tusenlappar.
 8. Jag funderade ett tag och tog ett beslut att inte köpa en dator med skärm i. Just för att jag var rädd för sådana här problem. Sen kanske skärmen slits mer och efter ett tag vill man ha ny skärm men behålla datorn. Och om skärmen går sönder kan man plocka fram en gammal så länge när den nya är på reparation och fortfarande använda datorn. Så jag har gått en annan väg istället.
 9. Jo, det företagsekonomiska resonemanget är enkelt. Det blir billigare att ha få modeller och få alternativ och förlora några kunder. Det är inget konstigt med det. En affärsplan. Det är en balansgång hela tiden framför allt för premiummärke. Hur många modeller kan Porsche ha? Kan de även ha en småbil, typ Golf? När blir Porsche som en Audi? Sen kan det vara så att som vissa skriver spelar det ingen roll för man har ingen nytta av mer i den modellen när det gäller grafikkort. Så kan det också vara. Låter ologiskt för en amatör, då skulle man aldrig behöva mer. Och så ser inte utvecklingen ut blir större grafikkort hela tiden. Inlåsningseffekten passar vissa och passar inte andra. Jag vill ha en Motorola Droid eller Sony Ericsson X2 men med Apples OS i det. Det lär aldrig hända. Som det ser ut nu switchar jag tillbaka till Windows för att få fler möjligheter(ska bygga en egen). Final Cut är dock det som håller mig fast vid OSX. Kommer även att sakna OSX och iLife-sviten ifall jag byter. Det jag säger är att för mig så är fler möjligheter bättre. Dock är Apples lösning en bra lösning med hårdvara och mjukvara men jag önskar de hade öppnat upp för fler.
 10. Hej och tack för svar! Jag har hållit på mycket med fotografering. Film har jag bara klippt på hobbynivå. Nu ska jag göra min första dokumentärfilm. Jag är även på väg att köpa ny dator. Jag är öppen både för OSX och Windows 7. Jag är helt prestigelös och vill ha det som är bäst för mina behov, givetvis finns det ett övre tak när det gäller vad det får kosta. Jag har bestämt att ta reda på vad jag behöver innan jag köper något. Därför är andras sakliga bedömning av program som Avid, Final Cut eller något annat för den delen viktiga för mig. Det är ju bra att Final Cut är billigare. Dock blir datorköpet dyrare med Mac. Helst vill jag ha Mac Pro men den kostar ju från 24 000 kronor. Så i slutändan blir det vad hela kalaset kostar ink. dator och övriga program.
 11. Någon som provat både Final Cut och Avid? Hyggligt om ni kunde dela med er av fördelar/nackdelar om båda programmen? Även om ni vill rekommendera det ena eller det andra programmet, med motivering, tack!
 12. Jag har två stycken, annars hade jag aldrig sålt den. Jag hade själv gett 1 000 kr för den om jag skulle köpa en, kanske 1 500 kr men visst jag vill gärna ha en också, det är ju så det funkar med allt folk samlar på. Det vimlar ju inte av sådana till salu heller. Tror jag får 600-800 kronor. Tror inte jag är speciellt optimistisk då. Men kanske jag får mindre (eller mer) ,vi får se.
 13. Vad är en Apple Macintosh Classic II värd? (med tangentbord och mus). Tänkte också sälja Apple Stylewriter 1200. Manual till dator och disketter medföljer. Den är i perfekt skick och jag tänkte lägga ut den på Tradera. Många här verkar ju veta prisläget Så upp till bevis, vad tror ni den kommer att gå för? Jag återkommer med vad den gick för så får vi se hur rätt ni hade. OBS, har ännu inte lagt ut den på Tradera.
 14. Jag har aldrig haft problem med min SE, Snarare tvärtom, tappat den i golvet ett flertal gånger och har fungerat perfekt. Har kollat på Iphone och den kan man ju inte tappa en gång ens, men tittar mer på SE Aino nu. Men snart kommer X2 och den är jagmkt intresserad, tills jag läste att Windows Home skulle vara installerat i den.....kan det vara bra? Är otroligt nöjd med OS X och vill helst köra windowsfritt även i telefonen.
 15. Jag tror ni har helt fel. Apple vill säkert mycket gärna ha t.ex. 25 % marknadsandel på datorsidan. Det handlar inte om 256 mb eller 512 mb. Det handlar om att erbjuda fler valmöjligheter. Grafikkortet är ett exempel men ett mycket bra sådant. Ni som säger att det inte spelar någon roll om har 256mb eller 512mb. Varför finns det en version med 512mb i iMac 27"? Vinstmarginaler kommenterar jag inte då jag förutsätter att alla förstår att alla vill ha så höga marginaler som möjligt.
×
×
 • Skapa nytt...