Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hep

Medlem
 • Antal inlägg

  169
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Allt postat av Hep

 1. I princip har du såklart rätt, men i det här fallet beror det inte på någonting alls. Hans kamera har inget inbyggt minne.
 2. Nu har du redan fått rådet att försöka med att söka filerna på kortet, vilket är rätt. Jag tänkte bara tillägga att det bara är där du ska leta - kameran har inget inbyggt minne där det kan ligga bilder och skvalpa.
 3. Ok, då missförstod jag. Jag trodde det fortfarande handlade om det ursprungliga (icke-)problemet. Sorry.
 4. Platsbrist kan absolut orsaka problem, med det känns kanske inte som den troligaste orsaken just här när Adobe bekräftat att äldre versioner ger just det problemet under Mojave. Åtminstone tills man gör den nödvändiga förändringen som jag postade tidigare.
 5. Tyvärr såg jag inte tråden förrän andra hunnit gissat fritt. Du behöver inte skaffa senaste versionen för att få det att funka. Jag kör själv version 12 och jag vet att åtminstone 11 och framåt funkar. Följ råden från Adobe så ska det gå. Tyvärr på engelska så du får översätta var du ska ändra. "We're really sorry for all the trouble. Please try adding Photoshop Elements 11 under the Accessibility in System Preferences. Open System Preferences. Select Security & Privacy. Click the lock to make changes, then enter your system username and password for your computer. Select Privacy from the top set of tabs, then select Accessibility from the left-hand column of options. Click the + (plus) button under the list 'Allow the apps below to control your computer'. Navigate to the Applications folder and select the Photoshop application and click Open. Click the lock to prevent further changes. Relaunch Photoshop. "
 6. Jag inser att en skärmdump hade hjälp, men nu har jag inte datorn här. Det är valet ”Alla taggar” som inte syns längre. Jag städade bort färger/taggar jag inte använder från sidofältet och lyckades ta bort det nämnda valet. Nu får jag inte tillbaka det.
 7. Den är ikryssad, men just valet att visa allt oavsett taggning är fortfarande borta från jordens yta tyvärr.
 8. Jag trodde inte att jag efter alla år skulle köra fast på en så enkel sak, men nu ger jag upp och hoppas på er hjälp. När jag städade bort onödiga saker i sidofältet råkade jag ta bort "visa alla taggar" längst ned och nu kan jag inte få tillbaka det valet. Jag kan göra alla möjliga andra saker med både sidofältet och taggarna, men inte att få tillbaka just det. Googlat utan framgång och känner mig oerhört bortkommen.
 9. Upptäckte just att det inte funkar att köra ljudet via TB-skärm, om man nu skulle vilja det. Av någon anledning hackar ljudet. Allt annat flyter mjukt i full fart, men inte just det.
 10. Funkar precis som du hoppas. Koppla in och kör på som vanligt bara.
 11. Jag var rädd att det var något sådant som spökade. Extra surt då vi båda har 1TB lagring och gott om plats. Men det är väl något man får leva med då Bilders målgrupp är "instagramfolket". Tack för hjälpen. Nu kan vi fortsätta maila bilder till varandra, men utan känslan av ha missat något smartare och smidigare sätt.
 12. Mycket enkelt behov som jag trodde kunde lösas enkelt, men jag har inte lyckats. Nu hoppas jag på er hjälp. När min fru fotar med sin iPhone och vill föra över bilder till mig finns det flera sätt. Enklast (och det som Apple rekomenderar) är ju funktionen dela i appen Bilder. Problemet är att när jag sedan sitter på min dator och vill göra något vettigt med bilderna inser jag att de bilder jag ser under delade bilder är både mindre och komprimerade. Jag har letat efter någon inställning både i dator och telefon, men inte hittat någon. Är det jag som är blind, eller funkar inte bilddelingsfunktionen till det? Någon annat förslag på hur man smidigt delar bilder tagna på en iPhone till någon annans dator. Varken förminskade eller komprimerade, utan helt orörda alltså. Det ska helst funka smidigt att skicka över en bunt med bilder på en gång.
 13. Finns inte funktionen "invertera" kvar i Elements 14? I PSE 12 är det inte värre än kringla-i för att vända ett neg.
 14. Synd med fast format, för det kan variera. Jag har hittat en app som ungefär gör som jag vill - Frametastic. Men även den har bara fasta format och dessutom ändrar man tjocklek på ramen med en liten pillig slider, så det är i princip omöjligt att veta hur tjock ramen är eller att göra den lika tjock på olika bilder. Jag har letat bland övriga Adobeappar, men inte hittat något. Det är möjligt att CC finns för iOS, men då är det väldigt mycket pengar för så lite funktion.
 15. Nu har jag gått igenom ett antal mer eller mindre gräsliga appar som kan skapa groteskt kladdiga ramar runt bilder, men inte hittat det jag söker. Det enda jag vill göra är att lägga en enkel svart ram runt bilder. Jag vill kunna styra tjockleken på ramen, helst i antal pixlar. Inget annat. Någon som har tips om bra app för det? Jag kan absolut betala för appen om jag vet att den gör precis det, men jag har ingen lust att sponsra en massa skräp utan att veta att det löser mina behov. PS Express har en enkel svart ram som skulle vara kanon om den gick att styra, då den nu är ungefär dubbelt så tjock som jag vill ha den. Om någon vill ha tips på hur man lägger in gulliga ramar med blommor och små kärleksord så har jag koll på massor med appar som klarar det.
 16. Relevans för utskrift ja (men inte ens där är det egentligen nödvändigt), på skärm nej. För alla normala hemsidor spelar det ingen som helst roll. Det finns några bisarra som låter de inbyggda måtten i mm styra hur den ska visas, men de sidorna kan man normalt strunta i. Framförallt här där det handlar om nyhetssidor och annat normalt. Enda nyttan av att ange ppi till de som ska leverera bilderna till sidan, är att den som ska fixa bilden i t ex PS kan strunta i att fundera på pixlar utan bara gå på storlek i mm och begärd ppi. Men i praktiken kan man skriva in vad skit som helst i rutan för upplösning bara det finns pixlar nog.
 17. Enig, men det finns en historisk aspekt också. För mig var det rätt naturligt att skaffa Mac för en herrans massa år sedan. Jag som höll på med bild och form hade då klart bättre utbud på Macen än på någon annan plattform och sedan har jag stannat kvar. Tror som du inte att jag hade bytt till Mac enbart för Aperture, men när jag både var van med Mac och var "låst" genom Aperture och lite andra program var ett byte helt uteslutet. Nu kommer jag inte byta själv som det ser ut, men risken att tappa proffsmarknaden helt blir större för varje steg mot instagramfolket de tar på de professionella användarnas bekostnad. Nu riskerar ju inte Apple konkurs på grund av det direkt, men genom åren har de haft en väldigt stor nytta av att de kunnat hänvisa till att stor del av alla proffsen som ställer riktigt höga krav använder deras prylar. Undrar om de ens hade överlevt utan den trogna skaran av fotografer, reklamare och liknande som stödde dem under de jobbigaste åren. Nej, man ska absolut inte driva ett förtag efter en massa nostalgiska gubbars önskemål, men det hade nog inte kostat så mycket för dem att behålla både gubbarna och instagrammarna.
 18. Jag satt och slösurfade och snubblade över den här tråden. Egentligen är den kanske inte för mig, då jag lämnade Bilder för länge sedan, då programmet inte var i närheten av den den ersättare till Aperture som utlovat. Jo, jag vet att flera har skrivit i tråden att det är en ersättare till iPhoto och inte till Aperture, men det är trams. Eftersom jag varit Aperture Pro eller vad det hette, så har jag varit med på listan över de som får info direkt om allt som rör Aperure sedan version 1.0. Det var väldigt tydligt från Apple att de ville att vi skulle ha lite tålamod och följa med i bytet till Bilder, för de ville verkligen inte tappa oss professionella användare. Det jag nu undrar är om det finns någon här som använde Aperure på en professionell eller "lite högre" amatörnivå och har bytt till Bilder och stannat där. Jag har frågat runt bland de jag haft kontakt med på annat håll och jag känner ingen. Det vore synd om Apple helt sumpat den målgrupp av fotografer som ändå varit väldigt trogen genom åren. Nu kommer jag fortsätta med Appledatorer, men för andra som bytt till Lightroom eller Capture One är kanske steget att köpa någon windowsmaskin nästa gång inte så långt.
 19. Fast är verkligen Bilder i en betaversion? OS X är beta, men Bilder är i version 1.0. Nu betyder iofs inte versionsnumret att inget kan hända innan släppet i vår, men det ska nog mycket till för att nya funktioner ska komma då.
 20. Ett annat sätt att hantera datum på bilder är att döpa om bilderna till datum och tid då de togs. För även om den infon redan finns inbakad i bildfilen så syns den ju inte i alla program eller operativ. Nu använder jag Aperture och där går det att göra både vid export och i orginalfilerna. Den typen av funktioner brukar vara samma i iPhoto, även om det ibland ser annorlunda ut.
 21. Nu hänger jag inte riktigt med. Är det riktat till mig, Alix eller vad? Oavsett vad har du säkert rätt i sak. Men frågan är väl fortfarande om man har eller haft någon nytta av det på en Mac. Eller om det nu är en bra sak att få ett antivirusprogram - vilket får man? Om det nu är något bra att man får det "på köpet" så kanske det vore bra att berätta vilket det är och vad det gör för nytta. Fast det kanske bara är jag som är petig.
 22. Nu när papperstidningen gått i graven tänkte jag se vad det kostar att prenumerera på den digitala. Jag måste säga att jag blir brydd. Tre månader 99 kronor. Ok, så långt är jag med. Kanske lite dyrare än jag trott, men varför inte? Sex nummer kostar 199 kronor. Men vänta nu. Det kostar en krona extra att teckna sig för dubbla tiden. Hmm. Hur tänkte man nu? Tolv månader för 399 kronor. Ytterligare någon krona i "straff" för att man binder sig för en längre tid. Märkligt. Fast nu får jag ju extra bonus också. "Mac-support" som jag inte hittar någon info om. Och ett antiviruspaket. Antivirus känns ju fantastiskt generöst. Jag har jobbat med Macar sedan -91 och aldrig ens sett ett antivirusprogram. De får nog jobba på värdet på (eller införsäljningen av) de fantastiska bonusarna om jag ska känna mig lockad av att betala extra för en längre prenumeration. Eller har jag missat något?
 23. Med tanke på trådens titel och att du helst vill ha infon i text ligger väl det här nära till hands: http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?ac_used=no&search_word=photoshop+for+dummies De finns både i papper och som e-bok. Bara att välja rätt version av Photoshop och beställa.
 24. Eftersom du så oblygt gör reklam för ditt företag hoppas jag att du tål lite kritik. Den sida du länkar till har ett av de sämre före-efter-exempel jag sett på väldigt länge. Så ett tips till Ollie är väl att leta på något annat ställe.
 25. Inte lätt för oss gamlingar. För många av oss är fortfarande "fyrkant" en storlek och ingen form.
×
×
 • Skapa nytt...