MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hep

Medlem
 • Antal inlägg

  167
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Hep vann dagen: 4 januari 2016

Hep hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Hep

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 2000-01-01

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.under-ytan.com

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1990
 • Appleprylar
  Allt utom klockan
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Ok, då missförstod jag. Jag trodde det fortfarande handlade om det ursprungliga (icke-)problemet. Sorry.
 2. Platsbrist kan absolut orsaka problem, med det känns kanske inte som den troligaste orsaken just här när Adobe bekräftat att äldre versioner ger just det problemet under Mojave. Åtminstone tills man gör den nödvändiga förändringen som jag postade tidigare.
 3. Tyvärr såg jag inte tråden förrän andra hunnit gissat fritt. Du behöver inte skaffa senaste versionen för att få det att funka. Jag kör själv version 12 och jag vet att åtminstone 11 och framåt funkar. Följ råden från Adobe så ska det gå. Tyvärr på engelska så du får översätta var du ska ändra. "We're really sorry for all the trouble. Please try adding Photoshop Elements 11 under the Accessibility in System Preferences. Open System Preferences. Select Security & Privacy. Click the lock to make changes, then enter your system username and password for your computer. Select Privacy from the top set of tabs, then select Accessibility from the left-hand column of options. Click the + (plus) button under the list 'Allow the apps below to control your computer'. Navigate to the Applications folder and select the Photoshop application and click Open. Click the lock to prevent further changes. Relaunch Photoshop. "
 4. Hep

  Visa alla taggar i sidofältet

  Jag inser att en skärmdump hade hjälp, men nu har jag inte datorn här. Det är valet ”Alla taggar” som inte syns längre. Jag städade bort färger/taggar jag inte använder från sidofältet och lyckades ta bort det nämnda valet. Nu får jag inte tillbaka det.
 5. Hep

  Visa alla taggar i sidofältet

  Den är ikryssad, men just valet att visa allt oavsett taggning är fortfarande borta från jordens yta tyvärr.
 6. Hep

  Visa alla taggar i sidofältet

  Jag trodde inte att jag efter alla år skulle köra fast på en så enkel sak, men nu ger jag upp och hoppas på er hjälp. När jag städade bort onödiga saker i sidofältet råkade jag ta bort "visa alla taggar" längst ned och nu kan jag inte få tillbaka det valet. Jag kan göra alla möjliga andra saker med både sidofältet och taggarna, men inte att få tillbaka just det. Googlat utan framgång och känner mig oerhört bortkommen.
 7. Upptäckte just att det inte funkar att köra ljudet via TB-skärm, om man nu skulle vilja det. Av någon anledning hackar ljudet. Allt annat flyter mjukt i full fart, men inte just det.
 8. Funkar precis som du hoppas. Koppla in och kör på som vanligt bara.
 9. Jag var rädd att det var något sådant som spökade. Extra surt då vi båda har 1TB lagring och gott om plats. Men det är väl något man får leva med då Bilders målgrupp är "instagramfolket". Tack för hjälpen. Nu kan vi fortsätta maila bilder till varandra, men utan känslan av ha missat något smartare och smidigare sätt.
 10. Mycket enkelt behov som jag trodde kunde lösas enkelt, men jag har inte lyckats. Nu hoppas jag på er hjälp. När min fru fotar med sin iPhone och vill föra över bilder till mig finns det flera sätt. Enklast (och det som Apple rekomenderar) är ju funktionen dela i appen Bilder. Problemet är att när jag sedan sitter på min dator och vill göra något vettigt med bilderna inser jag att de bilder jag ser under delade bilder är både mindre och komprimerade. Jag har letat efter någon inställning både i dator och telefon, men inte hittat någon. Är det jag som är blind, eller funkar inte bilddelingsfunktionen till det? Någon annat förslag på hur man smidigt delar bilder tagna på en iPhone till någon annans dator. Varken förminskade eller komprimerade, utan helt orörda alltså. Det ska helst funka smidigt att skicka över en bunt med bilder på en gång.
 11. Finns inte funktionen "invertera" kvar i Elements 14? I PSE 12 är det inte värre än kringla-i för att vända ett neg.
 12. Synd med fast format, för det kan variera. Jag har hittat en app som ungefär gör som jag vill - Frametastic. Men även den har bara fasta format och dessutom ändrar man tjocklek på ramen med en liten pillig slider, så det är i princip omöjligt att veta hur tjock ramen är eller att göra den lika tjock på olika bilder. Jag har letat bland övriga Adobeappar, men inte hittat något. Det är möjligt att CC finns för iOS, men då är det väldigt mycket pengar för så lite funktion.
 13. Nu har jag gått igenom ett antal mer eller mindre gräsliga appar som kan skapa groteskt kladdiga ramar runt bilder, men inte hittat det jag söker. Det enda jag vill göra är att lägga en enkel svart ram runt bilder. Jag vill kunna styra tjockleken på ramen, helst i antal pixlar. Inget annat. Någon som har tips om bra app för det? Jag kan absolut betala för appen om jag vet att den gör precis det, men jag har ingen lust att sponsra en massa skräp utan att veta att det löser mina behov. PS Express har en enkel svart ram som skulle vara kanon om den gick att styra, då den nu är ungefär dubbelt så tjock som jag vill ha den. Om någon vill ha tips på hur man lägger in gulliga ramar med blommor och små kärleksord så har jag koll på massor med appar som klarar det.
 14. Relevans för utskrift ja (men inte ens där är det egentligen nödvändigt), på skärm nej. För alla normala hemsidor spelar det ingen som helst roll. Det finns några bisarra som låter de inbyggda måtten i mm styra hur den ska visas, men de sidorna kan man normalt strunta i. Framförallt här där det handlar om nyhetssidor och annat normalt. Enda nyttan av att ange ppi till de som ska leverera bilderna till sidan, är att den som ska fixa bilden i t ex PS kan strunta i att fundera på pixlar utan bara gå på storlek i mm och begärd ppi. Men i praktiken kan man skriva in vad skit som helst i rutan för upplösning bara det finns pixlar nog.
 15. Enig, men det finns en historisk aspekt också. För mig var det rätt naturligt att skaffa Mac för en herrans massa år sedan. Jag som höll på med bild och form hade då klart bättre utbud på Macen än på någon annan plattform och sedan har jag stannat kvar. Tror som du inte att jag hade bytt till Mac enbart för Aperture, men när jag både var van med Mac och var "låst" genom Aperture och lite andra program var ett byte helt uteslutet. Nu kommer jag inte byta själv som det ser ut, men risken att tappa proffsmarknaden helt blir större för varje steg mot instagramfolket de tar på de professionella användarnas bekostnad. Nu riskerar ju inte Apple konkurs på grund av det direkt, men genom åren har de haft en väldigt stor nytta av att de kunnat hänvisa till att stor del av alla proffsen som ställer riktigt höga krav använder deras prylar. Undrar om de ens hade överlevt utan den trogna skaran av fotografer, reklamare och liknande som stödde dem under de jobbigaste åren. Nej, man ska absolut inte driva ett förtag efter en massa nostalgiska gubbars önskemål, men det hade nog inte kostat så mycket för dem att behålla både gubbarna och instagrammarna.
×