Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

wolf

Medlem
 • Antal inlägg

  27
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om wolf

 • Medlemstitel
  På gång
 1. Jag kan rekommendera en Synology NAS med minst 5 diskplatser. En sån kan användas till massor med saker inkl Time Machine-backup. Välj i så fall filsystem BTRFS och RAID-variant SHR-2 när du sätter upp den. Det är ganska hög start-tröskel för att sätta upp en sådan men borde definitivt vara värt besväret i ert fall. QNAP är också bra produkter med ofta bättre hårdvara men sämre mjukvara. Synology verkar ha betydligt mer resurser att lägga på mjukvaruutveckling. Tar du steget till Syn så kan du även titta på deras Wifi-lösningar med delvis samma gränssnitt och väldigt omfattande funktioner inkl mesh-möjlighet.
 2. Jag får ej Telias SMTP att funka, funkade inte heller i DP2. Testat alla varianter utan framgång...verkar som det varit mycket strul med SMTP i tidigare versioner av Mail men för mig har det funkat perfekt fram till och med 10.9.4... Kör mailout.telia.com
 3. Köp den här: http://www.dustinhome.se/product/5010675789/apricorn-velocity-solo-x2-pci-e-2-0-x2/ Funkar perfekt i min MacPro 2009 och ska funka i din 2008 också. Kortet funkar med alla "normala" (som har SATA III) SSD.
 4. Två tips: 1. Om du använder hårddisk- eller DVD-anslutningen på en MacPro så får du inte full hastighet och utnyttjar SSDn dåligt. Det är bättre att köpa ett PCI-kort med plats för SSD, t ex Apricorn Velocity Solo x2, ett sådant kort kostar mindre än 1000:- (t ex hos Dustin) och utnyttjar SSDns hastighet fullt ut. Kolla bara att kortet funkar som det ska just på din MacPro-generation. 2. Efter installation och formattering så kan du använda Carbon Copy Cloner för att kopiera över allting på systemdisken. Sedan väljer du bara SSDn som Startskiva och bootar om.
 5. Just denna modell är (ö-)känd för att vara extremt känslig för olika minnen. Om du vill ha mer, fungerande, RAM så är mitt tips att köpa de största du har råd med hos en återförsäljare med garanti. Om de nya inte funkar så kan du alltid lämna tillbaka... Jag är övertygad om att moderkortet är OK, det brukar alltid hänga på att minnesmodulerna inte har exakt de specar som MacPron kräver.
 6. wolf

  Mac Mini 2012

  Om minin har Intel HD graphics 4000 så är det en late 2012.
 7. wolf

  Mac Mini 2012

  HDMI-problemet löstes för nästan alla (enligt amerikanska forum) med ny EFI-uppdatering och 10.8.2. För min egen del så funkar det fortfarande inte när jag har en Yamaha-receiver mellan mini och Samsung-TV. Yamaha har tyvärr extremt dåligt rykte när det gäller just HDMI. Jag har själv testat 5 olika modeller de senaste två åren utan framgång. (Jag har ännu inte orkat köpa en Yama av årets modell, dvs RX-A**20 så jag vet inte om detta gäller även dessa modeller.) Jag löste problemet genom att köra bilden via HDMI direktkopplat till TVn. Ljudet kör jag separat till förstärkaren via optisk kabel. Inga bildproblem över huvud taget med koppling på detta sätt. Idag lägger jag skulden helt på Yamaha... Mitt råd är (fortfarande) att testa med den aktuella förstärkaren först innan köp.
 8. wolf

  Mac Mini 2012

  Den nya iMac 21.5 tum kan du få med NVIDIA GeForce GT 650M och det bör räcka ett tag. 27-tummaren går att beställa med NVIDIA GeForce GTX 680MX och 2 GB GDDR5 VRAM. Till slut är det väl en prisfråga...
 9. wolf

  Mac Mini 2012

  Jag köpte idag en ny mini late 2012 som ersätter min gamla 2011. Jag har följande koppling: (Mac mini (2012) w Intel HD Graphics 4000 -> HDMI -> Yamaha RX-A810 -> HDMI -> Samsung UE55D8005) Tyvärr funkar inte detta alls, bilden blir svart med ojämna intervaller, några sekunder i taget. Ibland uppstår färgat brus och lila färg. Vid vissa tillfällen försvinner bilden helt och hållet (har märkt detta med Plex). Jag är inte ensam om detta fel tydligen, se dessa trådar: https://discussions.apple.com/message/20153872#20153872 https://discussions.apple.com/thread/4472316?start=0&tstart=0 Förra modellen hade inte alls (just) detta problem. Burken kör 10.8.1 och det finns inga uppdateringar via Appstore. Den kan inte heller boota med ett 10.8.2-system från den gamla datorn. Tydligen är det nåt s-t med Apples drivrutiner för intel-grafiken som gör att HDMI-synk och -signalering inte funkar som det ska. Nu testar jag utan förstärkare emellan och det verkar ta bort problemet men det är inte så jag ville använda datorn. TV och förstärkare är mindre än ett år gamla så jag menar att Apple har stor del i detta problem. Sen är det ändå så att Yamaha har mycket dåligt rykte att hantera HDMI från Mac mini, mycket strul med äldre förstärkare...men som sagt, den gamla minin funkade och då ska den nya också göra det tycker jag. Mitt råd är alltså att testa innan köp om man vill ha en förstärkare mellan mini och skärm.
 10. Testa programmet Make it Mine, då kan du ändra texten till vad du vill...
 11. wolf

  iPhones i Kina?!

  Det är absolut bluff. Det går att köpa äkta iPhone i Kina med då är dessa importerade från USA och upplåsta. Priserna ligger då på ca 700-1.000 USD. Dessutom finns det fake iPhone i Kina som ser nästan likadana ut men med helt annat innehåll, jag skulle knappast köpa en sådan...
 12. Nu är det klart med Drobo i Sverige: Drobo distribueras nu av macline.se till återförsäljare och första återförsäljaren är Macoteket.se. (Bäst att ringa först eftersom de ej hunnit få upp produkten på hemsidan i skrivande stund...) Framöver kommer fler och fler återförsäljare att kunna sälja produkten.
 13. wolf

  Hörlursadapter

  På de lurar jag använder så gick det att skära lite försiktigt med rakblad och en mycket vass kniv...
 14. Efter att ha kört GUI-varianten, dvs programmet Unlock, så har jag nu fått det att funka. Tydligen så har harro (som ligger bakom Unlock) snott delar av koden av andra, hans hemsida ligger nu nere (http://www.freeiphoneunlock.com/unlock/) så det har väl blivit nåt strul nu... Totalt sett var det ändå j-t struligt. Tips om program: iTunes 7.4.1 iPhone 1.0.2 iNdependence 1.2 Fugu 1.2.0 (måste köras från en Airportdator för uppkoppling via Wifi till iPhone) Unlock (telefonapp) Efter att ha kört Unlock så fick jag slutligen aktivera telefonen igen med det svenska SIM-kortet. Den goda nyheten är att det troligen bara inom några dagar kommer flera och bättre GUI varianter. Det bästa hade varit om iNdependence-gänget hade kompletterat sin app, man måste ju ändå börja med den...
×
×
 • Skapa nytt...