Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Janrik

Medlem
 • Antal inlägg

  84
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Janrik

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1986-03-24

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Stockholm

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2005
 • Appleprylar
  Mac mini 1.42 Ghz PPC, 1 GB Ram samt en MacBook Pro 2,2 Ghz Intel Core 2 Duo, 4 Gb Ram, 120 Gb HDD
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Nu är även svenska apple store uppdaterad!
 2. Jag får väl ta och se vad installeraren säger när jag uppgraderar. Hade varit skönt att få bl.a Time machine på burken som resten av familjen använder. Men vi får väl se. Tack för snabbt svar allihopa
 3. Tänkte höra ifall det går att köra OS X Leopard på min Power Mac G4 2x450 Mhz. Kravet är ju en G4 processor på 867 Mhz, men räknar de bara med en processor då? 2 st 450 Mhz processorer blir ju nästan 900 Mhz tillsammans. Någon som vet?
 4. Hej Min flickväns iPod mini display har blivit på tok för ljus på sistone. Vi har testat att göra en massa omstarter m.m, men inget hjälper. För att överhuvudtaget se något så måste vi vrida ner kontrasten på det mörkaste. Men efter ett tag så räcker inte det. Hon testa att stoppa in den i kylen (eller ifal det var frysen) en stund och då fungerade skärmen bättre. Någon som har en idé vad det kan vara för fel? Tyvärr så har ju garantin gått ut så jag vill lösa detta utan att behöva skicka in iPoden för reparation.
 5. Jag upptäckte att jag fortfarande har garanti på hårddisken (fram till den 25:e). Ska förbi onoff någon dag och lämna in disken.
 6. Efter lite tester så kraschar Hårddisken min Pc också . Formaterade om hårddisken och passa på att välja HFS+ formatet. Hårddisken verkar vara lite stabilare nu men hänger fortfarande operativsystemet. Kan det var fel på hårddisken eller kan det var fel på controller kortet som styr den externa hårddisken? om så är fallet. Är det bara att köpa en tom hårddisk kapinett och stoppa in hårddisken?
 7. Jag har bara använt min Hårddisk till macen. Fösta gången jag kopplade in den i pcn var efter detatt den hade börjat strula. Anledningen till att den är FAT32 formaterad är för att jag skulle kunna växla mellan datorerna om jag ville. Men det har jag aldrig gjort. Ska leta efter lite firmwares poca. Det skulel inte förvåna mig om man MÅSTE ha en windows burk för att uppgradera
 8. Jag funderade på att formatera om den. Men med tanke på att det är en 400 Gb hårddisk med mycket värdefullt innehåll (för mig) samt att den fungerar utan problem i windows så ser jag inte det som ett alternativ (för tillfället). Det är inte så lätt att göra Backup på en så stor disk. 400 Gb= ca 100 DVD skivor.
 9. Jag har nu installerat om OS 10.4.0. Sedan så uppgraderade jag till 10.4.8 (som jag vet fungerade med min Externa PackardBell HDD). Det fungerade tills jag skulle dra igång ett program via quicksilver. Quicksilver hängde sig, vilket även aktivitetshanteraren gjorde när jag startade det programmet. Efter att ha stängt av PackardBell disken så lossnade allt igen. Vet fortfarande inte varför detta händer. Och Balooba. Jag har nästan aldrig haft några problem med min mac trots att den inte är ren som mitt samvete. Bl.a. så har jag fungerande Front Row på min mac mini G4 samt min Power Mac G4 (Vilket inte alls ska gå egentligen). Sedan så undrar jag vilka program som är buggiga lullisar? Dessutom så är det en Hårdvaru sak som kraschar min mac. inte något program. Datorn får problem när hårddisken är inkopplad. Poca, om du kommer på några fler idéer så provar jag de gärna. Jag funderar ifall det kan var några "mac" filer på PackardBell hårddisken som orsakar instabiliteten i systemet? Eftersom att hårddisken fungerar fint på min windows pc.
 10. Det är min PackardBell USB-Hårddisk som sabbar OSX för mig. Kanske ska backa tillbaka till 10.4.8 som poca rekommenderade. Det konstiga är att den har fungerat problemfritt med 10.4.9 sedan jag installerade det. Det var efter flytten som jag fick detta problemet. Innan flytten så fungerade allt perfekt. Jag kom att tänka på en sak. Efter det att vi hade flyttat så tejpade jag upp alla ström-kablar, adaptrar m.m under bordskivan för att dölja mitt ormbo. Kan det vara det som stör? Men jag ska testa att arkiv/installera och uppgradera till 10.4.8 istället för 10.4.10. Se ifall den hänger sig på samma sätt då som det gör nu. Så som det ser ut nu så måste jag mounta hårddisken så fort jag vill ha/föra över något. Och sedan unmounta den så fort jag bara kan innan det blir problem. Tack och lov för att det bara tar ca 20 min att installera om OSX, och sedan yttlerigare 20-30 min för konfiguration och uppdateringar. Jag vill inte ens tänka på hur lång tid det skulle ha tagit om det var Windows
 11. Jag har uppdaterat till den senaste 10.4 versionen så fort den kom. Tyvärr så hjälpte det inte. Hårddisken har fungerat utan problem tidigare. Jag hoppas att den inte gick sönder när vi flyttade. För garantin har precis gått ur. Men det konstiga är att den fungerar problemfritt på PCn.
 12. Hej Jag har två externa hårddiskar kopplade till min mac mini G4, en Lacie firewire mini companion (HFS+ formatterad) samt en PackardBell USB disk (FAT 32). Tidigare har de fungerat perfekt utan några som helst problem. Men nu så har USB hårddisken börjat orsaka så att OS X kraschar om den är mountad på skrivbordet. OS X fungerar perfekt om hårddisken är inkopplad men INTE mountad. Så fort jag mountar disken så börjar problemen komma efter en stunds användande. Finder och vissa andra program (bl.a. diskhanteringsverktyget) hänger sig och går inte att stänga av. Att starta om datorn går inte eftersom att allt låser sig under omstarten. Datorn börjar stänga av sig, men när dockan och menybaren försvunnit så händer inget mer. Jag kan fortfarande röra muspekaren. Enda sättet att starta om datorn är att dra ut strömkabeln (VNC klienten är dock fortfarande aktiv). Jag har tetstat att installera om OS X flera gånger utan några som helst resultat. Jag kopplade även disken till min PC för felsökning och passade även på att göra en defragmentering (Mest för att se så att inte windows hängde sig). Men inget verkar hjälpa. Disken får ström genom egen adapter, så det bör inte vara det. Dock så kan det ha hänt något när min familj flyttade för några veckor sedan. Det var efter det som det blev problem, MEN bara på min mac och inte på min PC Någon som har något försla på vad man kan göra/testa.
 13. Det var fest hela fredag kvällen Jag trodde först att det var 10.4.9 versionen, men det visade sig vara fel. Sedan så misstänkte jag mitt frontrow hack (Har en gammal G4), men det var inte det (Kör hacket just nu). Misstänkte sedan att det var något fel på den flip4mac versionen jag hade laddat ner. Så jag laddade ner en helt ny färsk versionen och sedan dess så fungerar datorn perfekt. Vet dock inte ifall felet berodde på just detta eller det att jag tog och installerade ett program i taget. Jag passade ju tidigare på att ta så många program som möjligt och stod det "tryck här för att starta om" (bla efter att ha installerat Palm Dektop och USB Overdrive) så tänkte jag att det var lika bra att smälla in lite andra program där datorn måste starta om efter installation. Det var antagligen där som det blev fel. Men det är tur att OSX enbart tar ca 20 min att installera om. Jag ominstallerade en windows pc samtidigt och den var inte helt klar (med tanke på att man måste installera om ALLA program man vill använda) när jag fick min mac att fungera.
 14. Jag testade att göra det. Men efter ett tag så blev det samma fel igen. Gjorde då en andra installation och uppgraderade bara till 10.4.8 (läste på apples forum om en som fick detta problem efter det att han hade installerat 10.4.9), men efter ett tag så blev det samma fel. Installerade om för tredje gången och testade att först installera alla programmen jag behövde installera om. Installerade sedan alla uppdateringar. Samma fel kom tillbaka. Installerade för fjärde gången och beslöt att jag skulle göra alla uppdateringar först innan jag installerade något. Efter uppdateringarna så fungerade allt bra. Sedan så tog jag och installerade ett program i taget med en omstart mellan varje samt tester (klicka bort hänglås i systeminställningar). Det verkade göra susen. Nu flyter det på igen. Måste ha blivit något galet med något installationsprogram. Tur att det bara tar ca 20 min för att installera om OSX (Tur att det inte var en Windows burk som tar minst 40 min) Annars så hade jag blivit galen vid det här laget.
 15. Jag har fått ett stort problem. Jag kan inte autentisera installationer längre. Rutan kommer upp, men så fort jag klickar på något i rutan så stängs den ner och installationen kan inte fortsätta. Har testat att reparera diskpermissionerna (ursäkta min dåliga engelska till svenska översättning) och har även testat att inte ha något lösenord alls (för att bara trycka på OK vid frågan om autentisering. Jag har aldrig haft problem med detta tidigare. Vill lösa det så snabbt som möjligt. Vill helst slippa att installera om OSX
×
×
 • Skapa nytt...