Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Guzz

Medlem
 • Antal inlägg

  565
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Guzz

 1. Testat att göra PRAM-reset utan framgång. Har sökt lite mer och verkar som att visa har problem med extra skärmar till Snow Leopard men att det inte finns någon direkt lösning, för en del ska PRAM-reset fungera men dock inte i mitt fall. Testade att koppla in en annan skärm med samma adapter och det fungerade vilket betyder att alla delar var för sig fungerar men tillsammans är det något med det uppdaterade operativsystemet som gör att det inte fungerar. Blir väl att testa att köpa en annan adapter och se vart det leder...
 2. Startat om har jag försökt med ett antal gånger och säker start hjälper inte heller.
 3. Har en ny iMac 21.5" här och har till den en Mini Displayport till HDMI för att koppla in en extern skärm. Innan jag körde in alla uppdateringar som väntade så fungerande den externa skärmen helt korrekt men efter uppdateringen känner iMacen av skärmen men ingen bild visas på den. Skärmen och sladden till skärmen fungerar fortfarande, testat via en annan dator. Har försökt att leta på internet men inte hittat något som beskriver detta problem, kan ni hjälpa mig? Har Apple blockerat adapters? Har denna: MICROCONNECT MINI DISPLAYPORT - HDMI M-F 15CM
 4. Man kan även skaffa en skrivare nästan gratis, tror man bara behöver betala 99 kr... Edit: Japp det stämde!
 5. Tror det kan bli dyrt på grund av den nya tillverkningsprocessen, detta beroende på att det antalet knappar skiljer sig mellan den svenska och den amerikanska. På den gamla modellen kunde man "bara" plocka av toppen och sätta ditt ett nytt på den nya modellen blir det att byta nästan hela chassit.
 6. *host* https://forum.macworld.se/index.php?showtop...mp;#entry915537
 7. Fungerar inte här heller, det är nog ett temporärt fel som kommer att lösa sig snart...
 8. Jailbreak är inte lika med upplåsning det är en helt annan sak och än så länge finns det ingen sådan till iPhone 3G. Alternativet man har då är en sak man sätter mellan sitt simkort och telefonen som lurar den att det är ett giltigt kort.
 9. Nu har lite mer bilder dykt upp... Källa
 10. Tänkte bidra med lite information, för det första en Photshopad bild efter den på Engadget av Gizmodo och sedan vad John Gruber tror sig veta. Nämner bland annat varför det saknas mus-knapp!
 11. Du kan i Systeminställningar ställa in att byta bakgrundsbild varje: Om du sedan väljer en mapp där du har bilderna i den ordningen du önskar så borde det fungera, inte den bästa lösningen kanske men borde fungera. Har dock inte testat detta, berätta om det fungerar!
 12. Och var kan jag hitta dessa filer och var i dem ska man ändra?
 13. Jag vill slå på det för PHP:n. Alltså Ja, det för för webservern som jag vill slå på det. Vad jag kan hitta ska man bygga om PHP:n men förstår inte riktigt hur...
 14. Hur aktiverar man Mime Magic i Leopard? Tack i förhand!
 15. Du ska följa http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1557 då den är för iPhone 2G den andra är till för iPhone 3G.
 16. Nja, som du kan läsa i min tråd som jag länkade till ovan så är min backup inte helt "up to date" då det är en bärbar dator.
 17. Blir arg över att de inte berättar! Har precis pratat med dem och det är ett förlängt garantiärende men de tänker inte göra något åt alla de tidsbomber som fortfarande finns kvar där ute! Inte heller täcker garantin återskapning av datan utan bara en ny hårddisk. Skamligt Apple! Även Mac Mini är drabbad!
 18. Kommit fram till vad det troligtvis är, en viss modell av Seagate hårddiskar är drabbade och leder till en crash vilket resulterar i att datan försvinner för alltid om man inte direkt stänger av och lämnar in den. Mer kan läsas här: http://www.appledefects.com/wiki/index.php...d_Drive_Failure http://www.informationweek.com/news/hardwa...cleID=204203468 http://www.oreillynet.com/mac/blog/2007/08...ccessful_m.html
 19. Verkar nästan vara en epidemi... Samma sak har precis inträffat mig! https://forum.macworld.se/index.php?showtopic=76596
 20. Fungerar inte heller men den ger i alla fall ifrån sig lite ljud, är det ett bra tecken? Som den försöker men inte riktig lyckas, kanske ska man dra till den om huvudet har fastnat?
 21. Det verkar som att hårddisken på min 1.5 år gamla MacBook har sjungit sista versen och jag skull nu vilja ha lite råd och hjälp fär att försöka rädda den, det installerade OS:et är 10.5. Det hela startade med att jag märkte att datorn hade hängt sif i viloläget och jag var tvungen att tvångsavsluta den genom att hålla inne strömbrytaren i 10 sek. Tänkte sedan inte mer på det, men när jag sedan nästa dag skulle starta den så fungerade den inte längre. Den kom aldrig längre än till den gråa skärmen. Jag testade då att återställa både PRAM och SMC och lät den sedan starta igen, om det var för att jag väntade längre eller för det nyss gjorda vet jag inte men nu dock en mapp upp med ett frågetecken. Hårddisken gjorde också ett ljud som låter som att den försöker komma igång men lyckas inte riktigt, ett par klick och sedan varvar den ner för att sedan göra det igen. Jag startade upp datorn genom att hålla net alt-tangenten och välja en hårddisk med 10.4.10 på men jag kunde inte hitta hårddisken. Testade även Leopard skivan men inte heller den kunnde hitta min hårddisk. Jag letade fram DiskWarrior 4 för att försöka rädda hårddisken från min Tiger installation men eftersom hårddisken inte kan hittas kan inte heller DiskWarrior hitta den. Finns det något jag kan göra? Skulle det hjälpa att plocka ut hårddisken och sätta den i en extern kabinett? Tacksam för all hjälp jag kan få och inga dumma kommentarer om backup nu. Jag har en backup men eftersom det är en bärbar dator är den inte helt uppdaterad.
 22. Kan vara viktigt att notera att alla program som finns till den nuvarande iPhonen inte kommer att fungera på 3G version om de inte skrivs om av utvecklarna. Saken är den att 2.0 mjukvaran fungerar på ett helt annat sätt än 1.1.4 vilket är den senaste tillgängliga idag.
 23. De som har testat iPhone 3G säger att ljudet är bättre men om det beror på ljudkretsen eller högtalarna vågar jag inte säga.
 24. Kan kommenteras att den alltid har haft 3.5 mm steroplugg men nu är den inte nedsänkt. Sedan har den också bättre högtalare och batteri.
×
×
 • Skapa nytt...