Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Fender

Medlem
 • Antal inlägg

  168
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Fender

 • Medlemstitel
  Bra

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1986
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jag la över .ipsw - filen på en annan dator som kör 10.9.4 och ominstallerar från denna. Detta funkade! På dator det inte funkade att installera kör jag 10.10.3. Vad kan detta bero på? Kan jag få samma trubbel när jag ska uppdatera nästa gång?
 2. Detta har jag gjort/kollat: Har senaste iTunes. Har stängt av brandvägg i dator. Har kopplat upp via annan internetuppkoppling. Har stängt telefonen, väntat i 20 minuter och satt igång. Inget funkat.
 3. Jag skulle uppdatera en 5S till 8.3. Det går inte pga "okänt fel (17)". Se bild. Nu har telefonen fastnat i Uppdateringsläget (itunes och sladden). Jag hittar inget sätt att komma ur detta. Går inte heller att radera telefonen och återställa med säkerhetskopia. Jag har googlat på Apples supportsidor men inte funnit någon lösning. Vad kan felet bero på? Hur kommer jag ur återställningsläget?
 4. 1. Jag sätter i så noga jag kan. Har bytt internminne i flera datorer och det har alltid gått bra tills nu. 2. 2x2 GB minnet funkar fint fortfarande i MacBook Alu. Ska man resets något, eller liknande så att datorn "glömmer" att den haft ett annat minne.
 5. Ett skumt problem. Jag har en Mac Mini Late 2009. Har tryckt i en SSD och kör 10.10.3. Det funkar bra. Nu vill jag har mer internminne. Öka från 2 GB till mer. Jag har en MacBook Alu 2008 med 4GB internminne. Detta ska in i Minin. Minin har 2 GB som funkar att köra i MacBook Alun. Det minne har suttit MacBook Alu funkar inte i Minin. Minne: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=468611 När jag startar Minin låter det bara "tut, tut, tut" med ca 2 sek mellanrum. Vad jag begriper har dessa datorer identiska internminnen förutom storleken. Vad kan detta bero på? Hur lösa? Planen är att stoppa i 2x4 GB i Minin, men detta kanske inte heller funkar.
 6. För ett par år sen startade jag ett Game Center konto till min pojk. Jag gjorde det via hans iphone 3GS, appen Game Center i iOS 7 eller 6. Då gick det att att starta ett konto med vilket namn som helst, typ "Nisse1234++". Det går fortfarande på hand 3GS med iOS 7. Det går inte att göra i iOS 8 i Game Center-appen. Som jag nu fattar det är detta Game Center konto inte ett "riktigt" Apple ID. Det går inte att logga in via "Mitt Apple ID". Däremot kan jag logga in i Game Center på andra datorer och iphones. Frågorna. Är Game Center kontot inte ett "riktigt" Apple ID utan någon egen fristående kontotyp? I alla fall den gamla typen från 2 år tillbaka. Kan kontot konverteras till ett riktigt Apple ID?
 7. Jag ska lägga in en extra hårddisk i min MacBook Pro istället för DVD-enheten. Jag kommer att ha en SSD 128 GB och en HDD 750 GB. Jag undrar hur det funkar rent praktiskt med två hårddiskar. På vilken disk lägger jag mapparna för mina användarkonton? Jag har mycket filmer, foton och musik som jag lägger på den stora disken. Hur får jag med dessa i en Time Machine backup? Det är väl bara systemdisken som backuppas? Jag har flera användarkonton. Kan jag lägga respektive användarkonto på vilken disk jag vill? Ni som har gjort detta innan kan väl skriva lite om hur ni praktiskt har löst detta.
 8. Som sagt i rubriken. Går det att föra över resultatet som ligger i ett Game Center konto till ett annat. Min som har spelat på mitt Game Center konto och nu vill jag ge honom ett eget. Kan jag föra över allt befintliga till ett nystartat?
 9. Jag kopplar in T.M. hårddisken med några veckors mellanrum. Annars förvarar jag den på annan plats av säkerhetsskäl. Jag vill bara stänga av påminnelse som dyker upp på skärmen efter ca 2 veckor. Detz är rätt störigt när dialogrutan dyker upp på Mac Minin som jag kör som mediaspelare till TV:n. Då blir det till att masa sig ur soffan, leta upp muspekaren, paus filmen, byta fönster och stänga ner rutan. Jobbigt ...
 10. Fråga enligt rubrik. Jag stör mig på påminnelserutan som dyker upp när det är dags att säkerhetskopiera. Jag kommer ihåg detta ändå. Kan man ta bort denna påminnelse eller förlänga intervallen?
 11. Jag har fått ett mycket skumt fel på skärmen på en iphone 4. Varannan gång jag sätter igång telefonen på på/av knappen får jag en skärmbild enligt bifogad bild. Varannan gång är allt som det ska. Dessutom har det kommit en grå rand som är ca 5-10 pixlar bred längs höger långsida. I övrigt funkar allt som det ska. Den har trillat i golvet en gång och det kan ha påverkat. Har uppgradetat till IOS 6 men felet kvarstår. Nån ide?
 12. Det har löst sig. Jag avinstallerade SwichResX och tog bort alla filer, .plist och allt jag kunde hitta.
 13. Sorry. Detta inlägg blev dubbelt.... Ta bort.
 14. Minin synkar ek med tvns upplösning när jag har mitt vanliga "konto". När jag loggar in som "gästanvändare" funkar det som det ska. Kan köra TVns alla upplösningar 1080p, 1080i med pixelmappning etc. När jag loggar in med mitt normala konto hamnar delar av skärmbilden "utanför" TVns ramar. Drar jag musen ut i kanten flyttas hela bilden. Jag har exakt samma inställningar som "gästanvändare" ovan. Min MacBook synkar som den ska. Det verkar alltså bara vara fel på ett visst konto. Har provat med säker start med samma problem. Är det nån inställningsfil (.plist) som är korrupt och ska raderas eller liknande? Samsung LED med Mini Display / HDMI.
 15. Minin synkar ek med tvns upplösning när jag har mitt vanliga "konto". När jag loggar in som "gästanvändare" funkar det som det ska. Kan köra TVns alla upplösningar 1080p, 1080i med pixelmappning etc. När jag loggar in med mitt normala konto hamnar delar av skärmbilden "utanför" TVns ramar. Drar jag musen ut i kanten flyttas hela bilden. Jag har exakt samma inställningar som "gästanvändare" ovan. Min MacBook synkar som den ska. Det verkar alltså bara vara fel på ett visst konto. Har provat med säker start med samma problem. Är det nån inställningsfil (.plist) som är korrupt och ska raderas eller liknande? Samsung LED med Mini Display / HDMI.
×
×
 • Skapa nytt...