Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Qwerty

Medlem
 • Antal inlägg

  5 497
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Qwerty

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 2000-09-27

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

957 profilvisningar
 1. 5 år på tronen sedan adjö.... hemskt vad tomt forumet har blivit

 2. Välkommen tillbaka

  Markus :)

 3. Qwerty

  Hej då PowerPC

  Tre och ett halvt år senare känns det inte så fel längre.
 4. Changing the world, one person at a time.
 5. Inte Power6. Den spelar i en klass för sig och är något man snarare finner i minidatorer.
 6. Beroende på hur mottagarens mail-server är konfiguerad kan man faktiskt testa om en e-postadress finns eller inte. Ta reda på vilken mail-server som används genom att slå upp MX-uppslagen för mottagarens domännamn. Koppla upp dig mot den på någon port som pratar SMTP. Handla som om du håller på att skicka mail med helo och mail from:<addr>. När du sedan skriver rcpt to:<addr> kan du ibland få ett felmeddelande om adressen inte finns i systemet. Vanligt är dock att de bara svarar 250 Ok.
 7. Just det där kollade jag upp för ett par år sedan. Det kan naturligtvis ha ändrats sedan dess, även om jag inte tror det. Men på den tiden var det inte alls så. Om vi ponerar att någon i stor utsträckning använder din Internetuppkoppling utan din vetskap till att sprida t. ex. barnporrnografi så kan det hända att du får "påhälsning" av polisen. Men bara faktumet att datatrafiken har färdats genom ditt nätverk är inte tillräckliga skäl för att misstänka att du är inblandad. Du skulle i så fall bli frisläppt direkt det framgår att du inte innehar något av materialet. Jag kan inte tänka mig att något annat råder. Det vore en katastrof om man vore juridiskt ansvarig för all aktivitet som utfördes på ens trådlösa nätverk. Inte ens med skyddsåtgärder kan man garantera att obehöriga inte har tillträde.
 8. Jag vidhåller att jämförelser med att gå in i olåsta hus är en dålig jämförelse då det snarare faller under lagar om hemfridsbrott än om dataintrång.
 9. Om det inte har ändrats den senaste tiden är det lagligt att använda andras trådlösa nätverk. Jämför med om din grannes äppelträd har grenar som sticker ut över din tomt. Då har du laglig rätt att plocka den frukt som sticker ut över din tomt. De räknas som dina. Samma sak gäller om ett trådlöst nätverk sträcker sig in över din tomt eller område som du har besittningsrätt till. Du kan däremot inte inkräkta på någons område för att ta del av nätverket. Många gör här den felaktiga jämförelsen med att det är okej att gå in och stjäla bara för att dörren är olåst. Det faller nämligen under lagarna om stöld och hemfridsbrott. Utomlands kan andra regler gälla. Men är du på en offentlig plats eller annan plats som du har laglig rätt att vara på kan du lagligt använda de öppna trådlösa nätverk som sträcker sig dit.
 10. Det låter som om du tänker på FirstClass. Där kan du återta meddelanden, men det fungerar enbart mellan FirstClass-användare på samma FirstClass-system. Med vanligt mail-protokoll kan man inte göra så.
 11. Hitta något sätt att isolera videodatan när den anländer och dumpa den sedan till en fil så borde det lösa sig. Alternativt, kör Snapz Pro X och spela in bilden i QuickTime Player-fönstret allteftersom den spelas upp.
 12. Prova med /private/etc/apache2/httpd.conf
 13. Det är lika viktigt att köra krypterat även om du använder Entourage. Undersök inställningarna i Entourage. Det är annars busenkelt att avlyssna mail, starta bara Wireshark, lyssna på port 25, 110 och 143 och du får upp praktiskt taget all okrypterad e-post som skickas i nätverket du undersöker. Sitter man på samma nätverk, t. ex. om man använder trådlöst nätverk med låg säkerhet är det något som är fullt möjligt att utföra. Prova det på något öppet nätverk som många använder och ni kommer att bli förstummade över hur mycket man kan läsa.
 14. Om du vill bygga något som har med datorer att göra och vill prova något udda kan du ju konstruera en mekanisk dator. Den behöver inte vara alltför avancerad. Typiskt ändamål skulle t. ex. kunna vara för att spela sten-sax-påse eller liknande. Ett par bitar minne för att hålla koll på vad de båda spelarna väljer, sedan någon form av logik som avgör vem som vann och som sedan tänder en lampa om den ena spelaren vann, en annan som den andra vann eller en tredje om det blev oavgjort.
 15. Hårddiskar har många små elektronikdetaljer som du mer eller mindre kommer att behöva köpa in i stora bitar och montera rakt av. En extern hårddisk är oftast inte alltför avancerat uppbyggd. En hårddisk, någon form av kretskort och externa anslutningar. Det är egentligen inte svårt eller speciellt dyrt att göra, men jag tror inte att du fyller ett 90-minuterspass i veckan under en termin med det.
×
×
 • Skapa nytt...