MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Telly82

Medlem
 • Antal inlägg

  31 284
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  93

Allt postat av Telly82

 1. Telly82

  Språktråden

  Litet ovant, men OK, säger mitt språköra.
 2. Telly82

  Språktråden

  Flyget tog väl efter sjöfartens benämningar i (flyg)tidernas begynnelse, är jag rätt säker på. Så "landat" är väl OK, tror jag. Apropå 1: Hur kan tre (?) passagerare skadas svårt bara för att motorerna lägger av? (Och några till hade väl också hamnat på sjukhus.) Apropå 2: English is a strange language. Freight on a ship is called cargo. Freight on a car is called shipping.
 3. Du har en kvart på dig, sedan är det för sent. Jodå, det är mycket skyfflande av data, särskilt när man bläddrar bland bilder.
 4. Inte riktigt, men nästan. Sedan kan du stänga alla flikar.
 5. Varför stänger du inte flikarna efter dig om de besvärar dig? Jodå, det är säkert.
 6. Det är såklart inte bra. Varför gör du så? Om du får problem, starta om telefonen/paddan på det "riktiga" sättet. (Inställningar > Allmänt> Stäng av) Starta sedan som vanligt.
 7. Jaha. Då har jag ätit oetiketterat hela mitt liv.
 8. (Citatet är rättat). Öh, va? Säger etiketten något så himla opraktiskt? Var har du hört/sett det?
 9. Håller helt med. Om du ändå "måste" köra med kryptering så slarva inte med backuperna, annars har du INGEN chans att få igen några filer om du raderar eller skriver över en fil av misstag.
 10. Telly82

  Läste i tidningen idag...

  I förordet till Ann Heberleins bok "Det var inte mitt fel : om konsten att ta ansvar" så beskriver hon två möten med alkoholister (fritt ur minnet). Den första tyckte inte att behandlingshemmet hade hjälpt till; de försökte bara hitta någon/något att skylla på. "Men det är ju mitt fel att jag dricker." Den andra tyckte inte att behandlingshemmet hade hjälpt till; "De sa att det är mitt fel att jag dricker, de försökte inte hitta vems fel det är."
 11. Telly82

  Läste i tidningen idag...

  "Vi har rätt att komma tillbaka" Ja, det har ni kanske, om ni har ett giltigt svenskt pass. Men vi har ingen skyldighet att hjälpa till med att komma tillbaka. Vi har rätt att ställa er inför domstol. Om ni nu är så oskyldiga, varför maskerar ni er?
 12. Telly82

  Styra ej Smart-TV med iPhone

  Den telefonen har tydligen en infraröd sändare, precis som en vanlig fjärrkontroll. Ingen iPhone har en sådan.
 13. Jag kan inte utläsa om du är ironisk eller okunnig. Jag hoppas på det förstnämnda.
 14. Är det någon skillnad? Man kör ju ofta Mac för att inte köra Microsoft.
 15. Telly82

  Läste i tidningen idag...

  Eller som en ståuppare uttryckte saken för några år sedan (fritt ur minnet): -Jag tyckte att kemisk kastrering av pedofiler lät jättehäftigt ändå tills jag fick reda på att det bara var små vita piller. Jag hade tänkt att kulorna doppades i svavelsyra.
 16. Telly82

  Batteribyte iPhone 6s Plus. Var byta?

  Det är väl känt att batterier funkar sämre ju kallare de är. Så glutta på telefonen ibland, memorera vägen, och stoppa tillbaka den i en varm ficka så räcker batteriet tills du kommer fram.
 17. Telly82

  Läste i tidningen idag...

  Om inget nytt beslut fattas så lämnar britterna EU utan något avtal, den 29/3. Varje begäran om uppskov från den ena parten måste godkännas av den andra parten. Alltså EU kontra britterna. I teorin så kan de väl begära och få uppskov i alla oändlighet, vilket väl blir som du beskriver.
 18. Telly82

  Batteribyte iPhone 6s Plus. Var byta?

  Det måste man inte göra i den kylan. Man kan vänta tills man kommer in. Om man måste ringa eller svara använder man hörlurar.
 19. Telly82

  Batteribyte iPhone 6s Plus. Var byta?

  Bäst skydd mot kyla är att ha den i innerfickan.
 20. Inte tekniskt sett. Tekniskt sett är det en vanlig musikfil som innehåller ljudet av en uppläsning av en bok. En ljudbok är tekniskt sett en annan fil än en musikfil, som Yellowman påpekat. Kör filerna genom exempelvis Audiobook Builder så löser det ditt problem. https://www.splasm.com/audiobookbuilder/
 21. Telly82

  Batteribyte iPhone 6s Plus. Var byta?

  Med ett piratbatteri så har du faktiskt ingen aning om vad du får. En del är bra, de flesta dåliga. Jag skulle aldrig ta risken.
 22. Jo, det är ingen ljudboksfil. (För då hade du spelat upp den i "Böcker" har jag precis lärt mig.) Det är en vanlig ljudfil som råkar innehålla en person som läser upp en bok.
 23. Är böckerna inlagda som just ljudböcker och inte som vanliga ljudfiler (som musik)?
×