MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Telly82

Medlem
 • Antal inlägg

  31 010
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  91

Telly82 vann dagen: 6 oktober 2018

Telly82 hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

1 728 Fantastiskt!

Om Telly82

 • Medlemstitel
  Lysande

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Helsingborg

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1987
 • Appleprylar
  iMac 27" 2011, MBP 15" 2011, iMac 24" 2007, iMac G4, Apple TV 3. Airport Extreme 5, iPhone SE
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

2 961 profilvisningar
 1. Du ska inte behöva några tredjepartsprogram. Starta bara om TC så kollas disken. https://support.apple.com/sv-se/HT202174 Det borde finnas en avinstallerare till programmet MacRepair. Annars kolla på leverantörens supportsidor hur man gör. Förutsättningen är förstås att det är ett seriöst program från en seriös leverantör. Så varifrån laddade du ner programmet? Är det bara den Macen som lagras och har lagrats på TC? Annars kan du ta bort backuperna från de(n) andra macen/macarna. Sedan är frågan vad du gjort som ändrat på 341 GB data på din Mac.
 2. Om du ska be dem flytta bara vissa dokument och vissa inställningar så tar det tid för dem och då kostar det mycket pengar. Du kan i grova drag själv ställa in Flyttassistenten och vad den ska flytta.
 3. I verktygsmappen, som ligger inuti Program-mappen. Å här är det långa svaret om exakt hur man gör. https://support.apple.com/sv-se/HT204350
 4. Skaffa en adapter bara: https://www.apple.com/se/search/DVI?src=alp Men en nästan 20 år gammal skärm? Det har kommit många bättre och billigare skärmar sedan dess.
 5. Precis, då får du över samtliga program och deras inställningar. Men då får du enbart med de program som är köpta på App Store. Du får inte heller med några inställningar
 6. Telly82

  Läste i tidningen idag...

  Det såg lustigt ut i e-postfönstret med bara fyra axelmannare på samma rad, det är allt. Fönstret är jättebrett, men e-postprogrammet vägrar att visa innehållet bredare (och därmed med fem Axelmannare på samma rad).
 7. Telly82

  Läste i tidningen idag...

  Tar en skärmdump på e-posten med din post. Här är en annan, inte lika snävt beskuren. Det ser litet konstigt ut, man kan ju tycka att det inte borde bli en radbrytning just där.
 8. Telly82

  Läste i tidningen idag...

  Fem? (Och, nej, jag har inte manipulerat skärmdumpen.)
 9. Telly82

  Now playing...

  En gammal goding, fast i en (rätt så) ny inspelning. Lyssna särskilt på Jack Bruces bandlösa bas (Använd hörlurar eller bra högtalare).
 10. Telly82

  Läste i tidningen idag...

  De låg inte framme, de låg i en låst monter. Men visst, det borde varit en säkrare monter. Omistliga regalier ska inte ligga inlåste i ett kassavalv så ingen får se dem.
 11. Telly82

  Spillde te i datorn..

  OK, ni har övertygat mig. Tack för ert tålamod.
 12. Telly82

  Spillde te i datorn..

  Har du någon länk som inte är från ett företag som (bara?) vill sälja nya telefoner?
 13. Telly82

  Spillde te i datorn..

  Varför tror du att det är en myt? https://www.svd.se/knep-kan-radda-vattenskadad-mobil "Att lägga mobilen i okokt ris som kan suga upp fukten är ett råd som cirkulerar. Enligt Samsungs support kan de fungera för vissa modeller. " https://macworld.idg.se/2.1038/1.649068/fuktskadad-iphone "En bra metod som många rekommenderar är att plocka fram en skål med okokt ris, sedan täcker du över din Iphone med riset och låter det stå så i ungefär 48 timmar. Riset är nämligen utmärkt på att absorbera fukt."
×