MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Telly82

Medlem
 • Antal inlägg

  29 000
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  87

Telly82 vann dagen: 14 februari

Telly82 hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

1 414 Fantastiskt!

Om Telly82

 • Medlemstitel
  Lysande

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Helsingborg

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1987
 • Appleprylar
  iMac 27" 2011, MBP 15" 2011, iMac 24" 2007, iMac G4, Apple TV 3. Airport Extreme 5, iPhone SE
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

2 365 profilvisningar
 1. Telly82

  Utökat minne?

  Varför då? Jag menar, på den pytteskärmen ser man väl ändå inget vidare.
 2. Telly82

  Vad jag gör idag-tråden

  Men tänk så mycket go' värme du får in i huset från solpanelerna på taket.
 3. Telly82

  Utökat minne?

  Jobbtelefonen har 16GB, privata 32GB. Gott om ledigt utrymme på båda (6 resp 26 används). På den privata har jag flera GB offline-kartor, som jag skulle kunna slänga om det blev kris.
 4. Telly82

  Utökat minne?

  Tyvärr, det är kört. Köp en ny(are) och sälj den gamla. Eller rensa bland bilder, appar och annat.
 5. För några år sedan så var det ett programvaruföretag (har glömt vilket, det var inget av de mer kända) som glatt proklamerade att deras nästa version skulle släppas den 30:e februari.
 6. Telly82

  Trafiktråden

  Nu försöker du blanda bort korten igen. Körtiden (transporttiden) för en enskild människa är något helt annat än hur många människor som transporteras per timme.
 7. Telly82

  Trafiktråden

  Fast då talar vi inte längre om kapacitet. Då talar vi om transporttid, vilket är en annan sak.
 8. Telly82

  Trafiktråden

  Ja, jag räknar med det. Även om det går på nolltid så är hissdörren stängd när hissen är på andra stället och alla människor står still och väntar på detta hissplanet, medan hissen töms och fylls på, på andra hissplanet.
 9. Telly82

  Trafiktråden

  Nej, en rulltrappa har mycket större kapacitet än en hiss med samma yta. I en rulltrappa så kan du kontinuerligt släppa på två människor per steg i rulltrappan. I en hiss måste du vänta tills hissen är på plats, sedan ska den fyllas med människor. De går in i hissen kanske något snabbare än de går på rulltrappan. Sedan stängs dörrarna en god stund, medan hissen åker upp, släpper ut alla människor, släpper in de som ska ner. Hissen åker ner, släpper ut de som åkt ner (i bästa fall åt annat håll än de som köar för att åka upp) innan de som väntat kan gå på. En annan sak: En hiss måste gå rakt ner, vilket innebär att man måste hitta en tom plast på ytan där man kan bygga stationsingången. En rulltrappa kan vridas åt olika håll, så får ett mycket större urval av möjligheter att bygga en stationsingång.
 10. Telly82

  Läste i tidningen idag...

  Har hon ändrat sig? Hon ville ju ha hård 2016. "Theresa May indicates 'hard Brexit' and dismisses free movement deal to keep single market access" https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/theresa-may-hard-brexit-soft-article-free-movement-deal-single-market-access-a7341886.html
 11. Telly82

  Råd angående köp av smart-TV

  Problemet med vit baksida är att du lätt får ljusinsläpp runt kanten. Många mörkläggningsgardiner har vit eller silvrig baksida och det gäller att de sluter tätt runt fönsterkarmen (eller fönsternischen) så du slipper ljus runt om.
 12. Telly82

  Språktråden

  Åkte förbi en skylt/banderoll vid E4 för ett par dagar sedan. Den proklamerade glatt: NYA BOSTÄDER PÅ GOLFBANAN Men förstör inte det spelet? ( Det borde väl stått VID golfbanan? )
 13. Telly82

  Råd angående köp av smart-TV

  Instämmer med Mattiasgbg: solskydd på ett eller annat sätt. Går det att sätta markiser på utsidan så är det bäst; då får du inte in värmen. Men annars mörka och/eller tjocka gardiner måste du ha.
 14. Telly82

  Star Wars-nörd

  Ja, gör det. Det är väl hög tid att gå från ord till handling?
×