Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

KILLINSTINCT

Medlem
 • Antal inlägg

  496
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

KILLINSTINCT vann dagen: 5 april 2011

KILLINSTINCT hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

8 Neutralt

Om KILLINSTINCT

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1988-10-16

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Eskilstuna

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2014
 • Appleprylar
  iMac 27", iPhone 6s, iPad Air, iPad Pro 10,5"
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

664 profilvisningar
 1. Jag upplever hackig uppspelning när jag spelar såkallade TS-format i VLC Player (och andra spelare). Någon som vet hur jag blir av med detta fenomen? Antar att jag ej har tillräcklig codec men hur fungerar det att installera rätt sådan när man har en Mac? Det är som sagt främst stora filmer 4K och FullHD som det hackar och blir denna "pixliga" brytning i bilden. Jag har en iMac med senaste operativsystemuppdateringen, och senaste VLC Player för Mac.
 2. Jag har en 4K Samsung TV (KS7005) som jag har en tillhörande Apple TV (4). Jag försöker dela iMac-skärmen till TV:n men det kommer bara upp datorljudet på TV:n men TV-skärmen förblir svart. Försöker jag dela bilden på nytt på datorn står det bara att "AirPlay: Söker efter Apple TV...". Detta händer även om jag vill använda "vanlig" AirPlay från spelaren (QuickTime etc) i iMac:en till att visas på TV:n. Det går utmärkt att dela iPad/iPhone-skärmbild på TV:n via Apple TV:n men så fort jag försöker dela iMac-skärmen så blir det svart skärm men ljudet levereras. Någon som vet vad som är tok? Finns det inte stöd för detta, att min TV ej är kompatibel pga upplösningen skiljer sig mellan iMac:en och 4K TV:n?
 3. En konstig fråga kanske, men nu när jag fick hem min nya iPad Pro för några månader sen, upptäckte jag att den ville ansluta sig till min iMac. Samma sak med min iMac ville ansluta sig till iPaden (även min gamla iPad Air). Tänkte bara höra, vad är själva syftet meed denna Bluetooth-anslutning? Jag menar, vad har man för användning, vad kan den göra? Skickar man filer mellan enheterna eller vad är själva anslutningen till för? Trodde AirDrop användes mellan enheterna, därför blev jag förvånad att enheterna emellan upptäckte varandra över Bluetooth-anslutning.
 4. Hey, Jag har en fråga gällande de nya USB-C laddare som har finns på Apple Store (och säkert andra butiker som säljer Apple-produkter). Fungerar det att byta ut laddaren till iPad Pro (den nya 10") till en laddare med USB-C uttag? Jag menar alltså att jag köper en extra laddare med USB-C port samt en Lightning-till-USB-C kabel? Framför allt efterfrågar jag snabb laddning utav iPad Pro, men även iPhone (då jag i dagsläget enbart använder den stora lite klumpigare laddaren på 12W till både iPad Air och iPhone 6s) Nu är jag i tankarna att beställa nya iPad Pro 10" och tänkte att det kanske vore en idé att köpa till en sådan laddare som stödjer USB-C. Jag läste någonstans att den stödjer snabb laddning, men hur mycket snabbare blir laddningen med USB C jämfört med laddaren som medföljer? Det finns tre varianter på 29W, 61W och 87W. Om iPad Pro (och gärna även iPhone) stödjer att laddas med USB-C kontakt, vilken utav dessa tre styrkor på W bör man välja då?
 5. Hej, Behöver hjälp med ett kanske enkelt ”problem”. Jag undrar lite angående det här med flera fönster av samma program. Hur ska man egentligen på enklast sätt navigera till ”rätt” fönster inom samma program? Jag undrar givetvis vad OS X’s motsvarighet till Windows aktivitetsfältet ligger? Låt säga att jag har 4st Chrome-fönster öppna, väljer sedan att minimera (-) samtliga fönster. Hur gör jag nu för att välja mellan de 4st minimerade fönstren? I Windows ligger ju alla dessa i aktivitetsfältet och jag kan med ett enkelt musklick klicka mig in på rätt fönster utan problem? Väljer jag i OS X att istället bara trycka på Chrome-logotypen i Dock:en så kommer ju det senast minimerade fönstret upp? Hur väljer jag? Har sett att man kan högerklicka på ikonen och ”Visa alla fönster” men det är absolut inte det jag är ute efter, den fungerar dessutom jättedåligt, alla fönster visar sig inte trots man klicka på det alternativet. Jaja, kanske förklarat mig för tydligt att det blev otydligt. Hoppas ni förstår vad jag är ute efter.
 6. Jag har den senaste iMac 27" (ej den Retina som kom nyss) och har nu efter ett halvår med datorn upptäckt att fönster och dylikt blir "inbränt" i skärmen om jag har mörka element/fönster igång. T.ex så bytte jag nyligen till svart bakgrund på skrivbordet. Och genast såg jag att Chromes adress-fält var "inbränt" i skärmen som en ljusblå rand. Även ikonerna från skrivbordet var inbränt (de har ju en vit ram runt ikonen). Ska det verkligen vara såhär och är det "vanligt"? Jag stör mig egentligen inte på det, men tycker att skärmen borde hålla bättre kvalité än vad den gör just nu. Har ingen större lust att lämna in datorn eller byta ut den. Vad ska jag göra? Har ett aktivt hörn inställt där jag släcker skärmen när jag inte använder den, alternativt vill använda datorn bara för musik och då behövs ju inte skärmen vara tänd (så gjorde jag på min gamla PC) Några tips?
 7. Hej! Hoppas på att få lite hjälp och tips! Har en iPhone 5s och en iPad Air, som jag i torsdags uppdaterade till iOS 8. Nu vill jag kunna ta emot samtal på min iPad från mitt mobilabonnemang på iPhone, men hur gör jag egentligen? Har läst på diverse sidor som presenterat nyheterna i nya iOS uppdateringen, enligt de ska man bara behöva aktivera "Handoff" och se till att iPaden har telefonnumret inlagt, sen ska den kunna ta emot iPhonens inkommande samtal, men jag får det inte att fungera?! Jag har även loggat in och ut från FaceTime och iMessage på båda enheterna enligt http://support.apple.com/kb/HT5538 men fortfarande inget samtal på iPaden! Behöver man verkligen vara inloggad på FaceTime för att få det att fungera? Det har ju ingenting med mitt mobilabonnemang eller telefonnr att göra? Handoff dvs återuppta appar på den andra enheten fungerar, både från iPhone till iPad och tvärtom, men inte samtal... Vad krävs för att få det att fungera? Har loggat in på iCloud och har haft AirDrop och Bluetooth igång på båda enheterna. Är det fler än jag som inte får detta att fungera? Tacksam för tips och råd!
 8. Hey! Har precis fått hem min nya iPhone 5S och ville givetvis ha skyddsfilm (framsida + baksida) direkt från "unboxing". Men tyvärr köpte jag kvantitet framför kvalité i form av jättedåligt skydd från Kjell & Company, billighetsplast från Kina. Är inte alls nöjd med kvalitén och hur det ser ut (t.ex är det hål i baksidan där Apple-logon sitter, varför?) Tänkte fråga er om ni kan tipsa om bra och prisvärda skyddsfilm där baksidan är HELT täckt utan hål (inte ens till kameran), och där skyddsfilmen faktiskt har kvalité - den får gärna sitta kvar ett BRA tag utan att smuts kryper under. Betalar gärna inte mer än 100 kr för lite plast. Har sett på MediaMarkt att de säljer skyddsfilm från Belkin, är det något att ha? Vilken skyddsfilm använder ni själva?
 9. Jag uppdaterade till senaste versionen av iOS för någon vecka sen, dvs 7.1.1 och upplever nu att min iPad Air blir väldigt varm och batteriet slukas riktigt snabbt. Visst kollar jag videoklipp och lyssnar på musik dagligen då jag använder ipaden till studierna men sättet det droppat från fulladdad till 60% på några timmar är inte riktigt klokt. Upplevde inte detta problem innan jag uppdaterade till 7.1.1 då blev iPaden aldrig varm och batteriet höll i åtminstone 2 dagar med mitt vanliga användande, nu måste jag ladda redan på kvällen samma dag. Någon mer som upplevt detta problem med senaste uppdateringen? För att undanröja onödiga frågor, stänger ofta av appar i bakgrunden och har bl.a. inaktiverat de här fräcka rörelseeffekterna och har ljusstyrkan på ca 40% Jag tänkte att jag kunde återställa iPaden till fabriksinställningen, men undrar då, får jag tillbaka iOS 7.0 då eller stannar den kvar på iOS 7.1.1?
 10. Den här frågan kommer upp väldigt ofta på Ryanairs Twitterkonto, prova att rensa cookies och cache i din webbläsare och besök webbplatsen på nytt. Förresten heter de Ryanair, och inte "Ryan Air"
 11. Tack Joel för svar, då kan jag åtminstone vara lite lugn att det inte är något större fel på min iPad. Får ladda ner Google Chrome och se om den är mer stabil.
 12. OK, jag formulerade mig nog fel. Jag använder min iPad såpass mycket att batteriet hinner ta slut, jag sitter mao inte och kör slut batteriet i onödan Menade bara att jag inte sätter in laddare i onödan när det t.ex är 50% kvar eller liknande. Men tack för tipset, ska försöka få i laddaren när iPaden själv varnar för lågt batteri!
 13. Hej på er alla, Har haft min iPad Air (WiFi 16GB) sedan början av november, och har några funderingar angående olika saker. Hoppas ni kan tipsa och/eller hjälpa mig. Det första gäller Safari och App Store, som ibland kraschar när jag använder dem. Safari kraschar när jag bl.a är inne på Aftonbladets hemsida, och även andra sidor som har mycket javascript. Den startar bara om sig, men den förlorar inte navigationen jag var inne på (dvs, när den startat om sig så syns samma artikel jag varit inne på). Även App Store kraschar ibland, även iTunes Store. Detta händer när jag varit inne där ganska länge och navigerat mellan olika appar och sökningar. Någon som vet om detta är ett känt problem? Trodde detta skulle bli löst genom den senaste iOS uppdateringen som kom förra veckan. Det kraschar fortfarande, men inte lika ofta. En annan fundering jag har, är angående batteriladdning. Hur lång tid ska det egentligen ta att ladda upp ett helt iPad Air-batteri från 1% till 100%? Anledningen till att jag frågar är att häromkvällen hade jag bara 1% kvar på batteriet, och satte den i laddning (avstängd) runt kl 23. Vaknade morgonen därpå kl 7:00 och skulle se om den var färdigladdad, då satte jag igång den och då stod det "93% laddat". Ska det verkligen ta 8 timmar att ladda upp batteriet helt? Värt att notera är att jag alltid förbrukar hela batteriet på min iPad innan jag laddar den, jag sätter den i laddning när batteriet ligger mellan 1-10% för att inte förstöra batteriet. Nu kanske jag bara jämför felaktigt med en mobiltelefon som tar bara någon timme att ladda. Så, vet någon hur lång tid det "bör" ta att ladda en iPad Air fullt? Har försökt googla och titta på Apple's hemsida, men hittar ingen relevant information. Vet inte om dessa funderingar är något fabriksfel som jag borde få hjälp med av Apples kundtjänst? Hoppas ni kan hjälpa mig!
 14. Nu har jag kört iTunes 11 i ett par veckor och jag stör mig så otroligt på att när man t.ex har iTunes och Firefox igång samtidigt så hackar musiken så otroligt när man navigerar på webbsidor (scrollar upp-ner) i Firefox. Någon mer än jag som har det hrä problemet? Startar jag Google Chrome så hackar den inte alls, om bara ibland pyttelite. Har de ändrat systemkraven i samband med iTunes 11? Jag kommer ihåg att när de uppdaterad förra iTunes-versionen så hackade ju musiken också vad än man gjorde på datorn, men versionen efter så fixade dem den buggen? Är det samma historia igen? Sen är iTunes verkligen tungladdad, det tar så lång tid att starta (och avsluta) programmet (Jag sitter på PC just nu) och den reagerar väldigt sent på saker jag klickar på. Album-vyn så måste jag klicka flera gånger på låten/albumet jag vill spela innan den fattar vad jag vill göra. Upplever ni samma problem som jag, att låtarna hackar?
×
×
 • Skapa nytt...