Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

wallraff

Medlem
 • Antal inlägg

  87
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av wallraff

 1. Uppdaterade till IOS 12 GM igår men hittar ännu inte föer appar i Carplay. Är det något fel eller har inte Google släppt Maps och Waze till iphone ännu? Jag trodde de ville vara först på plan med det?
 2. Någon som fått detta att fungera? Jag kör i och utanför Malmö. Har inte sett spåret av det ännu.
 3. Kommer iphone x faceid fungera likadant som touchid när det gäller speciellt bankid och Swish? Eller blir det ett steg bakåt på obestämd tid?
 4. Vill bR meddela i den här tråden att Apple helt oannonserat hörde av sig och ville ge sig på en reparation till. Jag lämnade in datorn en söndag och fick meddelande om att den var färdig samma dag. Galet att deras reparationsavdelning jobbar söndagar? :-) Snabb service när det väl fungerade och jag drog tillbaka min anmälan hos Allmänna reklamationsnämnden. Tummen upp till Apples kundservice i slutändan, men sjuk Kafkabyråkrati när ett sånt här fel kan anses inte vara ett fel och därmed inte gå på garantin bara för att Apple inte hade en lösning på felet. Skärmen bytt och allt funkar som det ska nu. :-)
 5. Hej Jag behöver råd, vad ska jag göra? Jag köpte i december en ny macbook pro late 2016 värstingen för 40.000kr I juni börjar det komma ett knackande ljud från någonstans inuti precis mellan skärmen och chassit. Det knackar/knakar till en gång varje gång som processorn börjar jobba eller den slutar jobba. Det händer när jag startar ett program eller stänger. Apple tog in den på service och felsökte och bytte heatsinken. Lämnade tillbaka den efter 10 dagar och sade "fixat". Jag startar datorn och ljudet är kvar exakt som innan. Jag ringer tillbaka och då får jag meddelandet att Apple känner till problemet men inte erkänt detta som ett fel och därför hävdar de att de heller inte har någon skyldighet att åtgärda det. Detta säger Apple store Emporia i Malmös reparationsavdelning som kollat med nån Apple engineering avdelning "högre upp". Kan de verkligen bara lämna mig så här när jag köpt en ny dator som kostar som en begagnad bil? Gäller inte garantin för fel som Apple inte anser som ett fel? Är inte knackande ljud från chassit ett fel? Vad ska jag göra? Tacksam för hjälp.
 6. Jag reder inte riktigt ut detta. Hur kan jag mappa den globala volymen till F-tangenter på ett Logitech gaming tangentbord? Trycker jag FN+F15 så ökar volymen och FN+F14 så minskar den. Men jag vill mappa om detta till att öka och minska enbart vid tryck på F14 och F15. Går jag till Kortkommando i inställningar kan jag lägga till kortkommando i "Alla applikationer" Vad skriver jag där? Har provat Öka volym, Minska volym, Increase volume och decrease volume. Inget funkar. Där ska stå ett EXAKT namn. Hur vet jag vad det exakta namnet är? T
 7. Hej. Jag har ännu ingen apple watch men skaffar snart när tvåan släpps i butik. Jag funderar en del kring armbandet? 1. Hur tror ni nylonarmbandet reagerar på simning i en pool? 2. Jag tränar i princip var varannan dag, workout och löpning och blit rejält svettig, hur reagerar nylonbandet på det? Sköljerman av det? Tar ett tag för det att torka? Man vill ju inte gå omkring halva dagarna med blött armband bara för att man måste skölja av det hela tiden... Har läst att många tycker nylonbandet är mycket skönare, vad tycker ni? Skulle helst slippa ha två och byta hela tiden.
 8. Jag har en synology NAS med stora filer, c:a 1GB-2GB, som jag ofta behöver föra över till en Mac mini som står som mediaserver utan skärm och tangentbord. Vad jag vill är att ha ett snabbt och smidigt sätt att föra över filer från NAS till olika mappar på mac minins hårddisk från min macbook air. Alltså föra över stora filer från en nätverksdisk till en annan. Idag får jag: alt 1: Logga in på mac mini via skärmdelning (från min macbook air) och där föra över filer via Finder från NAS:en som är mountad i mac minin. alt 2: Mounta både nas:en och mac minin i macbook airen och föra över filerna. Men som jag förstår det går då filerna via Macbook airen vilket tar lång tid och mycket kraft från airen. Finns det något sätt att sköta detta helt och hållet från Macbook airen? Dvs bara aktivera en filöverföring som bara då sker mellan nas och mac mini?
 9. Kan man i apple tv:n ändra 50/60hz? Jag har inte sett detta.
 10. Hej och tack för alla svar. Ett par replikeringar på de frågor från er som är sjyssta och försöker hjälpa. 1. Vi har 100mbit fiber. 2. Inget problem med andra appar på appletvn eller andra streamingtjänster eller andra enheter i hushållet. Enbart problem med svtplay appen. Plex, viaplay mm rullar helt felfritt.
 11. Ska prova detta, tack för tipset, men kan det verkligen ha betydelse, då det inte börjar hacka och lagga förrän efter en viss tid och bara på svt play?
 12. Någon annan som upplever att bilden på SVT börjar lagga svårt efter ett antal repriser på typ barnprogran. Inget hjälper mer än att starta om hela apple tvn. Det gäller bara svt appen inget annat som typ viaplay eller så.
 13. Hej. I mitt jobb slår jag ofta en massa telefonnummer som jag har i min telefonbok eller ringer kunder där jag har numret i ett mail. Jag sitter framför datorn med iphonen i fickan och ett bluetooth headset. Finns det inget vettigt sätt att bara kunna slå telefonnumret åt iphonen från Macen som sedan ringer upp som vanligt i mitt headset. Och inte behöva ta upp telefonen varje gång? Jag vet att man kan ringa via Facetime i datorn, men tycker det blir rörigt när det ska ringa i datorn istället. Då ska jag ha headsetet kopplat till datorn och då kan jag inte resa mig och ta med mig samtalet utan att klydda med det eller hur? Bäst vore om det fanns en app som bara hjälper iphonen att slå numret och att sedan allt sker i iphonen som vanligt. Finns det någon lösning?
 14. Hej. Jag köpte just en ny 32" Philips skärm med inbyggda högtalare och mini display port som jag kopplar in min macbook air i. Ljud går ju även som bekant över mini display porten till skärmens högtalare men jag kan intet styra ljudnivån, det måste göras i skärmen och det är ju typiskt nog begravd i menyer. Finns det något program som gör att man kan styra ljudnivån som går ut till MD porten eller HDMI. Har provat med Soundflower men får inte till det
 15. Ja så är det nog, men den faller när man erbjuder en massa utrymme och att ladda upp egna filer som ingen bärbar dator klarar av att synka utan att fylla hela burken. De egna filerna borde man såklart kunna välja vika mappar som skulle synkas ner till respektive dator. Sen hade det såklart varit snyggt om resterande som inte sykats ner låg som mapp och filstruktur precis som på en ansluten remote drive. Well, well, man kan ju önska...
 16. Hjärnsläpp. Kan moderator ta bort detta ämne. Jag frågade samma sak för ett par dagar sen...
 17. Hej. Jag har en stationär imac med 1TB hdd och en Macbook air med 128GB Samtidigt har jag ett icloud på 1TB där jag vill lagra filer jag använder på flera olika datorer. Macbook airen blir ju fylld direkt och slö då man bör ha 10% ledigt utrymme för att den inte ska sagga. Alla andra tjänster kan man välja vilka mappar som ska synkas lokalt. Finns det någon lösning på icloud?
 18. JAg lyssnar på poddar via Podcaster appen i bilen. Alltid innan ios9 kopplade iphone upp sig till bilstereon automatiskt (Mitsubishi outlander) och fortsatte spela det som senast lyssnats på vare sig det var Apple music, soundcloud, Podcaster eller annan källa. Efter ios9 uppdateringen har Podcaster appen fått nån hangup och varje gång bilen startas börjar den spela ett ramdom avsnitt ur podcast appen. Otroligt störigt att behöva hålla på och mecka med den appen varje gång man startar bilen. Någon annan som har samma problem, eller ännu bättre, har en lösning?
 19. Hej. Jag har den publika betan 10.11.1 installerad. Hur går jag ner till den skarpa releaseversionen? Är det bara att tanka hem å installera?
 20. Tack för svar. Jag tycker det är fyrkantigt med icloud tyvärr. Alla andra molntjänster låter dig välja vilka mappar som ska synkas med olika datorer. Så borde det ju fungera för icloud också. Annars tvingas jag ju synka allt jobbrelaterat till hemma datorn och vice versa. Hoppas på lösning likt de andra tjänsterna snart. :-)
 21. Tack. Jag höll på att leta ihjäl mig igår i macens ibooks men hittade inget... Alltså, de finns i ibooks på iphone, men inte i ibooks på macen. Inte direkt logiskt...
 22. Hej. Jag har en macbook air jag använder mycket i jobbet och har en massa pdf filer och fotografier på. De ligger för närvarande på Google drive men funderar på att köra över allt till icloud drive. I google drive synkar jag bara vissa mappar med airen för annars räcker inte utrymmet. Går det att få till något liknande med icloud drive? Vad händer om utrymmet på macen tar slut? Man vill ju inte fylla datorn till sista megabyten heller... Hur gör ni andra?
 23. Hej. Jag läser överallt att ljudböcker ska kunna spelas inuti iBooks. Alla mina ljudböcker ligger fortfarande kvar i iTunes och jag kan inte hitta ett spår av dem i iBooks. Precis som man kan lägga in egna böcker i iBooks kan man väl spela ljudböcker köpta på annat håll som finns och funkar i iTunes?? Har jag fattat allt fel eller hur gör jag?
×
×
 • Skapa nytt...