Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

wallraff

Medlem
 • Antal inlägg

  87
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om wallraff

 • Medlemstitel
  På gång

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  MALMÖ
 • Intressen
  Mountainbike

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  Alla
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Uppdaterade till IOS 12 GM igår men hittar ännu inte föer appar i Carplay. Är det något fel eller har inte Google släppt Maps och Waze till iphone ännu? Jag trodde de ville vara först på plan med det?
 2. Någon som fått detta att fungera? Jag kör i och utanför Malmö. Har inte sett spåret av det ännu.
 3. Kommer iphone x faceid fungera likadant som touchid när det gäller speciellt bankid och Swish? Eller blir det ett steg bakåt på obestämd tid?
 4. Vill bR meddela i den här tråden att Apple helt oannonserat hörde av sig och ville ge sig på en reparation till. Jag lämnade in datorn en söndag och fick meddelande om att den var färdig samma dag. Galet att deras reparationsavdelning jobbar söndagar? :-) Snabb service när det väl fungerade och jag drog tillbaka min anmälan hos Allmänna reklamationsnämnden. Tummen upp till Apples kundservice i slutändan, men sjuk Kafkabyråkrati när ett sånt här fel kan anses inte vara ett fel och därmed inte gå på garantin bara för att Apple inte hade en lösning på felet. Skärmen bytt och allt funkar som det ska nu. :-)
 5. Hej Jag behöver råd, vad ska jag göra? Jag köpte i december en ny macbook pro late 2016 värstingen för 40.000kr I juni börjar det komma ett knackande ljud från någonstans inuti precis mellan skärmen och chassit. Det knackar/knakar till en gång varje gång som processorn börjar jobba eller den slutar jobba. Det händer när jag startar ett program eller stänger. Apple tog in den på service och felsökte och bytte heatsinken. Lämnade tillbaka den efter 10 dagar och sade "fixat". Jag startar datorn och ljudet är kvar exakt som innan. Jag ringer tillbaka och då får jag meddelandet att Apple känner till problemet men inte erkänt detta som ett fel och därför hävdar de att de heller inte har någon skyldighet att åtgärda det. Detta säger Apple store Emporia i Malmös reparationsavdelning som kollat med nån Apple engineering avdelning "högre upp". Kan de verkligen bara lämna mig så här när jag köpt en ny dator som kostar som en begagnad bil? Gäller inte garantin för fel som Apple inte anser som ett fel? Är inte knackande ljud från chassit ett fel? Vad ska jag göra? Tacksam för hjälp.
 6. Jag reder inte riktigt ut detta. Hur kan jag mappa den globala volymen till F-tangenter på ett Logitech gaming tangentbord? Trycker jag FN+F15 så ökar volymen och FN+F14 så minskar den. Men jag vill mappa om detta till att öka och minska enbart vid tryck på F14 och F15. Går jag till Kortkommando i inställningar kan jag lägga till kortkommando i "Alla applikationer" Vad skriver jag där? Har provat Öka volym, Minska volym, Increase volume och decrease volume. Inget funkar. Där ska stå ett EXAKT namn. Hur vet jag vad det exakta namnet är? T
 7. Hej. Jag har ännu ingen apple watch men skaffar snart när tvåan släpps i butik. Jag funderar en del kring armbandet? 1. Hur tror ni nylonarmbandet reagerar på simning i en pool? 2. Jag tränar i princip var varannan dag, workout och löpning och blit rejält svettig, hur reagerar nylonbandet på det? Sköljerman av det? Tar ett tag för det att torka? Man vill ju inte gå omkring halva dagarna med blött armband bara för att man måste skölja av det hela tiden... Har läst att många tycker nylonbandet är mycket skönare, vad tycker ni? Skulle helst slippa ha två och byta hela tiden.
 8. Jag har en synology NAS med stora filer, c:a 1GB-2GB, som jag ofta behöver föra över till en Mac mini som står som mediaserver utan skärm och tangentbord. Vad jag vill är att ha ett snabbt och smidigt sätt att föra över filer från NAS till olika mappar på mac minins hårddisk från min macbook air. Alltså föra över stora filer från en nätverksdisk till en annan. Idag får jag: alt 1: Logga in på mac mini via skärmdelning (från min macbook air) och där föra över filer via Finder från NAS:en som är mountad i mac minin. alt 2: Mounta både nas:en och mac minin i macbook airen och föra över filerna. Men som jag förstår det går då filerna via Macbook airen vilket tar lång tid och mycket kraft från airen. Finns det något sätt att sköta detta helt och hållet från Macbook airen? Dvs bara aktivera en filöverföring som bara då sker mellan nas och mac mini?
 9. Kan man i apple tv:n ändra 50/60hz? Jag har inte sett detta.
 10. Hej och tack för alla svar. Ett par replikeringar på de frågor från er som är sjyssta och försöker hjälpa. 1. Vi har 100mbit fiber. 2. Inget problem med andra appar på appletvn eller andra streamingtjänster eller andra enheter i hushållet. Enbart problem med svtplay appen. Plex, viaplay mm rullar helt felfritt.
 11. Ska prova detta, tack för tipset, men kan det verkligen ha betydelse, då det inte börjar hacka och lagga förrän efter en viss tid och bara på svt play?
 12. Någon annan som upplever att bilden på SVT börjar lagga svårt efter ett antal repriser på typ barnprogran. Inget hjälper mer än att starta om hela apple tvn. Det gäller bara svt appen inget annat som typ viaplay eller så.
 13. Hej. I mitt jobb slår jag ofta en massa telefonnummer som jag har i min telefonbok eller ringer kunder där jag har numret i ett mail. Jag sitter framför datorn med iphonen i fickan och ett bluetooth headset. Finns det inget vettigt sätt att bara kunna slå telefonnumret åt iphonen från Macen som sedan ringer upp som vanligt i mitt headset. Och inte behöva ta upp telefonen varje gång? Jag vet att man kan ringa via Facetime i datorn, men tycker det blir rörigt när det ska ringa i datorn istället. Då ska jag ha headsetet kopplat till datorn och då kan jag inte resa mig och ta med mig samtalet utan att klydda med det eller hur? Bäst vore om det fanns en app som bara hjälper iphonen att slå numret och att sedan allt sker i iphonen som vanligt. Finns det någon lösning?
 14. Hej. Jag köpte just en ny 32" Philips skärm med inbyggda högtalare och mini display port som jag kopplar in min macbook air i. Ljud går ju även som bekant över mini display porten till skärmens högtalare men jag kan intet styra ljudnivån, det måste göras i skärmen och det är ju typiskt nog begravd i menyer. Finns det något program som gör att man kan styra ljudnivån som går ut till MD porten eller HDMI. Har provat med Soundflower men får inte till det
×
×
 • Skapa nytt...