MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Explorer

Medlem
 • Antal inlägg

  405
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

13 Neutralt

Om Explorer

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2004
 • Appleprylar
  Power Mac G5 (död 101113) Mac Pro 2.8GHz QUAD Numera sedan januari 2017 iMac 27".
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

370 profilvisningar
 1. Explorer

  Min Mac Pro har fastnat. Dramatik !

  Nej jag har inte Norton installerat , inte frivilligt iallafall.
 2. Jag var också inne på den teorin. Nu slutade det hela med att jag i delposter om fem bilder per mail drog bilderna in i mailet, så de fick breda ut sig bäst de ville. Då funkade överföringen .
 3. Nej, mottagaren kan inte öppna den. "Extraheringen kan inte slutföras , målfilen kunde inte skapas", svarar han.
 4. Okay, jag gjorde som Alex sa, redan allra först. Komprimerade mappen och skickade den. Av vad som syns från mitt håll, så ska det fungera nu. Väntar på att mottagaren ska konfirmera det. Tack för zip-tips !
 5. Jag behöver skicka 30 bilder. Men kan rimligen inte lägga ut 30 bilder direkt på skärmen. Det skulle bli ett långt mail ... Intressant att notera är, att jag förra veckan på prov skickade tre bilder i en mapp. Till samma mottagare. Som inte hade några svårigheter att öppna mappen. Det förvånar mig mycket att samma procedur inte vill fungera nu.
 6. Jag har sett till att behålla ändelserna .jpg och .png. Storlek summa 75 Mb. När jag själv försöker kontrollöppna det avsända får jag detta svar, som bifogas. Första gången det här trubblet händer. Vad göra ? Köpa ett USB-minne, formatera det för både mac och pc, lägga upp bilderna där <
 7. Explorer

  Min Mac Pro har fastnat. Dramatik !

  Bäste Stereotypen, hade den möjligheten funnits, hade jag gjort så. "Säker start" är mig välbekant sedan 2004. Men som jag beskrev, det enda kommando som gick att utföra, att få någon reaktion på, var att stänga datorn med avstängningsknappen på stora aluminiumenheten på golvet. Men Hurra och åter hurra, när jag efter tre timmar öppnar Mac Pro:n med Snow Leopard 3.6.8, så har miraklet skett. Datorn är okay igen, i samma fungerande skick som före senaste accidenten. Tack för omtanken. Allt är nu (puh) bra igen !
 8. Explorer

  Min Mac Pro har fastnat. Dramatik !

  Nu i dag har allting låst sig på min gamla trofasta Mac Pro. Det började med att en tillfällig insatt USB-sticka vägrade att urkopplas. Badbollen bara snurrade. Till sist drog jag ur den ändå. USB-stickan fungerar på min nya iMac 27". För att komma loss från den fortsatt roterande badbollen, försökte jag göra "omstart", ingenting fungerade. Som många gånger tidigare fick jag stänga av datorn med lilla silverformade knappen på stora aluminiumlådan på golvet. Efter den manövern har hittills allt brukar fåtts att fungera. Inte nu. När skärmen kommer tillbaka kommer där upp AirPort-verktyg, Zip-Cloud och ett tredje program, vad det nu är. I det här utseendet är skärmen och hela datorn låst. Helt oåtkomlig för något kommando. Det enda jag kan göra är att stänga av den med avstängningsknappen.. Ååh, jag måste få tillgång till innehållet. Kunna skanna och kunna skriva ut och komma åt mina manusfiler och allt ! Någon som kan föreslå en hästkur ?
 9. Explorer

  Komprimera dv film till Facebook

  Filmen är gjord på 10.6.8. Snöleopard. I min gamla dator som blev illa åtgången när jag i förfjol skulle uppgradera till (det som var före Sierra). Upptäckt att därmed försvann mina filmer och annat och mitt skrivprogram AppleWork6 , där jag hade ett helt bokmanus. Jag fick försöka att nedgradera tillbaka till 10.6.8, vilket inte var det lättaste . Efter mycken vånda fick jag tillbaka skrivprogrammet tack vare en hjälpare på Forumet. Som skickade mig en .plist-fil, som jag skulle lägga in på ett speciellt ställe "i datorns inre". En mirakelräddning ! Nu ska jag snart ge ut boken. "Välgöraren från Viskafors" kallar jag därefter den mannen. Detta om vad som varit. Nu har jag följt ditt tips. Nu ser det ut att gå vägen. Jag hade ju i går råkat lägga över iMovie original filmen till portabla hdd. fvb till iMac:en med Sierra. Alltså filen med stjärnan och klappan på. Det gick ju inte ... Nu gick jag tillbaka till snöleoparden och exporterade den som komprimerad till QuickTime. Nu gick den ned från 3.20 GB till 1.31 GB. Och låter sig spelas upp i Sierran. Och ska troligen gå att lägga upp på Facebook. Det här borde jag ha fattat, förstås. Men så kan det vara ibland. Tack så mycket för hjälpen ! Mysko är att den blivit dubbelt så lång som avsett. Jag hade problem med att iMovie filen i original hade tappat ljudet i större delen av filmen. Jag hade en DVD från förr i gömmorna. Nyinspelade in det ljudet på en Olympus högkvalitet recorder. Förde över det till snöleoparden, till iTunes och kunde därifrån lägga in det på en kopia av iMovie-filen. Båda filerna hamnade på samma iMovie. Jag har jobbat så hårt för att restaurera fram den här filmen. Så jag vågade inte rumstera om för att försöka deleta den stumma filmfilen. Så nu ligger den stumma filen strax efter den riktiga, med svart emellan. Hur skulle jag göra för att delta den stumma ?
 10. Explorer

  Komprimera dv film till Facebook

  Men tyvärr har jag nu samma problem igen. Med en iMovie film från Snöleoparden. Som nu inte kan öppnas av min nya iMac Sierra. Och Handbrake tar inte emot den. Den är som .mov. 3.20 GB "Shared Movies" brukar kunna konvertera. Nu svarar den Nej. Min förra problem var .dv. Den här är .mov. Är det där det sitter, tro. Kanske jag kan gå tillbaka till Snöleoparden och spara filmen i någon annan form ?
 11. Explorer

  Komprimera dv film till Facebook

  Bästa Lappen. Det var ett lysande bra tips du gav mig. Nu äntligen fick jag ner film-filen i storlek från 4.7GB till 292 MB. Den ligger nu uppe på Facebook. Om du är intresserad och vill titta, så gå in på Anders Fugelstad på Facebook.
 12. Explorer

  Komprimera dv film till Facebook

  Tack, det ska jag pröva !
 13. Explorer

  Komprimera dv film till Facebook

  Jag har i min Snöleopard en dv film på runt 4.3 GB. Som SVT sände för några år sedan. Har via portabel hårddisk tagit hem den till min nya iMac. Där låter den sig utan problem spelas upp. När jag vill lägga upp den på Facebook, så är den inte ens möjlig att markera för överföring. Jag gissar att Facebook inte klarar att ta emot så stora filer. Och hittar inget sätt att komprimera den till mindre format ?
 14. Explorer

  Musen fastnar i låst läge

  Nej, det gick inte med ny hub med egen strömförsörjning. Jag prövade till sist med att köpa en ny mus, min favorit alla kategorier Logitech M500 på Webbhallen för bara 349, dessutom. Sen är nu allt okay !
 15. Explorer

  Musen fastnar i låst läge

  ModEric, det är möjligt , att jag har för många USB- anslutningar. Fast musen proppar jag in direkt i chassiet, bak. Utan omväg över någon hub. Jag ska prova mig fram, tack.
×