MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Explorer

Medlem
 • Antal inlägg

  397
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

10 Neutralt

Om Explorer

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2004
 • Appleprylar
  Power Mac G5 (död 101113) Mac Pro 2.8GHz QUAD Numera sedan januari 2017 iMac 27".
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

310 profilvisningar
 1. Explorer

  Komprimera dv film till Facebook

  Filmen är gjord på 10.6.8. Snöleopard. I min gamla dator som blev illa åtgången när jag i förfjol skulle uppgradera till (det som var före Sierra). Upptäckt att därmed försvann mina filmer och annat och mitt skrivprogram AppleWork6 , där jag hade ett helt bokmanus. Jag fick försöka att nedgradera tillbaka till 10.6.8, vilket inte var det lättaste . Efter mycken vånda fick jag tillbaka skrivprogrammet tack vare en hjälpare på Forumet. Som skickade mig en .plist-fil, som jag skulle lägga in på ett speciellt ställe "i datorns inre". En mirakelräddning ! Nu ska jag snart ge ut boken. "Välgöraren från Viskafors" kallar jag därefter den mannen. Detta om vad som varit. Nu har jag följt ditt tips. Nu ser det ut att gå vägen. Jag hade ju i går råkat lägga över iMovie original filmen till portabla hdd. fvb till iMac:en med Sierra. Alltså filen med stjärnan och klappan på. Det gick ju inte ... Nu gick jag tillbaka till snöleoparden och exporterade den som komprimerad till QuickTime. Nu gick den ned från 3.20 GB till 1.31 GB. Och låter sig spelas upp i Sierran. Och ska troligen gå att lägga upp på Facebook. Det här borde jag ha fattat, förstås. Men så kan det vara ibland. Tack så mycket för hjälpen ! Mysko är att den blivit dubbelt så lång som avsett. Jag hade problem med att iMovie filen i original hade tappat ljudet i större delen av filmen. Jag hade en DVD från förr i gömmorna. Nyinspelade in det ljudet på en Olympus högkvalitet recorder. Förde över det till snöleoparden, till iTunes och kunde därifrån lägga in det på en kopia av iMovie-filen. Båda filerna hamnade på samma iMovie. Jag har jobbat så hårt för att restaurera fram den här filmen. Så jag vågade inte rumstera om för att försöka deleta den stumma filmfilen. Så nu ligger den stumma filen strax efter den riktiga, med svart emellan. Hur skulle jag göra för att delta den stumma ?
 2. Explorer

  Komprimera dv film till Facebook

  Men tyvärr har jag nu samma problem igen. Med en iMovie film från Snöleoparden. Som nu inte kan öppnas av min nya iMac Sierra. Och Handbrake tar inte emot den. Den är som .mov. 3.20 GB "Shared Movies" brukar kunna konvertera. Nu svarar den Nej. Min förra problem var .dv. Den här är .mov. Är det där det sitter, tro. Kanske jag kan gå tillbaka till Snöleoparden och spara filmen i någon annan form ?
 3. Explorer

  Komprimera dv film till Facebook

  Bästa Lappen. Det var ett lysande bra tips du gav mig. Nu äntligen fick jag ner film-filen i storlek från 4.7GB till 292 MB. Den ligger nu uppe på Facebook. Om du är intresserad och vill titta, så gå in på Anders Fugelstad på Facebook.
 4. Explorer

  Komprimera dv film till Facebook

  Tack, det ska jag pröva !
 5. Explorer

  Komprimera dv film till Facebook

  Jag har i min Snöleopard en dv film på runt 4.3 GB. Som SVT sände för några år sedan. Har via portabel hårddisk tagit hem den till min nya iMac. Där låter den sig utan problem spelas upp. När jag vill lägga upp den på Facebook, så är den inte ens möjlig att markera för överföring. Jag gissar att Facebook inte klarar att ta emot så stora filer. Och hittar inget sätt att komprimera den till mindre format ?
 6. Explorer

  Musen fastnar i låst läge

  Nej, det gick inte med ny hub med egen strömförsörjning. Jag prövade till sist med att köpa en ny mus, min favorit alla kategorier Logitech M500 på Webbhallen för bara 349, dessutom. Sen är nu allt okay !
 7. Explorer

  Musen fastnar i låst läge

  ModEric, det är möjligt , att jag har för många USB- anslutningar. Fast musen proppar jag in direkt i chassiet, bak. Utan omväg över någon hub. Jag ska prova mig fram, tack.
 8. Explorer

  Musen fastnar i låst läge

  Njae, min iMac är, som det står på min sida, sent 2016. Köpte januari 2017.
 9. Explorer

  Musen fastnar i låst läge

  Gång på gång fastnar musen på skärmen, inga kommandon hjälper att få loss den. Jag är tvungen att dra ur sladden ur min iMac High Sierra 27" vänta några sekunder och sen sätta i den igen. Kan bekymret bero på att jag har för mycket stora mappar på skrivbordet, eller vad ?
 10. Explorer

  Internet kapas gång på gång

  Ja som sagt, MacKeeper har jag alltid hållit mig på avstånd från. Numera är allt bra med datorn !
 11. Explorer

  Internet kapas gång på gång

  Reklam-fil . Nja, det var återkommande hot om värsta virus. På väg till mitt Facebook-konto blev jag ibland avbruten tre gånger och var tvungen gå till "Historik " och börja om. Igen, igen,
 12. Ibland vill jag kunna förankra min iPhone på stativ, för att stadigare syfta in bilden. Finns någon "gripklo" som går till stativgänga eller liknande ?
 13. Explorer

  Internet kapas gång på gång

  Åh, så bra . Jag har just installerat Malwarebytes, gratisversionen, som Pocahontas, (den kloka ugglan, den vise indianen) rekommenderade. Och, faktiskt , det verkar som att reningsprocessen har fungerat !! Hurra. Jag hade säkerhetskopierat med båda Super Duper och Time Machine. Trodde att man skulle behöva "blåsa ren" hela hårddisken för att sen nyinstallera alltihop. Men hela hårddiskens innehåll är kvar, minus dom elaka filerna med påstådda virushot, som bl a Mc Keeper ska ta hand om. Genast ... Hurra och tack, alla !
 14. Nej, jag har USB 3.0 hela vägen. Och jag har kommer fram till att jag alls inte behöver kryptering. Min externa Time Machine disk är låst av det unika lösenord jag gett den. Ämnet känns avslutat. Tack för tips.
 15. Ja, just därför skulle jag nu försöka att kryptera innehållet . Men efter 30 timmar är fortfarande bara 1/5 krypterat. Det är det, jag undrar över. Och hoppas att någon kan svara på, om det är okay. Ska det vara så ? Externa disken surrar och går varm på andra dygnet.
×