MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Explorer

Medlem
 • Antal inlägg

  391
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

6 Neutralt

Om Explorer

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2004
 • Appleprylar
  Power Mac G5 (död 101113) Mac Pro 2.8GHz QUAD Numera sedan januari 2017 iMac 27".
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

267 profilvisningar
 1. Explorer

  Musen fastnar i låst läge

  ModEric, det är möjligt , att jag har för många USB- anslutningar. Fast musen proppar jag in direkt i chassiet, bak. Utan omväg över någon hub. Jag ska prova mig fram, tack.
 2. Explorer

  Musen fastnar i låst läge

  Njae, min iMac är, som det står på min sida, sent 2016. Köpte januari 2017.
 3. Explorer

  Musen fastnar i låst läge

  Gång på gång fastnar musen på skärmen, inga kommandon hjälper att få loss den. Jag är tvungen att dra ur sladden ur min iMac High Sierra 27" vänta några sekunder och sen sätta i den igen. Kan bekymret bero på att jag har för mycket stora mappar på skrivbordet, eller vad ?
 4. Explorer

  Internet kapas gång på gång

  Ja som sagt, MacKeeper har jag alltid hållit mig på avstånd från. Numera är allt bra med datorn !
 5. Explorer

  Internet kapas gång på gång

  Reklam-fil . Nja, det var återkommande hot om värsta virus. På väg till mitt Facebook-konto blev jag ibland avbruten tre gånger och var tvungen gå till "Historik " och börja om. Igen, igen,
 6. Ibland vill jag kunna förankra min iPhone på stativ, för att stadigare syfta in bilden. Finns någon "gripklo" som går till stativgänga eller liknande ?
 7. Explorer

  Internet kapas gång på gång

  Åh, så bra . Jag har just installerat Malwarebytes, gratisversionen, som Pocahontas, (den kloka ugglan, den vise indianen) rekommenderade. Och, faktiskt , det verkar som att reningsprocessen har fungerat !! Hurra. Jag hade säkerhetskopierat med båda Super Duper och Time Machine. Trodde att man skulle behöva "blåsa ren" hela hårddisken för att sen nyinstallera alltihop. Men hela hårddiskens innehåll är kvar, minus dom elaka filerna med påstådda virushot, som bl a Mc Keeper ska ta hand om. Genast ... Hurra och tack, alla !
 8. Nej, jag har USB 3.0 hela vägen. Och jag har kommer fram till att jag alls inte behöver kryptering. Min externa Time Machine disk är låst av det unika lösenord jag gett den. Ämnet känns avslutat. Tack för tips.
 9. Ja, just därför skulle jag nu försöka att kryptera innehållet . Men efter 30 timmar är fortfarande bara 1/5 krypterat. Det är det, jag undrar över. Och hoppas att någon kan svara på, om det är okay. Ska det vara så ? Externa disken surrar och går varm på andra dygnet.
 10. Jag har en iMac 27, som jag anslutit en Seagate extern hårddisk till. I går kväll lät jag den gå igång som Time Machine. De 125 GB som jag använt gick in där på ett par tre timmar. Dessutom har jag angivit att jag vill kryptera den. Den funktionen har nu stått och arbetat i 30 timmar och har ändå bara krypterat 1/5 av innehållet. Bifogar dump. Verkar inte alls okay. Kanske skulle jag inte behöva kryptera: Datorn i sig öppnas bara genom mitt huvudlösenord. Och då kanske också TM-hdd kräver samma lösenord och alltså inte kan öppnas av någon annan än mig. ? Det är min angelägna fråga i dag.
 11. Explorer

  Internet kapas gång på gång

  Ja du Pocahontas – vem kan man lite på i dessa tider ? När jag går till beslut och trycker på BUY. detta Malwarebytes-program, så kommer upp en blaffig sida "One Safe Mac Cleaner", at jag i tre steg ska ladda hem detta rengöringsverktyg ?? Inte kan det vara det du menar. Verkar skumt.
 12. Explorer

  Internet kapas gång på gång

  NejNej, som sagt.
 13. Explorer

  Internet kapas gång på gång

  Nej, jag har genom åren sett till att inte installera det. Och de här kapningarna nu, slutar ofta i en uppmaning att installera det. ej
 14. Explorer

  Internet kapas gång på gång

  Jag har en två år gammal iMac. Numera avbryts mina internet -användningar igen och igen av bli påstående om att min Mac är utsatt för överhängande virus-smitta : Jag måste omedelbart trycka på den och den rengöringknappen !!! Redan på väg till Facebook blockeras jag , får lov att stänga och börja om. Eller gå upp i "Historik" och söka upp adressen igen. Är riktigt less. Hela Mac-förtjusningen håller på att försvinna . Jag har gjort omstart. Jag har gjort STÄNG AV och start i SÄKERT LÄGE. Ingenting hjälper. Help !
 15. Ja du Sevensleeper. Det är en film som jag själv filmat och producerat.
×