Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Explorer

Medlem
 • Antal inlägg

  411
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

14 Neutralt

Om Explorer

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2004
 • Appleprylar
  Power Mac G5 (död 101113) Mac Pro 2.8GHz QUAD Numera sedan januari 2017 iMac 27".
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

780 profilvisningar
 1. Ja det här var som sagt inget problem. När jag under åren kopplade in apparaten till min Mac Pro med Snöleoparden vande jag mig med att den kom på skärmen. Allt väl !
 2. Ja och Nja. Min Olympus kommer inte upp i "listan till vänster". Jag har en Olympus LS-11 recorder, en mycket kapabel apparat. Vid inkoppling kommer den upp på skrivbordet, på skärmen i form av två hårddiskar. Som betecknar recordern respektive inneliggande SD-kortet. Där ligger alla inspelningar lagrade. Mycket överskådligt Det gick utmärkt bra att få ut MP3-filen. Tack för hjälpen !
 3. Tack, det gåtfulla och dumskalliga är att jag på min iMac 27 High Sierra inte fattar ens hur jag i praktiken ska få filen från min Olympus in på hårddisken/ skärmen på datorn ! Kopplar via USB till iMacen, men var där tas dem emot ??
 4. Tack för svar! Tidigare har jag varit hemma med att använda min kära Mac Pro med Snöleopard, där allt var så enkelt och självklart. Av upp– och nedgraderingar har den blivit så bräcklig, så jag försöker att använda den så lite som möjligt, för att spara dess återstående krafter. Jag har en enda fil, en MP3, måttligt stor. Amadeus kan jag knappt stava till men visst, jag ska ta hem det. Garageband har jag aldrig öppnat i min 2 år gamla iMac. Jag ska pröva dina tips.
 5. Jag har 20 min MP3-ljud på en bra Olympus inspelare. Hur får jag ut det till att bli en ljudfil, som jag kan bifoga ett mail ? Jag har iMac High Sierra
 6. Jag har på min snöleopard lyckats göra inlägg via iMovie på min SnöLeopard, som jag har fört över till min nya dator iMac. Där har jag kunnat öppna den och fått den konverterad . Nu lyckades inte det och jag har fått lägga in bara bild och text (det är en sång) – utan musik. När jag försöker lägga in iTunes-sången, så går det inte. Det är nu en .aiff-fil. Hur kan jag få Facebook att ta emot sången ??
 7. Nej jag har inte Norton installerat , inte frivilligt iallafall.
 8. Jag var också inne på den teorin. Nu slutade det hela med att jag i delposter om fem bilder per mail drog bilderna in i mailet, så de fick breda ut sig bäst de ville. Då funkade överföringen .
 9. Nej, mottagaren kan inte öppna den. "Extraheringen kan inte slutföras , målfilen kunde inte skapas", svarar han.
 10. Okay, jag gjorde som Alex sa, redan allra först. Komprimerade mappen och skickade den. Av vad som syns från mitt håll, så ska det fungera nu. Väntar på att mottagaren ska konfirmera det. Tack för zip-tips !
 11. Jag behöver skicka 30 bilder. Men kan rimligen inte lägga ut 30 bilder direkt på skärmen. Det skulle bli ett långt mail ... Intressant att notera är, att jag förra veckan på prov skickade tre bilder i en mapp. Till samma mottagare. Som inte hade några svårigheter att öppna mappen. Det förvånar mig mycket att samma procedur inte vill fungera nu.
 12. Jag har sett till att behålla ändelserna .jpg och .png. Storlek summa 75 Mb. När jag själv försöker kontrollöppna det avsända får jag detta svar, som bifogas. Första gången det här trubblet händer. Vad göra ? Köpa ett USB-minne, formatera det för både mac och pc, lägga upp bilderna där <
 13. Bäste Stereotypen, hade den möjligheten funnits, hade jag gjort så. "Säker start" är mig välbekant sedan 2004. Men som jag beskrev, det enda kommando som gick att utföra, att få någon reaktion på, var att stänga datorn med avstängningsknappen på stora aluminiumenheten på golvet. Men Hurra och åter hurra, när jag efter tre timmar öppnar Mac Pro:n med Snow Leopard 3.6.8, så har miraklet skett. Datorn är okay igen, i samma fungerande skick som före senaste accidenten. Tack för omtanken. Allt är nu (puh) bra igen !
 14. Nu i dag har allting låst sig på min gamla trofasta Mac Pro. Det började med att en tillfällig insatt USB-sticka vägrade att urkopplas. Badbollen bara snurrade. Till sist drog jag ur den ändå. USB-stickan fungerar på min nya iMac 27". För att komma loss från den fortsatt roterande badbollen, försökte jag göra "omstart", ingenting fungerade. Som många gånger tidigare fick jag stänga av datorn med lilla silverformade knappen på stora aluminiumlådan på golvet. Efter den manövern har hittills allt brukar fåtts att fungera. Inte nu. När skärmen kommer tillbaka kommer där upp AirPort-verktyg, Zip-Cloud och ett tredje program, vad det nu är. I det här utseendet är skärmen och hela datorn låst. Helt oåtkomlig för något kommando. Det enda jag kan göra är att stänga av den med avstängningsknappen.. Ååh, jag måste få tillgång till innehållet. Kunna skanna och kunna skriva ut och komma åt mina manusfiler och allt ! Någon som kan föreslå en hästkur ?
 15. Filmen är gjord på 10.6.8. Snöleopard. I min gamla dator som blev illa åtgången när jag i förfjol skulle uppgradera till (det som var före Sierra). Upptäckt att därmed försvann mina filmer och annat och mitt skrivprogram AppleWork6 , där jag hade ett helt bokmanus. Jag fick försöka att nedgradera tillbaka till 10.6.8, vilket inte var det lättaste . Efter mycken vånda fick jag tillbaka skrivprogrammet tack vare en hjälpare på Forumet. Som skickade mig en .plist-fil, som jag skulle lägga in på ett speciellt ställe "i datorns inre". En mirakelräddning ! Nu ska jag snart ge ut boken. "Välgöraren från Viskafors" kallar jag därefter den mannen. Detta om vad som varit. Nu har jag följt ditt tips. Nu ser det ut att gå vägen. Jag hade ju i går råkat lägga över iMovie original filmen till portabla hdd. fvb till iMac:en med Sierra. Alltså filen med stjärnan och klappan på. Det gick ju inte ... Nu gick jag tillbaka till snöleoparden och exporterade den som komprimerad till QuickTime. Nu gick den ned från 3.20 GB till 1.31 GB. Och låter sig spelas upp i Sierran. Och ska troligen gå att lägga upp på Facebook. Det här borde jag ha fattat, förstås. Men så kan det vara ibland. Tack så mycket för hjälpen ! Mysko är att den blivit dubbelt så lång som avsett. Jag hade problem med att iMovie filen i original hade tappat ljudet i större delen av filmen. Jag hade en DVD från förr i gömmorna. Nyinspelade in det ljudet på en Olympus högkvalitet recorder. Förde över det till snöleoparden, till iTunes och kunde därifrån lägga in det på en kopia av iMovie-filen. Båda filerna hamnade på samma iMovie. Jag har jobbat så hårt för att restaurera fram den här filmen. Så jag vågade inte rumstera om för att försöka deleta den stumma filmfilen. Så nu ligger den stumma filen strax efter den riktiga, med svart emellan. Hur skulle jag göra för att delta den stumma ?
×
×
 • Skapa nytt...