Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tatari

Medlem
 • Antal inlägg

  5 424
 • Gick med

 • Vunnit antal dagar

  1

Allt postat av Tatari

 1. Till skillnad från dagens som stirrar på en från LG eller Japan display.
 2. Och har pudlat, efter massiv kritik https://www.facebook.com/notes/philips-hue/friends-of-hue-update/771905342941352
 3. Enkla svaret: Nej, det fungerar inte att spela upp en stor mkv. Uttömmande svaret: Det fungerar utmärkt med tunga filer, testade precis med en film, bitrate 13800 kbps för bara video, x264, profile high, level 4.1 (hela filen är 28 GB fördelat på 3h). Inget lagg, men framerate kan inte justeras av en app, låst på 50/60 Hz (ATVs globala inställningar) Dock finns det åtminstone följande begränsningar: ​ATV kan inte spela upp .mkv, så den måste muxas om (tar förhållandevis lite resurser, en NAS ska klara utan bekymmer). Undertexter som inte är i formatet TX3G eller inbränt gör att hela videoströmmen måste omkodas. Ljud i bla DTS-format eller högre, Dolby TrueHD eller högre måste transcodas till Dolby Digital (bör en NAS klara av). Vissa extrema inställningar för x264-profilen kan tvinga fram omkodning (sällsynt)
 4. Det råder nog viss begreppsförvirring här. Upplösningar i stigande ordning: 1080p (1920x1080) -> 4k UHD (3840×2160) -> 8k UHD (7680×4320) 4k UHD är vad som finns i handeln, 8k UHD är i princip omöjligt att få tag på. SUHD = 4k UHD från Samsung med vad de kallar kvantprickar, vilket ska ge fördelar för färgåtergivningen. För övrigt, Ultra HD Blu-ray är på gång, de första skall komma till jul.
 5. Givetvis är detta test väldigt förenklat och beroende av utrustningens kapacitet. Gjorde ett test med en av mina Philips Hue, med 30 fps blir resultatet så här: Väldigt tydligt mönster, jättemånga ränder. Om vi istället filmar med 240 fps: Det här ska enligt testet vara riktigt mycket flimmer. Men vi sett att vi går igenom ca 2 ½ cykel under en bildruta. 240*2,5=600 hz. Ett flimmer i den frekvensen är inget människan har förmågan att ta till sig, så det är helt omärkbart[1]. Notera för övrigt att det är avvikande färg i början och slutet av varje cykel. Det är ett resultat av att lampan innehåller flera olikfärgade dioder (bland andra varmvit, kallvit och limegrön) och som tillsammans ger inställd vitbalans, med fantastisk precision[2] och skaplig färgåtergivning[3]. De första två bilderna är ~2700k. Slänger med en jämförelse med ~5000k, som lampan kan ge ett något större ljusflöde med (smalare svarta områden): Att kunna juster vitbalans efter dagsljusets och humör är för övrigt anledningen till att jag fortsätter köpa Hue allteftersom ekonomin tillåter. Helt underbart skönt. [1]http://www.digikey.com/en/articles/techzone/2012/jul/characterizing-and-minimizing-led-flicker-in-lighting-applications [2]http://www.cnet.com/news/taking-a-closer-look-at-color-changing-smart-led-bulbs/ [3]https://en.wikipedia.org/wiki/High_CRI_LED_lighting
 6. iCloud går att använda via IMAP också: https://support.apple.com/en-gb/HT202304
 7. .docx är i princip filer i en zippad mapp. Byter du filändelse från .docx till .zip klarar som standard ditt zipprogram att packa upp mappen. Bilder kan sen hittas i dokumentnamn/word/media
 8. Att konvertera video är extremt datorintensivt, så din dator reagerar helt korrekt. Alla konverteringsprogram tar tid, men lite olika mycket beroende på konverteringsalgoritm. Om det är behållaren som du vill ändra och inte filstorleken kan man istället använda ommuxningsprogram. För att ändra till .mkv finns till exempel använda mkvtoolnix.
 9. Finns ett fint terminalverktyg som heter cat. Testa med det: cat *m2ts > alla.m2ts eller, om det inte är strikt alfabetisk ordning på filerna: cat fil1.m2ts fil2.m2ts fil3.m2ts > alla.m2ts osv
 10. Och detta är påföljden om företaget inte följer just marknadsföringslagen, längre ner på samma sida: Nej, Det är konsumentköplagen som skall användas i detta fall: http://www.konsumentverket.se/Lagar--regler/Lagar/Konsumentkoplagen/ Edit: fixade formatering
 11. Vill bara förtydliga att detta gäller vanliga MBP, på modellerna med retina-skärm är RAM också fastlött.
 12. http://www.mediamarkt.se/mcs/shop/flip4new.html
 13. http://macworld.idg.se/2.1038/1.492905/slutsalt-for-mac-pro-pa-apple-store
 14. Katalgonen måste mycket riktigt finnas lokalt på datorn, antagligen då snabba access- och laddningstider är mycket trevligt för denna typ av databasprogram. Däremot kan du fortfarande ha själva bildfilerna på servern, när du importerar bilderna kan du enkelt välja vilken volym som helst som du har skrivrättigheter på, inklusive nätverksmappade sådana. Observera sedan att alla ändringar som görs i bilderna stannar i lightroom och lämnar bildfilerna orörda. Detta innefattar tex beskärningar och roteringar. Dessa kan du alltså inte se direkt med en iPad, utan måste exportera bilderna.
 15. Just den texten är helt i sin ordning, frågan är snarare varför den ej kommit upp tidigare... Det jag noterar är istället att filnamnet på de nedladdade segmenten är ovanligt långt, längre än något jag tidigare sett. Kan du kanske länka till programmet i fråga? Annars har jag inte mycket att gå på.
 16. Den funktionen kom för längre sen ändå, redan med 1.1.3.
 17. Är min filserver utan skärm, h264-avkodare eller flash avsedd för att ta emot tv-sändningar? Det är en fullvärdig och helt normal dator i övrigt men ingen skärm eller "normalt" operativsystem. Sköts med terminalgränsnitt via nätverket till tex min telefon. Om inte, blir den det ifall jag lägger inte en h.264-mottagare?
 18. 9,5 mm är den gjord för. 7 mm fungerar dock utmärkt det med.
 19. Man skull ju förstås kunna använda Pirateplays app för steg 1-5, och sedan, lätt modifierat steg 6; Men det är ju inte lika roligt...
 20. Originalplatsen är alltså den hårddiskplats som finns från början i datorn. Somliga hävdar envist att den är mest lämpad för ssdn och att flytta den mekaniska hårddisken till optibayen. Jag hävdar att i ditt fall ska du göra precis tvärtom. En kort period, ~2011, hade apples datorer SATA 6 Gbps på hårddiskplatsen och SATA 3 Gbps på dvd-platsen. Detta gjorde att de allra snabbaste ssd-enheterna kunde strypas något om de placerades i optibayen. Därav detta mantra. Macbook Pro från 2010 har SATA 3 Gbps på bägge portar, vilket gör att det hastigheten är samma oavsett vart den placeras, portarna är likvärdiga. Däremot är hårddiskplatsen bättre lämpade för mekaniska diskar med avseende på värme och vibrationer, vilket en mekanisk hårddisk tenderar att ha betydligt mer av. Jag har kört den setupen i min macbook från 2008 i 2,5 år nu, fungerar alldeles utmärkt.
 21. Nu fungerar inte din skärmdump, men jag kan gissa vad problemet är. I filen Master.m3u8 finns ett flertal länkar till samma klipp i olika upplösning. Det ser dock lite olika ut hur många alternativ som finns beroende på klipp. Jag har inte riktigt kommit fram till exakt hur det avgörs vilken upplösning som hamnar vart, vilket försvårar automatiserandet en hel del. Oftast verkar den nedersta länken vara mest högupplöst (vilken tenderar att vara 4e eller 5e), men jag har även funnit något klipp där den 0e länken är bäst. Enda sättet att vara riktigt säker är att öppna Master.m3u8 och manuellt titta hur det ser ut, ett exempel: Här kan vi se att ström 5 har bäst kvalitet följt av 4 och 0. Finns säkert något smart sätt att identifiera bästa strömmen, men det har jag inte ork att programmera riktigt. Laddar inte ner sååå ofta från play. Hursomhaver, problemet borde vara att det inte finns ström 5, och därför får resten av scriptet ingen indata. Byt ut den siffran mot en som återfinns i en av de filer som laddats ned (skulle gissa på att det blir en 4), och prova igen.
 22. Du antar helt rätt. Egentligen är det mest korrekta "den mapp som är inställd att safari ska hämta filer till". Det är ju nämnda mapp som standard i safari och den det skall ligga i för att mitt fula script skall funka. Mer om det senare. MPEG-transportströmmar behöver egentligen inte konverteras något vidare, går utmärkt att öppna med tex vlc eller quicktime som den är. Med det sagt muxar jag om mina filer med mkvtoolnix, men det är överkurs. Först och främst, använder du safari? Om inte, byt när du gör det här eller försök lista ut hur man gör med den webläsaren du använder. När du har tryckt på "Inspect element" enligt punkt tre ska det här fönstret komma upp: Du ser att det är blåmarkerat längst ner, det är det stycket som är intressant. Scrolla ner tills du ser hela området. För musen till området som är understruket på min. Det är alltså en helt vanlig länk, klicka på den. Om du nu i äpplemenyn längst upp på skärmen trycker på Visa > Visa Nerladdningar, bör det då finnas en fil enligt följande: Tryck på förstoringsglaset bredvid så kommer du hamna på motsvarande fil i finder, bör se ut som följande: Där Tommy istället är ditt användarnamn på datorn, annars ska det vara den sökvägen. Är det inte det kommer inte efterföljande att fungera. När då denna master.m3u8 ligger i nedladdningar är det bara att hugga in i terminalen. Starta terminalen (lättst är att använda spotlight), kopiera de kommandon jag skrivit ovan och klistra in i terminalen i tur och ordning. Det långa kommandot kommer ta en stund att utföra, ser ut som nedan under tiden: När den slutat att arbeta är steg sju klart.
×
×
 • Skapa nytt...