Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Andreas Leijon

Medlem
 • Antal inlägg

  4 858
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Foruminlägg postade av Andreas Leijon


 1. Arbetslös, långtidssjukskriven... inne i väggen för andra gången.... idkar mycket forum eftersom det är det enda stället där man kan stänga av folk när man inte orkar. :whistling: Barnen har flugit ut och min pension ser ut att bli en katastrof. Shysst krås förresten....

   

  Trots detta ser du oerhört välmående ut på bilden. Tänk vad lite plastikkirurgi kan göra!

  • Rösta upp 1

 2. Intressant! Men kannibaliserar inte Allt om iPhone respektive Allt om Mac på MacWorld? Har de olika inriktning?

  Tvärtom, de kompletterar. Allt om iPhone och Allt om Mac är små biblar med ett visst nischat tema som kommer ut tre gånger om året vardera. MacWorld är bredare och jobbar mer med en mix av material för den som älskar Apples prylar.


 3.  

   

  Nu vet inte jag hur redaktionens arbetsbeskrivning ser ut, men tidningen måste ju vara vara det som går först.

  Nya forumet har sjösatts, och så illa är det inte att det har slagsida.

  Lite små detaljer som ska fintrimmas, och visst kan vi ha tålamod med att det fixas till. Allt behöver väl inte stå klart på en vecka.

   

  För egen del är jag nöjd med det mesta.

   

  Vi har ingen särskild prioritet mellan de olika områdena, allt är viktigt! Men för att ni ska få en bild av hur vi som jobbar med MacWorld är organiserade kommer här en fin liten skiss. :) (observera att det finns fler personer till höger på skissen, men jag tog med de fast anställda som rör MacWorld)

   

  post-107-126747161144_thumb.jpg

  • Rösta upp 2

 4. Ja, snyggt är det!

   

  Men jag anser att forumet bör vara mer enhetligt!

  iPhone och Safari varianterna borde ha samma tema!

  Utseendet är ännu väldigt temporärt. Vi jobbar på en stor redesign av alla sajter, inklusive då MacWorld.se, detta forum och iPhoneversionen. Allt ska bli mer enhetligt och snyggt.

   

  Det hela ser mycket bra ut. Men ni frågade efter engelska fraser.

  Members

  Forums

  Pages

  Prev

  Next

  View Desktop Version

  Last Post

  Back to topic list

  By

   

  / Stefan

  Tack! Ska leta reda på dem i koden.

  • Rösta upp 2

 5. Reklam som inte stör funktionen i forumet ska väl gå att fixa.

  Flash är skit och stjäl för mycket energi och tär på datorn.

  Att ordna text, PNG och/eller GIF reklam borde inte vara så svårt heller, och något att rekommendera för att hitta en bättre kompromiss.

   

   

  Vem orkar klaga hela tiden?!

  Dessutom tror jag att många lär sig att blockera reklamen, både i skallen och med mjukvara.

  Om ni kan åstadkomma mer subtil reklam, sådant som inte påminner om stora skyltar i blinkande neon och som får fläktarna att rusa, så är det inte helt tokigt att tänka sig att fler klickar på reklamen eftersom färre blockerar den då.

  Jag håller helt med dig, men det är inte vi som ligger bakom själva reklamproduktionen. Flash är ett otyg i många fall men om det handlar om stora kampanjer där kunden bara skapat innehåll i Flash tackar vi givetvis inte nej till den. Däremot kan vi förstås rekommendera andra lösningar.


 6. Är ju skönt att höra att ni faktiskt tar åt er. Men när saker hela tiden upprepas och inget svar eller när även helt personliga åsikter hos er lyfts fram blir man upprörd. Nu är det så att tyvär är den mesta kritiken negativ för tillfället om det nya forumet. Reklamen är på gott och ont och jag förstår att ni är styrda över era huvuden i denna frågan. Men det som måste poängteras i denna frågan är att reklamen var bättre placerad på förra forumet i ovankant och i den svarta listen så att forumet fortfarande kunde ha full bredd. Detta är en verkligt vettig aspekt. Att hänvisa till att köra webbläsare i i fullskärm i värsta windowsanda är inte konstruktivt, det är ett hån... Detta måste ju vara en smal sak att lösa, ni har en hel it-avdelning till ert förfogande nu och kan väl inte vara omöjligt med den nya mjukvaran?

   

  Ingen begär att ni ska stödja IE6, låt skiten självdö som det förtjänar. Däremot finns det användare som har problem med IE7 som ni dock inte verkar kunna återskapa.

   

  Att det finns gott om buggar i mjukvaran har vi märkt. Försvunna redigering och formateringsfunktioner för mig och andra användare i både Safari och FF. Dock fungerar det just nu för min del, ta i trä... Det viktiga är att ni jobbar på problemen, men varför inte lägga en klistrad, låst tråd där ni skriver upp problemen ni fått inrapporterade och status på arbetet att lösa dessa? Så att vi vet att informationen har gått fram och ni tar tag i det? Kommunikation är viktigt...

   

  Vi alla vill göra MW-forum till ett levande och bra ställe för alla i mac-sverige men när det känns som att ni tar oss för givet och att vi ska bocka oss för överheten som låter oss vara här ger inga goda relationer.

  Jag tycker du avslutar med ett helt suveränt stycke. Ledsen om det uppfattats som att "vi inte bryr oss" eller "bara vill tjäna pengar" eller "inte lyssnar över huvud taget". Joel är huvudansvarig för alla onlinetjänster och han kommer även fortsättningsvis att vara den som är mest aktiv från oss på MacWorld, men även jag jobbar dagligen med det (även om det kanske syns för lite utåt).

   

  Jag avskyr vi-mot-dom-mentalitet och vill poängtera att vi på MacWorld är ett litet gäng på tre personer (varav endast en jobbar heltid) som precis som ni vill göra en grym sajt, suverän tidning och det allra jäkla bästa Appleforumet i Norden. Vi måste alla inse att vi är i samma båt; ni ger bra feedback på det vi gör och vi försöker att få till så bra produkter vi bara kan.

   

   

  Och som du säger, kommunikation är A och O. Där kan vi definitivt bli mycket bättre.


 7. Annonser är absolut ingenting som behövs, det finns flertalet forum som drivs på goodwill av privatpersoner, så varför kan inte ett stort företag som IDG klara av att driva det gratis?

  Om ni nu går i förlust för att ni driver forumet kanske det är bättre att se över sina övriga utgifter eller lägga ned forumet?

  Och om ni tvunget ska ha reklam, se då till att den inte stör användarupplevelsen, baka in den så att det inte blir irriterande men ändå syns. Lägg den t ex över snabbsvar-funktionen, och till höger om forumet, alltså i den "svarta" delen.

   

  Det är för övrigt dags att ni börjar ta forumet lite mer seriöst, ni har aldrig verkat bry er om forumet, det har blivit aningen bättre nu då du i alla fall faktiskt verkar göra något. Men all kritik som tidigare kommit mot forumet har ju bara blankt ignorerats av Leijon&Co, vad det än har varit. För de är ju allting här perfekt, de har världens största insikt över hur det är på forumet, men trots detta är de aldrig aktiva här.

   

  IDG är ett privatägt vinstdrivande företag, inte en ideell organisation. Jag har som budgetansvarig tydligt uppsatta mål för hur mycket vi på MacWorld ska leverera, direkt till svenska IDG och indirekt till moderbolaget i USA. Det kan vara lätt att mena på att forumet är en bra marknadsföringspunkt för övriga produkter (vilket det är). Men om man inte har hela den ekonomiska bilden med faktiska intäkter och kostnader blir det lite skevt.

   

  Så annonserna är viktiga och här för att stanna. Däremot är vi ju inte så korkade att vi inte lyssnar på all feedback (även om vi inte alltid kan svara på varje enskilt inlägg). Som jag förstår det är den vanligaste feedbacken följande:

   

  1) Själva inläggsytan är för smal (detta håller vi på att justera as we speak).

  2) Det är för mycket/störande annonser (vi tittar alltid på att hitta nya annonsformer, men just nu är banners det som efterfrågas av annonsörerna).

  3) Forumet ser inte bra ut/fungerar inte i Internet Explorer 6 (en webbläsare vi inte testar i då den är kraftigt föråldrad och endast används av färre än 2% av alla besökare).

   

  Som Joel nämner i första numret är detta lite av en betaversion. Vi samlar in feedback, fixar viktiga ändringar och jobbar parallellt med en redesign av såväl MacWorld.se som forumet. Vi valde att köra ut forumet så snart som möjligt för att den gamla versionen (och servern) började gå åt helsike.

   

  Jag har varit med om ett gäng uppgraderingar av forumet genom åren och varje gång vi har förändrat något har det kommit många upprörda kommentarer om hur dåligt det nya är. När det värsta dammet lagt sig hörs inte så mycket. Förrän vi uppdaterar nästa gång och alla vill ha den gamla versionen de avskydde så mycket när den lanserades. Detta måste antingen betyda att förändring av något kan upplevas som läskigt innan man "bott in sig" eller att allt hela tiden bara blir sämre och sämre... ;)

×
×
 • Skapa nytt...