Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

leni451

Medlem
 • Antal inlägg

  47
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om leni451

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

422 profilvisningar
 1. leni451

  Byta batteri

  http://www.itreservdelar.se/?id=3051&partnumber=md318ll/a&gclid=CjwKEAjwoZ-oBRCAjZqs96qCmzgSJADnWCv8c5H2BXx4ERcATEIXJ-_C-LYrWtvVpC2Jb3wn6k4dHhoCSG_w_wcB
 2. Fast med en wifi-usbsticka riggad i en Tvparabol bllr det en helt annan räckvidd, och skurken behöver inte sitta i en bil utanför. Men det kan bli svårt att välja "rätt" offer bland alla routrar , som syns.
 3. Jag tittade lite i den engelska manual jag fick fram när jag googlade produktnamnet du gav, så det är säkert så att sidorna inte är samma. Jag vet ju inte hur din apparat och program fungerar, bara hur de jag haft att göra med fungerar, enkla flatbäddsscannrar, men de fungerar alla lika. Prewiew ger på några sekunder en överblick på datorskärmen över sidan som ska scannas och jag ser om den ligger snett och om där blir sorgkanter. Då kan jag justera sidan och köra en ny prewiew för att se om jag vridit rätt. Jag ställer också in området som scannas, så att sorgkanter utesluts. Dessa två funktioner har du förhandsvisning också.
 4. Det är inte scannern, som rättar till bilden, det gör du själv. Med prewiew får du en snabb översiktsbild av hur scanningen blir. Och du kan vrida originalet så att det blir rätt innan du scannar, och dessutom sätta gränserna för vad som scannas, så att du undviker sorgkanterna. Nästan säkert kan du använda förhandsvisning, som Alix föreslår. Jag kollade manualen till din scanner, och den har både prewiew och möjlighet att bestämma vilken del av originalet, som ska scannas. Se sid 64 och 67.
 5. Nu vet jag inte vad du har för scanner, men går det inte att göra en prewiew och rätta till sidan innan du scannar? De scannrar, enkla canon och Epson, jag umgåtts med, har både prewiew och möjlighet att begränsa området som scannas och därmed inte få med sorgkanter. De kan också scanna till pdf, tiff eller pdf. Har du kollat vad förmågor din scanner har? Och kanske få det rätt direkt utan att behöva göra om scanningen eller ta till andra program för att rätta till och beskära.
 6. Fast om man bara vill ha minnesbackup och kan löda, så klipp sladden och löd fast på ett vanligt 4,5 V ficklampsbatteri och fäst med dubbelhäftande tejp någonstans i lådan - plats finns ju. Se bara upp så att polariteten blir rätt.
 7. Som det heter "Själv är bäste dräng". Köp en hållare och limma dit magneter tex nedymium-magneter från Kjell o Co nr 50-070 eller 50-071. Som lim skulle jag använda LiquioSol, 53-320. Det är egentligen för att laga skosulor etc, men är också bra att laga/förstärka sladdar, som håller på att gå sönder tex Apples magsafesladd. Clas i sjön har samma eller motsvarande grejor.
 8. Kjell o Co nr 32-265, 99kr
 9. Om du ska köra flyttassistenten via nätverkskabel, så får du först ge datorerna fasta ipnummer, tex 192.168.0.2 resp 192.168.0.3 och delmask 255.0.0.0 och kanske router också, minns inte säkert, 192.168.0.1, och sen koppla samman dem med en nätverkskabel. Jag tror det kvittar om den är rak eller korsad. Har du en router, så koppla datorerna via den. Lycka till.
 10. Om du ska kopiera en dator till en annan, så kanske det finns ett ännu enklare, direktare sätt. Om båda datorerna har firewire, så kan du göra så här: Starta dator nr1, som du vill kopiera, med t-tangenten nertryckt. När den startat ska en firewiresymbol sakta studsa runt på skärmen. Då kopplar du samman datorerna med en firewirekabel och startar den andra datorn, nr 2, med alt nertryckt och väljer firewiredisken (dator nr1) som startdisk. Sedan kopierar du "firewiredisken" med skivvertyg/återskapa till dator nr2. Klart
 11. Det kan vara enklare än du tror. Med skivvertyg/återskapa kan du kopiera datorn till en extern hårddisk. Sedan kopplar du hårddisken till den andra datorn och startar den med alt-tangenten nertryckt. Då ska du välja den externa hårdisken som startdisk. Sedan kan du med skivvertyg/återskapa kopiera hårdiskens innehåll till datorn. Klart
 12. Systeminställningar - konton - ditt konto - startobjekt, där markerar du de program du inte vill ska starta och trycker -, så att de försvinner från startlistan.
 13. titta på gratis filmer via internet http://www.nordic-tv.com

 14. Jag har haft ett liknande problem med en 13"MBP. Den hängde sig och fick tvångsavslutas efter kortare eller längre tid. Jag misstänkte att en av minnesmodulerna var dålig, så jag provade dem en och en. Men båda fungerade felfritt i ena hållaren och båda krånglade i andra hållaren. Då lämnade jag in den och det blev nytt moderkort på garanti. /LeNi
 15. Kanske programmet algodoo från algodoo.com kan vara till någon hjälp.
×
×
 • Skapa nytt...