Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

ugy

Medlem
 • Antal inlägg

  349
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av ugy

 1. cmd + ä/ö funkar för mig i Safari 3.1... Jag kör Tiger - kan det vara nåt i Leopard som spökar?
 2. Den här widgeten funkar för mig i 9 fall av 10, om det är omslagen du är ute efter.
 3. Jag är ingen expert på flash, men anyways... Den enda gången jag testat exportera gif från flash så hade jag problem med de animeringar jag gjort med Actionscript inte funkade. Då jag gjorde om alla animering till tweens på timelinen funkade det. Men slutresultatet blev inget vidare i alla fall.... det blev knyckigt och ryckigt. Då är det nog bättre att göra gif-animeringar i Photoshop/ImageReady eller köra hela härligheten som .swf om det är tillåtet.
 4. Testa filtret Motion Blur (Photoshop) eller motsvarande i samma vinkel men i motsatt riktning som skakningarna. I vissa fall kan det hjälpa lite, speciellt då skakningarna är linjära som du skriver.
 5. Mitt i de filosofiska diskussionerna kan jag tipsa om Moderskeppet.se och Mattias' eminenta Photshop-kurser både online och på dvd. Helt klart värt pengarna även om man har lite Photoshop-vana sen tidigare. (svartvitt vs. färg? Allt har sin tid och sin plats.)
 6. Var lägger du koden som sköter funktionerna play/pause etc? Om du har koden direkt i knapparna (play/pause) så försvinner de väl om du ersätter de med nya då du laddar ett nytt skin. Det är bättre att ha all kod i _root timeline och referera allt därifrånm typ: videoPlayer_mc.play_mc.onRelease = function() { //play funktionen }
 7. Har byggt hyllor i garaget och sen tömt hela vinden på grejor och utlokaliserat grejorna till de nya hyllorna. Så nu är det klart att inreda övervåningen i huset. Oj, vad jag känner mig duktig idag
 8. Kan det bero på dessa regler? "Apple Premium Resellers in the Nordic region will preview all photos before publishing. Photos will be checked daily for approval at 09:00, 12:00, 15:00, 18:00, 21:00 and 00:00 CET. Images will not appear on the site until they have been approved. If your photo is rejected you will be notified by email. "
 9. Och vill man irritera andra OSX-användare kan man hålla ner "Shift" och trycka "F12" 50 gånger snabbt efter varandra... Men ni hörde det inte från mig... EDIT: testade detta på min egen dator, men det funkade inte riktigt lika "bra" som jag trodde...
 10. ugy

  FLV bufferTime

  Rekommenderar gotoandlearn(). Kolla in lektionerna Video Basics - part 1 till Video Basics - part 8.
 11. ugy

  Nikon D200

  D50 är en alldeles ypperlig första dSLR... har jag förstått, själv har jag en D70s och är mycket nöjd. Sen verkar det vara en ny dSLR från Nikon på gång, D40. Om du vill forska lite kan du ju snoka runt på d70sverige.net, världens bästa Nikon-forum.
 12. Låter bra det där. Såg att den finns i silver ochså, så då skulle den matcha min Powerbook G4 också...
 13. Lyfter en tråd till här... Hur känns skärmen idag då efter några månader? Funkar den för färgkorrigeringar och bildredigering så som du vill? Fortfarande nöjd, artopaakkonen?
 14. Lyfter en gammal tråd... Går i samma tankar som dig, iPaul, så... Jag jobbar en hel del med färgkorrigering och liknande och undrar; är du nöjd med skärmen? Hur är det med färgåtergivningen etc?
 15. Jo, du kan göra Frame-by-frame animationer i Illustrator och exportera som .gif eller .swf (flash). Kommer inte ihåg exkt hur man gjorde, men jag tror att ett lager motsvarade en frame.
 16. Ok, då tror jag vi låter mini-cd:na vara... Tack för svaren!
 17. Ja, alltså kan min Powerbook G4 15,4" 1,67 MHz utrustad med Superdrive läsa/bränna mini-cd/dvd skivor? Eller hamnar skivan på snedden inne i Superdriven och datorn exploderar om jag försöker? Nån som testat och som vet om det funkar?
 18. ugy

  Nikon D200

  Du var då hjälpsam! Nu måste jag ju ha en D200 i alla fall...
 19. ugy

  Nikon D200

  Jag har också en D70s och är jäkligt sugen på D200 (vilken Nikonist är inte det?). Nu har jag inte plåtat så länge så kameran är rätt ny (4500 exponeringar), och jag satsar min surt förvärvade slantar på ny bättre optik istället och väntar tills D300 kommer. Bara ännu en synpunkt för att förvirra dig ännu mera. Men har du råd och tar ditt fotograferande på allvar så är det aldrig fel med D200 (eller kanske D80?). Har du spanat in D70sverige forumet? Åsikter, råd och tips står som spön i backen.
 20. Kanske vi pratar om olika program? Simple EXIF Viewer for Mac OS X heter mitt program.
 21. Det var märkligt... Jag kan nämligen ta tag i en bild i Safari och dra den till kameraikonen och vips poppar exif-fönstret upp. Och bilden laddas inte ner till datorn ens.
 22. Ok jag hittade det här programmet ExifViewer och det funkar rätt smidigt. Behåller man programikonen i docken så kan man dra bilder från browsern till ikonen så öppnas ett fönster med all bildinformation. Rätt snyggt är det, även om det inte är riktigt lika smidigt som det skulle vara att högerklicka på en bild.
 23. En liten länk som kanske hjälper? En artikelserie i fyra delar som är ganska teoretisk, men om man orkar igenom allt så tror jag det hjälper att förstå (en del) av det här med färgprofiler och färgrymder och utskrifter etc etc. PS. Fantastiskt snygga bilder du tar LaStrega! Kollade lite på modellbilder.se och på din egen hemsida... Wow! Det här med ljussättning har du koll på verkar det som.
×
×
 • Skapa nytt...