Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

iPaul

Medlem
 • Antal inlägg

  709
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om iPaul

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1985-02-10

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.flickr.com/photos/Paulvahtola/

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Sthlm

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  '06
 • Appleprylar
  MacBook, iMac 24"
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Du kan ju alltid kolla med www.lynda.com och www.rippletraining.com dom har mycket guider för FCP och andra program. Hos Ripple Training kan du köpa videos separat medans jag tror att man bara kan prenumerera på Lynda. Lycka till!
 2. Nu använder jag inte Aperture 3 för videobibliotek men tror du måste konvertera filerna till ProRes eller annat redigerbart format. Här hittade jag en preview som säkert kan hjälpa dig i rätt riktning. Man kan ju ställa in Video Editor i preferences men vet inte riktigt hur dom tänkte sen.
 3. Som föregående postare påpekade så har D90 ingen Mic input. Det du kan göra är att spela in ljudet separat med en "field recorder" som Zoom H4n eller liknande för att sedan synka ljudet med bilden.
 4. Apple UK kommer antagligen kontra med att dom inte har ett fraktavtal till Sverige eftersom Apple redan finns representerat här. Varför inte bara beställa genom Amazon.co.uk eller något?
 5. Om jag förstått frågan rätt så har jag en lösning. Du kan stänga locket på MacBook:en och sedan väcka den med externt tangentbord/mus så blir bara externa skärmen aktiv. /Paul
 6. Billigaste är väl att hyra eller låna en kamera eller DV Deck någonstans.
 7. Nu är det ju inte direkt så att du får en PC som duger till redigering för billiga pengar heller... Beroende på format och så som du ska klippa så duger en iMac fint för det mesta om du inte går på tyngre filer med stora dataflöden typ RED osv. Ska du filma med HDV eller några HD-kameror som filmar Full HD så brukar man klara sig långt med en bättre modell av iMac sen kanske köpa en monitor eller vettigare Eizo-skärm för färgkorrigering när/om det behövs. Sen om det är dokumentärer så behövs väl kanske inte så många effekter, lager med video och animeringar heller antar jag?
 8. Om det är tänkt att han ska använda den till datorn hela tiden är det bara köpa en Keyboard utan högtalare eller något så det bara går en USB- eller Midi-kabel till datorn så fixar man resten i mjukvaran. M-Audio, Casio, Korg, Yamaha osv. gör bra saker, hur mycket tänkte du spendera?
 9. Jag tycker att Avid känns mer robust, kraschar i princip aldrig. Det sköter all filhantering själv väldigt bra så man kan koncentrera sig på att vara kreativ större delen av tiden istället. Avid har dessutom bättre stöd för att dela projekt i nätverk om du tänkt göra det (även om Final Cut Server just släppts) Final Cut Pro är mycket mer bang for the buck dock (kostar mindre än hälften, och då får man "bara" Media Composer som man klipper mest i när man går med Avid) men har lite jobbigare sätt att hantera och organisera filer på. Jag föredrar Final Cut Pro just för att det är billigare och är snarlikt Avids alternativ. Avid är fortfarande bättre i sin helhet och lirar bättre med andra program men känns som att dom trampar vatten i utvecklingen medans Apple gör stora framsteg mellan varje uppdatering och snart kanske går om på samtliga fronter. Sen har ju Apple fördelen av att kunna utnyttja sin hårdvara och OS bättre än Avid på Mac som länge har haft som lösning att köpa externa boxar för att avlasta datorn. Hur och vad tänkte du redigera för format osv.?
 10. Dom kanske kallar det kabel istället för sladd och hävdar att det inte alls är samma sak?
 11. Nej det ska nog inte påverka hårddisken, men ljudet lär bli konstigt då högtalaren blockeras delvis....
 12. Jag har varken en iPhone eller skrev att iPhone är en perfekt produkt men tydligen kan man inte påpeka något som kan tolkas som något positivt som inte nämndes i artikeln utan att framstå som Apple-fanatiker...
 13. iPaul

  Helikopter till Salu

  Man tar det man har? Sen finns väl möjligheten att några kunde hissa ner sig för väggen och ta en bil istället för att flyga iväg med helikoptern.
×
×
 • Skapa nytt...