Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

TRLfineart

Medlem
 • Antal inlägg

  241
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

6 Neutralt

Om TRLfineart

 • Medlemstitel
  Bra

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  MAJ-1989
 • Appleprylar
  iMac 27" iMac 20" iPad 3 iPhone 6s Plus
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Nu har vissa buggar försvunnit i Sierra, efter nya uppdateringen av Mac OS. Men detta med textersättningen kvarstår. Vi får tydligen vänta ett tag till.
 2. Ok! Tack! Jag förstod nästan att det var så. Vi får tydligen avvakta. Det fungerade i ElCapitan för mig. Inga problem. Jag tror jag kliver tillbaka till ElCapitan. Jag har en hel clon på en partition. Alltså bara att köra över. (SuperDuper är fantastisk!)
 3. TRLfineart

  Sierra bugg?

  Hej! Jag har ett litet ittiterande problem. Jag tror det är en bugg i Sierra. Se bilaga: Texten försvinner här. Om jag vill ha textersättningarna som jag har på min iPhone så går det inte i Sierra. De brukade förut synca mellan iMac—iPhone—iMac hur bra som helst. Skriver jag i nya textersättningar i iMac så är dom borta nästa gång jag tittar efter. Verkar vara ett sync-problem. Har loggat ut iCloud och aktiverta igen med samma problem. Detta fel finns inte i ElCap. föregående MacOS. Någon som vet hur man hanterar detta? Har även raderat .plist filer utan resultat. Iconer på alias försvinner också och visar bara ett tomt litet ”papper”. Men det är ett annat problem. Mvh: Thord:)
 4. Hej igen! Hej jag har Googlat lite på ämnet och även kontaktat Apple Support. Apple har tagit bort denna möjlighet att via terminalen ställa in utskriftsdialogrutan så att den alltid öppnar i 100% och inte skalar om dokumentet. Så här skrev man förut i terminalen för att fixa till detta: defaults write com.apple.Preview PVImagePrintingScaleMode -bool false På Apples Support sa man att vi skulle kontakta: http://www.apple.com/feedback/imac.html och skriva att man vill att dom sätter tillbaka denna möjlighet, eftersom de lyssnar på användarna, sa supporten. Blir vi tillräckligt många, så gör dom det, sa supporten. Så ta dig gärna tid att sända in en sådan begäran. Skriv något kort och kopiera in defaults write com.apple.Preview PVImagePrintingScaleMode -bool false i ditt meddelande Mvh: Thord:)
 5. Hej! Tack för ditt engagemang! Ja jag såg att det fungerar men jag har 11 olika inställningar till min färglaser som jag hoppar emellan. Varje gång jag byter till ny inställning så kommer han inte ihåg 100% även om jag försöker spara så. Det var därför SÅ MYCKET BÄTTER att ställa in det via terminalen. Mvh: Thord:)
 6. Jag har kollat nätet och uppgiften jag fick fram är att det inte fungerar i Yosemite att skriva: defaults write com.apple.Preview PVImagePrintingScaleMode -bool false Det fungerar bara i tidigare versioner av Mac OS X TYVÄRR:( Kanske 10.10.2 (Hoppas det) Det är många som vill ha denna funktion!
 7. Tack för tipset! Men det fungerar inte Man kan ställa in allt i en förinställd fil men inte 100%. Om jag väljer den inställningen nästa gång jag ska skriva ut så ”minns den inte 100%” utan den skalar filen. Mvh: Thord:)
 8. Tack för tipset. Men jag har alltid ”Detaljer” ”nedfälld“. Man kan ju där välja vilken storlek man vill skriva ut i. Det är ju bra. Men det var inte det jag menade. Jag menar att utskriftsdialogrutan alltid ska öppna i 100% oavsett storlek på utskriften. Den ska alltid först presentera 100% när du ska skriva ut utan att skala om. Det förinställer man genom ”Terminalen” :-)
 9. Hej! Nu har jag uppgraderat till ”Yosemite” (10.10.1) Jag tappade då förmågan att ha en automatisk inställning av utskriftsstorlek i 100% när man öppnar en utskriftsdialogruta i t.ex. ”Förhandsvisning”. Jag hade ställt in detta i terminalen i ”Maveriks” genom att skriva: defaults write com.apple.Preview PVImagePrintingScaleMode -bool false Då öppnade den alltid med förinställning i 100% Tyvärr fungerar inte detta terminalkommando i ”Yosemite” Är det någon som vet hur det nu ska skrivas? Mvh: Thord:)
 10. Hej! Jag kontaktade Apple Care och fick hjälp! 1) Först testade vi att kasta denna mapp: ”com.apple.finder.savedState” ”alt” + ”Gå” + ”Bibliotek” —> ”Saved Application State” —> ”com.apple.finder.savedState” Detta fungerade inte. Då körde vi terminalkommandot nedan. 2) Lösningen: Skrev i Terminalen. defaults write com.apple.finder NSQuitAlwaysKeepsWindows -bool true Man kan testa att skriva ”false” istället för ”true”. Nu ska det inte fungera. När ”true” är aktivt ska det fungera. Sedan skrev vi i Terminalen: killall Finder Startade om! Fungerade! Jag –>
 11. Ja, jag har Apple Care. Men tycker inte det är vidare bra. Har inte frågat dom ännu. Jag hade tre olika ärenden hos dom för ett tag sedan som dom skulle återkomma med. Men inte ett ljud eller kontakt har jag fått av dom. Den sista var nog för ca ett år sedan. Jag tröttnade på dom och kan inte rekommendera denna tjänst. Jag kanske var obekväm. Men jag ska nog försöka igen, kanske. Jag tycker det skulle vara konstigt om det skulle vara batteriet. Det är ju ganska nytt som du säger. Humm... Tack för hjälpen:)
 12. Hej! Nu vet jag mer! Jag zappade nvram! Då fungerade det när man loggar ut och in igen men inta att starta om. Jag nollställde SMC! Då fungerade det både att logga ut och in och starta om. Men efter ca 5 minuter så fungerade det inte igen. fungerade bara om jag loggade ut och in. Men ej vid omstart! Zappade nvram igen! Då fungerar det igen. Stängde av datorn satte på den igen och mapparna kom upp som dom ska. Det verkar som om det fungerar ett tag och försvinner? — Kanske ett batteribyte på logikkortet vore klokt? Vad tror du? Mvh: Thord:)
 13. Ok! Tack för hjälp! Ska testa och återkomma
 14. Hej! Jag har ett litet irriterande problem. Finder öppnar inte igen mappar som är öppna när jag stänger ner min iMac 27" late 2012. Ja, jag har kryssat i och ur och i rutan som kommer upp när man stänger av sin Mac. Denna: Program öppnas som man har öppna när man stänger min iMac. Det är bra! Men inte öppna mappar???? Ibland har det fungerat för att sedan inte fungera??? Jobbigt att varje gång leta efter mapparna och sedan öppna dom på nytt. Finns det en lösning? Kasta en .plist eller nått???? Lägga mapparna i "Startobjekt"? Ja visst, men krångligt! Det ska inte vara så här! Ja, jag har installera om systemet ett par ggr utan något resultat i possitiv väg. Rättigheterna ombyggda? Ja, det har jag gjort! Är det ett litet minne (hårdvara) i datorn som håller reda på hur Finder lämnas och öppnar det lika igen? (Är det minnet trasigt?) Finns det något ”Terminal kommando” som kan fixa till det??? Mvh: Thord:)
 15. Hej! En undran: När man kör “skivverktyg” “reparera skiva” så står det i resultatet: “Uppdaterar startstödspartitionerna för volymen vid behov ??? Min undran är den: Kan man göra det manuellt? Hur gör man det? Förr itiden kunde man byta ut hårdiskprepparna under ”Skivverktyg” men nu hittar jag det ingen stans??? Mbh: Thord:)
×
×
 • Skapa nytt...