Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kayano

Medlem
 • Antal inlägg

  815
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Kayano

 • Medlemstitel
  Utmärkt

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  Imac Core Duo 20, MacBook 1,8 GHz, MacBook Alu 2,0 GHz
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Har samma fundering men hittar ingenstans där jag kan ändra uppdateringsintervallet, eller helst endast uppdatera manuellt när jag själv vill det. Tyvärr så verkar Safari ha blivit så avancerat så ingenting snart funkar på den webläsaren. E legitimation på kort funkar inte på Safari t.ex.
 2. Har en alldeles ny Macbook Retina 13" och en lika ny Apple Tv. Igår då jag skulle se en film på Viaplay (safari) blev det problem. Efter 15 till 20 minuter förlorade Airplay kontakten med Apple Tv och bilden låste sig och det enda jag kunde göra var att starta om både Apple Tv och Macbooken. Sen fortsatte det så här var 15:e minut vilket är väldigt irriterande. Då jag googlade på problemet var det enda svar jag fick att koppla in Apple Tv med kabel till routern vilket jag gjorde utan någon förbättring. Nu tror jag att jag upptäckt var problemet ligger och det är Safari. Har idag lyckats se en hel film men använde då Firefox. Är det någon som vet varför det inte går att skärmdubblera mer än 15-20 minuter på Safari och hur man kommer man runt problemet?
 3. Har precis köpt en retina 120 gb och är helnöjd . Bara formatet och den snabba uppstarten på 10 sekunder är värt mycket. Visst, inte så stort flashminne men jag sparar ändå mina bilder och filmer på en separat hårddisk. Retina skärmen är dessutom helt fantastisk och HDMI är i princip det enda uttaget jag använder. Så välj dator efter dina behov och vad du använder din nuvarande dator till idag.
 4. Kayano

  Rookie-frågor

  Tack för alla svar. Köpte en atv och den funkar bra med vissa begränsningar. Dom äldre macbooken och airen funkar ju inte airplayen på men då vi också har en ipad så kan vi titta på de kanaler vi brukar se på via apparna förutom vissa filmer på viaplay. Så det blev ett bra köp trots allt. 7:1 ljud funkar inte heller men ljudkvaliten är helt okey. Dom filmer jag verkligen vill se i riktigt bra kvalite köper jag på blueray. Väldigt skönt att slippa koppla in datorerna med sladd varje gång man vill se film/tv via nätet.
 5. Kayano

  Rookie-frågor

  Hej. Jag som inte har turen att tillhöra Nintendogenerationen har lite frågor om Apple tv som jag skulle bli väldigt glad om någon vänlig själ kunde svara på. 1: Kan man streama allt till en aTv som man kan se och lyssna på i sin macbook? Svt play, Viaplay, musik utan att gå via iTunes mm. 2: Blir det kvalitetsbortfall pga streamingen? 3: Jag har än så länge bara1080h på min tv och inte1080p. Blir det bild i alla fall. 4: Min reciever som behandlar både bild och ljud har några år på nacken och har bara hdmi 2.0. Funkar det med hdmi 3.0 som atv gen 3 väl har? 5: funkar 7:1 ljud på atv? 6: I familjen har vi två macbook, årsmodell 08 och en ny år 13, samt en macbook air från 2010. Funkar det att streama från alla?
 6. Har just inhandlat en iPhone 4 och beställt spotify premium. Jättebra om det hade gått att synka mellan dator och iPhone. Problemet är att spellistorna inte kommer upp i telefonen och att synkning alltså inte kan göras förrän jag stjärnmarkerar låtarna i spellistorna då det funkar hur bra som helst och dom förs över till telefonen. WIFI nätverket verkar alltså funka och dator och telefon har kontakt med varandra. Förmodligen är det väl en enkel inställning i antingen datorns (Macbook) spotifyprogram eller telefonens spotify. Som upplysning så är mitt spotifykonto ett uppgraderat Free till premiumkonto och spellistorna är skapade då det var ett Freekonto. Finns det någon som kan hjälpa mig?
 7. Tyvärr alldeles för mycket för en Iphone utan abb och åt hvte för mycket för en lur med abb OCH bindningstid i två år. 5000 är för mycket för en lur i relation till vad annat kostar även om man har råd. Skulle Apple inte tjäna mer på att sänka priset till 3000 och istället sälja mer telefoner och ta marknadsandelar?
 8. Kayano

  iPhone 3Gs

  Jag blev mest besviken över att det inte kom någon budgetmodell. Jag behöver ingen kamera då jag har en riktig, Jag behöver ingen snabb telefon att läsa tidningen på internet på, jag behöver ingen video med fantastiska redigeringsfunktioner. Däremot vill jag ha en telefon med touchscreen, en bra mp3 spelare och radio samt Iphones funktionalitet. Så nu blir det en enkel samsung då min gamla ericsson lagt av idag...
 9. Jag köpte en unibody utan tangentbordsbelysning och har upptäckt att det enda jag saknar just är tangentbordsbelysningen. Så har du råd att lägga tvåtusen kronor till gör det. Men tipset om USB lampa är inte så dåligt det heller...
 10. Som hyfsat insatt i ämnet och även delaktig i att beslagta flera bilar varje år från folk utan körkort och notoriska rattfyllerister så anser jag att det är en tandlös lag. De bilar som beslagtas körs till 99 % av missbrukare som fullständigt skiter i om de får böter eller fängelse för upprepade olovliga körningar, drograttfyllerier eller vanliga rattfyllerier. Äger dom bilen dom åker fast i struntar dom också i om bilen tas i beslag. Värdet på bilen får heller inte var speciellt högt så om Kalle åker för grov olovlig körning 10 gånger men kör en splitterny Volvo V70 får han behålla bilen. Åklagare har ett krav på minst tre olovliga/grova olovliga körningar inom en kort period, 3 månader, innan dom tar beslut om beslag. Men "buset" får i princip alltid tillbaka bilen. Av de uppskattningsvis 30 bilar jag själv varit med om att beslagta har bilen alltid getts tillbaka. Då rör det sig ofta om extrema fall där man stoppat samma person och rapporterat honom henne för ända upp till 20 Grova olovliga körningar inom en period av ett år. Sen står "buset" själva sällan skrivna som ägare till bilen och då kan den inte tas i beslag. Så ganska ofta kan man ta bilen i beslag men det händer väldigt sällan att staten förverkar bilen utan den ges oftast tillbaks. För att klargöra lite mer om skillnaden mellan olvolig körning och Grov olovlig körning så är det olovlig körning om man aldrig haft körkort och åker fast för första gången. Andra gången blir det Grov olovlig körning. Har man haft körkort men tappat det pga fortkörning eller trafiknykterhetsbrott blir det Grov olovlig körning första gången. Rent generellt kan man också säga att grov olovlig körning nästan alltid går hand i hand med trafiknykterhetsbrott. Olovliga körningar är oftast unga killar som kör trimmad moped. En moped som är trimmad räknas som mc och kräver mc kort för att framföras. Det borde gälla samma regler som vid jaktbrott. Skjuter man vilt från en skoter eller en bil beslagtas och förverkas bilen eller skotern alltid. Oavsett vilket värde fordonet har.
 11. Om bolagen slutade kräva att kunderna skulle låsa sig 12-24 månader skulle de nog få fler kunder som provar på och många av dessa som behåller HD tv. Själv skulle jag aldrig binda mig för nåt som jag inte vet om jag behöver och bara tittar på 6 månader om året då jag tillbringar dom andra 6 i stugan helt utan tv. Gissa om det är skönt att slippa teven då abstinensen lagt sig...
 12. Har din 3G gått sönder så att du inte kan ringa på den? Jag väntar i alla fall fortfarande på att min gamla SE, vad den nu heter, ska gå sönder. Så länge jag kan ringa och ta emot samtal på den får den hänga med....
 13. Jag ser det väl mer som ett sätt att bearbeta sina egna känslor inför sin egen sjukdom än konst eller grävande journalistik och alltså bevis på en total självupptagenhet. Det är ungefär lika korkat som att hävda att man brutit benet och söka vård för detta för att beskriva hur vården fungerade 10 år tidigare då man bröt benet på riktigt... J***a barnunge, skaffa dig ett riktigt jobb och gör lite nytta istället....
 14. Jag kanske inte är så brydd om de gamla meriter som S åstadkommit även om de nu var av stor betydelse för dagens välfärdssamhälle. Som uppvuxen i en socialdemokratisk släkt med vissa inslag av vänsterpartiet så har jag fått S historia förklarad för mig. Min farfar var Socialdemokrat ända ut i fingerspetsarna och ansåg sig själv värna de små i samhället. Men han ansåg den sista tiden i sitt liv att välfärdssamhället gått för långt då det under en tid av S styre var lika lönsamt att vara arbetslös som att arbeta. Naturligtvis ska man få ersättning om man blir sjuk och inte kan jobba och vad jag vet tänker alliansen inte ta bort denna trygghet. Jag var själv på väg att bli sjukpensionär då jag var 25 och det visade sig att svensk sjukvård under S styre inte var så bra som man gärna vill tro och att det för samhället var enklare med sjukpension än att kosta på vård i privat regi där kompetensen fanns. Privat vård är ju fullt enligt S även om samhällsvinsten mer än väl kompenserar detta. Så tack vare ett arv och mycket vilja är jag idag, om inte frisk då min sjukdom är kronisk, dock symptomfri och kan arbeta fullt ut och bidra till den allmänna sjukvården som jag själv inte fick del av då jag behövde den. Jag tror att Mona kommer att få sitta kvar. Inte pga kompetensen som hon saknar utan pga de gamla traditoner som fortfarande lever kvar i S. Första Maj tåget liknar idag mer ett rullatorrally och en stor del av S väljare röstar av gammal vana på S för att dom alltid har gjort det. Mona valdes för att hon var kvinna och det inte fanns någon annan kvinna inom S som både var känd och ville ta på sig rollen som partiledare. Det lönar sig bättre att sitta i EU... Och nej jag har inget emot kvinnor men det är väl allmänt känt att S efter Göran Persson bestämt sig att nästa partiledare skulle vara en kvinna och då Anna Lind så tragisk gick bort fick ta den som fanns tillgänglig.
×
×
 • Skapa nytt...