MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

boevil

Medlem
 • Antal inlägg

  3 032
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  4

boevil vann dagen: 25 januari

boevil hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

108 Mycket bra

Om boevil

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1952-03-07

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Stockholm
 • Intressen
  Programmering o sån't

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1985 (?) MacPlus 128kB
 • Appleprylar
  MacBook, Power Mac G5 (2 st), MacPro 5.1, iMac 27” 5K 2017, iPad 2017, iPhone 6+
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

720 profilvisningar
 1. boevil

  Sms från Klarna(?)

  Jag var inte speciellt orolig, men det hade väl skapat problem om det hade skickats obscena bilder till mina kontakter… som till synes kom från min mailaddress. Jaf har inte Facebook… tror jag om jag inte blev lurad till det när Telia skulle ge mig "gratis spotify"- haken var att man måste ha Facebook-konto… vilket jag fattade halvvägs in i registreringsprocessen. Jag fattade aldrig vad/om jag registrerat mig till nåt.
 2. boevil

  Sms från Klarna(?)

  Jag börjar bli lite paranoid... tror jag, efter ett antal händelser. 1. För några veckor sedan skulle jag signera mina betalningar på Nordea med mitt BankID . När jag signerat hände inget, när signerat igen hände inget. Så jag ringde Nordea o de såg att jag hade osignerade betalningar. De bad mig signera igen, nu gick det. (Mina besparingar finns kvar) 2. Också några veckor sedan, fick jag ett Mail som verkade komma ifrån mitt egna konto. Av mailet framgick att mitt mailkonto var hackat och att jag var en ”pervers djävul” och om jag inte betalade 700$ i bitcoin skulle diverse spridas till alla på min maillista. 3. Den här veckan när jag sitter framför datorn så poppar det upp ett meddelande om att det finns en ny version av Adobe flash som jag uppmanas ladda ned. Jag har använt flash för länge sedan, men inte på den här datorn. Kanske hängde det med när jag bytte dator?- malware bytes hittade inget. 4. Och så idag det här märkliga sms:t.
 3. boevil

  Sms från Klarna(?)

  Jo jag antar det, men eftersom jag inte hade någonstans att mata in koden. Så undrar jag om det är någon slags säkerhetsspärr o någon som försökt skapa ett konto i mitt namn?
 4. boevil

  Sms från Klarna(?)

  I förmiddags fick jag sms, från klarna: Eftersom jag inte fattade vad det var så ringde jag Klarna. De verkade inte heller veta vad det var. Är det nån här som vet? Är det nån som försöker handla med mitt klarnakonto?
 5. För över 30 år sedan utvecklade jag ett program för arkitekter i modula 2. Programmet har jag sedan fortsatt med som en hobby parallellt med vanligt jobb. Nu som pensionär är det en större hobby. Jag har inga kommersiella intressen med programutvecklingen, så den sker i ”gamla kända miljöer”. (Läs Carbon o Modula 2)
 6. boevil

  GDPR

  Mitt telefonnummer kan man hitta med en enkel sökning på nätet- dvs om man vet mitt namn.
 7. boevil

  GDPR

  Jag har inget svar på din fråga men, har du hemligt nummer?
 8. Jag använder liknande teman som mikaelllq, både i Atom och XCode. XCode har inte stöd för mitt språk (modula 2) så där blir det vit text.
 9. Jag sitter med 2 st 27” skärmar framför mig. De fungerar som 2 stora lampor om jag har vit bakgrund. (Jag sitter ju programmerar så det är i princip bara text som skärmarna visar- i mitt fall vit text mot svart bakgrund)
 10. Det är absolut skönare med vit text mot svart bakgrund. jag sitter o programmerar stora delar av dagen o blir väldigt ”trött i ögonen” om/när jag har svart text. Det starka ljuset irriterar.
 11. Lösningen verkar vara här (som stereotypen länkat till) https://discussions.apple.com/thread/8544713 ”controll click the toobar”
 12. boevil

  Frågor om Parallells

  Tack för ditt svar. Det blir till att köpa mer internminne till min iMac.
 13. boevil

  Frågor om Parallells

  Jag har några frågor om Paralells. På Apples sida står det: 1) Abonerar man på programmet, eller är det bara Pro- tillägget som aboneras? 2) Jag tänker använda programmet till att testköra nya system, jag använder fn Sierra. Det framgår inte riktigt av infon, om programmet, att det går. Det står att man kan använda det för att testa betaversioner, borde väl innebära att det går? 3) Min disk använder HFS+, vad händer om jag installerar High Sierra via Paral ells- byter hela disken filsystem? 4) Hur mycket interminne, diskutrymme krävs för att det ska flyta på, utan att sega ihop? (jag spar de flesta filerna externt på min NAS) Minimikrav framgår av infon om programmet, men jag villinte köra med mini...
 14. boevil

  Min Mac Pro har fastnat. Dramatik !

  Det står ”Norton secured” i ett fönster på din första screendump, men det är kanske nåt annat?
 15. 27 mbit/s är ”ganska” långsamt. Jag menar det tar 1000/27 ~ 30 sekunder att skicka/ta emot 1 bit... eller avses Mega o inte milli ?
×