Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2018-07-16 på alla områden

 1. 8 poäng
  Har blivit morfar idag!
 2. 7 poäng
  Äntligen är sista rycket med grävarn gjort. De byggde en nedgång vid garageporten i källaren som ska bort och ersättas i höst med dörr och fönster. Från krigszon till hyfsad gård.... ( "Kulorna" sprutar ur plånboken.... )
 3. 6 poäng
  Glad Midsommar! ☔️
 4. 6 poäng
 5. 6 poäng
 6. 5 poäng
  https://www.gp.se/kultur/kultur/tyler-the-creator-nobbar-sverige-för-alltid-1.16130562 En rappare mindre i vårt land. Gött.
 7. 5 poäng
  Glad Midsommar önskas från Småland
 8. 5 poäng
  Glad midsommar! 🇸🇪 (T/S Constantia. Slätskonertriggad östersjöfraktare. Mälarhöjden i bakgrunden. https://constantia.se/ )
 9. 5 poäng
 10. 5 poäng
  Vår uppstammade ungerska syren är i full blom.
 11. 5 poäng
  Det jag inte vet om blommor kan man skriva tjocka böcker om.
 12. 5 poäng
  Sitter vid fönstret i Orsa och tittar ut. All snö är borta och gräsmattan börjar växa. En och annan hagelskur har det varit under dagen......
 13. 5 poäng
  Sitter i lägenheten i Bromma och tittar på datorn. Näst sista gången jag är här och rensar samt flyttstädar. Den 31/3 flyttar jag permanent till Orsa
 14. 5 poäng
  Har grejat med köket hela helgen. Efter div. förseningar och materialvalsproblem så brakade samarbetet med IKEA ihop totalt när det kom till utformning av bänkskivorna och jag blev tvungen att leta bänkskivor på annat håll. De bara vägrade att göra måtten som jag vill ha dem och insisterade på att deras uträknade mått var de rätta (trots att jag lasermätt hela köket) och hävdade att jag mätt fel... Idag åkte jag till Hornbach och fick bänkskivor tillsågade som jag vill ha dem och med lite småjusteringar så blir det kanon. Hade jag tagit IKEAS mått och skivor så hade jag stått med tre helt obrukbara bänkskivor som kostat mer än fyra gånger så mycket som de jag köpte på Hornbach som bara behöver lite putsning. Nu börjar det iaf se mer och mer ut som ett kök.
 15. 5 poäng
  Semmeltider! En bild för Semmelman! Ett barnbarn som får semla första gången = lycka.
 16. 5 poäng
  Sitter på kontoret vid Stureplan och tittar ut genom fönstren. Mulet och 2 minusgrader just nu. Sista dagen på kontoret nu! Imorgon är jag pensionär Orsa, here I come 😊
 17. 5 poäng
  Gott nytt år till er alla! Det har varit ett tag sedan jag var aktiv här. Mycket har berott på att jag i ett antal år kört Windows 10 som primärt system. Jag upptäckte Macen omkring 2005 när jag började använda en iBook. Den gyllene eran med Steve Jobs och alla dessa fantastiska Keynotes Sedan efter den eran och tillkomsten av Windows 10 flyttade jag över till WIndows PC. Jag har använt mig av Surface Pro och liknande Windows 2 in 1:s samt stationära datorer. Jag har ändå alltid kört Mac/iOS enheter vid sidan av eftersom jag jobbar bl.a. med musik, fotografering och video. Men Windows har varit mitt primära system under lång tid, jag har också gillat Microsofts Surface produkter. Svängen tillbaka; jag köpte iPad Pro 12.9 2018. Wow vilken fantastisk platta! Jag ser nu att jag kan lämna bort Surface Pro och köra Mac samt iPad i tandem i mitt workflow. Ett annat skäl är ju kostnadsfrågan; att uppdatera både Windows maskinerna samt Mac/iOS enheterna blir dyrt. Sedan är det fokus. De primära redskapen för mig är ju ändå Final Cut Pro X och Logic Pro X. Dessa behöver köras på Mac-sidan. Sedan har jag använt mig av Affinity Photo (fungerar ju på Windows, iOS och Mac OS X) men det funkar väldigt fint med nya iPad Pro 12.9! För satt få in rätt fokus i mitt arbete på nytt kommer jag att välja att fokusera på Apples utbud framöver. Kommer att ha kvar existerande Windows datorer men kommer inte att uppdatera dem lika snabbt som Apple produkterna. Så detta år blir det en switch tillbaka till Apple Än en gång önskar jag er ett trevligt nytt (Apple) år!
 18. 5 poäng
  Har lagt all energi jag har på att få första etappen av hallen klar till jul. Så 75% av hela hallen är HELT klar, vilket den inte varit sedan vi flyttat hit 1989...................... Det blev superbra. Jag är duktig! ( Och ordentligt långsaaaaaam. ) Men en bräda om dagen så blir det en hel vägg ganska snart. Bifogar före/efter.
 19. 5 poäng
  På morgonen var jag på neurologen och pratade med en specialistläkare om min oro runt det ökade tryck jag känner i bakhuvudet sedan i somras. Han lugnade mig och förklarade att efter en så genomgripande hjärnoperation var det helt normalt att känna så här. Man blir mycket mer känslig för infektioner, ändrat blodtryck m.m. och det kan visa sig på flera sätt. Bl.a. som det gör för mig. Efter att ha tittat på magnetröntgenbilderna säger han att inga förändringar syns som oroar honom på minsta vis så jag behöver heller inte oroa mig. Han påpekade också att han var förvånad över hur bra jag går och fungerar efter att ha opererat bort en tredjedel av lillhjärnan. Nu känner jag mig lättad och ännu bättre blir det när jag går i pension nästa år.
 20. 5 poäng
  1,99% på fem år. Duger. Det kapar mina räntekostnader med 550:-/månaden. Så med de uppsagda extra livförsäkringarna och utträde ur facket blir det strax över en tusing mer i månaden nästa år. Sen slog jag till och stoppade all amortering. 2,000:- till i månaden! Sen har frugan en retroaktiv löneförhöjning att se fram mot till jul. Vi vet inte exakt men det borde vara en tusing mer i månaden för henne. Så vi borde ha fyra tusen mer i månaden att leva på nästa år. Men de pengarna är tänkta att renovera huset för. Jag är inte handikappad än. Det går sakta men det går tills huvudet lägger ner. Vilket blir allt mellan ingenting somliga dagar och kanske till och med två timmar en dag. Axelmannen är glad idag. Efter omständigheterna har jag det väldigt bra. Faktiskt!
 21. 5 poäng
  Rensat/rensar i ekonomin. Sagt upp fruns och min stora livförsäkring, klev ur facket i går och ska förhandla om att lägga om ett lån nästa vecka. Så ekonomin förbättras med minst 1000:-/ månad nästa år tack vare det! Vi kom fram till att ingen av oss ville bo kvar om den andre gick bort och det blir en och annan krona över vid en försäljning av huset, så livförsäkringen har spelat ut sin roll i och med att ungarna har flyttat hemifrån. Jag har ju gått i "förtidspension" så jag behöver inte facket längre. Gick ur A-kassan i juli men tvekade om facket då. Räntan går ner på lånet från 4,9% till under 2%. Hoppas jag.
 22. 5 poäng
  Sitter på kontoret vid Stureplan och tittar ut genom fönstren. Det är sol och 8 grader ute. Chefen har inte kommit än, så allt är lugn och ro just nu!
 23. 5 poäng
  Fick slutligt besked från Försäkringsbolaget som handhar min sjuk och olycksfallsförsäkring. Det blev tom sexsiffrigt!En liten tröst i all skit man fått ta sedan man blev utbränd.
 24. 5 poäng
 25. 5 poäng
  Att Apple inte lyssnar på användarna är väl inget nytt.
 26. 5 poäng
  Blev en längre tid hemifrån än jag räknat med, tog tåget ner till Höör för att möta upp min yngsta dotter som ska vara hos mig några dagar då hon gärna ville åka tåg. Efter en varsin glass på stationen så tog vi tåget ner till Lund för jag tänkte att jag skulle passa på att besöka blodcentralen då de har öppet till 19 på torsdagar. Dock så har blodcentralen nya lokaler som inte längre är uppe vid universitetssjukhuset utan ett stenkast från stortorget så virrade vi lite rundor bland smågator och torg innan vi kom rätt, hade ju ett hum om vilket håll vi skulle gå på... plus att väntan för dropp-in var rejäl, så efter en timme eller så vid 18.30-tiden var det min tur och var färdiga strax efter att tåget gick 18.44, så det var bara att vänta en timme till, men vi passade på att ta varsin macka på subway och satte oss att käka på perrongen medan vi väntade. När vi satt på blodcentralen så undrade min dotter om hon fick skylla på mig för att det tog så lång tid eftersom vi virrat runt en ordentlig runda bland gränderna... (det är nog hit vi ska... vi provar att svänga ner hit så kommer vi nog....) Men nu är vi hemma, hunden är rastad och jag nyduschad och har nybryggt kaffe i muggen och termosen bredvid mig och dottern ligger nerbäddad i soffan och kikar barnkanalen play och lär slockna när som helst
 27. 5 poäng
  Har ju alldeles glömt bort att berätta att jag för första gången har hållit i dotterns första avkomma vilket gör mig till moffa. Sicken skön liten tös!
 28. 5 poäng
  Axelman har kopplat på budget AC-n......
 29. 5 poäng
 30. 5 poäng
  I dag är en speciell dag. Dottern har farit in på BB och förlossningen ska startas manuellt. Så snart är jag morfar!
 31. 4 poäng
  Testat runt på olika sätt och från min vy har inte detta forum varit tillnärmelsevis så snabbt sedan det kom i nya kläder för ett par år sedan. Good job flex-d!
 32. 4 poäng
  För en stund sedan på entrétrappen
 33. 4 poäng
  Fa... jag har angivit lösenordet för jobbets wifi, vad trött jag blir på mig själv. Ska genast testa med mitt egna lösenord, hepp. Tack @lappen71 för att du fick mig att tänka lite noggrannare på just lösenordet.
 34. 4 poäng
  Städar upp lite.. om inte Balder78 slutar tramsa så blir det
 35. 4 poäng
  Sitter i Bromma och blundar......I lägenheten har jag nu två stolar och ett trädgårdsbord samt en madrass på golvet att sova på. Nu är det flyttstädning som gäller och på Söndag flyttar jag till Orsa. Ajöss Bromma!
 36. 4 poäng
  Häst och vagn... seriöst inlägg. Svara på hennes fråga i stället. Jag har inte sagt hon ska köpa en 4s
 37. 4 poäng
  Uppföljning - så blev det! Jag vågade mig inte på begagnatmarknaden. Efter era goda råd och en massa funderande (halva nöjet med att skaffa nya prylar) blev det faktiskt en ny Mac mini. 3,2 Ghz Intel Core i7, 8 GB Ram och 500GB SSD. Bra skärm och tangentbord hade jag redan så det enda jag har behövt köpa till hittills är en kabeladapter. Räknar nu mer att klara mig ett tag. Jag kommer inte att göra mig av med min MacBook Pro, den får bli min surfalitevarstansdator även om det är lite meckigt att alltid ha i elsladden. Tyvärr föll ett av mina huvudargument för att byta dator - att jag skulle kunna använda Photoshop igen. Mitt Photoshop är för gammalt för att flytta med till en ny dator. Grrr.... Skaffa ett abonnemang på Adobe finns inte med på kartan, jag har ju redan köpt ett program som jag trodde skulle gå att använda under överskådlig framtid. För proffs lönar det sig säkert med abonnemang men inte för en hobbyredigerare som jag. Så nu blir det att lära sig Affinity! Nu skall jag bara vänja mig vid tystnaden och snabbheten!☺️
 38. 4 poäng
  Hittade klämmor/fästen till sladddosan på Clas Ohlson som jag inte visste fanns. Ett hettt tips! Så nu är dosan förpassad till underjorden. I alla fall under skrivbordet. En pusselbit till på plats för att göra ett bra datorbord.
 39. 4 poäng
  Sitter framför gardinen i Orsa och tittar inte ut genom fönstret. Det är mörkt och minus 10 grader ute........
 40. 4 poäng
  Oj! Jag har inte besökt forumet en enda gång i år! Sista gången var i fjol.
 41. 4 poäng
  Alla tre barnen har jag träffat idag. Lite längre, en stund respektive som hastigast. Älskade ungar! Fast de börjar bli stora nu, riktigt stora.
 42. 4 poäng
  Frun köpte en massa tallrikar o dyligt på en annons av en modell hon letat efter länge till ett vrakpris på 200:- . När vi kom hem så googlade vi lite och upptäckte att tradera har förmedlat slika tallrikar till ett ca-pris på 100:-/st! Ett snabbt överslag gör att det vi köpt borde kunna säljas för 5,000:-! Men vi ska behålla det för det är riktigt snyggt.
 43. 4 poäng
  Orkar inte med att supporta mer på ett tag. Man kan bara förklara hur man ska göra, man har ingen makt att få folk att förstå. Det där med att leda en häst till vattnet... Tre fyra nu på raken som det inte funkar med alls eller bara delvis. Och det tar faktiskt tid och energi att göra något som visar sig vara mest i onödan. Och det är jul. Jag ska nu se på tv, göra en kopp te och kanske göra en skinkmacka.
 44. 4 poäng
 45. 4 poäng
  Axelman glad! En försäkring föll ut med 45' rätt in på kontot! Har en kvar som är under prövning.
 46. 4 poäng
  Gick en sväng på gården nu på förmiddagen och höstade till några bilder.
 47. 4 poäng
  Det där kan ju inte stämma. Det skulle innebära att din skärm är ≈ en halvmeter. Den går vi inte på.
 48. 4 poäng
  Hittade den under en bunke papper igår när jag städade. Efter en stunds laddning så startade den faktiskt.
 49. 4 poäng
  Igår fyllde äldsta barnbarnet 4 år och det blev ett litet kalas hos dem under ett stort träd. Idag är han och hälsar på och sover över utan att störas av lillasyster 1 år som får vara hemma. Sicken söting.
 50. 4 poäng
  Den var lite knepig att få en bra bild på. Exponeringstiden blev för lång för att få den skarp och ISO för högt för att hålla den brusfri
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...