Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2019-10-15 i Foruminlägg

 1. 3 poäng
  Den får vara schackrutig eller randig! Men gör den inte större än nuvarande SE!!!!!! Hatar dasslockstelefoner.
 2. 2 poäng
  Kom över en blå iPhone 5C 16GB för 300kr idag Har en vit sedan tidigare men ”gotta catch em all”
 3. 2 poäng
  Nej, men Sverige förefaller vara en stormakt även på det området.
 4. 2 poäng
  Spitfirefrisyr .....
 5. 2 poäng
  Har du installerat IOS 13.1.3 än @mikaellq? Jag fick känslan att @iMarc inte känner sig hågad längre? Men det kanske fixar problemen?
 6. 2 poäng
  Finns inga virus på Mac..däremot s.k Malwares. Prova detta gratisprogram https://www.malwarebytes.com/mac/
 7. 2 poäng
  Det blir en carport med snickeboa baktill. Måste ju ha någonstans att hålla till när jag täljer mina trägubbar.
 8. 2 poäng
  Jo, men jag gissar/misstänker att Iphonarna, om den där funktionen är aktiverad, skickar en förfrågan direkt till Google/Tencent, som sedan skickar svaret till telefonen. Hade förfrågan istället skickats via Apple så hade inte IP behövt exponeras för Google/Tencent. Fast Apple hade behövt fixa infrastruktur som hanterar trafiken och de hade antagligen fått betala med något annat än sina kunder IP-adresser till Google/Tencent.
 9. 1 poäng
  Precis. Dåligt ljusförhållande måste inte betyda mörker. 👍
 10. 1 poäng
 11. 1 poäng
  Nej du är på rätt ställe. Jag tror felet är att du valt optimera. Finns ingen anledning att välja det. Det gör man när man vill spara utrymme på datorn.
 12. 1 poäng
  Ska jag lägga så mycket pengar på en ny mobil så kräver jag naturligtvis det bästa. Det blir en iPhone nästa gång också. Bra ändå med jämförelsen som bevisar hur mycket bättre kameran är på iPhone. Många använder ju det som köpargument. Själv använde jag bland annat prestanda i dåligt ljus för att bestämma mig för en systemkamera. Det är förvånansvärt ofta ljusförhållandet inte är optimalt.
 13. 1 poäng
  Det beror på vad man menar, vad man tycker, vad man behöver och vad det kostar. Pixel 3a vinner i alla fall stort vad gäller generell bildkvalitet per krona. Pixel tar ”sanna” bilder överlag. WYSIWYG. Andra tillverkares kameror genererar bilder som ”uppskattas mer”, de efterbehandlas i kameraprogramvaran på ett ”tilltalande” sätt. Klart står i alla fall att utvecklare (på XDA bland annat) sliter hårt med att porta Gcam till andra Androidmobiler. Det säger kanske en del.
 14. 1 poäng
 15. 1 poäng
  OK, tack, fungerar tillräckligt bra nu.
 16. 1 poäng
  Precis. Det är en kondensator som behöver bytas i grafikdelen. Kondensatorn är undermålig redan vid monteringen. Den gör att när växlingen skall ske, släpper den inte genom ström som den skall och då får du en Kernel Panic och datorn startar om. Skickar dig ett PM.
 17. 1 poäng
  Även grodätarna sjunger om sådant i sin muntra nationalsång. Operatorprioritet kan lätt ge huvudvärk. Infix notation är ganska smidigt när man ska skapa uttrycken, men vill man betrakta operatorerna som vanliga funktioner så kan prefix notation vara vettigare. 1+2*3, som det normalt tolkas, blir då + * 2 3 1, vilket utläses som (båda operatorerna är binära (tar alltså två argument)) addition mellan multiplikationen (som alltså också är binär) av 2 och 3 samt 1. Vill man förtydliga, vilket inte ska behövas, kan man skriva + (* 2 3) 1. Skulle man använda vanliga "funktionsnamn" i programmering blir det exempelvis add (mul 2 3) 1. Det är ungefär så vanliga miniräknare fungerar "under motorhuven". Polackerna är speciella, de kör med RPN (postfix notation) vilket i det här fallet blir 1 2 3 * + (tror jag, se järnvägsalgoritmen). För att räkna ut svaret, läs siffrorna en i taget tills du hittar en operator och lägg dem i en hög: 3 2 1 Sedan kommer *, som är binär, alltså ersätts de två översta talen i högen med 2*3 = 6. Högen innehåller nu: 6 1 och vi läser +, även den binär. 6+1 = 7, som hamnar högst upp i högen: 7 Högen innehåller nu endast talet 7 och vi har processat hela uttrycket alltså är svaret 7.
 18. 1 poäng
  Det har varit en solig och väldigt fin dag idag.
 19. 1 poäng
  Idag har jag varit på exkursion i ett naturreservat och bland annat sett hattlav.
 20. 1 poäng
  Siri? Är ni onykter? Det där är ju ipados, något helt annat än iOS.
 21. 1 poäng
  Ja @mikaellq man får se upp när han är vaktpost !
 22. 1 poäng
  Inte svaret på hans fråga. För att få bort alla kontaktförslag innebär att han måste tömma hela kontaktboken
 23. 1 poäng
  För mig är det tvärtom, använder därför ingen kudde alls. Standard innan sömnen kommer är att ganska kraftigt böja huvudet bakåt för ett för mig ljudligt KNAK i nacken. Mmm va skönt!
 24. 1 poäng
  Samma här men anser att the king var jämnare. Jag gillar det mesta med/av honom.
 25. 1 poäng
  Som att välja mellan pest och kolera. Den offantliga sektorn slösar bort pengarna medan den privata försnillar dem.
 26. 1 poäng
  Det är alltså en ny Safari eller ändrad Safari, trots samma nummer?
 27. 1 poäng
  Dags för lite humor igen!
 28. 1 poäng
  Men bara nästan alltså. Ok, det kan vara bra att ha koll på.
 29. 1 poäng
  Klarar inte se den typens jäkla flin https://www.aftonbladet.se/ledare/a/vQyp9w/moderat-folkforakt-ar-problemet?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
 30. 1 poäng
  Det verkar som det har blivit lugnare i den här tråden sen det kom en ny uppdatering av Catalina, har den löst de problem som har dryftats här?
 31. 1 poäng
  The Verge har tagit en närmare titt på kamerorna i Googles och Apples nya mobiltelefoner.Läs hela artikeln här
 32. 1 poäng
  Pixel 4:s färgåtergivning är överlägset bättre. Man blir nästan full i skratt när man ser nyllet på skribenten enligt 11 Pro. Fast det är förstås skillnad på vad fotografer (eller före detta bildredaktörer som jag själv) tittar efter jämfört med vanliga användares preferenser. Inte minst visade Marques Brownlee det via sitt blindtest. I ett nytt sådant tror jag att 11 Pro ”slår” Pixel 4 (via konsumentvänlig post-processing). 11 Pro verkar dock ta skarpare bilder, en inte helt oväsentlig detalj. Men korrekt färgåtergivning är för min del viktigare i sammanhanget, för det är ju inte så att Pixel 4:s bilder är oskarpa på något sätt.
 33. 1 poäng
 34. 1 poäng
  Vad bra att ni inte behöver sjunga "We shall overcome".
 35. 1 poäng
  Ja det var väl typiskt att det skulle kvitteras på övertid när Sverige spelat så bra.
 36. 1 poäng
  Vad det än blir så kommer den givetvis att bli större. Det är någon slags naturlag för moderna produkter. Tyvärr.
 37. 1 poäng
  här har ni något att gotta er åt tills jag kommer hem ikväll
 38. 1 poäng
  Sååå makalöst kul OCH bra!! WOW!
 39. 1 poäng
  Vill rekommendera Dougs AppleScripts https://dougscripts.com/itunes/index.php Här finns massa bra scripts som t ex hitta albumomslag. Själv använder jag två. Proper English Title Capitalization samt Find Album Artwork with Google.
 40. 1 poäng
  Båda, men det hon har är inte allvarligt. Ladda ner och kör Malwarebytes. https://www.malwarebytes.com/mac/ EDIT: Såg nu att det redan kommit många svar. Vådan av att ha frågan uppe i ett fönster över natten och sedan svara på morgonen.
 41. 1 poäng
  iOS 13.1.3 verkade först inte göra åt någon energi direkt efter installationen men fick problem strax efter med radion, både wifi och telefonmottagning. Den verkade leta och leta och det gick då åt mycket batteri innan det stillade sig. Jag provade med att välja mitt långsammare wifi-nät men då krävde den lösenordet, något den aldrig gjort förut (utom första gången såklart). Det gick troll i mobilen. Nu verkar det vara i sin ordning igen.
 42. 1 poäng
  Jo, helautomatiskt är det ju, jag klickade på hämta&installera, godkände lite villkor, sedan vänta. Men hämtningen borde ske under laddning nattetid och det mesta av installationen i bakgrunden så att det bara behövs en snabb omstart som kan genomföras när man inte behöver luren.
 43. 1 poäng
 44. 1 poäng
  Det är ju hon som viftar med käppen https://images.app.goo.gl/7sd6GjwCt6dDhxo4A
 45. 1 poäng
 46. 0 poäng
  En vanlig medelsvensson hade burats in...
 47. 0 poäng
  Eftersom ordförslag kom på engelska med IOS 8 (2014) så borde svajp rent matematiskt komma på svenska i och med IOS 18 (2024).
 48. 0 poäng
  Givetvis uppdaterade jag igår, dock vet jag inte om jag hann före mikaellq. Fick installera manuellt efter nedladdningen var klar. som Mattias nämnde. Problemen med Safari kvarstår. Jag funderar på att nollställa telefonen och återställa från iCloud backup.
 49. 0 poäng
  Ja, det drabbade Scrivener. Producenten bakom Scrivener upptäckte med GM-versionen av Catalina att det var några grejer som behövde ändras i programmet, och GM versionen släpptes till utvecklarna bara några dagar innan det släpptes till användarna, så Scrivener hann inte gå ut med en varning om att inte uppgradera, innan det redan var släppt.
 50. 0 poäng
  Det är ingen som har ifrågasatt det. Men andra har andra prioriteringar och det är beskäftigt av dig att tro att du har någonting av vikt att komma med på så vis. I alla händelser är din uppmaning off topic i denna tråd. Förstår du vad det innebär? Off topic? Utanför ämnet, osakligt, irrelevant. Tur för dig att moderatorerna är snälla. Men det förstör ändå.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...