Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2020-03-25 i Foruminlägg

 1. 3 poäng
  Vad jag gör? Mitt första inlägg på 6 månader och 5 dagar.
 2. 3 poäng
  Tack, jag provade samtliga inställningar fram och tillbaka. Det hjälpte som var med kommandot "softwareupdate --reset-ignored". Tack alla för hjäpen. /Lasse
 3. 3 poäng
  Oj, min fru har fått samma paketnummer! kundID är hennes telefonnummer, följarlänken är en annan. Undrar vad ni delar i paketet? Det kanske är miljonen i guldtackor som hennes döde okände släkting lämnat efter sig? fick mail nyligen från advokaten.... 🤔 Sven
 4. 2 poäng
  Jag har haft "karantän" i en fem år eller så sen jag brände ut mig för andra gången. Umgås mycket lite med folk och fä. Ett barnbarn fyllde tre i helgen så vi var där hos dem med mormor och morfar, alla helt friska. Ingen var hysterisk och hamstrade toarullar men förstod allvaret i samhällsläget.
 5. 2 poäng
  Det där är ju baserat bara på matematik. Vi har ju den demografiska faktorn att ta hänsyn till. Vi i sverige är glest befolkat jämfört med många andra länder. Vi har få storstäder, vi har 40% ensamhushåll, vi har de gamla på "hemmet" och sålunda i princip noll generationsboende. Vi är de mest asociala folket i världen enligt vissa matematiska tabeller..... så följdaktligen finns det inbyggt en tröghet i vårt system som effektivare bromsar en snabb utveckling. Men vad vet jag som inte har högre utbildning.....
 6. 2 poäng
  Kul att du är tillbaka!!
 7. 2 poäng
  Hoppas han lyckades fixa mycket dasspapper.
 8. 2 poäng
 9. 2 poäng
  Första vitsippan i år för min del.
 10. 2 poäng
  Tack så hemskt mycket!! Lyckades komma in!
 11. 2 poäng
  Meddela polisen precis detta. Det kan de ha nytta av när det gäller att spåra. En sådan där gynnare lär försöka på fler ställen.
 12. 1 poäng
  Inget emot en stor motor, men inte i bekostnad på värmeutvecklingen (ok med att det drar mer bränsle dock). Ja, 8 GB har jag redan bestämt mig för. Antar jag bör välja i3 då för att inte riskera för hög värme. Kul liknelse med förbränningsmotorer. 🙂 Alltid nervigt att köpa nytt och dyrt. Även om det är den billigaste Mac så är det ändå mycket pengar. Känns som rätt beslut dock i min nuvarande ekonomiska situation. Förhoppningsvis kan jag komplettera med något bättre längre fram i tiden när ekonomin tillåter (och om behovet finns).
 13. 1 poäng
  Intressant kommentar, den antyder lite lagom implicit att det går att fixa ej existerande skärmar.
 14. 1 poäng
  Tipsade frun om spelet och hon är överförtjust.
 15. 1 poäng
  Just under redigeringen så upplever jag inte att det blev varm alls. Däremot höll jag i ett Teamsmöte nu på min Macbook med 7 deltagare där alla var med via video. Jag var dessutom den som presenterade alla dokument. Efter 2 timmars möte så var den lite varm, absolut. Svårt att säga exakt hur varm. Några minuter efter mötet så var den normal igen.
 16. 1 poäng
 17. 1 poäng
 18. 1 poäng
  Ja där har vi den!
 19. 1 poäng
  Jag tycker det finns flera ovanligt både intressanta och svåra frågeställningar i detta. Normal är ju svaret i princip alltid att välja mer RAM framför bättre processor. Men nu är steget mellan i3 och i5 ovanligt stort. Svårt val helt enkelt. Hur stort steget är till instegsmodellen av MBP Tors jag inte svara på, men skulle vara intressant att höra vad andra tycker. Sedan ska du absolut inte köpa en MBP 13” pga tangentbordet. Jag har en själv och det är helt värdelöst. Jag väntar på uppgradering av 13” då den med 99,999% kommer med nytt tangentbord. Då ska jag jämföra den mot en MBA. Jag tycker MBA borde räcka för mig. Handlar mer om känslan i att MBP är på riktigt. Larvigt? Ja! Påverkar det mig? Ja! 😳
 20. 1 poäng
  En bild kanske ger bättre utslag.
 21. 1 poäng
  Då skulle du har spelat med min SE vad gäller skärmstorlek...
 22. 1 poäng
  Vi kanske ska intensivvårda den i stället...? Stoppa den i en kuvös...?
 23. 1 poäng
  I förhållande till Italien har dom nordiska länderna hanterat utbrottet bra. Mellan dom nordiska länderna har Sverige ett större utbrott men regeringens mål har inte varit att ha den längsta kurvan. Utan att ha en sådan låg kurva att sjukvården hinner med att behandla dom sjuka. Regeringens mål är också att inte påverka ekonomi för mycket genom att totalt stänga ner landet som Norge tex har gjort.
 24. 1 poäng
  och han skall få ökat förtroende inför presidentvalet
 25. 1 poäng
  Tack. Ja, det är ju kul att hänga här, glömmer det ibland.
 26. 1 poäng
  Som jag skrev förut så menade en reporter på SVT att sverige är ensamt i att lyssna och följa forskares råd. Resten politiserar det hela mer. Att slå på folket och tvinga dem hit och dit ger sken av handlingskraft. Om nu det visar sig att det inte fungerar vad gör man då? Alla förordningar angående Corona blir bara effektiva om folk förstår och är villiga. Det framkommer ju att många som har fått hårda föreskrifter ändå skiter i dem.
 27. 1 poäng
  Planet med 5 passagerare ombord, Donald Trump, Boris Johnson, Angela Merkel, Påven och en tioårig skolpojke. Planet håller på att krascha och det finns bara 4 fallskärmar. Trump sa att jag behöver en. Jag är den smartaste mannen i USA och behövs för att reda ut världens problem! ', tar en och hoppar. Boris sa " jag behövs för att reda ut Storbritannien Han tar en och hoppar. Påven sa: " Jag behöver en eftersom världen behöver katolska kyrkan. Han tar en och hoppar. Angela sa till tioåringen: " Du kan få sista fallskärm. Jag har levt mitt liv, ditt har bara börjat." 10-åringen svarade: " Oroa dig inte, det finns 2 fallskärmar kvar, den smartaste mannen i USA tog min skolväska."
 28. 1 poäng
  Fel, den korrekta minnesregeln är "på våren ställer vi fram sommarmöblerna och på hösten plockar vi fram skidorna". Men jag lär aldrig begripa varför vi måste göra det där mitt i natten, Det var Junckers idé, men vi avskaffade hela hans kommission istället.
 29. 1 poäng
  Earth Hour idag måste ha fått rekorddålig uppmärksamhet och iakttagande.
 30. 1 poäng
  2-3 dl mindre varmvattenspolning per dusch?
 31. 1 poäng
  Tack. Detsamma. Jo som sagt jag har känt av något i kroppen men som lika gärna kan ha varit min vanliga "allergi" mot kylan och mörkret. Jag vet inte mer än att mycket sitter i huvudet och att det kommer att kännas mycket bättre nu i takt med att det blir soligare och varmare ute.
 32. 1 poäng
  Är det här man ser skillnaden mellan vårstjärna och blåstjärna
 33. 1 poäng
 34. 1 poäng
  Var det före eller efter att du hade sparkat den?
 35. 1 poäng
  Köp nu ingen billig disk - håll dig till Samsung EVO-serien.
 36. 1 poäng
  Jag har inte påstått att jag vet, men jag har läser ibland inlägg och ibland ser jag saker som förefaller lite konstiga. Det kan få mig att titta närmare på den användarens aktivitet, vilket kan få användaren att förefalla ännu konstigare. Det här var ett sådant fall.
 37. 1 poäng
  de får lägga grenarna på inomhussäsongen då det är för kallt i Europa på senhösten
 38. 1 poäng
  ÄNTLIGEN har maskrosorna börjat växa upp! De första hittade jag idag utanför mitt garage. Vad vackert! Vad välkommet med dessa små fina solar!!! Två fotade jag med min Nikon D3300 med Nikkor 35mm, blixt och mindre bländare, och de andra två med min iPhone 7. Förmodligen svårt att se någon större skillnad. 11° ute och soligt!
 39. 1 poäng
  Jodå, den informationen finns där, och jag är normalt inte orolig med tanke på att det förflutit så lång tid sedan jag slutade, men nu anges bara det ytterst oprecisa "före detta rökare" som riskfaktor för covid-19. Jag är otvivelaktigt "före detta rökare", men i den informationen som ges gällande covid-19 gör man ingen skillnad mellan om man slutade för en vecka sedan eller för flera decennier sedan.
 40. 1 poäng
  Intressant perspektiv. Ökad säkerhet är Apple definitivt intresserade av så utvecklingen till att inte kunna modifiera systemet, det i system-foldern, verkar väldigt säker (no pun). WebKit ser ut att tvinga utvecklingen åt mera säkerhet och mindre (ingen?) spårning. Även Google kommer att tvingas till att implementera detta och hitta nya sätt att tjäna pengar på. https://blog.convert.com/browsers-phase-out-third-party-cookies-take-over-advertising.html
 41. 1 poäng
 42. 1 poäng
  Bra, @sefr! Om det inte funkar på sedvanligt sätt: softwareupdate --fetch-full-installer Då ska senaste Mac OS X installeras.
 43. 1 poäng
  softwareupdate --reset-ignored https://macworld.idg.se/2.1038/1.726341/dolj-catalina-uppdateringen-i-mojave Sven
 44. 1 poäng
  För att exempelvis lägga till funktionalitet som annars inte är möjlig. HorNDIS, till exempel. För att få det att funka i Catalina måste man modda HorNDIS. Det blir allt svårare. Och den typen av kext ska alltså inte alls fungera från och med 10.16. Systemet är/blir ROM. Och i framtiden kanske systemet är root och kan inte ens jailbrejkas. Kanske Chrome måste baseras på Safaris web engine, som i IOS. Och så vidare. Jag tror att det är på väg dit, i den ena eller andra formen.
 45. 1 poäng
  Rackarns!! Men nuförtiden kan man skrämma slag på folk om man hostar rejält. Bättre än larm. ( Tafatt försök att skämta för att höja humöret. )
 46. 1 poäng
  men se där, bilden klarnar: Du arbetar, företaget har (dyrbara) program, du ska i arbetet utföra uppgifter på distans, du tror det räcker med en vecka, du och chefen är företagets samlade IT-kompetens, huvudprogrammet är Word, format och formateringsdetaljer är viktiga. Om anledningen är Covid-19 så räcker inte en vecka. Om projektet inte är avslutat innan veckan är slut så planera för lösningar som är hållbara över tid. Om det är företagsarbete så krävs företagslicenser om det är betalprogram. Om företaget redan har programlicenser, kolla vad det skulle kosta att utöka med en licens/användare till din hemma-dator av program som du och chefen redan använder och kan. Nettokostnaden blir nog inte stor, jämför vad varje timme av din tid är värd ( fakturerar du eller skriver upp arbetstid?) när du hemma och på forum ska hitta lösningar som du inte gillar och bara nätt och jämt klarar. Adobes program brukar inte fungera smidigt när det är uppdateringar/uppgraderingar i Apples program. Jag gillar macOS och brukar trivas med Appleprogram och detta är ett macforum, men: om din produkt kretsar kring Word-dokument: lös uppgiften i Word, använd Microsofts sätt att lösa samarbete i Worddokument. Office 365 Business Premium för en dryg hundralapp per månad exkl moms, ger dig programmen till pc eller mac, samarbetsplattformen Teams, molnet OneDrive. Med vissa villkor är allt kostnadsfritt första månaden. Vad mer kan din chef önska? Distansarbete, Word, kostnadsfritt!
 47. 1 poäng
  Taffligt phishing-försök.
 48. 1 poäng
  Aha därför det tog ca 5 min längre att uppdatera 6S Plus än SE.
 49. 1 poäng
  Köpa en ny Mini!! Plötsligt känner jag ett enormt samhällsansvar och vill ta det genom att köpa en ny iMac. Väljer nog en vanlig 27" med några modesta tillägg.
 50. 0 poäng
  De flesta vågar inget ställda inför diktaturen. Med WHO som med FN, vad ska man med dem till när de låter vidrig diktatur bestämma som bär ansvar för krig och nu ännu mer lidande och död?
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...