Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista

 1. Alix

  Alix

  Medlem


  • Poäng

   33

  • Antal inlägg

   70 783


 2. Axelman

  Axelman

  Moderator


  • Poäng

   22

  • Antal inlägg

   60 042


 3. Telly82

  Telly82

  Medlem


  • Poäng

   12

  • Antal inlägg

   33 068


 4. ronny

  ronny

  Medlem


  • Poäng

   9

  • Antal inlägg

   70 689Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2020-06-30 på alla områden

 1. 2 poäng
  En björkmätare. Kan knappt skönjas. Vi hittade den i gräset. Jag lät den krypa upp på min hand och så fick den krypa vidare upp på björkstammen. Där ”sög” den sig fast omgående. Antagligen var den blöt och trött i det kyliga och blåsiga regnvädret. Ett par av oss i naturskyddsföreningen var på ett ställe idag och sådde frön efter markbearbetning. Bland annat backsippa. Naturvård. Glädjande nog hittade vi två grönvita nattvioler. En orkidé.
 2. 2 poäng
  Snittar dem på längden, som ett korvbröd, och fyller på med "gottet". Sedan in i ugnen för tillagning.
 3. 2 poäng
  Problemet jag upplever när jag ska göra sådant är att det brukar bli tre högar: 1. En pytteliten hög med saker som ska slängas. 2. En liten hög med saker att behålla. 3. En jättehög med saker som är för fina för att slängas.
 4. 2 poäng
  Röjer i källarförrådet. Slängt 18 kassar med skräp, snart kommer finliret, sortera bland gamla saker, ställa det jag vill ha kvar på ena sidan, sen allt det andra på motsatt sida, sen hyra kärra och få väck skiten. Detta har jag planerat i 5 år att göra, först nu har jag fått tummen ur. Känns bra detta! 😊
 5. 2 poäng
  Det brukar störa Mickelib nåt oerhört. Vi ska inte ta hänsyn till person när det gäller Trump. Men det går utmärkt när det gäller Löven. ( ...testar att starta en sommarbrasa... )
 6. 2 poäng
  Jag måste bara fråga: Stör det dig att en svetsare kan bli statsminister i Sverige? Jag ser det som något extremt positivt.
 7. 2 poäng
 8. 2 poäng
 9. 2 poäng
  Men nu tänker du baklänges. Politiker och partier har ju åsikter och program som de går till val på. Om sedan väljare tycker en sak och röstar på ett annat vis kan väl rimligen inte ligga politiker till last? Det är väl väljarna det är fel på i så fall? Eller menar du att ett parti ska skanna av vad som för tillfället är populärt och sedan ändra åsikt till detta? Inga värdegrunder, inga ideologier? Inget långsiktigt?
 10. 2 poäng
  Jag gillar åtminstone svalka.
 11. 2 poäng
  Minns inte detaljerna, men leta upp tangentbordsinställningarna på din Mac, där kan du välj att viss inmatad text ska ersättas med annan. Exempelvis kan "Hej" ersättas med "Något väldigt opassande om den hälsades mamma". Spara exempelvis "m2" som "m²". Sedan synkas allt genom icloud.
 12. 2 poäng
  Har fått svar från Apple supporten. Den funktion finns inte på iPhone ännu men man kan skapa o spara i Word (fungerar ej i pages på mobilen) och kopiera ur den o klistra in på mailet, går bra o har testat. Fungerar inte på imessage. Jag vet inte om det kommer att fungera i nya IOS 14. Vi får se..
 13. 2 poäng
  Spritar de madrassen efter varje hopp?
 14. 2 poäng
  Craig svarar på frågor om Ios Mac OS iPad os
 15. 2 poäng
  Ta med din dator och kvittot till Apple så fixar de det åt dig. Dina beskrivningar är alltför invecklade för att det ska gå att hjälpa dig via forumet. Lycka till!
 16. 2 poäng
  Övergången planeras att ske under två år. Så räkna med Intel till slutet av 2021
 17. 2 poäng
  Kolla Systeminställningar > Användare och grupper > Ditt konto > Startobjekt
 18. 2 poäng
  Nyss stoppat två spamflöden över forumet. Känner på mig att det inte är över.
 19. 2 poäng
  Jag också funderar. Vad ska jag med datorn till? Kanske en iPad vore betydligt mer optimalt? Det som däremot talar för datorn är en stor skärm och "tyngre" programvara, som Logic Pro X. Kan jag koppla en större skärm till iPad och köra Logic Pro X på den så ska jag seriöst överväga att dumpa datorn till förmån för en iPad som jag faktiskt inte ägt någon än.
 20. 2 poäng
  Apple förklarar det bra. https://support.apple.com/sv-se/HT204053
 21. 2 poäng
  Vill bara bekräfta att Alex tips ovan fungerar perfekt på min nyinköpta iMac 2019. Enkelt och bra och inga ominstallationer!
 22. 2 poäng
  @Axelman Här är ett skämt som jag hoppas passar dig bättre.
 23. 2 poäng
  En till iMac 27" Late-2013. Så nu har min flickvän och jag varsin Denna med lite vassare grafikkort och processor än den förra samt 24GB RAM. Har varit förbi jobbet och slitit ur den mekaniska disken och stoppat i en 512GB SSD i pcie porten. Synd att de inte har stöd för nya Sir Bug men det är väl snart dags att byta ut datorerna igen 😛 om det inte går att modifiera in nyare macOS.
 24. 2 poäng
 25. 1 poäng
  Vad vackert! Båda två men speciellt björkmätaren intresserar som det tog mig säkert 20s för att hitta. Vilken perfekt anpassning!
 26. 1 poäng
 27. 1 poäng
  Jag kan tänka mig många saker som är bättre än ett lavemang.
 28. 1 poäng
  Mac blir något annat än en sedvanlig dator. Nu senast avslöjades en bugg som Apple inte tänker åtgärda. Det får väl då sägas vara en feature? I säkerhetshänseende innebär det att Apple har stängt ned möjligheten att ha fler konton på samma mac. Annars kan den som anger full skivtillgång för ett terminalprogram globalt göra så att alla kan komma åt alla filer. Så visst kommer macen att finnas kvar, men det är då något annat än en dator i traditionell mening. Men den utvecklingen har hållit på i flera år.
 29. 1 poäng
  Om man tittar på hur partierna har förändrat sig, eller åtminstone har förändrat sin marknadsföring, ser man att de inte alls står fast vid saker och ting. Några exempel: VPK är inte längre kommunistiskt, M ville att vi skulle öppna våra hjärtan vad gäller flyktingar, nu är det tvärtom, C har gått från att vara miljöparti till att vilja avskaffa strandskyddet och godtar nu ny kärnkraft, och så vidare. Listan kan göras lång. I vad mån man faktiskt kan lita på förändringarna ska jag låta vara osagt. Men att de inte skulle anpassa sig är förstås snömos.
 30. 1 poäng
  Precis. Vad hemskt att få tillgång till hundratusentals appar. Jag grinar spontant.
 31. 1 poäng
  Om du bakat en gång redan så pensionera denna. USB 3 kom 2012 på alla Macar så du kan köra externa SSD-diskar. 2013-14 är lämpliga då de har bra med kraft men säljs oftast billigt. Kör själv en iMac 2013 med SSD och den går som tåget. Jag skulle inte lägga mer energi på den gamla burken.
 32. 1 poäng
  Gissningsvis var det nåt problem med anslutning för telefonmodemet eller kopplingen till simkortet. Som löstes av att du startade om. Ibland räcker det ju att slå på och av Flygplansläge eller ta ut och sätta i simkortet.
 33. 1 poäng
  Tycker du inte att den har tjänat dig väl och ska kunna få vila i frid? Tidens tand gnager och jag tror inte att ugnsbakning är speciellt föryngrande den heller.
 34. 1 poäng
  Army-Star. Märket heter Rothco. Jag köpte dem på det stället eftersom jag har US-hattnummer 8 (64 cm). Den finns kanske att hitta billigare på andra ställen, om man har ett mindre huvud.
 35. 1 poäng
  Ett ickeproblem om man använder Nyckelhanteraren som är inbyggd i iOS/macOS Den skapar säkra lösenord som man inte behöver komma ihåg.
 36. 1 poäng
  Kommer inte ihåg hur jag gjorde, men jag har exempelvis sparat, i datorn, tecknet 𝛑 som ersättning för texten pi. Det är alltså själva ersättningen som är sparad och synkad. Så när jag skriver pi i telefonen blir tecknet 𝛑 det förvara alternativet. Samma sak funkar med m³.
 37. 1 poäng
  Den som gillar regn och svalka lär få sitt lystmäte. Jag tror det här håller i sig länge.
 38. 1 poäng
  Ryggskottet har ersatts av helt vanlig lumbago... Nåja, jag sov hela natten till idag! Gött som omväxling.
 39. 1 poäng
  Att man alls intresserar sig för skolan. Även om man är vilse i pannkakan kan man ju ha en god vilja i botten. Synen på barn som lyser igenom överskuggar dock det hela rejält. Jag säger som jag brukar: BARNPERSPEKTIV! Svårt men nödvändigt. Barn är i underläge och beroendeställning. Alltid!
 40. 1 poäng
  Ja de brann upp, allihopa samtidigt dessvärre.
 41. 1 poäng
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/70bM39/hd-larares-ingripande-var-inte-krankande (Min fetstil) Barn- och elevombudet (BEO) .... Men under den rättsliga resans gång har BEO ifrågasatts, bland annat av utredare på Skolinspektionen, som BEO är del av. De har kritiserat att BEO drivit skadeståndsärenden för hårt med följd att lärare drar sig för att ingripa. Samma kritik har framförts av Liberalerna. Utbildningsminister Anna Ekström (S) har sagt att hon är orolig över att lärare känner rädsla för att agera enligt skollagen därför att de är rädda för konsekvenser. En översyn av skolmyndigheterna är aviserad, där även Skolinspektionens och BEO:s respektive roller ses över. När översynen ska vara färdig är inte känt.
 42. 1 poäng
  Precis så. Det finns en verklighet, och sedan en önskad verklighet där varje elev med eller utan bokstavsdiagnos åtföljs av en eller flera vuxna som lågaffektivt tacklar alla problem i varje sekund, utan att eleven ”kränks”. I många människors värld segrar idealet över realiteten. Folk ska behandlas som de borde behandlas, inte så som man på grund av gällande praktiska omständigheter måste behandla dem. Av det följer tidvis kaos i skolan. HD har nu lagt en grund för mer realism, hoppas jag.
 43. 1 poäng
  Nu när alla vet att det blir ny processor.... så väntar man väl på den och hoppar över de intel macar som kommer före
 44. 1 poäng
  Jag har kanske råd med omslagsplasten.
 45. 1 poäng
  Du får ta jura i stället för krita.....
 46. 1 poäng
  Du är en hjälte 🙌
 47. 1 poäng
  Friidrott i Juli
 48. 1 poäng
  Man kan som mest ha 10 enheter, varav max 5 datorer, kopplade till ett och samma Apple ID.
 49. 1 poäng
  Idag funderar jag på datorernas framtid. Jag surfar bara med datorn i stort sett, så jag låter minin köra det den kan köra, utan moddning. Imac moddar jag inte mer heller (utom Catalina). Om datorerna fortfarande funkar vettigt när Catalina slutar supportas får det bli Linux på dem i stället. Slutar minin fungera kanske det kan bli en ny ”Armini”, beroende på pris, förstås.
 50. 1 poäng
  Det är väl det som är det hela!
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...