Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2020-09-21 på alla områden

 1. 4 poäng
  Jag förstår inte att jag inte såg detta igår kväll...😀 Nu roteras här så det slår gnistor. Ni ska ha tack för hjälpen.
 2. 3 poäng
  Då ska du absolut inte ha en bläckstråleskrivare. Då går väldigt mycket bläck åt varje gång du drar igång skrivaren. Har en HP färglaser som funkar bra.
 3. 3 poäng
  Eneberg (Maja-Lisas), Björnåsa, Kinnarumma s:n, Västergötland. F d soldattorp.
 4. 2 poäng
  Hej vänner! Så har jag bytt dator då. Det vart lite många omstarter och grus på skärmen med min Macbook Pro late 2015. Jag fann en begagnad Macbook 12" (2017) i fint skick som känns som den är nästan ny. Nu kan man tycka att detta är ett nerköp, jag går från 2,4 GHz till 1,3 GHz Dual Core. Men, vilket är viktigt, min nya (ny för mig) har 512 Gb SSD mot 256 Gb i min gamla. Jag kände att det började komma en massa material från mitt jobb som jag behövde spara och då blev det för trångt med 256 Gb. Jag upplever faktiskt min nya Macbook 12" som snabbare än min Macbook Pro. Positivt är: Den är lättare och smidigare. Och jag gillar faktiskt tangenterna, trivs bra med att skriva på det - vet att andra har skällt ut tangentbordet, men den kortare slaglängden och stabilare tangenter passar mig. Negativt: Jag fick ju köpa en Belkin USB-C HUB för att använda mina tillbehör. Helt klart är Macbook 12" (likt andra nyare Macar) gjord för trådlösa tillbehör. Får väl bita i äpplet och skaffa mig en trådlös styrkula istället för den med sladd som jag har nu. Belkin- boxen tar en del plats. Dumt med Belkin-boxen, portarna är på insidan mot datorn. Den verkar vara gjord för Macar som har USB-C på högersidan, men en Macbook 12" har ju porten på vänstersidan. Så jag kan inte placera den längst med datorn för då kan jag inte använda portarna. Den kom med Catalina. Jag har varit tveksam inför Catalina då jag var osäker på om mitt gamla Wallet-program med mina koder och lösenord etc skulle fungera. Svaret är: Det fungerar faktiskt! Det enda jag förlorar är egentligen Skribentordboken för den har för få bitar. Skärmen är lite mindre men man vänjer sig, skillnaden är bara 1", 12" mot 13". Jag tycker det smidigare formatet överväger. Och jag har ju ändå en 21" skärm i hemmakontoret.
 5. 2 poäng
  Intressant! Värt att nämna är att detta gäller hårddiskar, HDD, av typen snurrande skivor med läshuvuden, SSD fungerar på annat sätt.
 6. 2 poäng
  Stellarium+ blir bara bättre och bättre. Nu en verkligen praktisk vän att ha tillgänglig i fickan för stjärnskådandet, den längtansfyllda blicken upp åt universum. Bara att trycka på respektive planet i listan för att förflyttas i både tid och rum, ditt planeten finns på himlen och när det är bäst att observera den Där finns nu också en lista på när satelliter passerar där jag befinner mig, som den berömda ISS till exempel. Appen har utvecklats på ett utmärkt sätt och värt de där 50 kronorna (om jag minns rätt) jag betalade för den.
 7. 2 poäng
  Toner torkar inte. Om man skriver ut sällan på laser betyder det att tonerkasetten (kasetterna om det är färglaser) håller/räcker i många år. Bläck torkar om man inte skriver ut regelbundet. Jag har en gammal färglaser. Senast jag bytte tonerkasetter var 2013, och det är fortfarande inget fel på utskrifterna. Laser blir alltså billigt per år om man skriver ut få sidor per år. Jag börjar dock få problem med "papperssylt" (Paper Jam). Jag tror det beror på att gummihjulen som ska ta tag i pappret från pappersfacket har torkat och därmed får sämre grepp. Det blir väl att köpa en ny skrivare (vart 15 år)... 😉
 8. 2 poäng
  Frun står i köket på en lägergård och servar en retreat i ett par dagar med mat. Jag hjälpte henne i går ett par timmar och ska hjälpa till i dag. Huvudsakligen med att plocka fram och diska å sånt. Samt sköta kaffebryggaren. När jag ställde fram kaffepåmaten i går så tackade en av gästerna för den goda maten "ni" gjort. I en tusendels sekund föreställde jag mig att jag tog äran. Men förklarade att jag hade inget med maten att göra. Det är min hemkunskapslärarduktiga fru som kör den avdelningen. Jag bara lyder. Som vanligt. ( Och äter! )
 9. 2 poäng
  25-30% mer batteri drar iOS 14 på min SE 2 jämfört med 13.7, ingen förändring efter nyare uppdateringen idag. Har tagit bort alla widgets, stängt av nästan alla notiser som visas på låskärmen, sänkt ljusstyrkan på skärmen, stängt av allting i bakgrunden, det gav ca 60 min extra.
 10. 2 poäng
  Har precis lekt lite med widgets, även med den smarta traven. Ännu inget ljudligt "SLURRP" från batteriet. Det verkar som om de ihärdiga utvecklarna hos Apple har hunnit med en del. Härligt! Då kan jag behålla dem på sidan för widgets men väntar lite med att lägga till på hemskärmen. ❣️
 11. 2 poäng
  Stora uppdateringskvällen. iOS/iPadOS/tvOS 14.0.1, WatchOS 7.0.1 samt Catalina 10.15.7 släppt
 12. 2 poäng
  Det löste sig, stängde av Icloud på telefonen så att den raderade allt och sen synkade om icloud.
 13. 2 poäng
  Fast EU skulle väl kunna enas om att unionen kan fördöma enskilda puckon med vanlig majoritet utan att det blir federation?
 14. 2 poäng
 15. 1 poäng
  Precis. Fragmenterade hårddiskar är på god väg att bli historia, inget att bry sig om nu.
 16. 1 poäng
  Var i Florida för tio år sedan första och enda gången i USA. Blev förvånad över hur många äldre människor man såg arbetande överallt. Mannen som städade toan på Tampa Airport var en bit över 70 och han som körde det interna "passagerartåget" mellan gaterna såg lika gammal ut. Läste nyligen om vanliga mellanklassamerikaner som inte klarar sig på riktiga jobb som lärare utan måste jobba extra. Fin politik. Inte.
 17. 1 poäng
  "...men i övrigt inte alltför trevlig ton i dina kommentarer. " Det var tråkigt att du upplevde det så. Jag beklagar och ber om ursäkt. Jag hoppas du vill fortsätta vara en aktiv deltagare i detta forum och att du medverkar med frågor, erfarenheter och lösningar på Apple-relaterade spörsmål. Sven
 18. 1 poäng
  Hur tänker du nu? I köpet ingår standardtoner, se beskrivningen, dubbelkolla med försäljare. ....Egenskaper: Utskriftshastighet på upp till 18 sidor per minut Papperskapacitet på 250 ark Trådlös nätverksanslutning Skriv ut direkt från din mobil eller surfplatta 256 MB minne Medföljande toner – Bk: 1 000 sidor*, CMY: 1 000 sidor vardera (*Den uppskattade patronmängden anges i enlighet med ISO/IEC 19752) Om du skriver ut normalt täta dokument får du ut cirka 1000 ark. När de är slut så behövs nya toner, men då kanske du köper ny skrivare som också innehåller toner. Priset då? ingen aning, kineserna kanske har dubbel lön mot oss då, men fabriken i Botswana kanske har låga totalkostnader. Eller så skriver Amazon ut åt dig och levererar med drönare samma dygn.
 19. 1 poäng
  Som att Copieds widget inte funkar alls som den ska. Måste ut och aktivera appen, tillbaka till widgets och försöka igen, osv. Vilket gör denna widget för tillfället värdelös. Nåt med minnet och bakgrundsprocesser tror jag, alltså ett djupare problem som utvecklarna inte fixar förrän till nästa version eller någon av de kommande.
 20. 1 poäng
  Tack för alla intressanta tips om ny skrivare. Färglaser är ju ganska kostsamt, skulle man annars kunna tänka sig en bläckstråleskrivare som kostar lite mer? Tror ni en sådan inte torkar på samma sätt som en billigare?
 21. 1 poäng
  Näe, jobbar du som röris håller du dig till din gamla kvalitetsrörtång som du vet funkar. Att den nya modellen har blommiga handtag och piper skojigt när du klämmer åt imponerar inte mycket.
 22. 1 poäng
  Det är ju som det är med det där och har varit länge. Jag har haft Ublock origin i åratal på macen, full-laddad med filterlistor (Chrome). Adguard för Safari med likartat. På Iphone har jag Adguard Pro med dito listor. Funkar utmärkt i IOS 14. Ladda ned, ladda listor, glöm.
 23. 1 poäng
  Kan påverka förstås men min medvetna motivation är helt enkelt att Gboard gissar ord bättre, i synnerhet om man i Gboard stänger av "Inmatning på flera språk". Fler tecken dessutom under punkten i Gboard, som jag tycker är snabbt och bekvämt.
 24. 1 poäng
  Är det för att M$ har köpt appen?
 25. 1 poäng
  Jag har uppdaterat Mac mini, Iphone SE och Apple TV 4, allt gick finemang.
 26. 1 poäng
  Ett rätt i alla fall, det var på andra sidan någon järnväg.
 27. 1 poäng
  Det "svettiga" är att de kablar som sitter till skärmen: *tempsensor *Backlight-kabel *Skärmkabel Är så korta att det finns risk att slita sönder eller skada kontakter på logic-kort/nätaggregat. Guide: https://www.ifixit.com/Guide/iMac+Intel+21.5-Inch+EMC+2428+Hard+Drive+Replacement/5954
 28. 1 poäng
  Du väljer den externa hårddisken som startskiva i Systeminställningar. Det räcker, sedan kan du stänga av och starta om som vanligt.
 29. 1 poäng
  Här kan du läsa mer om att skapa (och radera) nya skrivbord: https://support.apple.com/sv-se/guide/mac-help/mh14112/mac
 30. 1 poäng
  Jag är varken det ena eller det andra.
 31. 1 poäng
  Bortsett från torxhylsorna låter det riktigt gott.
 32. 1 poäng
  Om du tryckt på "batteriknappen" och det blinkar - dött/skadat batteri som inte tar laddning. Gissar att du har en gammal MacBook Pro - 2012 eller tidigare. Byt batteri och datorn kommer starta igen.
 33. 1 poäng
  Så du gillar den så mycket. Kanske en framtida investering eftersom batterier fortfarande är så dåliga och det är en bra idé att ha koll på.
 34. 1 poäng
  I mitten av oktober ska Microsoft släppa en helt ny version av Outlook för Mac som har varit under utveckling sedan förra året men med Big Sur-anpassad design.Läs hela artikeln här
 35. 1 poäng
  så här såg det ut i Pages för Mac
 36. 1 poäng
  Det skall nog inte vara några problem att installera det är nog mest för att iPad och mac skall arbeta tillsammans det lär komma en ny version när Big Sur släpps också
 37. 1 poäng
  Coconut battery plus-licens. Nu kan jag kolla Iphone via wi-fi plus få en massa mer info om mac och Iphone.
 38. 1 poäng
  Ska prova det! Tack
 39. 1 poäng
  Inställningar > Hjälpmedel > Siri > Visa appar bakom Siri Om det är vad du är ute efter.
 40. 1 poäng
  Där hann du före mig med några sekunder Sefr! Jag hade precis letat upp samma länk som du! Kan tillägga då istället: Ursprungligen testades material av SP, Statens Provningsinstitut och listan över godkänt material publicerades alltid som som SFS (Svensk författningssamling) nr. 1 varje år. SP har bytt namn flera gånger, och heter alltså numera RI.SE. Det har funnits, och kanske finns, bläckstråleskrivare som var godkända för arkivbeständig skrift, men jag har aldrig riktigt trott på det.
 41. 1 poäng
  Ja kanske en inställning varit på sin plats så att fler behov kan tillfredsställas.
 42. 1 poäng
  Man kan arrangera hemskärmen som man vill men det optimala torde vara att endast fylla en sida med det man använder mest, direkt tillgängligt, inklusive widgets om man använder någon av dem ofta. Och gömma alla andra sidor så att endast en hemskärm återstår och appbiblioteket. Sidan med widgets är för tillfället avaktiverat. Får se sedan när 14.2 släppts om buggarna täppts igen...
 43. 1 poäng
  Vi hade flera buskar Ölandstok vid mitt barndomshem. Jag gillar den helt enkelt.
 44. 1 poäng
  Då lägger vi in iOS 14.2 och skiter i att anmäla buggarna så gringubbarna här har något att klaga över 🤣
 45. 1 poäng
 46. 1 poäng
  Töm och börja om med hennes Apple ID
 47. 1 poäng
  Höstfärger. Ölandstoken åkte med mest för att den är så fin.
 48. 1 poäng
  Drar inget mer ström på min iPhone Xs Max. Fast du kanske har en äldre klenare modell med dåligt batteri.
 49. 1 poäng
  Man får full storlek på bilden när man drar ut den på skrivbordet också. Men då följer alla exif-data med och det är kanske inget man vill om man postar den på sociala medier. Då är det bättre att exportera den och välja bort exif-data.
 50. 1 poäng
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...