Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2019-09-17 på alla områden

 1. 3 poäng
  Idag ska jag åka till Ikea med min son. Jag ska köpa en ny säng och han hjälper mig att bära. Trevligt med en gemensam utflykt också.
 2. 2 poäng
  Du är ju som jag, närmare 40 än 30.
 3. 2 poäng
  Jag är fortfarande ung. Nästa år firar jag 40-årsjubileum som tjugofemåring.
 4. 2 poäng
  Ögat upplever stor skillnad mellan 24/25/30 och 50/60 fps. Det beror på vad du vill efterlikna, dom lägre uppdaterinsfrekvenserna ger den rörelseoskärpa som "på film". 50/60 Hz ger en märkbart skarpare bild pga kortare exponeringstid. högre framme rate ger mer videospels-skärpa och lägre frekvens ger det man är van vid från Hollywood. Detta är ett komplicerat ämne, frågan blir vad du vill åstadkomma med dina filmer.
 5. 1 poäng
  Skämt åsido. Det är filmsnuttar på mitt barnbarn som ska bli till en hel film tillslut
 6. 1 poäng
  Beundrat det jag målade igår. Nu ser resten av gaveln ut som skit. Men när den är klar....!
 7. 1 poäng
  Årets roligaste kommentar lol 😂🤣😂😂
 8. 1 poäng
  Va fasen är det du spelar in? Amatör porr? 😂😂😂
 9. 1 poäng
  Vanlig DVD stödjer inte 60fps på ett bra sätt. Speciellt inte i Europa med PAL-systemet baserat på 50Hz. Bluray eller AVCHD (kvalitet ungefär som bluray, vanligt format för videokameror för typ 10 år sedan) stödjer överlag 25, 30, 50 eller 60fps i diverse olika upplösningar. Ska man bränna ut på DVD-skivor bör man bränna ut en skiva i AVCHD-format som går att spela i de flesta blurayspelare (men inte i många DVD-spelare). Då slipper man köpa en bluraybrännare men kan ändå göra skivor i 720p eller 1080p. AVCHD 1.0 stödjer 60fps i 1280x720, AVCHD 2.0 stödjer 60fps i 1920x1080 men inte riktigt alla blurayspelare klarar av AVCHD 2.0. Vissa Blurayspelare klarar även att man bränner en DVD med Bluray-format (BD5 eller BD9), men det kan man inte lita på. Jag vet inte om AVCHD är så bra för framtidsarkivering. Det är ju ett standardiserat format åtminstone, som går att läsa så länge det finns DVD-läsare att tillgå. Mina erfarenheter säger att DVD-skivor håller längre än USB-minnen, men det kan ju bero på att de USB-minnen jag har från typ 2004 var av rejält sopig kvalitet och på typ 8-16MByte. AVCHD använder jag själv mest i Windows, men det finns nog Mac-program som kan fixa det också, Apples Motion exempelvis.
 10. 1 poäng
  Det låter mera som ett korrupt system, snarare än trasig hårdvara. Jag skulle testa med en ny extern disk och installera ett nytt system på den (från recovery mode).
 11. 0 poäng
  Jag hade samma problem som dig, det var för ca 2-3 år sedan och det var Mint. Hade också problem med starthanteraren, vet inte om det var så att man var tvungen att ladda ned ytterligare filer från repository för att få det att fungera. Hade också problem med drivrutinerna till mitt NVIDIA grafikkort, vet inte om det var unsigned drivers som funkade. Vet i alla fall att jag höll på i flera dagar innan det fungerade alltsammans. Men så gick det någon vecka så höll systemet på och hängde sig stup i kvarten, och det gick inte att stänga av datorn.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...