Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2019-06-18 på alla områden

 1. 6 poäng
  Glad Midsommar! ☔️
 2. 5 poäng
  https://www.gp.se/kultur/kultur/tyler-the-creator-nobbar-sverige-för-alltid-1.16130562 En rappare mindre i vårt land. Gött.
 3. 5 poäng
  Glad Midsommar önskas från Småland
 4. 5 poäng
  Glad midsommar! 🇸🇪 (T/S Constantia. Slätskonertriggad östersjöfraktare. Mälarhöjden i bakgrunden. https://constantia.se/ )
 5. 5 poäng
 6. 4 poäng
 7. 4 poäng
  Ska ni dansa runt byggställningen?
 8. 4 poäng
  Glömde bifoga en midsommarbild. Här har jag hela helgen på mig.
 9. 4 poäng
 10. 3 poäng
 11. 3 poäng
  Rätt skönt att jag har fått ordning på blodsockret nu. Jag lade av med insulinet för två veckor sedan och börjar trappa ner metforminet nu. Kostomläggningen har varit genomgripande, men funkar
 12. 3 poäng
  Följ månlandningen i realtid. 50 år sedan idag det tog sin början.
 13. 3 poäng
  Kolla om den är berörd för gratis batteribyte redan nu: https://support.apple.com/sv-se/15-inch-macbook-pro-battery-recall Har själv en 15" retina mid-2015 som jobbdator och finner inga som helst anledningar att byta upp mig till en ny 2019 års modell. Prestandan i min 2015 räcker och blir över ytterligare några år.
 14. 3 poäng
  Jaha - går in på 4'e semesterveckan...... Tiden går så himla snabbt i semestertid.
 15. 3 poäng
  Tack för all hjälp nu är hårddisken klonad och insatt, det är som en helt ny dator Jag använde SuperDuper för kloningen
 16. 3 poäng
  Det är väl det som är problemet, inte något annat.
 17. 3 poäng
  Lugn. Det ska inte bli en vana.
 18. 3 poäng
  Köpt ett bisamhälle till. Har 11 st smmanlagt nu.
 19. 3 poäng
 20. 3 poäng
  Jag har kunnat sluta med insulininjektioner. Det känns bra, även om det inte direkt gör ont att ta insulin.
 21. 3 poäng
  Coolt. Du har köpt en flaska med vatten.
 22. 3 poäng
  Första gången man kör TimeMachine så kopierar den allt, precis allt som finns på hårddisken - om man inte aktivt har valt att undanta någon mapp. Efter detta så gör TimeMachine en kopiering av det som *förändrats* sedan sist. Den gör alltså inte en ny kopia av allt på hårddisken, utan den gör bara en kopia av det som förändrats sedan sist. Allt det som redan har kopierats tidigare finns kvar. TimeMachine har versionshantering. Det innebär att om jag skriver på ett dokument, säg att jag skriver på dokumentet under hela dagen, jag jobbar med det i 8 timmar. Då kommer TimeMachine spara 8 versioner av detta dokument, för den gör typ en kopia i timmen när något har ändrats. Vi är med så långt? Som vi förstår av detta så kommer TimeMachine fylla upp hårddisken rätt så snabbt i all oändlighet och det är inte hållbart i längden, så vad TimeMachine nu gör det är att den vid behov tar bort den äldsta *versionen* av ett dokument. Den tar alltså inte bort dokumentet, inga dokument försvinner. Det är bara den äldsta *versionen* av dokumentet som tas bort. Efter ett dygn så försvinner de äldre versionerna av dokumentet, så det är den senaste versionen av dokumentet som är kvar för dagen. Efter en vecka och jag jobbar med detta dokument varje dag så har jag 7 versioner av samma dokument. Jag har alltså inte 56 versioner (om jag jobbar med dokumentet varje dag i 8 timmar) utan det blir 7 för den senaste veckan. Efter en månad så har jag 30 versioner av detta dokument, inte 240. Jag skulle ha 240 versioner av dokumentet om den sparade varenda version som jag gjorde varje dag om jag jobbar med det 8 timmar varje dag, det blir 240 versioner på en 30 dagars månad. Men det blir alltså efter en månad 30 versioner av samma dokument istället för 240. Fortfarande är dokumentet kvar. Det är fortfarande ett dokument, men det finns olika versioner av det. Dokumentet försvinner inte. Om jag slutar att jobba med dokumentet, så finns dokumentet kvar. Det skapas inte några nya versioner eftersom jag inte jobbar med det längre, men dokumentet finns kvar. Dokumentet försvinner inte.
 23. 3 poäng
  Sitter och tar mig en välförtjänt öl.
 24. 3 poäng
  Bättre för DIG? Kanske. Bättre för alla? Definitivt inte! Jag tycker exempelvis att sociala medier har stärkt demokratin kraftfullt. Det är lärorikt att lära känna folk från andra håll i världen. Med mera.
 25. 3 poäng
  Sitter i "Stôga" på 4:e semesterdagen och tittar på ett Tornfalkspar som boat i en stor gran på tomten. Full fart på matleveranserna. Kom hit på Midsommarafton och ska vara här i drygt tre veckor totalt. I år är jag här själv med ungarna i två veckor (helt fantastiskt!) då hustrun jobbar den här och nästa vecka. Tanken var att vi sedan skulle ha en vecka tillsammans här och efter det dra till västkusten en vecka hela familjen, men tyvärr gick svärfar bort i lördags och begravningen kommer att vara den veckan vi skulle åkt iväg. Dock ej helt klart med datum. Så här långt har det det varit en väldigt bra semester. Monterat nyinförskaffad (beg.) studsmatta/trampolin ø450cm till ungarna, badat och myst. Vi hade funderat, en längre tid, på att införskaffa luft/luft-värmepump hit för att slippa ha elradiatorerna tuffande hela den kalla årstiden och när min bror visade sig fundera på det samma till sitt hus (15-20m härifrån) så beslutade vi oss för att ta ut en kille för att kolla på det. Han kom i måndags och igår var de här och monterade båda pumparna. Vi beställde pumpar med WiFi-styrning för att kunna styra dem hemifrån också. tyvärr kommer inte WiFi-modulerna förrän i September så den biten har vi inte kunnat testa ännu. Konstaterar också att fingret läkt bra. Det är fortfarande väldigt svullet och gör hiskeligt ont men det går föhoppningsvis över.
 26. 3 poäng
  Var varmt och soligt i förmiddags när jag var ute och jobbade. När jag var klar vid 13-tiden, trött och genomsvettig, så drog molnen in och det blev svalare. Det kom också några få regndroppar. Nu är det behagliga 22 grader ute och svalkande vindar. Öppnat korsdrag så kanske man kan få ner tempen några grader inne också. Tog en bild i eftermiddags, där solen lyser genom ett hål i molntäcket. Såg (mycket) bättre ut på riktigt än det blev på bild.
 27. 3 poäng
  Nu är snart snön borta...
 28. 3 poäng
  God morgon. Andra semesterveckan (av två) börjar idag. Solsken, lätta moln och 19 grader. Ute alltså.
 29. 3 poäng
  Morrn morrn!! Även jag ställer mig i skaran av semesterfirare (inte från forumet dock)...... Så gott!
 30. 3 poäng
  Morning, idag börjar min semester, 12 (förhoppningsvis) härliga dagar väntar.
 31. 3 poäng
 32. 3 poäng
  Svårt att se vad det är. Parkering förbjuden- skylt?
 33. 3 poäng
  Fakta säger att de ville veta något (oklart vad för oss) och tackade för din hjälp. Det kan man så klart tolka som man vill, beroende på sinnesstämning och tidigare erfarenheter.
 34. 3 poäng
  Det är sällan jag blivit så upprörd som jag var i Vansbro för några timmar sedan. Jag hade bokat rum på ett ställe som hette "Lägenhetshotellet". OK, shady name, jag vet, men det var genom Booking.com så jag trodde väl ändå att det fanns viss credibilitet. För en vecka sedan drogs pengarna från mitt konto, i söndags ringde det en från hotellet och sade att de hade överbokat (jag bokade i december), samt hänvisade mig till ett ställe i Vansbro som hette "Flottaren". När jag kom dit (till Flottaren alltså) för ett par timmar sedan blev jag hänvisad till en jävla omklädningsskrubb med plåtskåp och en extrasäng. Jag var så förbannad när jag ringde Kungshaga Hotell i Orsa och bokade nytt rum att jag knappt kommer ihåg vad jag sade, men rum fick jag på kort varsel. Mycket tacksam över det! Jag levererade också en kvalificerad utskällning till Lägenhetshotellet i Vansbro - de lovade att jag skulle få pengarna tillbaka. Fattas bara annat. Jag kommer också att skriva en rätt syrlig recension på Booking... https://www.kungshaga.se/sv
 35. 2 poäng
 36. 2 poäng
 37. 2 poäng
  För det mesta är alla dessa rensningar av systemet totalt onödiga och en enkel omstart det enda som behövs när den känns trög. En Mac är inte som en Winblows PC, behöver inte allt detta skruvande.
 38. 2 poäng
  Använder ni Klarna vid betalningar på nätet så gå in och ändra på ert konto.. Gjorde jag nyss https://www.expressen.se/dinapengar/sa-latt-kapas-din-identitet-pa-klarna/
 39. 2 poäng
  Du saknar inte åsikter om ordet sakna i alla fall!
 40. 2 poäng
  Schassen i matsalen och ser arg ut: Vad är det här för käk? Tomatsoppa, tomatsallad och fyllda tomater! Kockis: Inköpsofficeren fick ett bra pris på tomater. Schassen: Det är bara det att jag AVSKYR tomater! Kockis: Då kommer du inte att gilla glassen heller.
 41. 2 poäng
  Tillägg: dina mottagare kan inte SMSa till en e-mail. Om de inte har iMessage utan de har bara SMS så kan de bara skicka till ett telefonnr. Och då blir det att de skickar till ditt gamla nr om du inte ger dem ditt nya. Så för att det ska fungera med din e-mail så måste de också ha iMessage. Vill man bara köra chat via e-mail så finns det många olika klienter som klarar det, men grejen är att mottagarna måste ha samma tjänst för annars går det inte.
 42. 2 poäng
  Se till och införskaffa den där backup- disken innan det börja strula på nytt.
 43. 2 poäng
 44. 2 poäng
  Han i den svart-gula jackan?
 45. 2 poäng
  Jag är starkare än någonsin. Att ha mer muskler på överkroppen gör det faktiskt lättare att gå snabbt uppför backar. Vad det nu beror på. Nu gäller det bara att kroppen håller. Jag får inse att det är lättare att skada sig. Och anpassa mig därefter.
 46. 2 poäng
  Jag tog ett stur-piller när jag var ung. Jag är bittert besviken på att effekten verkar avta ju äldre jag blir
 47. 2 poäng
  Jag drar slutsatsen att han inte har det. För om jag inte missminner mig skrev han att han fick en uppdatering och eftersom man inte kan välja version av uppdatering utan man får den senaste har han den äldre. Men jag kan ha fel 😊
 48. 2 poäng
 49. 2 poäng
  Personligen avskyr jag traditionellt midsommarfirande men har man barn så har man och då får man offra sig 😉 Blir en cykelfärd upp till Lilltorpet för traditionellt firande. Finns aktiviteter för barn också. https://lilltorpet.se/midsommar
 50. 2 poäng
  Algoritm är ungefär ett fint ord som betyder recept. I det här fallet skulle man exempelvis lätt (det räcker att Apple (internt) taggar sidorna på lämpligt sätt) kunna se att sidorna som behandlar iOS 12.1 får väldigt många Nej-klick.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...