Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista

 1. Alix

  Alix

  Medlem


  • Poäng

   1 425

  • Antal inlägg

   72 304


 2. Axelman

  Axelman

  Moderator


  • Poäng

   1 188

  • Antal inlägg

   61 146


 3. mikaellq

  mikaellq

  Medlem


  • Poäng

   618

  • Antal inlägg

   29 767


 4. ronny

  ronny

  Medlem


  • Poäng

   582

  • Antal inlägg

   71 270Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2019-12-05 i Foruminlägg

 1. 6 poäng
  Firar att vi varit gifta i 58 år, gå på restaurang skippar vi..
 2. 6 poäng
  Några minuter in på detta dygn fick jag äntligen min lilla "hörna" på plats. Har aldrig haft någon fast plats för mina dataprylar utan har alltid suttit vid köksbordet - vilket inte är helt optimalt (även om det är ett stort bord) framförallt inte när jag håller på med mina foton.Det blev ett bygge av en överbliven köksstomme och ett klaffbord från IKEA vilket ger plats för förvaring av MBP'n hårddiskar etc. Dessutom utrymme över för förvaring. Nu har externa diskar mm plats under toppskivan och är kopplade till en 10-portars USB-hub med med extern matning och avstängningsknappar för varje port.Ska bli intressant att se hur den fungerar i längden men det verkar lovande. MBP'n har plats på hyllan under diskarna eftersom jag måste fälla ner bordskivan för utrymmets skull. Nu ska jag iväg för att köpa gångjärn till toppskivan så att jag kommer åt utrymmet under uppifrån. Ska även sätta någon form av skydd på den öppna vänstersidan.
 3. 6 poäng
  Jag vet inte det. Ibland känner man sig misslyckad och dum, och då är det bara att ta del av vad ledaren för världens starkaste nation håller på med, så känns det genast bättre.
 4. 5 poäng
 5. 5 poäng
  Ett barnbarn fyller 2 år!
 6. 5 poäng
  Med hänsyn till evt coronasmittade på forumet döljs postningen och diskussionen som följde efter postningen om "coronaskyddande" trix. Detta är också anmält till MW som får granska och bestämma huruvida påföljd ska hanteras. Axelman moderator
 7. 5 poäng
  Slog till på denna idag, kunde inte hålla mig 😁
 8. 5 poäng
  Svart SE 2, 128 GB beställd till frun via Tele 2 som skickade ett erbjudande i dag.
 9. 5 poäng
  Hur många röstade på Trump sa du? Du vet väl om att han fick färre röster än Hillary men pga deras snedvridna system som inte är 100% demokratiskt blev president ändå. Med tanke på din personliga och hälsosituation ska du vara glad att du bor i Sverige.
 10. 5 poäng
  Du får starta en egen tråd om Xi Jinping. Finns nog ingen här som avgudar honom
 11. 5 poäng
  Ute och "vädrat" cabben, går som en Rolex Beställt tid för ett oljebyte och även för besiktning. Brukar aldrig vara något att anmärka på. Sommartiden som klockan visar låter jag vara... En annan fin vår...
 12. 5 poäng
  Får inte detta att gå ihop... .... Allvarligt så är jag väldigt förvånad över din oreserverade enmanshejarklack för Trump. Helt okritiskt ( i alla fall som det verkar ) klassifierar du Trumpkritik som vänsternonsens. Det får din trovärdighet att stenhårt dyka mot botten. I min värld ska man dömas för riksrätt eller andra brott om man brutit mot de lagarna oavsett höger eller vänster. Att ha en politisk ledare som kan säga vad som helst när som helst är i min värld en katastrof. På det sätt han agerar är han en clown, en narcisistisk person som är väldigt lik en sexåring i en vuxen mans kropp. Att den personen är den mäktigaste mannen i världen skrämmer mig oerhört. När Kina och andra länder äntligen inser klimatets utsatthet, drar sig Trump ur och babblar om kol och olja. Risken finns att han konserverar USA så resten av världen springer förbi i utvecklingen av miljösmarta produkter och system. Det finns mängder med citat som tyder på att karln ljuger. Men eftersom han uttrycker sig så konstigt är det svårt att beslå honom med faktisk lögn då han vrider och vänder på sig hela tiden så ingen vet vad han egentligen menar eller säger. Vilket i sig är sexåringsnivå och inte hur en världsledare ska uppföra sig. Men tyck du att det är vänster. Det är ditt problem.
 13. 5 poäng
  Idag har jag tagit en promenad i solen! Det var plusgrader. Fint uppe vid sjön där jag tog en fika. Min äldsta dotter kom förbi i förmiddags med en bakelse. Jag väntar hit sonen i eftermiddag. Kanske, i alla fall. Yngsta dottern är hemma och är sjuk, men hon ringde när jag var uppe vid sjön. Goa ungar!
 14. 5 poäng
  Jag har oerhört svårt att se vad gott Trump har gjort. Han har retat upp stora delar av världen, motarbetat miljön och hoppat av Parisavtalet. Han har misstänkliggjort bra journalistik genom sitt Fake news och också sått misstro inte genom sansad debatt utan genom påhopp. Han är sexistisk så man häpnar och representerar allt som är mot en normal sansad människa. Men till och med Hitler var snäll mot sin hund. Så om detta är vad högern står för så bevara oss milde Gud för den!
 15. 4 poäng
  Tydligen fanns det ingen bot på problemet.
 16. 4 poäng
  Idag ska jag (nästan) inte göra någonting. Det gjorde jag igår också, men blev inte klar.
 17. 4 poäng
  Får jag inte vatten snart blir jag liggande här i alla mina dromedagar!
 18. 4 poäng
  Den där kommentaren visar bara hur inskränkt (ev. Apple-fanatisk/världsfrånvänd/eller bara allmänt dum/obildad)du är tyvärr. Det finns situationer där den programvara som krävs inte finns för Mac och inget alternativ finns att erbjuda.
 19. 4 poäng
  Tror att fjärilen jag såg idag var ett "tecken" på att jag skulle ha tur. När jag var klar hos frissan gick jag tvärs över gatan och till den tandläkarmottagning vi har. Anledningen till besöket var att det redan för ett halvår sedan, en lagning mellan framtänderna gick i sönder när jag satte tänderna i en nektarin som hade större kärna än vad jag förväntat mig, så det krasade till och jag kände att något lossnade från tänderna. Tungan bekräftade att det hänt något 🙂 Naturligtvis hörde jag av mig till tandläkarn redan då, men fick beskedet om att de var nya restriktioner för 70-plussare, så jag fick inte komma. De skulle meddela när jag kunde komma, och det har varit knäpp tyst därifrån sen dess. Igår kväll när jag borstade tändena, och använde mellanrumsborsten, kände jag att det lossnade en lite bit till, nån millimeter drygt i diameter.. faan... Så jag knallade in och sa att jag börjar bli "orolig" vill ju inte mista en framtand 😃 Så allvarligt kanske det inte är, men tungan är ju där och känner av ideligen, vare sig jag vill eller inte. Klockan var c.a 13..och sköterskan i receptionen sa..kan du komma kl 15 idag. Hoppsan, visst kunde jag det, så hem en stund och sen dit, tandläkarn fixa det på 20 minuter, det är ju plast och UV-ljus nu för tiden, . Tandläkarn sa att ju äldre man blir så ökar risken för att gamla lagningar lossnar, så det hade nog hänt även om jag inte bitit i en nektarinkärna. 480 spänn var det värt att slippa ha tungan rännandes på insidan framtänderna 😃
 20. 4 poäng
  Positiva nyheter! Dottern är negativ! ( Postade i fel ämne i glädjeyran.... )
 21. 4 poäng
  Från dagens promenad. Milt ute och sol av och till. Gcam i min Pocophone tar bra bilder. Jag är nöjd.
 22. 4 poäng
 23. 4 poäng
 24. 4 poäng
  Eneberg (Maja-Lisas), Björnåsa, Kinnarumma s:n, Västergötland. F d soldattorp.
 25. 4 poäng
  Förstår att det känns konstigt men det finns värre saker än få betalt för att gå omkring och vara perverterad hemma.
 26. 4 poäng
  Alix byter nick till Really Big Surkart...
 27. 4 poäng
  Ska röntga min mystiska stortå idag. Första steget mot att få klarhet i om aliens har byggt en bas där.
 28. 4 poäng
  Denna tråd är vid vägs ände.
 29. 4 poäng
  Tack. Skrivbordet har dock fått ge plats åt iMacs åt mig och sambon och löste kabeldragningen genom att sätta hålsågen genom skrivbordet.
 30. 4 poäng
  Handlade på "Stora Coop" idag. En liten bit innanför ingången stod ett bord där de sålda bland annat röda blockljus och röda servetter. Då tänkte jag: "Åh nej, inte ska de väl börja med julsaker redan?" Sedan såg jag en skylt en liten bit bort: "Allt för kräftskivan". (Till mitt försvar vill jag säga att jag aldrig går på kräftskiva. )
 31. 4 poäng
  @Axelman Här är ett skämt som jag hoppas passar dig bättre.
 32. 4 poäng
  Så där, ja. Nu har sisten sprungit studenten! Job done med alla tre. Farsan Baloo kan chilla.
 33. 4 poäng
  Det är bra att du sätter punkt. Jag finner inget nöje i att locka dig ut i förnedring. Men du måste väl inse att det är provocerande när du idiotförklarar alla som undrar hur du tänker när du själv så uppenbart inte har koll på vad du sysslar med. Jag har inget emot att du leker med diverse funktioner, men ge fasiken i att dryga dig mot andra som frågar dig varför och vad poängen är. Svara i stället att du inte riktigt fattar hur det funkar eller ännu bättre: Fråga! Det är ju själva grundidén med internetforum. inte att undervisa andra med dryg ton i ämnen man inte vet så mycket om. Jantelagen har du tydligen också missat själva poängen med (Och nej, du behöver inte länka till nån artikel som berättar vad jantelagen är. Det är du som inte riktigt har fattat vad den står för). Tillbaka till sakfrågan (som du så gärna glider bort i från): Om du nu tycker att funktionen med krypterade dnsuppslag (som inte är samma sak som dnssec, är vi överens om det nu?) är så viktig, varför ger du inte ett exempel på ett scenario där du har nytta av den, om du nu inte tillhör någon av de tre grupper jag räknade upp i min första inlägg i tråden. Varför gör du inte bara det utan att dryga dig med länkar till noobkurser? När skyddar funktionen dig förutom från en eventuell man-in-the-middle på ditt lokala nätverk, myndigheter som vill fängsla dig eller angrepp från antipiratbyrån? Kom igen nu och försök svara seriöst för en gångs skull.
 34. 4 poäng
  Samtliga mina katter är sk "omplaceringskatter" där den förra ägaren av någon (oförklarlig) anledning inte kunnat haft katten kvar. Utom min äldsta katt som kom till mig veckan efter Skördefesten 2005 och var både hungrig och törstig. Troligen någon som bara dumpat katten på Öland när skola och jobb väntade i hemkommunen. Han fick i vart fall ett nytt hem hos mig. Till hösten har han varit 15 år som "min" huskatt. Tänk vad åren går och han är lika frisk som sin husse. STÖRRE BILD
 35. 4 poäng
  Golf är den perfekta sporten för honom. Där är det normalt med handikapp.....
 36. 4 poäng
  Idag mår jag bra. Det blev klart att sista ungen får sitt studentutspring, om än i kontrollerad form. Jag blir en av två anhöriga som får delta. Så idag betalade jag en studentskylt och ser fram emot att stå där, mallig som fan. Då har alla tre blivit vuxna och till hösten skulle jag tro att de drar iväg till var sitt universitet någonstans. Kan bli samma, kan bli olika. Job done! 💪🏻
 37. 4 poäng
 38. 4 poäng
 39. 4 poäng
 40. 4 poäng
  Jag tillbringade dagen igår med att fotografera i ett område i Blekinge. Dagen idag verkar få tillbringas i stillhet. Jä... vad det värker i kroppen efter att ha klängt runt på klippkusten i timmar...
 41. 4 poäng
  @Semmelman m fl.
 42. 4 poäng
  Kanske detta vore något att kränga nu..
 43. 4 poäng
  Sitter med barnbarn och tittar på Pippi Långstrump. 🥰
 44. 4 poäng
  Jag anmälde Svenska Postkodlotteriet till Konsumentverket för lite sedan. Inte enbart för att jag blivit en gnällig pensionär, utan för att jag inte spelar. Alls. Det går inte att locka mig till spel. Alls. Jag köper inte "ens" trisslotter i affären. Så, jag registrerade mig på spelpaus för ett drygt år sedan, löpande, vilket skall förbjuda spelföretag att skicka direktreklam till mig. Lysande idé. Om inte annat sparar det på miljön. Det enda företag som bryter mot detta förbud mot adresserad direktreklam är Svenska Postkodlotteriet. Skurkar och banditer. Att jag inte har ett "problemspelande" är inget de (eller något annat spelföretag) vet om, eller skall bry sig om. Så, det blev en anmälan på Konsumentverket. Får de en näsbränna är det bra. Förmodligen händer ingenting, så jag kommer att fortsätta anmäla varje gång jag får adresserad direktreklam från dem. Jag röker inte heller. Det verkar oerhört dumt att elda upp pengar på det sättet.
 45. 4 poäng
  Idag fick jag slutligt och positivt beslut om skuldsanering.
 46. 4 poäng
  De tär väl en himla tur att det fungerar på det sättet. Sätter man sig ner så tynar man bort.
 47. 4 poäng
  Ibland måste man ju uppdatera även hårdvaran. iPaden ville frugan ha iställer för en ny iMac. Den gamla 27" hänger med än så länge, men en vacker dag ger väl sig hårddisken (mekanisk) och hon vill inte satsa på att behålla den. Max High Sierra på den modellen. Hon gör inte så mycket på den, jag kan väl hålla med. Det hon gör kan hon göra på en iPad 10,2" Det är intjänade Honeymoney som gjort investeringen möjlig.
 48. 4 poäng
  Blev en ny röd iPhone 11 till frugan... nu blev jag sugen på en med.. bad dem lägga undan en till mig så kommer jag in nästa vecka. Blir inte en röd förstås.. Eftersom det var tomt i Mac-butiken killen på flytta över allt, flöt bra, under tiden tittade vi på trådlös laddare och ett skydd, lika bra att slå till när man ändå är där.
 49. 4 poäng
 50. 4 poäng
  Man inser hur gammal man är när det inte är luggen utan ögonbrynen som hänger för ögonen
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×
×
 • Skapa nytt...