Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2020-09-22 i Foruminlägg

 1. 4 poäng
 2. 4 poäng
 3. 4 poäng
  Idag umgås jag med yngsta dottern som är hemma över helgen från Örebro.
 4. 3 poäng
  Siri har lärt sig att du börjar närma dig ful gubbe-åldern och anpassar inställningarna.
 5. 3 poäng
  Nu har jag sagt upp mig som moderator från detta vuxendagis. Dels är det en gnällnivå som hos femåringar, men den totala avsaknaden av hjälp och stöttning från MW är noll och intet. Jag vill inte längre. Jag har försökt med det lilla jag kan och får ofta fan för att man försöker. Man får också fan för att man inte försöker som om jag bor på forumet dygnet runt!
 6. 3 poäng
  Av alla konstiga stavningar är macOS bottennappet. Det ser helt koko ut. iMac har en viss charm ändå.
 7. 3 poäng
  Det marknadsförs som macOS men teknikerna bryr sig inte.
 8. 3 poäng
  Haft min iPhone 11 i 10 månader, så det finns ingen anledning att byta, dessutom kommer det nog inte 5G till landsbygden
 9. 3 poäng
  Du kan ju vara säker på att den hade varit ännu dyrare med laddare och hörlurar. Så vad är problemet? En dyrare fån med prylar eller en billigare fån utan prylar...... Enda anledningen att klaga är att man tror att man får laddare och lurar gratis med iPhonen. Har aldrig hänt och kommer aldrig att hända.
 10. 3 poäng
  Så här gör jag på min padda. Borde ju vara samma hos dig... (iPadOS14...)
 11. 3 poäng
  Det tog några minuter. https://www.systembolaget.se/dryck/sprit/ardmore-8257701 https://www.systembolaget.se/dryck/sprit/aberfeldy-43601
 12. 3 poäng
  Tvättat bilen, köpt en eklist, kollat på vinterdäck och förbereder montering av snöräcken på taket. Vill ju inte ha nya altanen mosad.
 13. 3 poäng
  Nog går åren fort, varit med i detta forumet sen Maj 2003... Förmodligen även den äldste här på forumet..
 14. 3 poäng
  jag tänkte på alternativ 4 taget från Allo Allo där von smallhausen går med domedags plakat på ryggen grattis
 15. 3 poäng
  Menar du Jüsk? Eller kanske Jisk?
 16. 3 poäng
  Det beror säkert bara för att du suttit och dreglat framför din nya Mac alltför länge.
 17. 3 poäng
  Jag hittade dem på Netto ett tag. Då fanns det chokladaskar med bara körsbärspraliner. The infinite bliss!
 18. 3 poäng
  Frun löser korsord i avstavningens tecken: -Vem är BUB BELVIN?
 19. 3 poäng
  Han sa inte ”I need your cloth your boots and your motorbike”?
 20. 3 poäng
  Det gick snabbt att packa upp. Behövde varken sax eller kniv. iCloud jobbar väl på nu som bäst men Nyckelringen fungerade direkt.
 21. 3 poäng
 22. 3 poäng
  Här kommer fler blombilder @ronny! Fotograferade idag förmiddag på en cykeltur utmed småvägar. Gulmåra Vägtistel Blåklocka Styvmorsviol Ängsvädd Klockljung Höstfibbla Kvastfibbla Stormåra Kanadensiskt gullris Åkervädd Baldersbrå Rödklöver Daggkåpa
 23. 3 poäng
  TimeMachine är ett komplicerat program. Den gör ju mer än bara flyttar en fil från ett ställe till ett annat ställe. Det som framförallt tar tid är att den strukturerar om backuperna löpande. Det är inte så att när en fil är överförd till TimeMachine så ligger den där. Riktigt så enkelt är det inte och det har med TimeMachines versionshantering att göra. Det är versionshanteringen som slöar ner systemet. Versionshanteringen innebär att den håller koll på timmar, dagar, veckor och månader. Om man sitter och jobbar med ett dokument t ex, ett dokument som man jobbar med under längre tid, säg att man t ex skriver en bok, en ny bästsäljande roman eller ens memoarer eller annat stort projekt, och man skriver nästan varje dag, flera timmar om dagen. Nu gör TimeMachine kopior löpande, men den sorterar också och tar bort tidigare versioner efter viss tid. Den behåller versioner från varje timme senaste dygnet, äldre versioner tar den bort och behåller en om dagen för hela veckan, äldre versioner än så tar den bort och behåller en för månaden. Så varje gång den gör en säkerhetskopiering så skyfflar den runt andra filer också och tar bort en del och avgör vilka versioner som ska sparas och vilka som ska tas bort. Samma dokument, men i olika versioner. Det är det som är TimeMachine och det som tar tid. Det har inte att göra med överföringen mellan datorn och hårddisken/SSD utan detta handlar om att TimeMachine behöver tänka och fundera, radera och baka ihop.
 24. 3 poäng
  Jupp och bristfällig blodtillförsel sägs vara orsaken till TGA. På grund av min utbrändhet har jag väldigt svårt att ta mig samman och träna, vilket gett att jag har usel kondis och fruns är just inte mycket bättre. Nu blev det tillräckligt viktigt för att jag ska ta mig samman och göra nåt åt det.
 25. 3 poäng
  AKUT kan jag och testade men inget symptom. 1177 tyckte vi skulle åka till akuten. Ta det lugnt... vi behöver röra mer på oss så nu blir det mer fysisk aktivitet. Man kan inte vila sig i form. Vi gick stavgång i går på en stig i ett naturskönt naturreservat. Idag tänkte vi gå till en gammal fäbod och med fika i ryggan. Tänkt länge på att vi borde röra oss mer. Nu kom motiveringen. Stenhårt.
 26. 3 poäng
  Du sjunker för varje tarvligt inlägg. Vi får se om du lyckas ta dig längre ned.
 27. 3 poäng
  Då ska du absolut inte ha en bläckstråleskrivare. Då går väldigt mycket bläck åt varje gång du drar igång skrivaren. Har en HP färglaser som funkar bra.
 28. 3 poäng
  Eneberg (Maja-Lisas), Björnåsa, Kinnarumma s:n, Västergötland. F d soldattorp.
 29. 2 poäng
 30. 2 poäng
  Att säga Macos blir lika dumt som att äta tacOS.
 31. 2 poäng
  Tycker appen är ganska användbar när man planerar aktiviteter under den mörkare delen av året. Det är lättare att resa flaggstång när det är ljust och man kanske vill hinna ut på större vägar innan det blir mörkt, alltså äter vi klockan X.
 32. 2 poäng
  Ja det beror på att det är dåligt portade Windows spel. Apple Arcade använder metal som är optimerad för iOS,tvOS,iPadOS
 33. 2 poäng
  Jag har problem med längden. Jag är för kort i förhållande till min vikt säger BMI. Men jag lyckas i alla fall nå ner till golvet. Och då talar jag om fötterna.
 34. 2 poäng
  Axelmans sannolikhetslära. Vad tror ni jag tycker känns mest troligt? -Det landade ett UFO bakom huset igår -Jag vann 50 miljoner på tips igår -Jag fyllde 60 år igår
 35. 2 poäng
  Du kanske hade ett program som tillät skrivning? Paragon?
 36. 2 poäng
  Dejtar ni varandra...?
 37. 2 poäng
  Verkar vettigt. Man kanske skulle kunna använda datum som en sorts löpnummer för tidsintervaller? Tror vi har kommit på något användbart här.
 38. 2 poäng
  Så var det gjort. Ihopskruvad min nyinköpta SUNDS i svart. En dryg timme bara för att handla, köra hem och montera. Armstöden ser felvända ut men ska va så och är det enda som går att montera fel. Understycket för att höja & sänka samt fästa i hjulen går bara att vända åt ett håll. Blir det fel så går det inte att skruva dit ryggstödet. Så det känns bra nu, även efter att ha använt lite muskler för att dra åt ordentligt. Den är mycket bekvämare än den ser ut. Går att gunga bakåt lite när man blivit lite trött av att ha suttit där för länge. https://jysk.se/kontor/kontorsstolar/plus/kontorsstol-sunds-svart
 39. 2 poäng
  ”Ungefär som man kan anta att Silvia skulle ha sagt om sitt möte med kungen. Att det sade glick.” Visst, oerhört seriöst...
 40. 2 poäng
  vilken pralin skall försvinna i jul då? jag vill ha kvar körsbär
 41. 2 poäng
  iMac 27" 2020, 500 GB SSD.
 42. 2 poäng
  Ska väl inte säga så mycket om detta kanske... När min mini anlände så filmade jag allt från försiktig uppackning och stoltserade med den fina kartongen tills jag satt där med ett nöjt flin framför datorn
 43. 2 poäng
  Snart är alla trådar lappade. Värsta lapplisan!
 44. 2 poäng
  Det där gav mig en konstig dröm. Jag hade tappat min telefon, alltså var den i riskgruppen. Den blev dessutom varm vilket gjorde att deformerades. Så jag försökte (frys mm) få den att stelna tillräckligt länge för att jag skulle hinna sälja den.
 45. 2 poäng
  Jag kan inte tänka mig att köra dator på nåt annat än en iMac. Att få hela Appleupplevelsen. Vi har två Air men det är som reserv och extra klapp på axeln. Jag köpte en Air för att ha i jobbet. Frun ville ha en Air också för hon höll på att bli tokig på sin skol-PC. Nu har jag inget jobb så jag behöver inte min Air. Men jag får inget för den men den fungerar bra än. Tre beggade burkar och alla bara rullar klockrent.
 46. 2 poäng
  Så länge konsumenter är beredda att betala är dom inte för dyra.
 47. 2 poäng
  Toppen! Grattis! Inte ens KB4524244 ställde till det?
 48. 2 poäng
  Man kan säga så här att om en person säger neger, helt neutralt i sin egen värld, gör sig den personen ändå till en representant för den strukturella rasismen, som inte är individuell utan en samhällsföreteelse (ofta ogripbar men kanske mätbar). Det är ursprungligen ett sociologiskt (dubiöst i mina ögon) forskningsfält som har kapats av vänstern för att täppa till truten på folk (som man inte gillar). De som säger sig förstå vad strukturell rasism är, som alltså antingen är vänster eller har accepterat dess kapning av begreppet, kan alltså hävda att det är rasistiskt att säga neger, oavsett om den som säger det är rasist eller inte. Som du väl har märkt blir det allt mer som anses vara rasistiskt, i alla fall om du frågar vänstern i bred mening (de som är vänster och de som följer deras propaganda). Oavsett om avsändaren är rasist eller ej. Det kan till exempel vara rasistiskt numera att säga att invandrare relativt sett begår fler brott än infödda svenskar (om de inte råkar vara SD:are förstås).
 49. 2 poäng
  Toner torkar inte. Om man skriver ut sällan på laser betyder det att tonerkasetten (kasetterna om det är färglaser) håller/räcker i många år. Bläck torkar om man inte skriver ut regelbundet. Jag har en gammal färglaser. Senast jag bytte tonerkasetter var 2013, och det är fortfarande inget fel på utskrifterna. Laser blir alltså billigt per år om man skriver ut få sidor per år. Jag börjar dock få problem med "papperssylt" (Paper Jam). Jag tror det beror på att gummihjulen som ska ta tag i pappret från pappersfacket har torkat och därmed får sämre grepp. Det blir väl att köpa en ny skrivare (vart 15 år)... 😉
 50. 2 poäng
  25-30% mer batteri drar iOS 14 på min SE 2 jämfört med 13.7, ingen förändring efter nyare uppdateringen idag. Har tagit bort alla widgets, stängt av nästan alla notiser som visas på låskärmen, sänkt ljusstyrkan på skärmen, stängt av allting i bakgrunden, det gav ca 60 min extra.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...