Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista

 1. Axelman

  Axelman

  Moderator


  • Poäng

   113

  • Antal inlägg

   60 300


 2. Alix

  Alix

  Medlem


  • Poäng

   81

  • Antal inlägg

   71 103


 3. Telly82

  Telly82

  Medlem


  • Poäng

   49

  • Antal inlägg

   33 217


 4. ronny

  ronny

  Medlem


  • Poäng

   37

  • Antal inlägg

   70 752Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2020-07-07 i Foruminlägg

 1. 5 poäng
  Ett barnbarn fyller 2 år!
 2. 4 poäng
  Handlade på "Stora Coop" idag. En liten bit innanför ingången stod ett bord där de sålda bland annat röda blockljus och röda servetter. Då tänkte jag: "Åh nej, inte ska de väl börja med julsaker redan?" Sedan såg jag en skylt en liten bit bort: "Allt för kräftskivan". (Till mitt försvar vill jag säga att jag aldrig går på kräftskiva. )
 3. 3 poäng
  Ja, det är lätt att vara efterklok 🙂 (Mitt tidigare inlägg är inte alls avsett som kritik mot de råd jag fått, utan som tilläggsinformation till andra som ska byta email-adress på Apple ID om vad dom ska se upp med.)
 4. 3 poäng
  Bilder Augusti
 5. 3 poäng
  Fick pappas radio som jag är ”uppväxt” med. Köpt 1964. Fungerar och riktigt bra ljud. Nostalgi utan dess like
 6. 3 poäng
  Med marknadens överlägset bästa processor för mobiler till samma pris som slöa Samsung och sånt så vem vill inte ha POWER!!
 7. 3 poäng
  På vilket sätt skulle detta trams om Trumps fantasivärld vara nåt att vara avundsjuk på? Ingen vuxen människa med sinnena i behåll kan mena detta. Du slänger bara in "Clickbaits"...
 8. 3 poäng
 9. 3 poäng
  Tur du bor så långt härifrån.
 10. 3 poäng
  För övrigt tror jag att tråden kommer att finnas kvar så länge folk dricker kaffe.
 11. 3 poäng
  Ornitologisk dag. En gröngöling landade på vår stenmur! Jag har aldrig sett den här. En bit bort satt en hackspettunge och hade en bra dag. Stenknäcken som frun såg flög när jag skulle fota den. Kul! Att vi såg en hackspettunge är inte så konstigt då vi har ett hackspettbo typ 50 m från huset i en björk. Där har det varit ett himla liv. Ungarna har skrikit nästan dygnet runt: MER MAT!!
 12. 3 poäng
  Håll ner Alt när du drar. https://osxdaily.com/2010/03/25/setting-the-default-column-size-in-mac-os-x-finder-windows/
 13. 3 poäng
  Fick den nya tvättmaskinen på plats igår efter en massa småstrul. Och den fungerar! Ska ni stapla tvätt och tumlare så mitt tips är att kolla så de passar ihop... ... Vi bjöd i underkant på en kökssoffa i trä och fick den! De som bjöd högre strulade, så om vi ville ha den så var det "på stört". Så vi for på stört och fick köpa den billigt. Sen sålde vi vår gamla kökssoffa lite dyrare än vi köpt den för så lite bra affärer är skönt. Så nu har vi nyare bord med fyra stolar ( 200:- ) och en kökssoffa i uterummet som har kostat bokstavligen kaffepengar (500:- - 350:- = 150:- !! ).
 14. 3 poäng
  Har för mig att dioden sitter fastlödd på kamerans strömförsörjning, så den tänds ALLTID när kameran är på. Dvs man kan inte hacka dioden separat.
 15. 3 poäng
  Jag ger dig min morgon...
 16. 3 poäng
  Mindre!? Knappast! Här är en nyligen lanserad spionbild!
 17. 3 poäng
  Hittade en rolig grej med styrplattan. Med den här skruven ställer man in hur "mycket" den klickar när man trycker på den; första bilden är en 2014, andra är en 2015. Mjukvara/hårdvara alltså.
 18. 3 poäng
  Förra veckan stod jag i en kassa och skulle precis betala. Då kom en snubbe och skulle gå in i butiken genom kassan genom att pressa sig förbi mig - uppenbarligen för att slippa gå några extra meter till ingången. När jag förstod att han skulle trycka sig emot mig röt jag i och sa åt honom att backa. Han stannade och stirrade på mig, frågade vad jag menade. Jag pekade på skylten som uppmanar folk att hålla avståndet, varpå han skakade på huvudet som om jag vore knäpp och backade muttrande om "...jävla idioter". Jag har upplevt ett antal liknande situationer och eftersom jag inte är konflikträdd så säger jag till folk. Vissa kvicknar till och kommer på att de slarvade, andra är som idioten i kassan - fattar ingenting och har typ aldrig hört talas om covid19.
 19. 3 poäng
 20. 2 poäng
 21. 2 poäng
  Alla personer eller roller som som på något sätt ska ha olika rättigheter eller inställningar för Apples tjänster bör ha eget Apple-ID. Allt annat blir struligare. När det gäller små barn är det lämpligt att en förälder (eller båda) är de som skapar Apple-ID-kontot och har koll på lösenord m.m. När det gäller en dement gammel-mormor så kanske det är ett barnbarn som skapar Apple-ID-kontot och har koll på lösenord m.m. Det är ibland också praktiskt att en person har flera roller, och varje roll har ett Apple-ID. Inte helt ovanligt med att en person har ett jobb Apple-ID och ett privat Apple-ID som har familjedelning men väljer vilka delar som ska delas. Även om du äger telefonen så kan du logga ut den från ditt Apple-ID och logga in med dotterns Apple-ID.
 22. 2 poäng
  Ett påfågelöga landade på mitt balkongräcke i morse. Fotad med Nikon D5200 genom skitigt fönster.
 23. 2 poäng
  Det är enklare att strunta i sådant. Man kan nästan jämföra med om bilar skulle behöva vara bakåtkompatibla vad gäller bränsle. De batteridrivna elbilarna skulle också behöva kunna hantera vätgas, bensin, diesel, gengas osv. Det vore inte tekniskt omöjligt, men inget som någon vill lägga resurser på bara för att du tycker att ångdrift är bra.
 24. 2 poäng
  Morrn alla. Lovade mig själv att sova ut ordentligt så här på första semesterdagen. Lyckades sova ända till 11:30 så nu sitter jag här med mitt morgonkaffe och njuter. Önskar alla en skön helg.
 25. 2 poäng
  Jag jobbade så hårt med mitt företag att jag blev tvungen att lägga ner den av hälsoskäl. Så jag började åt en kompis som hade rörfirma. Tänk att få gå ner från alltid till heltid! Rena semestern!
 26. 2 poäng
  Ja, det hoppas jag. Men det är länge dit, det blir många fina dagar före dess! Birgittadagen (Britt) 7 oktober https://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/brittsommar-1.1506 Sven
 27. 2 poäng
  Kvällsmat när det är grått och regnar ute. Spisar korv....
 28. 2 poäng
  När du trycker ned hemknappen så handlar det om haptik (elektroniskt nästan som en touchkontroll) inte mekaniskt som på äldre iPhone. Om du stänger av telefonen kan du inte känna att knappen trycks in alls det är helt stumt. Läge 1 är snabbast, om man vill göra ett dubbeltryck snabbt så tycker jag läge 1 är bäst.
 29. 2 poäng
 30. 2 poäng
  Låter som flexkabeln mellan styrplatta och logickort inte sitter som den skall, har någon skadad kardel eller är korroderad i någon av ändarna. Eller trackpaden kan vara fuktskadad. Tangentbordet är ihopkopplat med trackpad som i sin tur sitter ihop med logic-kortet Du får skaffa en Pentalobe 1.2 mejsel och skruva bort bottenplåten för att se hur det ser ut. Inte omöjligt att din dotter/någon har spillt i datorn, även om hon inte riktigt vill erkänna det.
 31. 2 poäng
  Det var en kompis som tyckte att han bodde så trångt, så jag förslog att han skulle flytta. Då säger en annan kompis direkt: -Den helgen du flyttar är jag upptagen!
 32. 2 poäng
 33. 2 poäng
 34. 2 poäng
  God morgon.
 35. 2 poäng
  Märkligt... År 2005 ringde nyss och frågade om jag hade sett dess blurayskiva.
 36. 2 poäng
  Jo, jag har synpunkter på hur Trump beskrivs i tråden, men den beskrivningen är tyvärr själva syftet med tråden. Bilden avslöjar tyvärr inte tillräckligt mycket om tuttarna för att jag ska kunna uttala mig om deras innehåll. Den ger mig inte heller några IQ-relaterade ledtrådar. Och för en så arrangerad pose ser hon ganska avslappnad ut.
 37. 2 poäng
  Sverige har samma problem på det området som på pandemiområdet; man kan tydligen bara dömas för landsförräderi då riket är i krig, och Sverige har, trots alla militära insatser i andra länder de senaste decennierna, inte sysslat med krig på 200 år. Upptäckte för övrigt att man i Sverige kan dömas för olovlig kärnsprängning. Att brottet existerar tolkar jag som att man kan söka tillstånd för (lovliga) kärnsprängningar hos någon myndighet.
 38. 2 poäng
  What is the current line-up in AC/DC?
 39. 2 poäng
  Jag säger som Socker-Conny: "Med ett schysst järnrör slår man hela världen med häpnad". Kanske räcker med en hammare, men visst tusan kan man hacka dioden... hårda varor kräver hårda tag. 😃 🤠
 40. 2 poäng
  Hur hackar du en diod.....? Med ett knivigt program gjort av tång?
 41. 2 poäng
  Dags att vakna! MacOS är som en schweizerost... 😉 och kan man hacka kameran kan man väl hacka dioden? 🤣 Orkar inte leta upp alla länkar, tre får räcka. https://securelist.com/the-missing-piece-sophisticated-os-x-backdoor-discovered/75990/ https://www.intego.com/mac-security-blog/eleanor-is-dangerous-mac-malware-that-can-steal-data/ https://www.intego.com/mac-security-blog/blackhole-rat-evolves-again-new-variant-found/
 42. 2 poäng
  Inte testat själv, men denna verkar ha loop-funktion: https://apps.apple.com/se/app/howler-timer/id428846772?mt=12 (Kostar 50kr att uppgradera så man får loop-funktionen).
 43. 2 poäng
  Jag tänker mest på att det som är dåligt för den kommunistiska statskapitalistiska diktaturen är bra i sig självt. I övrigt är det väl samma elände som vanligt.
 44. 2 poäng
  Firar att jag har semester med några öl och bra musik. https://music.apple.com/se/album/this-is-my-life/201853079?i=201855236
 45. 2 poäng
  Vi andra nöjer oss med den här videon
 46. 2 poäng
  Virus har alltid i min värld definierats som elakt program som 1. Tar sig in självt 2. Ställer till skit 3. Hoppar vidare till nästa dator självt ... Definitionen är ju VIRUS och det ska väl uppföra sig som sin namne. Varför skulle man kalla det virus annars?
 47. 2 poäng
  Jag pillar med en kamera som jag har fått. En Nikon D5200. Som den datornörd jag är har jag förstås börjat med att uppdatera firmware. Nu har jag rengjort kameran, exteriört och interiört (inbyggda funktioner) och dragit om remmen så att den passar mig. Nästa blir att nöjaktigt läsa på om alla dess funktioner, varav jag knappast lär använda ens 10 procent (?). Jag har i alla fall ställt om så att den sparar både JPG och RAW, och inte så förbaskat stora filer. Jag behöver komplettera med en väska, extra batteri, extra datakort och ett stativ. Sedan är jag good to go! 📸
 48. 2 poäng
  Elin Matsked om man skriver ut förkortningen. 🤠
 49. 2 poäng
  Jo jag vet att det finns mer funktioner i PS. Ingen överraskning. Men VAD måste du ha det till? Vad är det inte Bilder klarar? Så vitt jag vet jobbar inte du med media. Jag trodde ett tag att man måste ha PS, men det visade sig att det var overkill. Boforskanon mot mygg så att säga.
 50. 2 poäng
  Startade 20/5 och äntligen fått alla 1000 🧩 på plats
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...