Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2020-03-27 på alla områden

 1. 3 poäng
  Lappen är vår bulldog. Vi släpper loss honom så skrämmer han fram de som gömmer sig bakom nya nick.
 2. 2 poäng
  Första vitsippan i år för min del.
 3. 2 poäng
  Den tiden på året, trots otrevlig infektion. Det var inte så himla många människor som tittade på tranorna i år, inga tranvärdar, inga uppsatta kikare, ingen korvförsäljning, och det fåtal besökare som var där höll ordentliga avstånd till närmaste granne. Det fanns cirka 5000 tranor, ett gäng gravänder, en del andra mindre fåglar samt tre storkar på grodjakt.
 4. 2 poäng
  Jag undrar om de tänker lika. Jämför duggregn, när blir det regn? 500 droppar i sekunden? eller när du får den 499e droppen i ögat? Eller arga insändare, 499 inlägg-ingen fara, alla kan inte hålla med. 500 inlägg: folkstorm, befolkningen rasar mot...
 5. 2 poäng
  Det är tur att man begåvats med skinn på näsan. Du hör till dem som kan bli jobbig. Jag kan slå vad om att du är en riktigt trevlig kille privat.
 6. 2 poäng
  Just för att man inte vet! Den refererade studien handlar om 78 personer i Kina. Det är den enda studien som är publicerad, data är preliminära. Ingen vet om det är överförbart till svenska förhållanden. Varför verkar män drabbas hårdare än kvinnor? hur ser luftföroreningar ut i Kinas influensa område? Vilka arbeten har de haft i livet? Svetsat, jobbat i gruva, dirigerat trafik? Det man vet om tobakens effekt på luftvägsinfektioner, slutade du röka för mer än 3 månader sedan så har risken minskat betydligt. Det man vet om riskfaktor högt blodtryck är inte så mycket. Har de haft goda blodtrycksvärden med medicin? vilken medicintyp i så fall? vilka komplikationer har de haft i blodkärl,hjärta,njurar? Inte tillräckligt redovisat, just för att ingen samlat tillräckliga data. Tills vidare får du tänka som när det gäller riskfaktor ålder. 70 år ökad risk, 80 år starkt ökad risk. Men det betyder ju inte att 69 år är riskfritt. Jämför förbudet att samla 500 personer, några tyckte att 499 personer var helt OK och utan risk och bjöd in till teater eller after-ski. Hur tänkte de att virus beter sig? Slutat röka för decennier sedan? I princip ingen riskökning för Covid-19. https://tobaksfakta.se/rokare-drabbas-hardare-av-covid-19/ https://lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2020/03/Coronavirus--annu-ett-skal-till-rokfrihet/ https://www.hjart-lung.se/din-halsa/livsstil/rokning-och-tobak/ Sven
 7. 2 poäng
  Här hittade jag en del information: https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/kampanjer/rokfri/det-hander-i-kroppen-nar-du-slutar-roka/ De flesta risker med att man har rökt torde alltså försvinna eller minska kraftigt med tiden. Det är aldrig för sent att sluta!
 8. 1 poäng
  Bra för riskgrupper, t ex 65+ Skyddar mot vanliga typer av bakterien pneumokocker som ger bakterieorsakade lunginflammationer. Ger inte skydd mot den virusorsakade lunginflammation som Covid-19 kan kompliceras av. https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/mars/vaccination-mot-pneumokocker-eller-influensa-skyddar-inte-mot-covid-19/ https://www.1177.se/Stockholm/behandling--hjalpmedel/vaccinationer/vaccination-mot-pneumokocker4/ Så med statsministerns ord: använd folkvett! Skydda de äldre. Undvik folksamlingar. Res inte för nöjes skull. Håll avstånd (1-2 meter). Tvätta händerna, peta inte i ögonen. Blir du orolig och ångestfylld? Studera fakta, titta inte hela dagarna på sjukdomsbeskrivningar. Motionera, gärna utomhus. Håll kontakt med de äldre/ditt nätverk via telefon och digitala medier. Planera för uthållighet i flera månader till. Sätt sjukdomslidande och dödsfall i perspektiv! Ungefär 100 000 dör varje år i världen pga mässling trots att det skulle kunna undvikas om alla blev vaccinerade. Häromåret dog 1000 i Sverige pga säsongsinfluensa, vaccin finns, cirka hälften av riskgrupper vaccinerar sig. https://unicef.se/fakta/vaccinationer Tragiskt nog dör 100 personer varje månad i självmord i Sverige. https://www.folkhalsomyndigheten.se/suicidprevention/statistik-om-suicid/ Så stöd din medmänniska, många har svårigheter nu, både praktiskt och ekonomiskt. Sprid inte panik eller dåligt underbyggda gissningar. Sven
 9. 1 poäng
 10. 1 poäng
 11. 1 poäng
  Gissar att språkanalys kan vara minst lika effektivt som IP. Om det handlar om den jag tror så är analysbehovet sådant att en halt pärlhöna kan agera både domare och bödel utan att det anses rättsosäkert.
 12. 1 poäng
  Jag tror att varför du blir så fort välsignad av dessa skönheter är därför att du är ute ofta på sköna promenader i ur & skur, eller solsken. Jag får väl ta mig en tur uppför berget i morgon där chansen att få se dem är större. Under högsäsong, snart alltså, kan det ju vara hela hav med dem på vissa ställen.
 13. 1 poäng
  Stor variation vad gäller dygnstemperatur dessa soliga dagar i slutet av mars. Idag morse var det -8° och som varmast +11°. Jag har satt ett solskydd framför murgrönan jag planterade utomhus i höstas.
 14. 1 poäng
  Det fanns också en mycket sällsynt dubbelhalsad trana med fyra ben att njuta av.
 15. 1 poäng
  På tisdag ska frugan och jag vaccinera oss mot lunginflammation, förhoppningsvis kan det vara bra. Ringde tidigt i morse och fick tiden, fick veta att det var fler än vi som kommit på samma tanke, och de hade bara beställt hem 10 doser. Räckte inte långt förstod sköterskan Så de hade redan beställt mycket mer, och som de får hem nästa fredag. Sen blir det ytterliggare en vaccination på torsdag, andra injektionen mot TBE.
 16. 1 poäng
  de får lägga grenarna på inomhussäsongen då det är för kallt i Europa på senhösten
 17. 1 poäng
  Häggen spricker ut. I bakgrunden kvarnen i Rydboholm. Mellan häggen och kvarnen rinner Viskan.
 18. 1 poäng
  i5...i7... siffror och bosktäver. Som Geekbenchbilden visar är din något kraftfullare. Men det säger inget om designen på moderkortet, luftvägar och möjlighet till kylning. Det enda som kan ge ett svar är en identisk dator i identisk uppgift. Sen spekulerar vi bara och jämför Äpple och Päron...
 19. 1 poäng
  ÄNTLIGEN har maskrosorna börjat växa upp! De första hittade jag idag utanför mitt garage. Vad vackert! Vad välkommet med dessa små fina solar!!! Två fotade jag med min Nikon D3300 med Nikkor 35mm, blixt och mindre bländare, och de andra två med min iPhone 7. Förmodligen svårt att se någon större skillnad. 11° ute och soligt!
 20. 1 poäng
  Trots vetskapen om vem en person är försöker vi svara hövligt och sakligt på vettiga frågor. Flera här på forumet ska ha en stor eloge för att de försöker. Det händer i alla fall att det slutar med avstängning en gång till. Vi vill gärna ge folk chanser men i slutändan straffar vissa ut sig själva.
 21. 1 poäng
  Men det gör jag. Däremot har jag insett att på grund av dynamisk IP finns det inget att göra.
 22. 1 poäng
  Nyss vaknat under din sten? Hur kan man vara så inrutad i sin värld att det undgått dig 🙄 Det gäller en person som skapat multipla konton här efter att ha blivit avstängd gång på gång efter grova personliga påhopp. Inte bara här utan på flera andra forum har denna individ härjat.
 23. 1 poäng
  Jodå, den informationen finns där, och jag är normalt inte orolig med tanke på att det förflutit så lång tid sedan jag slutade, men nu anges bara det ytterst oprecisa "före detta rökare" som riskfaktor för covid-19. Jag är otvivelaktigt "före detta rökare", men i den informationen som ges gällande covid-19 gör man ingen skillnad mellan om man slutade för en vecka sedan eller för flera decennier sedan.
 24. 1 poäng
 25. 1 poäng
  Det är samma som förra gången... tydligen försvinner dessa ändringar vid varje uppdatering
 26. 0 poäng
  Det blir kaos Ja både fotboll EM och OS går samma år
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...