MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2019-03-13 på alla områden

 1. 1 poäng
  Tack för svaret Raphael. Då förstår jag bättre. Jag fortsätter som admin helt enkelt.
 2. 1 poäng
  Stort tack! Det ska jag genast göra!
 3. 1 poäng
  Jag ser faktiskt ingen fördel med att köra som vanlig användare istället för administratör, när man själv är administratör. Med ett admin-konto på Mac så måste du ange systemlösenordet när du ska göra ändringar i datorn som i Systeminställningar, installera program och så vidare. Det är inte så att du med ett admin-konto bara loggar in en gång och sen kan du göra allt utan att ange lösen, så är det inte. Du måste fortfarande ange lösen varje gång som du ska ändra grejjer i systemet. Har man dock flera användare på datorn, användare som man inte vill ska göra allt, ja då kan man ha egna användarkonton Standard för dem. Och där finns det en poäng att deras lösenord inte fungerar för djupare inställningar i systemet. Som standard-användare så kan du inte göra allt i datorn, du måste vara admin-användare för det. Så det är inte så att du som standard-användare har ett admin-lösenord du använder när du vill göra admin-grejjer. Vill du göra admin-grejjer på Mac så gör du det i admin-kontot. Om du har två konton så måste du först logga ut från standardkontot och sen in på admin-kontot. Det tycker jag verkar mycket krångligare än att bara ha admin-kontot från början.
 4. 1 poäng
  Jag tycker du ska reklamera den USB-C hub:en där du köpte den, det verkar helt klart vara fel på den. Om den bara är några månader gammal så har du garanti kvar. En vän till mig har en ny Macbook Air och kör Apples egen Multiport A/V adapter. Den fungerar bra. Den externa hårddisken kommer upp direkt som den ska, men det är en 1TB USB hårddisk med egen strömförsörjning. HDMI-kontakten fungerar bra för anslutning till extern skärm och projektor för presentationer.
 5. 1 poäng
  Guldtårar och guldskratt!!! 🥇
 6. 1 poäng
  Mona Brorsson tar revansch på sig själv, skjuter fullt i sista!
 7. 1 poäng
  Hanna Öberg!!!
 8. 1 poäng
  För att ta en schackliknelse står bostadsmarknaden i patt.
 9. 1 poäng
  kan det vara superstars.... vi såg ett inslag med Lars Gunnar Björklund som programledare
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×