Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2018-12-01 på alla områden

 1. 8 poäng
  Har blivit morfar idag!
 2. 7 poäng
  Äntligen är sista rycket med grävarn gjort. De byggde en nedgång vid garageporten i källaren som ska bort och ersättas i höst med dörr och fönster. Från krigszon till hyfsad gård.... ( "Kulorna" sprutar ur plånboken.... )
 3. 6 poäng
  Glad Midsommar! ☔️
 4. 6 poäng
 5. 5 poäng
  https://www.gp.se/kultur/kultur/tyler-the-creator-nobbar-sverige-för-alltid-1.16130562 En rappare mindre i vårt land. Gött.
 6. 5 poäng
  Glad Midsommar önskas från Småland
 7. 5 poäng
  Glad midsommar! 🇸🇪 (T/S Constantia. Slätskonertriggad östersjöfraktare. Mälarhöjden i bakgrunden. https://constantia.se/ )
 8. 5 poäng
 9. 5 poäng
  Vår uppstammade ungerska syren är i full blom.
 10. 5 poäng
  Det jag inte vet om blommor kan man skriva tjocka böcker om.
 11. 5 poäng
  Sitter vid fönstret i Orsa och tittar ut. All snö är borta och gräsmattan börjar växa. En och annan hagelskur har det varit under dagen......
 12. 5 poäng
  Sitter i lägenheten i Bromma och tittar på datorn. Näst sista gången jag är här och rensar samt flyttstädar. Den 31/3 flyttar jag permanent till Orsa
 13. 5 poäng
  Har grejat med köket hela helgen. Efter div. förseningar och materialvalsproblem så brakade samarbetet med IKEA ihop totalt när det kom till utformning av bänkskivorna och jag blev tvungen att leta bänkskivor på annat håll. De bara vägrade att göra måtten som jag vill ha dem och insisterade på att deras uträknade mått var de rätta (trots att jag lasermätt hela köket) och hävdade att jag mätt fel... Idag åkte jag till Hornbach och fick bänkskivor tillsågade som jag vill ha dem och med lite småjusteringar så blir det kanon. Hade jag tagit IKEAS mått och skivor så hade jag stått med tre helt obrukbara bänkskivor som kostat mer än fyra gånger så mycket som de jag köpte på Hornbach som bara behöver lite putsning. Nu börjar det iaf se mer och mer ut som ett kök.
 14. 5 poäng
  Semmeltider! En bild för Semmelman! Ett barnbarn som får semla första gången = lycka.
 15. 5 poäng
  Sitter på kontoret vid Stureplan och tittar ut genom fönstren. Mulet och 2 minusgrader just nu. Sista dagen på kontoret nu! Imorgon är jag pensionär Orsa, here I come 😊
 16. 5 poäng
  Gott nytt år till er alla! Det har varit ett tag sedan jag var aktiv här. Mycket har berott på att jag i ett antal år kört Windows 10 som primärt system. Jag upptäckte Macen omkring 2005 när jag började använda en iBook. Den gyllene eran med Steve Jobs och alla dessa fantastiska Keynotes Sedan efter den eran och tillkomsten av Windows 10 flyttade jag över till WIndows PC. Jag har använt mig av Surface Pro och liknande Windows 2 in 1:s samt stationära datorer. Jag har ändå alltid kört Mac/iOS enheter vid sidan av eftersom jag jobbar bl.a. med musik, fotografering och video. Men Windows har varit mitt primära system under lång tid, jag har också gillat Microsofts Surface produkter. Svängen tillbaka; jag köpte iPad Pro 12.9 2018. Wow vilken fantastisk platta! Jag ser nu att jag kan lämna bort Surface Pro och köra Mac samt iPad i tandem i mitt workflow. Ett annat skäl är ju kostnadsfrågan; att uppdatera både Windows maskinerna samt Mac/iOS enheterna blir dyrt. Sedan är det fokus. De primära redskapen för mig är ju ändå Final Cut Pro X och Logic Pro X. Dessa behöver köras på Mac-sidan. Sedan har jag använt mig av Affinity Photo (fungerar ju på Windows, iOS och Mac OS X) men det funkar väldigt fint med nya iPad Pro 12.9! För satt få in rätt fokus i mitt arbete på nytt kommer jag att välja att fokusera på Apples utbud framöver. Kommer att ha kvar existerande Windows datorer men kommer inte att uppdatera dem lika snabbt som Apple produkterna. Så detta år blir det en switch tillbaka till Apple Än en gång önskar jag er ett trevligt nytt (Apple) år!
 17. 5 poäng
  Har lagt all energi jag har på att få första etappen av hallen klar till jul. Så 75% av hela hallen är HELT klar, vilket den inte varit sedan vi flyttat hit 1989...................... Det blev superbra. Jag är duktig! ( Och ordentligt långsaaaaaam. ) Men en bräda om dagen så blir det en hel vägg ganska snart. Bifogar före/efter.
 18. 5 poäng
  På morgonen var jag på neurologen och pratade med en specialistläkare om min oro runt det ökade tryck jag känner i bakhuvudet sedan i somras. Han lugnade mig och förklarade att efter en så genomgripande hjärnoperation var det helt normalt att känna så här. Man blir mycket mer känslig för infektioner, ändrat blodtryck m.m. och det kan visa sig på flera sätt. Bl.a. som det gör för mig. Efter att ha tittat på magnetröntgenbilderna säger han att inga förändringar syns som oroar honom på minsta vis så jag behöver heller inte oroa mig. Han påpekade också att han var förvånad över hur bra jag går och fungerar efter att ha opererat bort en tredjedel av lillhjärnan. Nu känner jag mig lättad och ännu bättre blir det när jag går i pension nästa år.
 19. 4 poäng
  Ska ni dansa runt byggställningen?
 20. 4 poäng
  Testat runt på olika sätt och från min vy har inte detta forum varit tillnärmelsevis så snabbt sedan det kom i nya kläder för ett par år sedan. Good job flex-d!
 21. 4 poäng
  En annan variant om det finns räls..... men det är sällsynt i fjällen.
 22. 4 poäng
  Hej! Jag undersöker vad det kan vara som ställt till det. Och beklagar de tekniska problemen. Tack för att ni säger till! Vi har också en större planerad uppdatering på gång med en hel del nyheter och fixar som jag kanske rullar ut under eftermiddagen som kan lösa problemet annars. Återkommer om det innan dess i så fall.
 23. 4 poäng
 24. 4 poäng
  Fa... jag har angivit lösenordet för jobbets wifi, vad trött jag blir på mig själv. Ska genast testa med mitt egna lösenord, hepp. Tack @lappen71 för att du fick mig att tänka lite noggrannare på just lösenordet.
 25. 4 poäng
  Aktiverade QuickTime 7 Pro för femtielfte gången på en dator. Köpte licensen för drygt 13 år sedan! Value for money!
 26. 4 poäng
  Jag tycker att du ser snygg och anständig ut. Kanske föredrar att vara en smula mer långhårig? Jag själv föredrar det snaggade, både med skägget och kalufsen. Hade postat ett foto om jag vågat men befarar raskt agerande av moderaterna som tar bort inlägget och bannar mig i en månad minst.
 27. 4 poäng
  Japp, legitimerad sur gubbe.
 28. 4 poäng
  Jag spår blåare väder. (för att temporärt återgå till det barnsliga)
 29. 4 poäng
  Sådär! Nu är MacBooken igång och med fantastiskt fina resultat! Jag vill bara säga att jag är oerhört tacksam för er hjälp, ni har varit helt fantastiska och lärt mig ett och annat. Nu kommer studierna att bli en fröjd och detta kommer att snabba upp hela min vardag! STORT tack!
 30. 4 poäng
  Har Ulf kristersson varit på skallröntgen?
 31. 4 poäng
  Balder78 är härmed bannad för kränkande beteende. Axelman moderator
 32. 4 poäng
  Städar upp lite.. om inte Balder78 slutar tramsa så blir det
 33. 4 poäng
  Balder, parlamentarismen i Sverige utgår från Riksdagen som väljs av folket. Varje valkrets har politiker som folket väljer. Riksdagen är det beslutande organet och Regeringen verkställande. Både regering och riksdagsledamöter kan lägga fram förslag som riksdagen beslutat om. Dina idéer innebär om att ett parti ska styra oavsett hur många röster det fått, det innebär i praktiken att Riksdagen avskaffas. Nu har vi en Riksdag som väljer statsminister och regering. Regeringen måste ha Riksdagens stöd. Om ett parti inte får majoritet i Riksdagen så måste det till stöd från andra partiers ledamöter. Och det sker genom förhandlingar och samarbeten. Detta vill du förbjuda. Men Riksdagen representerar folket, det är ledamöter fråm varje valkrets som sitter där. Utan en Riksdag så ingen folkrepresentation. Om inte Riksdagen får ha makten så har inte folket längre någon makt.
 34. 4 poäng
  Balder, det du förespråkar är i praktiken diktatur och envälde, inte demokrati. Nu var det svenska folket som inte gav ett parti ensam majoritet. Svenska folkets röst innebär en delad makt. Och då har partierna samlats som ligger närmare varandra värderingsmässigt. Och de liberala och progressiva krafterna fick fler röster i valet än de konservativa. Detta är svenska folkets val. Du respekterar alltså inte svenska folkets val. Begreppen vänster och höger kommer från Franska revolutionens parlamentet då progressiva och liberala krafter satt till vänster och konservativa krafter satt till höger. C+L+S+Mp+V har alla en gemensam nämnare i det progressiva, framåtblickandet. Sen har de en del olika lösningar men de befinner sig på samma sida i Gal-Tan skalan. SD+M+KD är konservativa partier med konservativa tillbakablickande värderingar och beginner sig på samma sida i Gal-Tan skalan. Sen har de inbördes skillnader ja. Eftersom svenska folket inte gav något parti ensam majoritet så fick partierna mandat att samarbeta. Detta är demokrati, att man samarbetar och låter fler röster höras. Diktatur är att ha en envåldshärskare som styr allt. Om man vill ha det så rekommenderar jag Ryssland, Kina och Nordkorea. Men nu är vi i Sverige, och i Sverige så gillar vi samarbeten och kompromisser. Vi har även ett ord för den gyllene medelvägen, att vara ”lagom”. Detta är väldigt svenskt.
 35. 4 poäng
  Kämpar med att sprida ut snön som är kvar på de ytor som är snöfria. Tog bort ett källarfönster i går och ett till ska bort idag. På lördag kommer min murduktige bror och hjälper mig mura igen hålen. Iofs kan jag det själv, men det gäller ju att hitta anledningar att träffas. Sen är han riktigt duktig på att bruka slev.
 36. 4 poäng
  Bland annat ätit våffla med hjortronsylt på Lotta På Åsen och sedan till stadsparken i Landskrona.
 37. 4 poäng
  Sitter i Bromma och blundar......I lägenheten har jag nu två stolar och ett trädgårdsbord samt en madrass på golvet att sova på. Nu är det flyttstädning som gäller och på Söndag flyttar jag till Orsa. Ajöss Bromma!
 38. 4 poäng
  Våren har kommit en bit på vägen nu
 39. 4 poäng
  Uppföljning - så blev det! Jag vågade mig inte på begagnatmarknaden. Efter era goda råd och en massa funderande (halva nöjet med att skaffa nya prylar) blev det faktiskt en ny Mac mini. 3,2 Ghz Intel Core i7, 8 GB Ram och 500GB SSD. Bra skärm och tangentbord hade jag redan så det enda jag har behövt köpa till hittills är en kabeladapter. Räknar nu mer att klara mig ett tag. Jag kommer inte att göra mig av med min MacBook Pro, den får bli min surfalitevarstansdator även om det är lite meckigt att alltid ha i elsladden. Tyvärr föll ett av mina huvudargument för att byta dator - att jag skulle kunna använda Photoshop igen. Mitt Photoshop är för gammalt för att flytta med till en ny dator. Grrr.... Skaffa ett abonnemang på Adobe finns inte med på kartan, jag har ju redan köpt ett program som jag trodde skulle gå att använda under överskådlig framtid. För proffs lönar det sig säkert med abonnemang men inte för en hobbyredigerare som jag. Så nu blir det att lära sig Affinity! Nu skall jag bara vänja mig vid tystnaden och snabbheten!☺️
 40. 4 poäng
  Jag hoppas att Apple inte viker ned sig.
 41. 4 poäng
  Hittade klämmor/fästen till sladddosan på Clas Ohlson som jag inte visste fanns. Ett hettt tips! Så nu är dosan förpassad till underjorden. I alla fall under skrivbordet. En pusselbit till på plats för att göra ett bra datorbord.
 42. 4 poäng
  Sitter framför gardinen i Orsa och tittar inte ut genom fönstret. Det är mörkt och minus 10 grader ute........
 43. 4 poäng
  "Sitter vid köksbordet i Orsa och tittar ut genom fönstret..."
 44. 4 poäng
  Precis kommit hem och krupit ner i lopplådan. Kom äntligen iväg på mörkerfotografering. Lite kallt var det men mycket trevligt på Skeppsholmen.
 45. 4 poäng
 46. 4 poäng
  Sitter i uterummet i värmen och väntar på middagen med en Gin o Tonic i handen. Livet kan vara väldigt behagligt ibland. Sen blir det att fortsätta med evighetsbygget 😁
 47. 4 poäng
  Alla tre barnen har jag träffat idag. Lite längre, en stund respektive som hastigast. Älskade ungar! Fast de börjar bli stora nu, riktigt stora.
 48. 4 poäng
  Julen är överstånden, så jag har bokat nästa års midsommarsemester. Det gäller att ha något att se fram emot. Jag, mina kameror och en vecka i södra Lappland
 49. 4 poäng
  Vad är detta "snö" som ni norrlänningar talar om?
 50. 4 poäng
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...