Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-05-23 på alla områden

 1. 2 poäng
 2. 1 poäng
  Jag gör inte alls av med lika mycket kloring nu som förr, men det går åt. Förr köpte man väl kanske 4-5 flaskor (a' 1,5L) i månaden, men när jag såg att de hade på 5L-dunk så blev det både billigare och bättre hantering på det. Nu räcker en sån mycket längre. Var 3-4'e månad kanske man får köpa en ny dunk. Kloring kan man ha till mycket, och det är hur man använder den som skiljer sig i användandet. Dels kan man ha det till desinficering, rengöring eller blekning. Det beror på hur mycket man använder (koncentrationen). Finns ju såna billiga “Klorskölj”, “Klorrent“, osv - men det är inte samma sak som Klorin. Har alltid en liten skvätt i vattnet när jag torkar golven. Att hälla en liten skätt i toastolen som får stå över natten tar bort allt sånt solkigt och fult som man inte får bort annars. Till vitttvätt... alltid en liten skvätt, med betoning på liten - såvida det inte är föör att få det vitare. Tvättar man hundtäcken är det det enda som får bort hundlukten. Sen av gammal inkörd vana så 1gång/veckan, en liten slatt i varje vattenlås. En gammal ful disktrasa som börja blii sådär halvslemmig och ful, utan att vara trasig osv... Lägg den i ett bad med varmt vatten och klorin och ställ över natten. Den blir som ny, och allt fett och sånt flyter upp. 1 gång i månaden, ibland varannan, så brukar jag fylla diskhon med varmt vatten och sen stoppa ner allt sånt - trasor, träbestick, skärbrädor, osv. Och en skål halvfylld med vatten ovanpå så allt hamnar under utan s a s. Det man får vara försiktig med är om/när det blir stark klorlukt (om man anv för mycket till nåt), så man vädrar och så. Det är väl det som varken är så bra &/el spec nyttigt - om man ser till miljöaspekten. 1L Kloring på ICA kostar väl ≈ 25-30,- 1.5L Klorin på ÖoB kostar 22-23,- 5L dunk Klorin ≈ 65-70,- Sen får man se till att anv det ansvarsfullt så det inte bara blir slentrianmässigt. Det enda jag anv det till, lite slentrianmässigt, är väl till vattenlåsen. Men det är inga mängder direkt. 2 lås i köket, handfatet i badrummet, och 2 golvbrunnar där. En “slatt” i varje kanske är .5-1dl (max), i varje. Ja, och så kan man ju göra goda trevliga drinkar av det med, såklart.
 3. 1 poäng
  Har du några filer eller mappar du vill garantera att ingen raderar eller gör ändringar i? Med Mac OS inbyggda verktyg kan du skrivskydda även mot root-åtkomst.Läs hela artikeln här
 4. 1 poäng
  Har sett den innan, och ja - den är bra på sitt sätt. Men tyvärr är den talibaniserad med språkreglerna. Tror den t o m ingår som källa (el delkälla) för IT-sektionen i TT-spräcklet. Och eftersom det är Computer Sweden bakom == IDG == samma som MW, så är det väl rel enkelt att förstå varför MW som facktidning f*kk*r upp stavningen lite då och då.
 5. 1 poäng
  Nej tack. Något så viktigt som bilder fixar jag själv.
 6. 1 poäng
  Nu behöver vi ju inte lösa problemet åt dem. Men själv tänker jag mig en luftkanon....
 7. 1 poäng
  Man kan också tänka sig att laddstolpen kompletteras med en fällbar bom. Om den så att säga fälls rakt ned mot mitten i parkeringsrutan så hindrar den parkering åtminstone där. Den kan också kompletteras med hinder i sidled; en T-form. Logistiskt sett skulle det bli billigare att ha en och samma apparat på en plats.
 8. 1 poäng
  Inte för mig heller. Slaglängden i tangenterna är för kort, gillar inte alls känslan att skriva på de nya tangentborden. Hoppas min jobbdator en 15" Mid-2015 med värstingprocessorn håller bra länge till.
 9. 1 poäng
  Mekonomen, MAX, en idrottsplats och en parkering.........
 10. 1 poäng
  För mig var sajten okänd, kanske är den det för fler. https://it-ord.idg.se
 11. 1 poäng
  När jag trycker på "Markera webbplatsen som läst" så funkar "Oläst innehåll" mycket bättre. Självfallet nollställs innehållet där, men under dagen fylls det ju på och då går det ändå snabbt när jag trycker på "Oläst".
 12. 1 poäng
  Korrekt, från fiberkonverteraren till den nya Time Capsulens WAN-port
 13. 1 poäng
  Jag ska ut och jaga mer pors. Det jag samlade in igår visade sig inte räcka. Finns dock mängder, inga problem.
 14. 0 poäng
  Jag har den tyvärr, men den klena trösten är att jag inte betalat för den själv (det är en jobbdator). Jag har dock en extern trackpad och tangentbord till den.
 15. 0 poäng
  ...och DÄR fick jag biljetter. SF har verkligen mycket trafik nu, det har tagit mig en knapp timma att fixa biljett.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...