MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2018-01-25 på alla områden

 1. 5 poäng
  Att Apple inte lyssnar på användarna är väl inget nytt.
 2. 5 poäng
  Blev en längre tid hemifrån än jag räknat med, tog tåget ner till Höör för att möta upp min yngsta dotter som ska vara hos mig några dagar då hon gärna ville åka tåg. Efter en varsin glass på stationen så tog vi tåget ner till Lund för jag tänkte att jag skulle passa på att besöka blodcentralen då de har öppet till 19 på torsdagar. Dock så har blodcentralen nya lokaler som inte längre är uppe vid universitetssjukhuset utan ett stenkast från stortorget så virrade vi lite rundor bland smågator och torg innan vi kom rätt, hade ju ett hum om vilket håll vi skulle gå på... plus att väntan för dropp-in var rejäl, så efter en timme eller så vid 18.30-tiden var det min tur och var färdiga strax efter att tåget gick 18.44, så det var bara att vänta en timme till, men vi passade på att ta varsin macka på subway och satte oss att käka på perrongen medan vi väntade. När vi satt på blodcentralen så undrade min dotter om hon fick skylla på mig för att det tog så lång tid eftersom vi virrat runt en ordentlig runda bland gränderna... (det är nog hit vi ska... vi provar att svänga ner hit så kommer vi nog....) Men nu är vi hemma, hunden är rastad och jag nyduschad och har nybryggt kaffe i muggen och termosen bredvid mig och dottern ligger nerbäddad i soffan och kikar barnkanalen play och lär slockna när som helst
 3. 5 poäng
  Har ju alldeles glömt bort att berätta att jag för första gången har hållit i dotterns första avkomma vilket gör mig till moffa. Sicken skön liten tös!
 4. 5 poäng
  Axelman har kopplat på budget AC-n......
 5. 5 poäng
 6. 5 poäng
  I dag är en speciell dag. Dottern har farit in på BB och förlossningen ska startas manuellt. Så snart är jag morfar!
 7. 5 poäng
  Då har domens dag passerat. Jag och frun samtalade med handläggaren på FK för en komplettering av min ansökan om sjukersättning och när samtalet nådde slutet berättade hon att hon ändrar från avslag till godkännande. Jag är så stressad och slut så jag orkar inte ens bli glad. Det är visserligen inte klart än, då det ska passera slutlig handläggning, men det borde bara vara en formalitet. Jag är sååååå trött.
 8. 5 poäng
  Dags för nytt jobb i augusti. Spännande. https://www.sti.se/nyheter/ny-vd-pa-sti/
 9. 5 poäng
 10. 5 poäng
  Var ner i skogen och fiskade lite nu på eftermiddagen. Riktigt skönt, lite fågelskrik, men rätt fridfullt ändå. Och mat fick man med sig hem. Blev en aborre på ≈ 600-700g - uppskattade den till 400-500g utan huvud och urtagen. 2 fina filéer blev det i a f. Väntar på potatisen nu så skall jag steka upp dem sen. Kniven i det ljusa träet där är 25cm. Det var riktigt fint där nere nu idag, och soligt lungt och stilla var det. När man kommer ner till en stenbro, mitt i skogen - där viker ån av t v. Sen vid bron finnns en liten sträng/bank i mitten som man kan vandra ut på. Jag tog några kort från den. Tyvärr hittade jag inte hur man gör panoramabilder, så det fick bli några vanliga, som jag petade ihop själv här. Och vänder man på sig helt och tittar åt andra hållet: Där det står “Cykel” ovanför... Ja, min cykel står ju där - men där viker den av - rakt under bron. Så man kommer ner till bron från höger där, utmed ån. Vägen går längsmed åkanten där. De röda prickarna är där jag stod och tog respektive bild. Dvs vid den röda pricken t v, tog jag bilden t h - och tvärtom. Den blåa pricken är där fisken bodde. Drog även en fin gädda där för ett par år sen. Oftast går man cyklar man hem tomhänt - men det är avkopplingen att stå och kasta (eller meta), känna lugnet, osv, som man cyklar ner dit för. Så måste det vara bra/hyfsat väder med – annars kan det va'.
 11. 5 poäng
  Långa cykelturer idag. Fotade ladusvalor bland annat. Svårfångade!
 12. 5 poäng
  Kan inte vänta längre på våren.
 13. 5 poäng
 14. 4 poäng
 15. 4 poäng
  Du ger själv svaret. Kom igen när det inte känns bra.
 16. 4 poäng
  Jag har målat en sida av huset och det tog mindre än en månad! Men oj vilket släp och slit och det hade inte gått utan bra hjälp.
 17. 4 poäng
  Igår fyllde äldsta barnbarnet 4 år och det blev ett litet kalas hos dem under ett stort träd. Idag är han och hälsar på och sover över utan att störas av lillasyster 1 år som får vara hemma. Sicken söting.
 18. 4 poäng
  Hallå på er mina vänner Tittar lite försiktigt in här igen
 19. 4 poäng
  Jag har läst under tiden som MacBook Pro med Touch Bar funnits mestadels negativa recensioner. Nu vill jag berätta ur mitt perspektiv varför Touch Bar är väldigt bra att ha! Jag använder MacBook Pro med Touch Bar för musikinspelningar i Logic Pro X. Jag använder mig av en portalen studiolösning eftersom jag spelar in på olika platser, till exempel kyrkor för att få "akustisk" levande ekoeffekter. MacBook Pro 13 tum med Touch Bar är en perfekt lösning kopplat till en liten USB mixer. När jag då inte har så mycket extra med mig för att till exempel spela in lite sång (slutmixningen gör jag alltid senare i dedikerat rum), är Touch Bar en verklig hjälp. Jag har hela tidslinjen synlig på Touch Bar och jag ser det aktuella området där jag jobbar för stunden på skärmen. Jag har även Play/Stop etc knappar på Touch Bar. Kan ställa in effekter med mera. Ifall man tänker om sitt workflow kan Touch Bar verkligen förenkla. Sedan finns det även bra snabbknappar till Final Cut Pro X med mera. Jag vill slå ett slag för Touch Bar och skriva min positiva erfarenhet efter att jag haft MBP med Touch Bar ett bra tag! Jag har sett fördelarna när man inkluderar Touch Bar i sitt workflow. Idag skulle jag inte kunna gå tillbaka till Non Touch Bar varianten. Jag hoppas verkligen att Apple fortsätter med Touch Bar.
 20. 4 poäng
  Jag rekommenderar att du låter SMC självt sköta fläktstyrningen, den är noga utprovad för att datorn ska ha en optimal arbetstemperatur. Datorer av metall ska bli varma då detta utgör en integrerad kylning av alla datorns komponenter. Fläkten kyler främst processorn/CPU. Ställ din dator på en platta i stället, som skiljer den från dina knän.
 21. 4 poäng
  Idag undrar jag hur Twitter kan vara så viktigt för politiken. Små korta meddelanden som viktigt folk tydligen går i gång på. Det är omöjligt att uttrycka något väsentligt på detta sätt. Twitter är en masspsykos.
 22. 4 poäng
 23. 4 poäng
  Frugan klagade på att tvättmaskinen tog lång tid att fylla på vatten, och tvätttiden blev lång.. Så det blev till att koppla loss och dra ut maskinen. Sitter ett platt grovfilter på slanganslutningen, såg lite skräpigt ut där, så lossd med det och blåste rent med trycluft. Blev bra, i andra ändan, på maskinens anslutning, sitter det ett finfilter inne i röret, det var banne mig nästan helt igensatt. Gick inte heller så bra att blåsa rent med tryckluft....tänka tänka...köpa nytt filter, gammal maskin... Kom och tänka på alla medel frugan har i närheten av maskinen, Cillit Bang, Turbo foam, mot kalkavlagringar och liknade. La filtret i blöt i skummet en stund. Sen på med tryckluften och filtret blev som nytt, likaså tvättmaskinen Frugan märkte genast att det blev en annan skjuts in på vattnet.
 24. 4 poäng
  Idag var första dagen med nya bilen till jobbet i Sötelje. På Fredag ska den få ta mig hem till Orsa
 25. 4 poäng
  Påbörjat en ny anställning i veckan och arbetat mina två första dagar, det har tagit ut sin rätt i helgen, även om det varit en mjukstart så är det alltid mycket när man börjar på ett nytt ställe. Är heltid men där är "bara" deltagare under 2x3 timmar, ett pass på förmiddagen och ett pass på eftermiddagen vilket underlättar för min del, där finns tid både vid dagens början och slut att rensa skallen på. Sen har jag nära till jobbet, tidigare 9 mil enkel resa, nu mellan 1.5-4 mil beroende på vilket ort jag ska vara på, men flest dagar är jag i Hässleholm vilket är närmast. 7 minuter med tåg och totalt 20 minuter med promenad till tåget samt upp till vår lokal, 30 min på tåg och ungefär 20 minuter promenad till lokalen i Kristianstad. Har utrymme för att flexa under eget ansvar att timmarna blir arbetade. Säkerligen inte det bästa beslutet att gå rakt på 100% igen, men jag kunde inte tacka nej till erbjudandet samt att både närhet samt möjlighet för flex och att jag själv kan påverka min dag känns kanon.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×