Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. "Bara" sådana praktiska saker att de inte har personal, lokaler, labb etc. Men det har regionerna. Jag också. Men det är visst svårare att testa på.
 3. Under årets första kvartal stod Apple för fyra av de tio mest sålda mobiltelefonerna i världen.Läs hela artikeln här
 4. Du får börja med att gå till din vårdcentral, som skriver en remiss till röntgen. Var och gjorde en röntgen häromveckan,då jag har ont i båda mina knän, även det högra med protes. Tydligen belastar jag det opererade för att jag har smärtor i det vänstra benet, som visar en artros. Så nu blir det remiss till Ortoped. Fast jag vill inte bli opererad detta halvåret...
 5. Varför väcker du liv i en 11 år gammal tråd? På ditt första inlägg på ett datorforum? Axelman moderator
 6. Idag
 7. Eftersom platspåsar slängs i naturen i fattiga länder som Afrika så måste givetvis Sverige bidra genom att beskatta påsarna innan de förbränns.
 8. Räcker inte fyra månaders planering?
 9. Hej jag var precis med om samma sak som du beskriver och det var första gången för mig, vaknade upp och blev chockad att jag inte alls kunde röra högra knäet, inte ens 1 cm och det gjorde jätte ont när jag försökte. Har du kommit på vad det beror på och har du haft fortsatt problem med det? Jätte tacksam om du kan svara mig för är verkligen orolig och funderar på om jag ska boka en läkartid.
 10. Igår
 11. Alix

  Vinterstudion

  Apropå Björgen: ”– Det var något helt annorlunda än ett vanligt dopningsärende. Hon fick ett straff men blev trodd på att inte ha gjort det medvetet. Hon har varit öppen och ärlig hela vägen. Jag tycker att hon är en fantastisk förebild och inspiration för många och förtjänar det här priset, säger Björgen.” Om Johaug. Jojo, visst tror norrmännen på det, och @Semmelman för att han tycker att hon är söt, men resten av världen? Not so very much.
 12. Tidsprogrammet i impossible Games i Oslo
 13. Förutsatt att papperskassen tillverkas på samma villkor vad gäller utsläpp, energi och transporter som plastkassar, och att plastkassen inte hamnar i naturen, där den inte kan brytas ned, så är papperskassen faktiskt mer miljöbelastande (vid en så kallad LCA). Således är papperskassen numera bara ungefär hälften så dyr som plastkassen numera. Glasklart.
 14. ronny

  Vinterstudion

  Björgen gör comeback
 15. En besökare har använt sitt USB-minne i en PC med win 10. Sedan har han anslutit USB-minnet till sin iPad. När han sedan ansluter USB-minnet till en dator med Win 10 så vill den datorn formatera om USB-minnet. Hur kan det komma sig?
 16. Det är bra att du sätter punkt. Jag finner inget nöje i att locka dig ut i förnedring. Men du måste väl inse att det är provocerande när du idiotförklarar alla som undrar hur du tänker när du själv så uppenbart inte har koll på vad du sysslar med. Jag har inget emot att du leker med diverse funktioner, men ge fasiken i att dryga dig mot andra som frågar dig varför och vad poängen är. Svara i stället att du inte riktigt fattar hur det funkar eller ännu bättre: Fråga! Det är ju själva grundidén med internetforum. inte att undervisa andra med dryg ton i ämnen man inte vet så mycket om. Jantelagen har du tydligen också missat själva poängen med (Och nej, du behöver inte länka till nån artikel som berättar vad jantelagen är. Det är du som inte riktigt har fattat vad den står för). Tillbaka till sakfrågan (som du så gärna glider bort i från): Om du nu tycker att funktionen med krypterade dnsuppslag (som inte är samma sak som dnssec, är vi överens om det nu?) är så viktig, varför ger du inte ett exempel på ett scenario där du har nytta av den, om du nu inte tillhör någon av de tre grupper jag räknade upp i min första inlägg i tråden. Varför gör du inte bara det utan att dryga dig med länkar till noobkurser? När skyddar funktionen dig förutom från en eventuell man-in-the-middle på ditt lokala nätverk, myndigheter som vill fängsla dig eller angrepp från antipiratbyrån? Kom igen nu och försök svara seriöst för en gångs skull.
 17. Sverige borde öppna Barsebäck igen om danskjävlarna ska fortsätta släppa ut skitvatten i havet. Dumpa det radioaktiva avfallet nära deras skitutsläpp....
 18. Nej, då, Googles versioner utvecklas under lång tid och version 83 var Canary redan tidigt i april. Säga vad man vill om Chrome, och Google, men utvecklingen av Chrom* ges enorma resurser, såväl av anställda som frivilliga. Så pass att de flesta större webbläsare nu baseras på Chromium (inklusive Edge i Windows). Men var och en får givetvis använda det de mår bäst av.
 19. Men skaffa dig en riktig VPN-tjänst istället. Måste ju vara extremt jobbigt och tidsödande att hålla på med detta som ändå inte har något direkt syfte, eller är det något sorts terapiarbete?
 20. Du menar att det är otryggt ännu att använda?
 21. Det är bara fem dagar gammalt (i den stabila versionen).
 22. Men vad är ditt problem @DittDatt? Om det är jante eller gammalt negativt skräp från tidigare diskussioner så sätter jag nu punkt.
 23. Nu är du pinsam. Du undervisar oss andra och exponerar samtidigt din totala okunnighet i ämnet. DNSSec krypterar inga dnsuppslagningar och döljer således inget om din trafik. DNSSec innebär bara att trafik mellan dnsservrar och namnservrar signeras med kryptografiska nycklar för att säkerställa att informationen inte har manipulerats sedan den lämnade rootservrarna. En viktig och bra funktion som du själv som användare inte kan välja eller välja bort eftersom den används mellan servrar och det är värdnamnets ägare som väljer om dnssec ska användas eller inte för domänen. Jag driftar själv trettiotalet webbsidor (under totalt 18 domännamn som alla skyddas av dnssec), har ansvarat för mindre webbserverupplägg och har erfarenhet från många olika webbhotell. Är ingen expert men har den koll jag behöver ha för att göra det jag gör och kickar lätt igång en AD-skog med allt vad det innebär av dns-konfiguration, dfs-upplägg och annat pyssel. Just nu ifärd med att knyta ihop tre kontor i olika delar landet via vpn-tunnlar. Ganska mycket krångel att distribuera dnsnamn mellan nätverken och få det att funka klockrent. Du kanske kan hjälpa mig lite där?
 24. Jag hittade det till slut även i Chrome. chrome://flags/#dns-over-https
 25. Jag har sett det påståtts att Google Chrome har en inställning för DNS over HTTPS men jag har inte lyckats hitta det medan det var enklare att hitta i Firefox. Apple Safari har inget sådant tyvärr varför jag istället installerat och använder DNSCrypt.
 26. Nu ska det återigen gå att öppna appar som delas med andra familjemedlemmar.Läs hela artikeln här
 27. Här förklaras Domain Name System Security Extensions, DNSSEC, på ett visuellt och enkelt sätt. En uppkoppling till banken är nog det tydligaste exemplet på varför säkerhet av toppklass är absolut nödvändigt. På nätet ska bara du och banken veta alla detaljer. ISP (eller någon annan) ska inte ens veta vart du surfat till en gång. Förstår du Telly82 detta så förstår du också varför jag är så intresserad av detta.
 28. Ursäkta men dina feltolkningar och inbyggda, reflexmässiga negativitet kan jag inte ta ansvar för. Tyvärr. Det kan bara du göra. Ha en bra kväll.
 1. Ladda in mer innehåll


×
×
 • Skapa nytt...