MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. Alix

  Vad jag gör idag-tråden

  Intressant! Jag använder nämligen aldrig klorin... Miljömupp som jag är... https://m.naturskyddsforeningen.se/vad-du-kan-gora/gron-guide/stada-utan-giftiga-kemikalier Citat: ”Varning för klorin Klorin är uselt eftersom det är giftigt för vattenlevande varelser, precis som alla andra produkter som är baserade på natriumhypoklorit. Det finns flera alternativ som är mycket mer miljösmarta.” Fick du någon fisk senast?
 3. modEric

  Vad jag gör idag-tråden

  Jag gör inte alls av med lika mycket kloring nu som förr, men det går åt. Förr köpte man väl kanske 4-5 flaskor (a' 1,5L) i månaden, men när jag såg att de hade på 5L-dunk så blev det både billigare och bättre hantering på det. Nu räcker en sån mycket längre. Var 3-4'e månad kanske man får köpa en ny dunk. Kloring kan man ha till mycket, och det är hur man använder den som skiljer sig i användandet. Dels kan man ha det till desinficering, rengöring eller blekning. Det beror på hur mycket man använder (koncentrationen). Finns ju såna billiga “Klorskölj”, “Klorrent“, osv - men det är inte samma sak som Klorin. Har alltid en liten skvätt i vattnet när jag torkar golven. Att hälla en liten skätt i toastolen som får stå över natten tar bort allt sånt solkigt och fult som man inte får bort annars. Till vitttvätt... alltid en liten skvätt, med betoning på liten - såvida det inte är föör att få det vitare. Tvättar man hundtäcken är det det enda som får bort hundlukten. Sen av gammal inkörd vana så 1gång/veckan, en liten slatt i varje vattenlås. En gammal ful disktrasa som börja blii sådär halvslemmig och ful, utan att vara trasig osv... Lägg den i ett bad med varmt vatten och klorin och ställ över natten. Den blir som ny, och allt fett och sånt flyter upp. 1 gång i månaden, ibland varannan, så brukar jag fylla diskhon med varmt vatten och sen stoppa ner allt sånt - trasor, träbestick, skärbrädor, osv. Och en skål halvfylld med vatten ovanpå så allt hamnar under utan s a s. Det man får vara försiktig med är om/när det blir stark klorlukt (om man anv för mycket till nåt), så man vädrar och så. Det är väl det som varken är så bra &/el spec nyttigt - om man ser till miljöaspekten. 1L Kloring på ICA kostar väl ≈ 25-30,- 1.5L Klorin på ÖoB kostar 22-23,- 5L dunk Klorin ≈ 65-70,- Sen får man se till att anv det ansvarsfullt så det inte bara blir slentrianmässigt. Det enda jag anv det till, lite slentrianmässigt, är väl till vattenlåsen. Men det är inga mängder direkt. 2 lås i köket, handfatet i badrummet, och 2 golvbrunnar där. En “slatt” i varje kanske är .5-1dl (max), i varje. Ja, och så kan man ju göra goda trevliga drinkar av det med, såklart.
 4. ronny

  Fotbollstråden ⚽️

  Landslaget Albin Ekdahl tillbaka
 5. Alix

  Läste i tidningen idag...

  Nordea har gjort bort sig igen. Nu hjälper de penningtvättare. Tur att man har lämnat den skitbanken.
 6. Idag
 7. modEric

  Trafiktråden

  Det blir lite som i Constantine... De använde typ ett jättelikt järnsmidesställ för den scenen.
 8. Mattiasgbg

  Trafiktråden

  Sänkt i normalläge, höjs 3 minuter efter att en ej godkänd bil parkerat över den.
 9. Alix

  Vad jag gör idag-tråden

  Dunk klorin? Vad gör du som du behöver så mycket av det till?
 10. modEric

  Vad jag gör idag-tråden

  Idag blir det nog lite slömat... Hade några skivor stekt lever i frysen som blev över från sist. Då räcker det att koka lite potatis, och steka lite lök till. Ja, och en klick lingon med, såklart. Skall sätta mig sen och börja skriva ihop inköpslistan... så kanske man kan komma iväg imorgon och handla lite. Bordssmöret tog precis slut, och det var även slut på klorin, så jag måste köpa mig en ny dunk. Lite kaffe först.
 11. Ja, chflags är bra och smidig att anv. Anv den på lite olika filer/foldrar. Fast “restricted” verkar varaen option som har kommit i ngn senare version. Den finns inte med i tidigare manualer: https://developer.apple.com/legacy/library/documentation/Darwin/Reference/ManPages/man1/chflags.1.html
 12. Ja, den jag har (länken/länkarna ovan) visar ALLT nytt, 2 dagar resp 1 vecka tillbaka. Så som man kunde välja på gamnla forumet. Forumets förvalda sök, kollar 365 dagar tillbaka i tiden - och bara oläst innehåll. I beta-forumet var den ställd på “sen senaste besöket”, har jag för mig.
 13. Provade. Jag vill ju se allt nytt.
 14. sevensleeper

  Star Wars-nörd

  Tack, hoppas den blir bra.
 15. sevensleeper

  Star Wars-nörd

  😎
 16. modEric

  Star Wars-nörd

  Det lilla jag har sett så verkar den riktigt bra. Ha't så kul på bion.
 17. modEric

  Star Wars-nörd

  Ja, du ser... Du skulle köpt en Mac Pro istället - så hade du haft biljetter på 6-10min. Mac Pro är mycket snabbare än gamla trötta iMac's.
 18. modEric

  Vad jag gör idag-tråden

  Jaja, du kanske kan tejpa upp en Burger King-logga på insidan av fönstret, så när du kikar åt det hållet så ser det i a f ut som det i s t f Max.
 19. modEric

  Språktråden

  Har sett den innan, och ja - den är bra på sitt sätt. Men tyvärr är den talibaniserad med språkreglerna. Tror den t o m ingår som källa (el delkälla) för IT-sektionen i TT-spräcklet. Och eftersom det är Computer Sweden bakom == IDG == samma som MW, så är det väl rel enkelt att förstå varför MW som facktidning f*kk*r upp stavningen lite då och då.
 20. Använder du forumets förvalda eller har du sparat ett eget flöde? Provade du med länken ovan?
 1. Ladda in mer innehåll


×